fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 24 črc 2025 22:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2010 18:26 

první operaci jsem měl v roce 2000 a cca 2002 mě bandáž přestřihly, dnes se už bandáž dělá asi trochu jinak, proto je asi víc možností na reoperaci, mě tam ta stará bandáž přestřižená zůstala a to je ten hlavní problém. Bypass je hodně podobný a tento typ operace by měl být lepší, prostě se v tom nějak začínám ztrácet. :( :(

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2010 18:27 

Neboj se ničeho, s námi určitě nejste sami holky :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2010 18:30 

tento typ opky je lepší to máš pravdu, ale je taky víc náročnější .... každopádně ti držím palce a bude to chtít dobrou volbu operatéra :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2010 18:31 

romane tak to se nedivím, také bych se ztrácela.... ale v Tvém případě bych opravdu neváhala a oslovila bych ještě jiného lékaře, který se zabývá bariatrickými operacemi a třeba nakonec zůstanete u bypassu, se kterým tu mají holky zkušenost a jsou spokojeni....

Ještě by mě zajímala taková dotěrná věc - píšeš, že jsi band přežral, tudíž pro pojišťovnu i lékaře vlastní vina - tuhle druhou opku Ti zaplatí také pojišťovna nebo musíš Ty sám?? :roll:

Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2010 18:36 

zaplatí ji pojišťovna

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2010 18:38 

jj, tak to je super, dneska člověk nikdy neví při těch různých škrtech.... :roll:
Ale každopádně budeme držet palečky, doufám, že nám přijdeš říct, co to nakonec vyhrálo za opku :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2010 18:41 

určitě napíšu jak jsem se rozhodl, zkusím hledat ještě někde jinde někoho kdo podstoupil už BD.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2010 18:46 

tady je nějaké písání o dietě po této opce http://www.dietologie.cz/poradna/dieta/ ... verze.html

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2010 19:46 

Romane byla jsem na tubu u prof. Kasalického a myslím si, že ví, co Ti doporučuje a nedám na něj dopustit. Je to opravdu veliký odborník. Ale samozřejmě zkus se pozeptat jinde, v tom Ti nikdo nemůže bránit.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 lis 2010 21:58 

Romanevítej mezi námi ,gratulace ke shozeným kilům jen při dietě ,vím co to obnáší a myslím že nejen já .Co se týká operace co by jsi měl odstoupit ,no je to opravdu podobné bypasu ale jen trošku náročnější ,slyšela jsem o tomhle druhu operace od mudr.Čierného .Možná by ti stačil bypas ale pan doktor asi ví proč ti nabízí tenhel druh operace .Tak přeji hodně štěstí a hlavně aby jsi se v informacích neztrácel :P a samosebou podávej nám hlášení ju ? :wink:

14.03.2009 abdominoplastika s přešitím pupíka
27.10.2009 redukce - záda
26.10.2010 redukce- ruce
4.10.2011 redukce vnitřních stehen

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2010 17:35 

Omlouvam se za dlouhy prispevek, ale tady je presny popis, co to ta biliopankreaticka diverze je.

Biliopankreatická diverze - operace podle Scopinara(21) - vychází z jednoduchého fyziologického předpokladu, že část potravy, která není natrávená příslušnými enzymy, nemůže být absorbována ve střevu. Takového stavu dosahuje Scopinarova operace tím, že „obejde, vyřadí“ z procesu trávení část délky tenkého střeva. Chirurgicky totiž odvede, oddělí (diverzí) od sebe potravu a žluč s pankreatickými enzymy.

To způsobí, že k trávení potravy nakonec dochází jen na velmi omezené délce distálního úseku ilea (cca 100 cm) tam, kde se potrava smísí se žlučí a pankreatickými enzymy v takzvané společné kličce tenkého střeva. V proximálním úseku tenkého střeva, kde je potrava oddělena od trávicích enzymů, nedochází k jejímu štěpení a zužitkování. V důsledku toho prochází tenkým střevem většina karbohydrátů, tuků a proteinů v neresorbovatelném stavu, podobně jako při syndromu tzv. krátkého střeva (Obr. 5).

Operace je podobná resekci žaludku druhého typu, s anastomózou Roux-Y-kličkou. Proximální část žaludku se ponechává v objemu kolem 200 ml tak, aby se i v časném pooperačním období umožnil příjem dostatečného množství potravy. Stupeň malabsorpce i váhových úbytků určují: a) délka alimentární kličky, tj. délka kličky od gastroileoanastomózy k Bauhinské chlopni. Její optimální délka je stanovena na 250 cm, měřeno na antimezenteriální straně ilea; b) délka společné kličky tenkého střeva, tj. od napojení kličky přivádějící pankreatické enzymy a žluč k Bauhinské chlopni. Její optimální délka je 50 cm. Kratší společná klička vede ke zvýšení počtu stolic a nadměrně snižuje resorpci proteinů. Vede tak k vysokým a nechtěným váhovým úbytkům. Delší společná klička bývá naopak příčinou nedostatečných váhových úbytků.

