fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 05 srp 2025 11:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 úno 2007 11:11 

Tý jo,za 14 dní touto dobou užzřejmě budu ležet na stole!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

operace 19.2.2007

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 úno 2007 11:42 

Holky, nezlobte se, určitě to tady někde je, hledala jsem, jenže nemůžu hledat hodiny,příspěvků moc......jak to tedy je s tou nutnou dietou těsně před operací? Jdu ode dneška za týden a je to pro mne moc aktuální. Díky, Jana

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 úno 2007 11:49 

ja jsem nemusela hubnout ani deko takze jsem zadnou nutnou dietu nepotrebovala ale kdysik mi kamoska rikala ze byla kdesik na operaci a taky musela zhubnout myslim 5 kg fakt nevim

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 úno 2007 12:02 

Jano, ale to by ti býval měl říct doktor. Ale většinou stačí, abys ten týden před operací upravila jídelníček na lehčí jídla a potom před operací od půlnoci nejíst, nepít, nekouřit. Ale to ti taky řeknou až ti budou volat.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 úno 2007 12:31 

Díky-kykyryký. Já mám dojem, že mi to doktor říkal, jenže to bylo už v listopadu. Pak se všechno o 2 měsíce zpozidlo kvůli žaludku a já jsem hlava zapomnětlivá, palice dubová.bébébé. Jen mě vyděsilo, že tady někdo psal, že týden před bandáží jen pil vodu. To už bych žádnou bandáž nepotřebovala, umřela bych předem.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 úno 2007 12:49 

Jani ,to jsem asi byla já s tou týdení dietou.Pan primář mi ji doporučil,protože jsem měla dost zvětšená játra a oni je musí nějak nadzvedávat a čím větší jsou ,tím víc hrozí pohmoždění,nebo něco podobného mi říkal.Hladavkou se prý šokem smrsknou a je to jednodužší jak pro operatéra,tak pro pacienta.Měla jsem nejíst týden,vydržela jsem to skutečně jen na rajčatech a čaji 2 dny a 2 dny jen čaj,ale stačilo to.Pokud nemáš potíže s játry tak se tě asi dieta (hladovka)netýká.Mimochodem však jsem taky za ty 4 protrpěný dny sundala 3 kg a na bandáž se těšila ještě víc,že se aspoň trošku najím.A nemocniční vývar(slaná voda) a 2 lž.bílého jogurtu další den po operaci ,pro mě byli neskutečnou lahůdkou. :lol: :lol: :lol: Tak se mějte fajn,mažu do práce a držím palce!!!!!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 úno 2007 11:05 

QWYS - prosím tě, nedávno jsi se tady zmínila, že bandáž budeš mít jen obyč., protože jsi u VZP. Co to prosím tě znamená? Já jsem taky u VZP a nastupuju už příští týden v pondělí, ale nějak si neumím představit, že někomu udělají horší bandáž a někomu lepší podle pojišťovny. Uměla bych si tak představit, že my z VZP pak dostaneme vodu z vodovodu a nejlevnější bílý jogurt, zatímco jiná pojišťovna dostane vodu Perriér a jogurt z Ameriky, ale jinak??? :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 úno 2007 12:43 

QWYS, nezlob se prosím, ale tvoje odpověď mě vůbec neuspokojila, nemůžeš to prosím nějak rozvést - a pokud se ti nechce veřejně, tak na moji adresu? O tom, že operace prováděná na účet VZP je jen "obyč" a že asi budeš muset změnit pojišťovnu jsi se zmiňovala velmi nedávno, 29.ledna letošního roku. Přitom na VZP je bandáž bez problémů už kolikátý měsíc a zcela veřejně se tady o tom mluví a píše. Já už s tím nic nenadělám, opravdu mám termín už na příští týden, ale pokud něco víš, nebylo by dobré to říct aspoň pro ty ostatní co mají ještě možnost volby? Čekat až co mi řekne doktor 2 hodiny před operací se mí zdá být docela pozdě, zejména když jsem doposud s doktory mluvila několikrát a nikdo se o žádném rozdílu, tj. o rozdílu mezi obyčejnou a lepší operací nezmiňoval. Jak to teda je, z nějakého důvodu jsi to přece napsat musela. Nebo o tom víte něco někdo jiný? Omlouvám se že se tak domáhám, ale zkrátka mě to zajímá.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 úno 2007 13:20 

Jana píše:
QWYS, nezlob se prosím, ale tvoje odpověď mě vůbec neuspokojila, nemůžeš to prosím nějak rozvést - a pokud se ti nechce veřejně, tak na moji adresu? O tom, že operace prováděná na účet VZP je jen "obyč" a že asi budeš muset změnit pojišťovnu jsi se zmiňovala velmi nedávno, 29.ledna letošního roku. Přitom na VZP je bandáž bez problémů už kolikátý měsíc a zcela veřejně se tady o tom mluví a píše. Já už s tím nic nenadělám, opravdu mám termín už na příští týden, ale pokud něco víš, nebylo by dobré to říct aspoň pro ty ostatní co mají ještě možnost volby? Čekat až co mi řekne doktor 2 hodiny před operací se mí zdá být docela pozdě, zejména když jsem doposud s doktory mluvila několikrát a nikdo se o žádném rozdílu, tj. o rozdílu mezi obyčejnou a lepší operací nezmiňoval. Jak to teda je, z nějakého důvodu jsi to přece napsat musela. Nebo o tom víte něco někdo jiný? Omlouvám se že se tak domáhám, ale zkrátka mě to zajímá.

Podle mě tím qwys nemyslela vůbec nic, nebo se jenom nějak omylem upsala - špatně se vyjádřila. Neexistuje žádná verze obyčejné bandáže. Jsou sice dvě a to adjustabilní a rigidní (adjustabilní lze doplňovat, rigidní je napevno), ale vzhledem k tomu, že se obě provádějí laparoskopicky, nemyslím si, že by mezi nimi byl nějaký výrazný cenový rozdíl a to natolik, že jednu z nich by pojišťovna hradila a druhou ne.

Navíc mám pocit, že tu bandáž "napevno" provádí snad jen v Ostravě. Ostatní centra ji, myslím, vůbec nedělají.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 úno 2007 13:37 

Qwys, děkuju moc za vysvětlení, jsi moc hodná, teď už je mi to jasné a hlavně jsem naprosto klidná, protože pan doktor se mnou mluvil o té adjustabilní.
A díky i Plavovlásce, i když si myslím, že mezi rigidní a adjustabilní bandáží je podstatný rozdíl.
Každopádně jste holky obě moc a moc hodné, že jste tak rychle reagovaly - to víte, jak s mi blíží termín, tak nervy pracují.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 úno 2007 16:49 

Qwys, taky jsem záviděla těm co byly mnohem dál, ale ty už nemusíš, za 5-6 týdnů na tom budeš jako já dneska. To je akorát tak čas si všechno připravit doma i v práci. Já se těším moc a moc, považuji to za něco jako "druhou šanci" na život, ta první byla narození. Zrovna dneska jsem seděla ráno na posteli a prohlížela si svoje nohy, zejména kolena, stehna. kotníky - a chtělo se mi zvracet. V koupelně jsem zrcadlo s obličejem raději vynechala úplně. A to už vůbec nemluvím o tom ještě horším:dýchavičnosti, vysokém tlaku, vysokem cholesterolu,nemožnosti si zavázat tkaničky nebo se obout do hezkých bot, jak ležím v plné vodě s půllitrem vody atd. atd. A jsem už nachystaná že bych mohla jít zítra: taška sbalená, postel podložená aby se mi lépe vstávalo, ve spíži přesnídávky, voda, čaje, v mrazáku čiré vývary. Jen ještě zítra půjdu do knihovny a v neděli koupím jogurty. To snad stačí. Jo a ještě: včera jsem si koupila rotoped a mám předplacené od 1. dubna hodiny plavání v bazénu. To už snad budou rány zahojené a budu tam moct vlízt.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 úno 2007 19:33 

Qywys, asi to bude tím, že mě je 50 a ty jsi mladá holka :) :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 úno 2007 21:19 

Jani neboj. mě je taky tolik, ale dnes jsem se třeba dověděla, že jedna svině zlá nadřízená už nebude mít takovou moc ve firmě a vesele jsem 1/2 hodinky tancovala za veršování a nerytmického zpěvu. Jen moje nová kolegyně byla z toho trochu vedle. :lol: :lol: Neboj také budeš křepčit. 8)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 úno 2007 21:20 

:lol: Betty a dalo se to poslouchat aspoň? :lol: A vidíš, ještě sis udělala dobře :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 úno 2007 21:32 

Jako dítě jsem chodila do pěveckého souboru, kde jsem setrvala do pubertálního věku, pak následoval soubor zabývající se hudbou barokní, takže mé křepčení nemá základ u kanibalů, ale já si k tomu vesele zarýmuji a jsem vesel a to je hlavní. Je dokázáno, že se po smíchu hubne a prospívá peristaltice, ----Pojďme, buďme spolu veselí--------

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina