Děvenky, tak se tu pěkně strašíte! Není nad to, si před takovým gastrem přečíst ty největší hrůzy, co se komu staly.
Takže kdo půjdete, jděte v klidu, čím víc budete nervózní, tím hůř to budete snášet. Požádejte o vystříknutí krku a o sedaci do žíly, máte na to nárok. Když Vás budou chtít uchlácholit, nedejte se a trvejte na tom. Injekce Vás krásně uvolní a zklidní. Pokud je doktor zkušený, trvá to opravdu pár minutek. Hlavní je myslet na to, že musím pravidelně a zhluboka dýchat, klidně hlasitě, jedno zda nosem (to je lepší) či pusou, ale dýchat. Zavřít oči, ale zvědavec jako já si to celé skoukne na monitoru.
Je fakt, že kolonoskopie možná někomu přijde horší, ale spíš to bude tím pocitem slabosti. Správně provedená kolonoskopie skoro nebolí. Řekla bych ale, že gastro je horší proto, že se jedná o vstup ústy, tudíž máme strach, že se udusíme a taky je nepříjemné to dávení. Pro mne je tedy mnohem horší vrtání zubu na nerv.
Jane Ty jsi měla tu smůlu, že Ti vyšetření prováděla čerstvá doktorka, která to ještě "neměla zmáknutý". A když jsi vylezla z vyšetřovny, opravdu jsem Tě litovala. Podobnou zkušenost má i Anazuz. No ale nikdo učený z nebe nespadl, hlavně, že jsi to zvládla a vyšetření dopadlo dobře.

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014