Po každé malabsorpční operaci hrozí zvýšené riziko výskytu nutričních poruch, neboť dochází ke sníženému trávení a vstřebávání proteinů. Hypoproteinémie se objevuje nejčastěji v prvním půlroce po výkonu a lze ji ovlivnit parenterálním podáváním aminokyselin. Se zvyšujícím se příjmem potravy dochází u většiny pacientů ke spontánní úpravě. Hypoproteinémie se objevují s větším odstupem od operace a jsou často spojeny s poruchami příjmu potravy, především s rysy bulimie či anorexie.

Po biliopankreatické diverzi se mohou objevit také poklesy hladiny kalcia a anémie (cca u 8 % pacientů). Vzhledem k tomu se po Scopinarově operaci doporučuje dlouhodobé užívání vitamínů skupin B, C, A, K a fumarátu. Většina nemocných má kolem 5-6 zapáchajících, řídkých stolic denně. Biliopankreatická diverze, vzhledem ke své podstatě, patří k bariatrickým výkonům s největšími a trvalými (> 10 let) váhovými úbytky. Ve velkých souborech se uvádějí průměrné váhové úbytky kolem 80 % nadváhy (Excess Weight).

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2010 17:37 

Romane, take tu vitam a drzim palce, at ti to vyjde a dojdes at uz s touto nebo jinou operaci, kterou si vyberes ke kyzenemu cili:)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2010 19:01 
Ahojky všem. Já jdu na tuhle operaci v lednu na OB Kliniku. Vybrala jsem si ji sama, zašla jsem na kliniku a řekla, že tohle chci, a budu to mít... :D A proč jsem si zvolila tuhle formu operace? Prodělala jsem velice striktní přeměnu životních návyků, které mě dovedly až na hranici denního příjmu kolem 4 - 5 tisíc kJ, a přitom 5x týdně cvičím (mám dokonce vlastního trenéra... :wink: ). A přesto se svojí váhou přes 160 kilo nemůžu dát dolů ani kilo. Prostě to nejde.
Takže jediné logické vyšsvětlení je, že tělo se velice rychle přizpůsobuje aktuálnímu příjmu, protože když sním víc, tak málokdy něco přiberu.
K tomu se ještě přidal fakt, že jsem byla v nemocnici na 14-denní hladovce pod dozorem lékařů, a výsledek za 12 dní bez jídla je ten, že jsem shodila pouze jedno jediné kilo tuku, jedno kilo svalů a 7 kilo vody. Přitom jsme tam denně měli 2 hodiny cvičení + další vlastní pohybové aktivity, jako jízda na rotopedu apod. Takže když si to přepočítám na kJ, tak moje tělo, ač přístroje pana Havlíčka i jiných odborníků ukazují, že má bazální spotřebu 12000 kJ, bez problému vyžije s necelými třemi tisíci kJ.
No a protože nechci jíst pouze okurkové saláty, dám si udělat tuhle operaci, abych tak uměle navodila tělu hladovku, protože krátké střevo méně vstřebá, a přitom mi z hladu neodešel mozek... :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2010 19:03 

moby krásně jsi to popsala, napsala, vysvětlila, moc Ti za to děkuji, protože o této opce toho moc nevíme - teda spíše nic... takže doufám, že nám budete podávat hlášení, jak na to jste - myslím Tebe i romana :wink: Budeme moc držet palečky, ať vše dopadne podle Tvých představ :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2010 19:16 
A ještě k panu Romanovi...
Myslím si, že mu lékař nabídnul tuto formu operace proto, že právě nezvládnul bandáž. Ať si říká každý, co chce, přeci jen s touhle váhou má pan Roman pravděpodobně stejný problém jako já - nadměrné vstřebávání "živin" ve střevech. A k tomu se přidává slabá vůle zvládnout operaci, která vyžaduje, aby člověk striktně a hlavně doživotně dodržoval množství jídla.
Při bandáži a plikaci a tubu je stále pravděpodobnost, že se žaludek dříve či později roztáhne, přeci jen je to jenom žaludek, který má tuhle skvělou vlastnost...
Při bypassu se žaludek skoro celý vynechá, nicméně pokud tak dobře vstřebáváte, tak to nemusí zase až tak vyřešit váš problém.
Při diverzi vám zůstane trošku větší část žaludku než při bandáži nebo při bypassu, takže se s tím psychika mnohem lépe srovná.
Pane Romane, nebojte se toho a jděte do toho. Určitě už teď berete nějaké prášky minimálně na tlak, ne-li na cukrovku. A díky téhle operaci je vyměníte za vitamíny a minerály. Prášky za prášky... Ano, budete je brát do konce života, ale to byste bral stejně. A pokud je budete brát pravidělně, tak Vám nic hrozného nehrozí. Prostě a jednoduše tam nejde ani tak o ten žaludek, jako o to vstřebávání střevama, které bude touhle operací výrazně zmenšené. Navíc má tahle operace nejlepší výsledky, o jakých jsem kde četla... :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina