Kamilo, nepíšeš, jestli děláš nějaký sport nebo pravidelně cvičíš?!

MUDr. Hrubý z Turnova mi na každé kontrole klade na srdce, že vše je o příjmu a výdeji energie. Tělo si po nějaké době po operaci zvykne na nízký příjem a začne s tím velice ekonomicky hospodařit. K životu nepotřebujeme tolik, co před opkou, to je jasný. Do té doby, než se organismus vzpamatuje, máme šanci odhubnout. Pak už zbývá jen zvýšit výdej energie, spalování, ve formě pohybu, jinak tělíčko "bojí, bojí" a co může, schovává na "horší časy". Jinak řečeno, co stačilo na počátku, později už nestačí. Organismus je složitý mechanismus, který sice na čas ošálíme, ale ne na dlouho. Poměrně brzy se zmátoří a přizpůsobí se novým podmínkám. I to jsem si vyslechla od doktorů, kteří ale normálně o bariatrii nevědí nic. Je to obecně platné pravidlo.

Tak trochu jsem doufala, že nevědí o čem mluví. Ale bohužel, jak to tak pozoruji, je to tak...

Samozřejmě, na někoho to platí víc, na někoho míň. Někdo pohyb nemusí přidávat, tak jak někdo nepřibírá, i když "žere"...
Dej vědět, jak pokračuješ. Držím pěstičky.

Také mám z toho obavy...