Zdravím…
Napíšu jen krátce,,každého je jen jeho věc na kterou operaci půjde a z jakého důvodu jí chce.
Možná si tu pár holek vzpomene, že jsem o této operaci tady také v souvislosti s ještě tenkrát Iscarem psala,že jsem na ní chtěla jít.
Napíšu jen jedno...tato operace se dělá jen v OB klinice....po rozdělení klinik před rokem ještě v Iscaru.
..proč si nepoložit otázku,proč se dělá právě jen v jednom jediném zařízení ?... když ostatní operace jako je balonek, bandáž,plikace,tubulizace,bypass..se dělají běžně..odpověd je jediná.
Diverze je jeden z nejzávaznějších operačních zákroku a mělo by se k němu přistupovat zřídka…a není s tím v české republice moc zkušeností,protože je tu odoperovaných jen hrstka lidí.
A proč OB nabízí tuto operaci svým pacientům ,kteří mají více kg?... nu protože tam bypass nedělají....jen bandáže,plikaci ,sem tam ,tubulizaci a pak právě se snaží udat tuto náročnou operaci...a než by jim doporučili jít jinam ,raději jim vnutí tuto operaci...
Taky jsem o tom hodně chtěla číst...před rokem...ale hle..skoro nikde se otom moc nepíše,protože se to moc nedělá a přistupuje se k tomu sporadicky. A co vím….je to otevřená operace s cirka 30stehy..
Ale jak píšu je to každého věc,co podstoupí a já jsem ráda,že jsem od toho upustila..a šla do méně náročné operace(tubulizace)..protože když se něco nepodaří ještě se z toho bypass dá udělat-maloabsorční.
A ještě napíšu,že jestli si někdo myslí,že tyto operace jsou spasitelné takto ani omylem..lidé co jsou po bypassu..po diverzi ,nikoho neznám

(a ,že sem třeba na toto forum chodím od jeho založení a stále pročítám různá fora na toto téma) se dá přibírat na váze a je to po2letech už také o hlídání se..jak tu někdo psal,tělo je velmi chytré a zvykne s aji na to málo...které když už si vezme dokáže uložit a nabírat z něj...tož tak..
Jinak držím všem pěsti a přeji hondě odložených kg.
Pa Milča
P.S. Hezky jsem vám to tady zapráskla negativem..ale názor je taky názor...a nelze číst jen to dobré,že