gemini
uf, uf ... teď jsem o tom psala marše v SZ ... přemýšlím jak nejjednodušeji to vysvětlit ...
Každopádně máš pravdu v tom, že je to nejmodernější a nejšetrnější operace, ale výsledky mezi ostatními operacemi jsou jiné a za tím si stojím, protože jsem absolvovala 3 kolečka ve 3 různých zařízeních a dokud nenastaly problémy v jistém zařízení s penězi, tak to tvrdili všichni mudr. s ketrými jsem hovořila.
Situace se malinko někde změnila a v některých zařízeních se začali specializovat jen na ty nejlevnější operace jako jsou plikace a bandáž.
Momentálně když bych šla znovu do všech 3 zařízeních znovu, tak ve dvou mi bude nabízen band a plikace ... pouze v jedné všechny druhy bariatrických operací.
Myslím si, že druh operace jaký si zvolíš by měl souviset s tím kolik kg potřebuješ zhubnout ...
Ty při své váze si myslím, že je v pořádku když sis zvolila plikaci, ale někdo kdo má 130, 140, 150kg si já osobně myslím, že s tímto typem operace nemá tako velkou šanci zhubnou POLOVINU z toho co má na sobě ... a zrovna tak mi to bylo vysvětlováno u všech tří odborníků.
Velice dobře to vysvětluje mudr. Hrubý když tam jdeš na konzultaci .... bandáž a plikace jsou vhodné pro lidi s "menší" nadváhou, protože se po nich hubne méně ...
pro nás "morbiďáky" je vhodnější tubu či bypass, protože jsou po nich mnohem větší úbytky na váze.
ALE POZOR!!! EXISTUJÍ I VYJÍMKY!!! ty nesmíme opomenout, ale je jich jen minimum ...
Jak jsem nakoupila tak prodávám ... není to vyplod mé choré fantazie a když sleduješ metříky a váhové ubytky, tak můžeš porovnávat ... já mám tu možnos "bohužel" to tady sledovat už víc jak rok
A v neposlední řadě, kdo si prošel cca před rokem jistým nejmenovaným bariatrickým zařízením a ví co se tam "stalo" a jak to vše probíhalo a probíhá tak ví o čem mluvím ...
A hlavně si musíme uvědomit, že jim nejde o nás, ale o peníze! už jsem to tu několikrát psala ... přečti si moje příspěvky k tomuto tématu ...
Jo a ještě jedna maličkost .... kdybych měla váhu takovou jako ty, tak neváhám a jdu do plikace!!!!