fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 27 srp 2025 21:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 253 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Několik let po tubulizaci....
PříspěvekNapsal: 26 led 2013 11:50 

Annax díky moc, snad to zvládnu všechno v pohodě. BUdu sem chodit více, takže vám budu dávat zprávičky jak to se mnou je....hezký den všem....dnes ráno v Novém Boru -13st. 8)

24.1.2013 konzultace k reoperaci Dr. Vraný Jablonec-schváleno
29.3. 2013 reoperace - SADI-S při 99kg v Jablonci dr. Vraný-zvládnuto

Předmět příspěvku: zmenšení žaludku
PříspěvekNapsal: 07 bře 2013 20:12 

Mám 3 roky po zákroku zmenšení žaludku,zhubla jsem na 70 kg.Chtěla bych od někoho radu nebo jestli je na tom někdo podobně jako já.V poslední době jsem začla ale přibírat.Za 5 ,měsíců 13 kilo.A to se nepřejídám,hlídám se,nesladím,nejím tučné,sladké,piju neslazený zelený nebo ovocný čaj,neperlivé vody,střídám to.A i přesto jdu s váhou nahoru.Už jsem s toho neštastná,nevím co mám dělat.Jestli zajít za doktorem co mě operoval.Poradí tě mi někdo?Děkuji :? :? :oops: :oops: :oops:

Předmět příspěvku: Re: zmenšení žaludku
PříspěvekNapsal: 07 bře 2013 20:33 

kamilo
vítej...
a jakou operaci jsi podstoupila? plikaci nebo tubu? a kde si byla operována?

Obrázek

Předmět příspěvku: Re: zmenšení žaludku
PříspěvekNapsal: 07 bře 2013 22:56 

byla jsem ve vítkovické nemocnici před 4 lety.Dělali mi sleev resekci-zmenšení žaludku

PříspěvekNapsal: 08 bře 2013 06:58 

kamila
tak určitě za tvým operujícím lékařem, říct mu problém a určitě najdete nějaké řešení :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 08 bře 2013 07:17 

Devcata, a cim to muze byt, ze se to telo i po tubu znovu jakoby zblazni a zacne pribirat? I kdyz se hlidate,, jite prakticky malinke pidiporce, oproti drivejsku a stejne telo zacne pribirat ? Jak to tady tak procitam, je tech reoperaci docela dost a rozhodne to nevypada, ze by za tim byla neukaznenost v jidle. Cim to je, proc se to deje, jsme fakt zaklete? Nemate info od lekaru, co k tomu rekli?

PříspěvekNapsal: 08 bře 2013 08:06 

Kamilo, nepíšeš, jestli děláš nějaký sport nebo pravidelně cvičíš?! :shock: MUDr. Hrubý z Turnova mi na každé kontrole klade na srdce, že vše je o příjmu a výdeji energie. Tělo si po nějaké době po operaci zvykne na nízký příjem a začne s tím velice ekonomicky hospodařit. K životu nepotřebujeme tolik, co před opkou, to je jasný. Do té doby, než se organismus vzpamatuje, máme šanci odhubnout. Pak už zbývá jen zvýšit výdej energie, spalování, ve formě pohybu, jinak tělíčko "bojí, bojí" a co může, schovává na "horší časy". Jinak řečeno, co stačilo na počátku, později už nestačí. Organismus je složitý mechanismus, který sice na čas ošálíme, ale ne na dlouho. Poměrně brzy se zmátoří a přizpůsobí se novým podmínkám. I to jsem si vyslechla od doktorů, kteří ale normálně o bariatrii nevědí nic. Je to obecně platné pravidlo. :? Tak trochu jsem doufala, že nevědí o čem mluví. Ale bohužel, jak to tak pozoruji, je to tak... :evil: Samozřejmě, na někoho to platí víc, na někoho míň. Někdo pohyb nemusí přidávat, tak jak někdo nepřibírá, i když "žere"... :oops:
Dej vědět, jak pokračuješ. Držím pěstičky. :D Také mám z toho obavy... :o

44 let, 2 děti (24 a 9), skvělý přítel, zrzavý kocour (přítulný)
Opka: 24.4.2012 TUBU, Turnov, MUDr. Hrubý
Nadváhy a zároveň i úbytku 30kg dosaženo 10.10.2012
- 40kg dosaženo 10.4.2013
Motto: "Pod tlakem se z černého uhlí stává diamant" a o tom je život!

PříspěvekNapsal: 08 bře 2013 08:30 

BalbinkaTP : To, co píšeš, je přesně to, čeho se bojím. Že prostě to tělo i po operaci začne "spořit" každý pidigram porce, protože se samosebou lekne toho velkého hubnutí. A i když tady jsou krásné úspěchy, všem vám to moc sluší (na srazíku jsem na vás mohla oči nechat :) ), že po delším čase nastane opět přibírání i z těch miniporciček.
A donekonečna řešit operacema to taky nejde.
A že i když pak člověk přidá pohyb, protože bude tak nějak sám od sebe pohyblivější, že to stačit nebude. Proto jsem se tě na srazu ptala, jestli je tu někdo dlouhodobě od nějaké operace, třeba těch 15 let po bandáži a drží si váhu, aniž by byl nucen 6x týdně skákat po hřišti a po rotopedu.

PříspěvekNapsal: 08 bře 2013 08:39 

Jituš, tak dlouho po opce tu nikdo není, alespoň o tom nevím. Jen holky pár let. Proto se také zde zavedly tyto chlívky, aby se po delší době od opky vyjadřovaly. To víš, že je to jen malý vzorek, protože sem napíší holky, co jsou zoufalé, ale ne už ty, které jsou spokojené-třeba...
Až pojedeš na konzultaci, zeptej se na to Hrubýho. Vede si statistiku.
Stejně si myslím, že je to individuální. Někdo si tu váhu udrží i bez cvičení, někdo musí cvičit, někdo se na to vyflákne a přibere. Je to úplně stejný, jako když budou tři lidi jíst stejné porce a stejně se hýbat. Jeden bude hubnout, jeden stát na váze a jeden přibírat...Každý jsme osobnost, individualita se vším, co k tomu patří. Samozřejmě, že z toho mám taky obavy, do které skupinky časem zapadnu, až dohubnu... :roll:
Já ti rozumím, chtěla by si záruky, jednoznačné výsledky, ale toho se nedočkáš. Je to tak, jak píšu. Stejně jako v životě. Nic není jednoduché... :mrgreen:

44 let, 2 děti (24 a 9), skvělý přítel, zrzavý kocour (přítulný)
Opka: 24.4.2012 TUBU, Turnov, MUDr. Hrubý
Nadváhy a zároveň i úbytku 30kg dosaženo 10.10.2012
- 40kg dosaženo 10.4.2013
Motto: "Pod tlakem se z černého uhlí stává diamant" a o tom je život!

PříspěvekNapsal: 08 bře 2013 08:50 

Zeptám se ho, určitě. Jen se obávám, že doposud jsem vždy patřila do skupiny, která přibere, když se jen podívá na krajíc chleba a to, že se operací nezmění.
Stejně jako to, že když pracně hledám čas na nějaký pohyb teď, budu ho hledat i potom.

Kdyby tak člověk mohl nakouknout do budoucnosti, jestli to vynaložené úsilí bude trvalé.
Já vím, že zatím žádná nelitujete, je radost číst, jak si pochvalujete kvalitu života a změny, které nastaly. Jenže jsme všechny ještě relativně mladé a děláme to především proto, abychom žily déle. Proto mě tak zajímá, co se bude dít dál, ve vzdálenější budoucnosti a doufám, že neskončíme tak jako teď, jen bez 70% žaludku. Čímž tu nechci vyvolávat nějaké dohady nebo skuhrat, prostě mám jen obavy, co bude za 15 let a více. A co asi tak bude se starýma babkama po operacích.
(PS: Fakt nejsem pesimouš, jen mě to nutí brát do úvahy ze všech stran) :-)

PříspěvekNapsal: 08 bře 2013 09:07 

Dobrý den také mám po sleev resekci-zmenšení žaludku je to již 4 roky.Zhubla jsem na 70 kilo.Ale ted jsem začla opět přibírat a to 13 kilo za 5 měsíců.Nevím co se děje,nepřejídám se,sladké nejim,nepiju sladké,jen čaj zelený ovocný neperlivé minerálky a to střídám. :oops: :oops: :oops: nemohu cvičit ze zdravotních důvodů.Co mám dělat,poradíte mi někdo?Mám zajít za doktorem co mě operoval?Operace byla ve Vítkovické nemocnici.

PříspěvekNapsal: 08 bře 2013 12:30 

Kamilo
Objednej se ke svému operatérovi :wink:
A chodíš k nutriční?

Děvčata si moc chválí pěkný přístup doc. Holeczyho.

Doufám, že se Tě nějaká kolegyňka z Ostravy ujme a navede Tě co a kam.

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 08 bře 2013 13:41 

Annax

Nechodím nikam.Pokud by nějaká byla at mi napíše na meil dada53@seznam.cz děkuji

Naposledy upravil verca dne 10 bře 2013 13:02, celkově upraveno 1
Odstraněna citace

PříspěvekNapsal: 08 bře 2013 18:08 

kamila7657: Proč teda nezajdeš do Vítkovické nemocnice? Docent Holeczy to je uplna kapacita. Jestli máš problem tak neznám nikoho lepšího, kdo by ti ho s větší ochotnou pomohl vyřešit.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 09 bře 2013 08:43 

Ano už jsem se objednala k němu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 253 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina