fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 13 srp 2025 08:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 13:24 

majakubi píše:
Tak jsem objednana na prvni navstevu k MUDr. Ciernemu v pondeli 13.9. Zadne doporuceni nepotrebuji, to jsem rada. A uz se tesim, konecne nejaky zacatek.

ahoj..to je úleva, když už se člověk rozhodne a ten telefon zvedne a zavolá, viď? Taky ti to vlilo do žil chuť se poprat úplně se vším? Mě teda jo a chvilku to i vydrželo... :wink: ...mě čeká první konzultace v pondělí na OB klinice...mám z toho nerva už teď, se musím pořád uklidňovat....doufám,že mi operace dopadne co nejdřív,abych to vůbec do té doby psychicky vydržela... :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 13:52 

Holky držte se, úplně vám rozumím, prožívala jsem to před operací stejně, ale nebojte, dočkáte se cobydup, ono to uteče :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 15:34 

ahoj holky
tak jsem zmatená jak lesní včela.
Dnes jsem byla na dvou odběrech na endokrinologii. a tam mi řekli, že stejně tak budu muset jít ještě jednou, protože to chtějí nejdýl 14 dní před operací. a taky mi dali instrukce na sběr moči. že to je k vyšetření potřeba ( a dali mi na tři dny předtím speciální dietu.) no nikdo z okolí to ale takhle neněl :( byla tam nějaká sestra na záskoku..tak vůbec nevim jestli je to fakt potřeba.

Jinak dnes jsem stihla i psychologa a dala mi doporučení :)

a přístí středu jdu na gastro, a sono nadledvin a pro výsledky krve :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 16:56 

Ahojky princes :-) a proč jsi byla teda na těch odběrech dneska, když to chtějí až potom? Nebo mysleli jako v rámci předoperačního vyšetření že to chtějí potom znova? To předoperační si ale snad i ten Jablonec už dělá sám ne? Na předoperační by ti měli myslím si umožnit jít přímo k nim. Já jsem dávala moč až v rámci předoperačního vyšetření, ale ne sběr moči, ale jen ranní moč. A s tou dietou co ti k tomu dali - o nějaký dietě před operací tu psaly holky, pokud sono ukázalo zvětšená játra (ale neděs se toho ani tak, spousta holek tu psala, tak měly nařízenou dietu, není to jistě nic závažnýho :wink: ). Super, že máš toho psychologa, a jak to probíhalo, byla jsi u někoho v Jablonci? Moje kolečko probíhalo tak, že jsem přímo na klinice byla u internistky (ta byla zároveň i obezitoložkou), na sonu, gastru, u chirurga a psychologa. Pak v rámci předoperačního jsem dávala krev, moč, měřili tlak, spinometrii (to je to dýchání do trubičky kvůli objemu plic), celková prohlídka, EKG a to je asi všechno.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 srp 2010 19:14 

Princessx- tak já také měla z endokrinologie, že mám sbírat moč. O dietě před sběrem mi nikdo nic neříkal, ale sbírala jsem také. Tak se to tak asi liší co nemocnice. :wink:

Abdominoplastika + liposukce vnější strana stehen : září 2011 FN Brno ...splněno!
Prsa a liposukce vnitřní strana stehen: březen 2012......splněno!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 srp 2010 07:48 

Lucie. K.
to není, kvůli nějakýmu nálezu...dyťu krev mi brali včera ..tak težko by za minutu věděla že mam problém :)
No co tak nebudu jíst pečivo, vanilku ovoce, orechy atd..asi budu jist jen maso a brambory :)

Psycholožka byla super, a řekla mi, že si myslí, že bych dokázala snižit váhu i bez diety. tak sjem ji řekla, že asi ano, ale kdo má další rok na to to zkoušet? že už jsem to zkoušela mockrát..a vždy jsem to nabrala zpátky.

No a pak se ptala kolik váží manžel.
jo a nezdála se jí ta plikace , pořád lobovala za tubu..ale na tu já nechci.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 srp 2010 10:10 

princessx..nedej se zvyklat, vybrala sis dobře :lol: ...

a jak píšeš o té psycholožce, jakobys mi mluvila z duše..taky vím,že není problém zhubnout,ale udržet si to, to je ten největší problém na hubnutí... :twisted:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 srp 2010 15:55 

Princess: vždyť sem psala, že o jediný dietě, kterou vím, že holky měly nařízenou, tak byla kvůli těm játrům, ne že ji máš teďka ty :wink: Co se týče toho, že ti psycholožka rozmlouvala plikaci, tak tomu moc nerozumím. Myslím si, že psycholožka rozhodně nemůže odborně odpovědět na otázku, jakou operaci ti mají udělat. To může udělat zkušený chirurg. No já ti na to svůj názor už řekla - nemám nic proti jablonecké nemocnici, ale já bych tam na plikaci nešla. Holky hodně chválí Turnov, proto jsem ti ho doporučovala na tubu, pokud by ses pro tubu rozhodla. O Jablonci mám zprávu jen od tý jedný kámošky, co tam byla na tubu a jejich chování tam nic moc. Neříkám, že tam jsou nějaký řezníci nebo co, ale myslím si, že na novější zákrok, jako je plikace, musí být fakt odborník, který se zabívá jenom nebo hlavně tím a ne, že to dělá doktor jako okrajovou operaci v normální nemocnici. Ale je to jen můj názor na věc a neříkám, že musím mít stoprocentní pravdu.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 srp 2010 19:50 

majakubi ahoj a vítám tě mezi námi ... koukám, že jsi zvolila stejnou cestu jako já. Taky jsem jela do Břeclavi bez doporučení a všechno proběhlo v pohodě. Pan doktor je moc milej chlap a abych pravdu řekla, tak jsem docela zvědavá jak dopadneš s pojišťovnou a bypassem.
Je tu pár holek co na tu operaci v Břeclavi čekají a některejm byla už několikrát odložena.
Držím ti palce a doufám, že nás budeš podrobně informovat co a jak.
Měj se hezky a věř, že jsi se rozhodla správně :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 srp 2010 05:26 

Ahoj vsem. No, decka, nez jsem vytocila cislo, vykourila jsem dve ciga a porad se odhodlavala, sumirovala co vsechno tam reknu a nakonec to byly dve minuty, sestricka se vyptala na osobni udaje, zeptala se zda vyhovuje termin a bylo hotovo.

Cestu stejne trnitou, jak vidim, to je ten gastricky bypass asi malo zadany, nebo ho pojistovny nechteji proplacet? Tak doufam, ze se dockame. Ja bych uz pristi leto chtela s detma na koupak:)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 srp 2010 17:25 

Princess: na endokrinologii mi taky chtěli brát krev, asi aby měl hodnoty štítné žlázy, ale už to nestihl, protože výsledky by byly v termínu, kdy jsem byla v nemocnici. Jinak já jsem měla kvůli zvětšeným játrům třítýdenní dietu a ještě jsem zhubla 5kg.

Je lepší podstoupit vše co doktoři chtějí a bylo vše v cajku, než aby ti pak řekli že ti něco chybí a musela by se operace odložit. Tak to skoro hrozilo mě, ale stála jsem si za svým že si odběry zařídím jinde. Stejně je nepotřebovali :-)

28let, 24.5. Sleeve, Břeclav, MUDr.Michal Čierny

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08 srp 2010 20:07 

Majakubi gastrický bypass je náročnějí pro operatéra, určitě dražší i pro pojišťovny, ale hlavně je náročnější pro pacienta, co se týče doživotního chování a hlídání, aby tělo mělo všechny potřebné živiny - malaabsorbce. Takže k takové operaci přistupují až po důkladném zvážení všech okolností. Ale tohle jistě víš, určitě máš za sebou řadu vyšetření nebo prokázaný snížený metabolismus apod., jinak by Ti to doktoři asi bypass nedoporučili.
A jak tu někdo psal, na tuhle operaci se nemocnice domlouvá s pojišťovou na jednotlivé případy.

Holky, jo a v Turnově prozatím plikaci neprovádějí...třeba časem.

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 srp 2010 10:07 

Ahojky všem...na operaci nastupuji 30.8.....mám depku.Snažím se to nějak zvládnout,ale nějak se to nedaří.Mám zhubnout a to mi při nervech nejde vůbec :cry: Předoperační stačí poslední týden v srpnu?Jinak všechny tady moc chválím,jste šikulky šikovné,jak vám ty kilečka jdou pěkně dolů.Máte můj obdiv a podporu.Přeji všem sluníčkový den

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 srp 2010 13:05 

Reni nestresuj,uvidíš bude jen a jen líp,a stím hubnutím nedělej si těžkou hlavu,všeci jsme stresama přibrali,teda myšleno ty ,co stresem žerou a to jsem byla i já,tak v pohodě,na hubnutí bude čas až po opce chichi,jo a to předoperační,klidně si ho udělej hned,myslím že může být měsíc staré takže v pohodě,ať se nemusíš honit :wink: Tak pa a drž se bude fajn ,neboj, :P :P :P

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09 srp 2010 21:53 

RENNY pokud máš na mysli předoperační odběry krve, tak ty by neměly být starší 14-i dnů. Jiné mohou být trochu starší. Tedy obecně, každá nemocnice má možná trochu jinou toleranci.
Zhluboka dýchej, pokud seš opravdu přesvědčená o svém rozhodnutí, že je správné, tak se spíše těš a mysli na pozitivní věci a radosti, které budeš z hubnutí prožívat už za pár týdnů. Klííídek. Žaludeční neuróza není vítána. Každý má trochu obavy a strach, ale to je přirozené, jen ho nesmíš pustit moc do palice, aby Ti tam vrtal a šrotoval. Prostě jdi do toho vyrovnaná. Budeš to pak vše i líp snášet, budeš připravená a před očima si drž vizi lepších časů bez špíčků. Drž se, holka! 8)

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina