fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 12 srp 2025 18:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 lis 2010 19:42 

pro LF:
A jakou operaci budeš mít?

31let, 2 děti / 6let,1 rok/ manžel, německý ovčák
ZRUŠILA JSEM -plikace Břeclav,Mudr. Čierný 2.3.2011
Konec metříku 1/2012

Předmět příspěvku: ..
PříspěvekNapsal: 25 lis 2010 11:48 

Holky u spousty z vás jsem si všimla, že jste měli první band, ale pak jste šli třeba na tubu.
Proč? nesedělo vám to?
Já se operace hodně bojím, chci band- protože mě to přijde jako nejšetrnější zásah.Ale taky mám obavy, že třeba mě ta reoperace třeba taky nemine. Tak mě jen na chvíli napadlo, jít raději na to "jistější".ale jen fakt na chvíli.
Budu ráda, když napíšou i ty s bandem, které jsou s ním spokojené.
Díky moc.

31let, 2 děti / 6let,1 rok/ manžel, německý ovčák
ZRUŠILA JSEM -plikace Břeclav,Mudr. Čierný 2.3.2011
Konec metříku 1/2012

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 11:24 

Tak holky, jak jsem tu nedávno psala o tý kamarádce, co byla na plikaci v Jablonci a měla komplikace, tak to není dobrý :( Zatím jí řekli jen to, že jí odsávali jí vodu z plic a má v háji slinivku. Na vánoce prý doma nebude. Ach jo a to má malýho synka :( jsem z toho smutná, že jsem jí nedokázala překecat, ať do toho Jablonce na tohle nechodí a jde do té Prahy. Ptala jsem se jí, jestli jí už konečně byli schopný říct něco konkrétního, proč se to stalo a tak, ale nic. Nechápu, proč má něco s plícema a slinivkou? Napadá mě jedině, že to bylo poškozeno špětně provedenou operací, nebo nevím, proč by byli poškozeny najednou tyto orgány.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 11:29 

Lucko úplně mi naskočila husí kůže ... musíme ji držet všechno co se dá ... bohužel se člověk těžko dozví co se tam vlastně stalo ... vím, že to ničemu nepomůže, ale doufám, že to rodina nenechá jen tak

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 15:50 

Lucko..taky myslím na tvoji kamarádku a držím pěstičky at je co nejdříve u své rodiny a ready.

Bobulko...taky by mě moc zajímalo jak došlo k poškození plic a slinivky...a bohužel se ani rodina nemusí dovědět kde a jak a co ..... to je bohužel realita života..a je to vše..... víte na co..... H......NO. Ted je nejdůležitější aby se vše dobře hojilo a dalo do normálu.

35let.20.10 start při 120kg

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 18:40 

ano Romane ,aja jsem po biliopankreatické operaci a jsem velmi spokojená

Předmět příspěvku: ubytky vahy u tubu
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 19:02 

Ahoj holky,

kdyz se na volo.cz divam na vysledky operaci, tak mi to neni uplne jasne.

Kdyz tam zadate 36 mesicu a adjustabilni bandaz zaludku, tak vysledky jsou, ze 47 pacientu zhublo ze 126 na 96, pricemz jim vaha plynule klesala.

Pri tubulizaci tam jsou za 36 mesicu data od 5 pacientu . A za 12 mesicu zhubli v prumeru ze 138 na 101 kg, jenze pak jim vaha zase zacala stoupat a po 36 mesicich jsou na 123 kg.

Muzete mi k tomu neco napsat, kdo mate tubu treba 2-3 roky, jak je to s vyvojem vahy?

Diky

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 19:14 

Irenko,vetsina po tubu si vahu drzi po zhubnuti,jen ja a nekolik dalsich jsou vyjimky,protoze jsme tehule..

Tubu09/2008,po těhu spousty kil zpátky,takže díky zlatým ručkám docenta Holéczyho a diverzi 08/2012 jedu znova...

Od 25.11.2015 nové bříško :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 19:27 

Jestli to není tím, že před 36 měsíci se tubu ještě skoro nedělala. Z 5 pacientů se nějaký relevantní průměr dělá dost blbě. Stačí, aby jeden neuspěl a jsou výsledky v háji. Když se podíváš na 24 měsíců jsou výsledky úplně jiné.
O plikaci se nedozvíš vůbec nic. Je to nová metoda a nikdo neví, co bude za 3 roky.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 19:35 

Sybilko, uplne jine vysledky? Po 12 mesici od tubu tam vaha narusta, sice jen o necele 3 kg pri 20 pacientech, ale narusta....

Bestickova - kdyby to byl vliv tehuli, tak by nenarustal plynule po dobu 24 mesicu :lol: Myslim, ze vliv tehotenstvi z te statistiky vyrazuji.

Rozhodne je pravda, ze ta operace je nova, ale stejne - proc po 12 m. jde podle statistiky vaha nahoru?

Nemate nekdo odkazy na nejaky server s mezinarodnimi vyzkumy, kde maji treba vice informaci?

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 19:35 

Malvi, já nehubnu ani z těch 150 :?
Ale před chvílí mi řekl můj muž, že jsem úplně přestala chrápat. A že jsem tedy řezávala jak motorovka :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 19:42 

Já teda vidím něco jiného http://volo.cz/vysledky/ :)

Já jsem proti bandáži zaujatá, všichni, které znám osobně s ní mají problémy.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 21:20 

Sibylo mám band 4,5 roků.Nevím jestli se známe osobně, ale já žádné potíže nemám a neměla jsem a to, že jsem přibrala pár kilo byla moje chyba, ale ne bandu moc jsem mlsala sladké. Ti co nemají žádné potíže a shodili už sem dávno nechodí a to nás tady bylo hodně. Já zase moc nevěřím tubu a plikaci, jak na tom budou po také 4,5 letech žaludek je sval a roztahuje se. Bandáž žaludek drží. I TAK FANDIM VŠEM CO MAJI JAKOUKOLIV OPERACI AŤ SE VŠEM MOC DAŘI

Miluše 49let band 7/2006 128kg
7/2012 88kg

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 21:37 

Sibylo nepíšeš pravdu, že znáš jen ty co mají potíže s bandem my se také známe ze srazíku v Brně seděla jsem s dcerou naproti tobě asi jsi špatně slyšela, když jsem o sobě mluvila.

Miluše 49let band 7/2006 128kg
7/2012 88kg

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 lis 2010 22:32 

Milus já mám sice občas problémy s bandem, ale jen v tom případě, kdy si to zaviním sama...rychle něco nedostatečně rozkousaného shltnu...přeženu zátěž a omačkám si okolí portu...jinak problémy zásadního rázu jsem nikdy neměla a doufám, že ani mít nebudu :wink: . Miluš, já taky začínám znovu, ale bez doplnění, to jsem měla na jaře. Snad to zvládnu, uf, ještě pár kileček, ale ty jsou nejtěžší, že?

Nedávno sklouzl kroužek Anazuz a vyndat si ho nenechala, jen zase umístit tam, kde má být a zajistit novými protilehlými stehy. Asi ji dobře posloužil.

Jinak by mohla písnout Janaaa, jak je to s udržením váhy po delší době u tubulizáků...musí se hlídat, takže ani zde není po čase vyhráno.

Pokud vím, tak původně se bandáž v Americe vkládala až po několika letech po provedené tubulizaci, aby si pacient jistěji udržel svou sníženou váhu. Takže jako pojistka proti přibírání. Při tubulizaci se ufikne právě ta část žaludku, kde jsou buňky, produkující hormon hladu. Jenže tělo je už nastavené tak, že pud sebezáchovy způsobí, že tyto buňky se po čase znovu vytvoří v oblasti přechodu do tenkého střeva nebo přímo v něm. Takže pocit hladu zřejmě znovu přichází a je třeba si hlídat porce, aby se žaludek neroztáhl.......a kdo ještě přispěchá se svou troškou? 8)

Lucko...možná Tvá kamarádka má poškozené plíce a slinivku v důsledku sepse...obsah žaludku vytékal do břišní dutiny a zánět se mohl rozšířit i na přilehlé orgány. Že by operatér udělal tak velkou chybu, že by poškodil nejen slinivku (ta leží hned "za" žaludkem), ale zároveň i plíce, to snad by ho musela chytit křeč, aby tou packou na tyči způsobil tak rozsáhlou škodu. Ale možné je všechno. Špatné to je, ať to je tak či tak. Až se dozvíš nějaké nové zprávy, tak nám zase písni, každého to tu jistě zajímá. Moc ji držím pěsti, vzpomenu si na Hanaka a běhá mi mráz po zádech. Snad bude brzo líp.

Irenko to výše uvedené je i pro Tebe!

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina