Jana píše:
QWYS, nezlob se prosím, ale tvoje odpověď mě vůbec neuspokojila, nemůžeš to prosím nějak rozvést - a pokud se ti nechce veřejně, tak na moji adresu? O tom, že operace prováděná na účet VZP je jen "obyč" a že asi budeš muset změnit pojišťovnu jsi se zmiňovala velmi nedávno, 29.ledna letošního roku. Přitom na VZP je bandáž bez problémů už kolikátý měsíc a zcela veřejně se tady o tom mluví a píše. Já už s tím nic nenadělám, opravdu mám termín už na příští týden, ale pokud něco víš, nebylo by dobré to říct aspoň pro ty ostatní co mají ještě možnost volby? Čekat až co mi řekne doktor 2 hodiny před operací se mí zdá být docela pozdě, zejména když jsem doposud s doktory mluvila několikrát a nikdo se o žádném rozdílu, tj. o rozdílu mezi obyčejnou a lepší operací nezmiňoval. Jak to teda je, z nějakého důvodu jsi to přece napsat musela. Nebo o tom víte něco někdo jiný? Omlouvám se že se tak domáhám, ale zkrátka mě to zajímá.
Podle mě tím qwys nemyslela vůbec nic, nebo se jenom nějak omylem upsala - špatně se vyjádřila. Neexistuje žádná verze obyčejné bandáže. Jsou sice dvě a to adjustabilní a rigidní (adjustabilní lze doplňovat, rigidní je napevno), ale vzhledem k tomu, že se obě provádějí laparoskopicky, nemyslím si, že by mezi nimi byl nějaký výrazný cenový rozdíl a to natolik, že jednu z nich by pojišťovna hradila a druhou ne.
Navíc mám pocit, že tu bandáž "napevno" provádí snad jen v Ostravě. Ostatní centra ji, myslím, vůbec nedělají.