fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 03 srp 2025 15:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 zář 2010 18:13 

Ludvíku ahoj, zkus kouknout sem :arrow: http://forum.bandingklub.cz/about220.html :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 zář 2010 18:40 

Ahoj Ludvíku,
povídáme si všichni v ostatních tématech, kdo má plikaci se dovíš z informací, které se zobrazují každému z nás pod příspěvky :-) Já plikaci mám, ale nemám potřebu diskutovat jinde než lidé s tubu nebo bandem.. :-)

jaro 2011 váha 99,9kg, jaro 2012 váha 114kg - částečně rozmotaná plikace ´
UVN Praha 11.10.2012 tubulizace (sleeve resekce)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 zář 2010 19:55 

Ahoj Ludvíku, já mám taky plikaci. Písni mi SZ a zeptej se na cokoli, co tě bude zajímat :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 zář 2010 18:09 

Ludvík ahoj Ludvíku...já mám před touto operací...čeká mě za necelé 2 týdny, tak jestli chceš vědět něco, co se týká předoperačního kolečka, klidně se ptej...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 zář 2010 13:06 

Tak vám tady napíšu svůj popis operace a celého pobytu v nemocnici od 13-24.9, kdy jsem jela domů. Tedy od nástupu po propuštění.
1.den
Nástoupila jsem okolo 11h na chirurgii lůžkového oddělení pokoj č.500, následovaly vyšetření, které jsem si nechala na poslední den před operací, tedy spirometrie, inetrnu (tu jsem sice hotovou měla, ale je lepší mít novější výsledky), dále jsem byla na RTG a jako poslední lahůdka byla 2x klystýr.
Jelikož mě 3 dny zpět začalo bolet v krku, tak jsem si v lékárně koupila sprej do krku a ten si celé pondělí používala a zabral. Přes varování anestezioložky, že hrozí zavedení infekce z krku do plic a hrozí zápal plic, jsem k operaci byla odhodlaná. Musela jsem ale jít v den operace na prohlídku ORL. Už jsem si ale nedokázala představit, že mě pošlou domů, takže jsem měla docela nervičky z toho, jak to na ORL dopadne. Večer jsem dostala prášek na spaní a celé ty starosti s krčním zaspala.
2.den
Ráno jsem zjistila, že krk je v pohodě, nic mě nebolí tak jsem si dodávala odvahy na krční, že mě přece k opce pustit musí. Šla jsem tedy hned po vizitě na ORL a to dopadlo dobře. Veškerý strach a obavy ze mě spadly a já se vrátila šťastná na oddělení. Zapila jsem nějaký prášek, dostala injekci a andílka a čekala na odvoz. Na pokoji jsem byla s jednou paní, která šla na žlučník a ta šla na sál brzy ráno a v době, kdy jsem měla jít na sál já, byla již po operaci a vypadala dobře, tak jsem byla ráda, že to zvládla. Dopolene mi docela uteklo, na chvíli jsem i usnula. Pak se otevřely dveře a dvě sestřičky (jedna by mě s tou postelí neutáhla) mě vezly na sál. Představil se mi anesteziolog, který řekl, že mě bude uspávat, na to jsem mu řekla že si semnou mají dělat, co chtějí ale hlavně, ať mě proberou... Tak jsem ležela na stole a anesteziolog říká, že mi dá kyslík... což jak všichni víme, kyslík není. Tak jsem se rozhodla počítat ovečky, kolik jich napočítám. Počítala jsem: jedna, dvě, tři, čt-------------- dále si nic nepamatuji, ani si nepamatuji, že by mě v ten den někdo vzbudil.
2-7 den ARO
Probudila jsem se až následující den ve středu na oddělení ARO. První šok byl ten, kde jsem a jak dlouho jsem spala, další šok byl ten, že jsem měla kolem sebe samé pípající přístroje, ležící lidi okolo kterých lítali sestřičky a v sobě stále intubaci. Poznala jsem to podle velké hadice z krku napojený na přístroj. Nevím, po jaké době, protože jsem stále usínala a probouzela se, stálo u mě asi 5 lidí a vnímala jsem, jak mě přepojily z ventilátoru, který za mě dýchal a proto stále ta intubace, tak mě napojily na kyslíkovou bombu a převážely na rentgen na CT. Po cestě jsem to nevnímala, usínala jsem. Vím ale, že přes tu kyslíkovou bombu se mi obtížně dýchalo, šlo to těžce.
Pak mě po CT převezly zpět na aro a já opět spala. Když jsem opět vnímala, stála u mě doktorka a zaslechla jsem, ať mě zkusí odpojit od ventilátoru a ať zkusím dýchat sama. Dýchala jsem ztěžka, ale byla jsem ráda, že dýchám sama bez ventilátoru.
Následovala nejhorší část po operaci, vytažení intubace. Je to hodně nepříjemné, horší, jak vytažení hadičky na gastru. Po vytažení intubace jsem se poblinkala, myslím, že i postel, a po té jsem zjistila, že v krku mám další hadičku, díky které jsem se dávila ale nakonec jsem to udýchala. Dávením se mi vysunula sonda a tak mi ji zasouvaly zpět a opět nastal proces dávení. Proč to takhle podrobně píšu... Byly to pro mě z celé operace ty nejhorší okamžiky. Nepamatuji si bolest břicha po operaci. Neměla jsem ji. Ale toto, co jsem popsala, byly nejhorší okamžiky při vědomí, díky tomu, že jsou zamnou. Pak jsem to celé zaspala, ulevilo se mi ale ta hadička byla nesnesitelná. Těžko se polykalo. Při vizitě ve čtvrtek mi pan doktor slíbil že se domluví s primářem ara, aby mě daly na klidnější pokoj, tak mě v pátek stěhovaly na pokoj, kde jsem byla sama. Celou dobu jsem ale byla stále na přístrojích, kontrola srdce, tepů, dýchání, tlaku, takže jsem byla i upoutaná tímto na lůžku. Den ode dne bylo líp a já už ve čtvrtek byla schopná vstát a chodit.
8-12 den
Převezly mě z oddělení ARO zpět na lůžkové oddělení na pokoj 503, kde byla paní po bandu a ležící babička.Tyto dny bylo již dobře, ve středu mi vytáhly sondu (fuj hadičku) a mě se hooooodně ulevilo a bylo mi dobře. Ve čtvrtek mi udělaly kontrolní RTG, to dopadlo v pořádku a daly mi poprvé napít. Byla jsem sťastná hlavně z RTG, že je vše v pořádku a že se konečně můžu těšit domů. Od operace do dalšího čtvrtka jsem byla na umělé výživě o hodnotě 1900kcal. Moje váha z původní hodnoty 147 kg klesla na 140 kg.
Tím jsem ukončovala svůj pobyt v nemocnici posledním dnem na tekuté stavě (poprvé),, vše bylo ok, nic mě nebolelo, neměla jsem žádné problémy.Pan doktor tedy souhlasil s propuštěním do domácí péče. Vše mi vysvětlil, proč došlo ke komplikaci, tak to i napíšu, proč to tak bylo.
Při intubaci – těžko se mi do krku zaváděla intubace a tak na jedné straně hltanu došlo k poškození sliznice. Aby mě tím neohrozily, bylo nutné ponechat zavedenou sondu skrz krk. Bez sondy bych namáhala polykání, kašlem atd, poškozený hltan a tím by došlo k roztažení krku, otekl by mi a neměla bych jak dýchat. Taky k tomu všemu přispělo i mé nachlazení, které jsem před operací nebrala vážně a rozhodla jsem se neustoupit. Tím jsem měla po operaci zahleněné průdušky, stížené dýchání a tedy sonda pomáhala přebytečné hleny dostat ven. Sondu jsem měla celkem 8 necelých dní. Byl to sní boj, učila jsem se s ní mluvit. Naučila jsem se a pak mi ji konečně vyndaly.
Vím, že tohle není žádná tragédie a že jsou na světě i daleko komplikovanější případy, ale píšu to tady proto, protože operaci bez komplikací já neměla. A o případných komplikacích se vědět může, že můžou nastat. Nemusí se to stát každému a hlavně, nikomu to nepřeji, aby komplikace měl.
Vše jsem zvládla, a dnes jsem ráda, že už jsem doma a že se mi daří schazovat kilečka dolů.
Doufám, že jsem tímto nikoho nevystašila před operací ba dokonce neodradila. Myslím, že je na místě napsat, že nastaly i komplikace.
Všem proto přeji, aby měly bezproblémovou operaci a byly v novém životě šťastni a spokojeni jako já. Pocit, kdy se konečně dostáváte k ůbytku, je nepopsatelný jako i pro mě, která bojuje s váhou snad od první třídy.
Všem přeji upřímně hodně úspěchů při operací a její klidný průběh.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 zář 2010 13:17 

mattoni-33 je dobře, že již je to všechno za tebou a teď tě čekají jen samé radosti života, přeji hodně úspěchů v hubnutí :cry: :cry: :cry:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 zář 2010 13:27 

Mattonko.... užila sis své :( :( ....ale na to špatné se vždy brzo zapomene a ty si teď budeš užívat jen krásné chvíle při ukrajování metříku. Jsem ráda, že jsi to zde tak krásně popsala. Určitě je dobré vědět, k čemu může dojít. Já tě moc obdivuju - protože si osobně nedovedu představit mít FUJ hadičku tolik dnů v krku.... moje silné dávící reflexy by ji chtěly stůj co stůj dostat ven.
Však z gastra jsem si odvezla krásné monokly a krvavé bělmo, které jsem si vytvořila tlakem. Tož tou FUJ hadičkou bych oči ze sebe asi vytlačila. :shock: :roll: - holky co mě viděly po gastru mohou potvrdit, jaká jsem byla krasaffica :lol: :lol: :lol:

Je super, že i přes tu výživu jsi tolik v Turnově nechala, tož kilům zmar - nazdar :wink: !

47 let*20letá dcera*chápající přítel bez chapadel

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 zář 2010 13:42 

mattonko krásně jsi to sesmolila (Romčo Smol. promiň) :lol: .... Je dobře vědět i o těchto komplikacích, které mohou při operaci nastat !! Díky za tento příspěvek :wink:

Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 26 zář 2010 12:41 

Mattonko,
teda fakt sis to "vyžrala" se vším všudy,to je teda síla,taky jsem si užila po debandáži nemocnice dost a dost,takže teď jsem měla štěstí-4-tý den jsem byla doma bez jakýchkoliv problémů,až na to,že jsem dala dolů 5 kg a teď už nic-nehýbe se to,tak si říkám,že to je daň za to ,že jsem měla tak skvělý pooperační průběh,holt asi už neschudnu,spíš jsem pár deka přibrala,tak fakt nevím :cry: ,ale Tobě samozřejmě k tak krásnému úbytku gratuluji-zasloužíš si to.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 zář 2010 05:59 

Mattonko vítám tě zpátky. Je dobře, že si popsala co se také může stát. Aspoń si člověk uvědomí, že se ani nachlazení nesmí podceňovat.

andyna a nemáš to jenom změnou váhy? Jestli si se po návratu domů hned nepřevážila na své vlastní váze tak to tak může být. Třeba já mam rozdíl mezi mou a nemocniční váhou 3kg

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 zář 2010 07:11 

katka04,váhou to není-vážila jsem se doma ráno před operací a pak zas až jak jsem přišla domů-prostě se teď nehne,no musím ještě chvíli počkat,než se zahojím uvnitř a začnu sportovat,snad to pak půjde.Skoro nejím,jsem na tekuté a nic,ale je fakt,že se moc nehýbu.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 zář 2010 09:56 

andyna hele to bude ono. Sice dodržuješ nehejbat se, ale ještě nemůžeš pepany. Dyť to holky pořád píšou nehejbat a pepanovu dietu. Tak to si ještě chviličku počáš a pak to poletí :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 zář 2010 10:19 

Andyno,nediv se,že to nejde hned tak rychle,jednak tělo dostalo pořádnou pecku,u tebe už potřetí,oak taky nemáš vysokou váhu a je známo,že lidi s nižší start.váho opuštějí kilečka asi ještě víc nerady,než třeba mě hned po opce..Hlavně to nevzdávej,hooodně pij,dodržuj čas mezi jídly atd..Mona

Tubu09/2008,po těhu spousty kil zpátky,takže díky zlatým ručkám docenta Holéczyho a diverzi 08/2012 jedu znova...

Od 25.11.2015 nové bříško :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 zář 2010 12:06 

Holky díky moc,já vím,že nemůžu čekat hned ze startu zázraky,jen jsem doufala,že to půjde rychleji než s bandem,holt zázraky se nedějí,ale neklesám na mysli,když to sakra šlo nahoru,tak to sakra musí jít i dolů :lol: !!!Začínám víc pít,je fakt,že do sebe dostanu za den tak litr,litr a půl,tak budu muset přidat,no a na pepany se taky moc těším katko,no apak to teda určo poletí po 5 kilech,neb pepany těžce miluju :lol: !!!
Jo,Moni B.,ty přestávky si hlídat musím,to je faaaakt..... :? Jinak všechny jste šikulky,jak Vám to hezky jde,a u Tebe Moni B. mě těší,že se s mimčem tak hezky držíš!!!! :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 zář 2010 13:14 

andynko jooo, Pepápek....to je žrádlo :P :lol: :lol: :lol:
Ale nezoufej, kila jsme si také strádali několik let.... však ono se to rozjede i u Tebe, jen vydrž, prďka, vydrž :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina