fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 04 srp 2025 12:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 lis 2010 23:48 

O DRUHU OPKY NA KTERÝ SE PTAL ROMAN NÁM ŘÍKAL I HRUBÁČEK V TURNOVĚ,OPROTI TUBU JE LEPŠÍ V TOM,ŽE SE NEMUSÍ HLÍDAT MNOŽSTVÍ JÍDLA,PROTOŽE JEN MINIMUM ZŮSTANE V TĚLE.ASI JÍ V TURNOVĚ TAKY I NABÍZEJÍ JAKO JEDNU Z MOŽNOSTÍ,ALE ROVNOU TAKY ŘEKL,ŽE JE VHODNA PRO TY DUŠIČKY U KTERÝCH JINÁ OPKA SELHALA.TAKŽE ROMČO,JÁ BYCH DO TOHO ASI ŠLA.... :roll:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 08:56 

Zdravím…

Napíšu jen krátce,,každého je jen jeho věc na kterou operaci půjde a z jakého důvodu jí chce.
Možná si tu pár holek vzpomene, že jsem o této operaci tady také v souvislosti s ještě tenkrát Iscarem psala,že jsem na ní chtěla jít.

Napíšu jen jedno...tato operace se dělá jen v OB klinice....po rozdělení klinik před rokem ještě v Iscaru.

..proč si nepoložit otázku,proč se dělá právě jen v jednom jediném zařízení ?... když ostatní operace jako je balonek, bandáž,plikace,tubulizace,bypass..se dělají běžně..odpověd je jediná.

Diverze je jeden z nejzávaznějších operačních zákroku a mělo by se k němu přistupovat zřídka…a není s tím v české republice moc zkušeností,protože je tu odoperovaných jen hrstka lidí.
A proč OB nabízí tuto operaci svým pacientům ,kteří mají více kg?... nu protože tam bypass nedělají....jen bandáže,plikaci ,sem tam ,tubulizaci a pak právě se snaží udat tuto náročnou operaci...a než by jim doporučili jít jinam ,raději jim vnutí tuto operaci...

Taky jsem o tom hodně chtěla číst...před rokem...ale hle..skoro nikde se otom moc nepíše,protože se to moc nedělá a přistupuje se k tomu sporadicky. A co vím….je to otevřená operace s cirka 30stehy..

Ale jak píšu je to každého věc,co podstoupí a já jsem ráda,že jsem od toho upustila..a šla do méně náročné operace(tubulizace)..protože když se něco nepodaří ještě se z toho bypass dá udělat-maloabsorční.

A ještě napíšu,že jestli si někdo myslí,že tyto operace jsou spasitelné takto ani omylem..lidé co jsou po bypassu..po diverzi ,nikoho neznám :wink: (a ,že sem třeba na toto forum chodím od jeho založení a stále pročítám různá fora na toto téma) se dá přibírat na váze a je to po2letech už také o hlídání se..jak tu někdo psal,tělo je velmi chytré a zvykne s aji na to málo...které když už si vezme dokáže uložit a nabírat z něj...tož tak..

Jinak držím všem pěsti a přeji hondě odložených kg.

Pa Milča

P.S. Hezky jsem vám to tady zapráskla negativem..ale názor je taky názor...a nelze číst jen to dobré,že :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 09:01 

Milco-berco ahoojjjj, děvčico, čečééééé Ty sem vždycky přilétneš jak tajfun a zase zmizíš, no budu si muset asi zvyknout :lol: :lol: :lol:

Ale za to, co jsi sem napsala Ti také musím poděkovat, protože osobně třeba o této operaci nevím vůbec nic a myslím, že je dobře vědět co nejvíce....ať už klady, či zápory.... o tom to je, než se člověk rozhodne - takže díky za Tvůj příspěvek :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 09:02 

Romčo...ale ten žaludek je také maličký a porce se také musí dodržovat,to je stejné jen žaudek nefiknou po délce...na rukávek..ale udělají z něj maličký žaludek po šířce.. :wink: Jen tělo si neukládá ještě z toho mála,proto se to nemusí hlídat tolik co se nutričnosti týče a kal. :wink:

Milane...mohu ti s klidným svědomím ,říct,že chutě ti nikdo nevezme..ani je moc neošálíš.A hlad..nu ten pociťuji já tedy osobně tak po 3h po 85g porci...ale není to kručení v břiše...ale takové jako tlačení a divné šimrání a slabo..ale není to vlčí hlad..jen spíš upozornění..Mílu najez se ¨je čas.. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 09:05 

verčo čauky..no je to tak já vás čtu každý den..ale napíšu a pak to stojí za to :lol: jako vždy..jsem tichá společnice tohoto fora...a Martina si jistě ještě pamatuje,jak jsem tu diverzi tady probíraly s holkama..a já zjštovala co se dalo,od obezitoložky,aji od Doc Kasalického, v Iscaru ... :wink: tož jsem přišla se svou troškou do mlýna....

...a ještě k tomu ,že se dá aji po takových operacích nabrat...jedna známá má ted 5kg zpět a to je 2roky po bypassu..hmm.. :!:

P.S. Veru smekám,jedeš jako drak a obduvuju..já tu90kg ne a né překonat..málo piju.. vím to :oops: :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 09:08 

Milco tak pij, pij a zase pij :twisted: :!: :!: :!:

Děkuji za pochvalu, však neboj, určitě ji také překonáš, držím palečky !! :wink:

Jo a piš, piš piš, všechno, co víš :lol: :lol: :lol:

Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 11:43 
Já mám diverzi slíbenou udělat laparoskopicky.
Jde tam o dvě věci - játra musejí být co nejmenší - proto mám na 10 dní před zákrokem nařízenou skorohladovku, aby se játra co nejvíc zmenšila a laparoskopické nástroje je neprotrhly. K diverzi se totiž většinou dělá i to, že se odebírá žlučník, no a ten je s játry velký kamarád. V tom bych problém mít neměla, protože mám už několik let žlučník pryč. A ten mi taky dělali laparoskopicky, takže mi paní doktorka, co mě bude operovat, řekla, že když jsem zvládla při téhle váze laparoskopicky žlučník, mělo by se povést i tohle.
Druhá věc, co s tou operací souvisí, je roztažitelnost břišní stěny, respektive břicha jako takového. To se dělá tak, že se do břišní dutiny napumpuje nějaký plyn, který je dobře vstřebatelný, kdyby tam náhodou trocha zůstala, teď si nevzpomenu na jeho název. No a tím plynem se z břicha udělá takovej balon, operační pole je pak přehledné, je tam všude dobře vidět. Takže když já mám většinu tuku v zadnici, na břiše moc ne, a navíc mám celkem trénované břišní svaly, tak to půjde roztáhnout dobře. Je fakt, že kdybych těch 50 kilo tuku, co mám uložených na zadnici, měla uložených na břiše, byl by asi mnohem větší problém ten balón ze mě udělat... A pak by přišla na řadu samozřejmě ta jizva přes celej pupek...
Takže za mě - já se té operace nebojím, těším se na ni, a vím, že dobře dopadne... :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 11:56 

moby jen pro info - plynem napouštěli nás všechny, ať už máme band, tubu, bypass, či plikaci a dietu na zmenšení jater jsme měli nařízenou také všichni :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 12:50 
Verca: To já vím, že se ta dieta dává... Jen jsem všude četla, že u jiných je ta hladovková dieta týden... A k tomu napouštění plynem - u téhle operace je to hodně důležité, protože to operační pole se pohybuje po celém břiše, ne jenom kolem žaludku. Proto jsem to tak vypichovala...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 12:55 

moby na ty játra si kup ostropestřec a ber ho už teď :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 13:26 
Nechci nikoho vystrašit, ale samozřejmě, že tahle operace nemá jenom pozitiva.
Našla jsem statistiku, že při ní umírá 1 člověk ze 100. Pokud po ní člověk striktně nebere vitamíny a minerály, můžou přijít nemoce způsobené jejich nedostatkem - od vypadávání vlasů přes řídnutí kostí až po zhoršování zraku (s možným následkem slepoty). Těch míst, kde se sešívají střeva a žaludek, je víc, takže je větší pravděpodobnost "netěsností". Místo 1x na velkou denně chodí člověk na velkou skoro po každým jídle, a "výtvor" je mnohem více aromatický, protože se rozkládá jinak. Tuky se zpracovávají minimálně, takže co tuk, to běhavka. Podobné je to i s cukrem. A tak dále, a tak dále...
Přesto jsou tohle pro mě přijatelná rizika, když to porovnám s tím, že mi odejdou (částečně už odešly) klouby a budu závislá na tom, že mi někdo bude utírat do konce života zadek...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 13:50 

mobydicek jasně že se an opku těšíš to jsme se těšili snad všichni .Ale jak jsi psala o tom že třeba po tuku ,sladkém atd.... chodí člověk na wc a že má být ukázněný a brát doživotně vitamíny -ano jsou to stejné věci jako při bypasu ,ale je fakt že co člověk to jiné spalování a holt tělo každého z nás je originál ,protože já třeba po takových jídlech na wc nejdu pokaždé a dokonce někdy ani každý den ,ale to záleží i na tom co jím :wink: :wink: :wink: nevím tedy kolik sešívaných míst je při BD ale já při bypasu mám 3 .A vlastně v úterý mám 4 leté výročí od operace a jsem mooc šťastná :P

14.03.2009 abdominoplastika s přešitím pupíka
27.10.2009 redukce - záda
26.10.2010 redukce- ruce
4.10.2011 redukce vnitřních stehen

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 14:07 
Romana: při bypassu zbude menší kus žaludku a větší kus střeva. U diverze je to naopak.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 lis 2010 14:20 

mobydicekjasně ale v podstatě je to skoro stejná operace :P

14.03.2009 abdominoplastika s přešitím pupíka
27.10.2009 redukce - záda
26.10.2010 redukce- ruce
4.10.2011 redukce vnitřních stehen

Předmět příspěvku: bypass
PříspěvekNapsal: 08 lis 2010 09:33 

Dobrý den, mám před zákrokem by-pass žaludku. Vážím 120kg/175cm. První věc která mě dost děsí je ta, že je možné, že v průběhu operace laparoskopii může dojít ke komplikacím a rozříznou mi půlku břicha. Dále jsem pak slyšela o bolestech, které po operaci dlouhodobě jsou a někdy se jich pacient nezbaví vůbec. Máte prosím s touto operací někdo osobní zkušenost? Termín operace mám předběžně stanoven na 21.2.2011 a nejsem ještě rozhodnutá zda podstoupím by-pass nebo bandáž...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina