No já jsem dnes mluvila s paní, která má po bandu rok a něco...dala dolů 40 kilo, ale ač celou dobu byla převážně na tekutém a kašovitém, hlavně tedy na polévkách, omáčkách a jogurtech...tak ještě před prázdninami se na rtg zjistilo, že má bandáž přežranou...ale odpustit kroužek si nenechala, přesto dala dolů přes prázdniny 4 kg, ale je na tom tak bídně, že se bude objednávat a prosit o odpuštění. Pořád zvrací, někdy jí prý vyletí jogurt až po 2 hodinách po jeho snězení, někdy se nenapije celý den. Minulý týden si dala malý plátek sekané a bylo jí tak na zvracení, že nejedla asi 2 dny...nešlo prý ani pít...tak si myslím, že má už kroužek taky hodně utažený, nejspíš v tom bude hrát roli opět nasátí další vody hadičkou a postupné zaškrcování kroužku...je zoufalá, tak jsem jí radila, když jí bude opravdu zle, tak ať neváhá a jede bez objednání. Minulý týden prý to byla hrůza...teď prý zas už jí je líp, tak to odkládá. Ale nařídila jsem jí, ať se skutečně hlídá, když má tedy už žaludek visící přes kroužek dolů, může se jí žaludeční stěna dál vytahovat a zeslabovat a .........radši to nebudu ani psát, abych něco špatného nepřivolala. Zřejmě, když se nají, zůstane ji to jídlo viset v těch vytažených kapsách a nemůže ani kroužkem propadnout, protože úroveň propadu (hladinu) vůbec nedosáhne! Brrrrrrrrrrrrrr!
Zajímavé je, že to má "přežrané" z takového přísného režimu...to já jsem si občas dala kousek tuhýho, sotva to prošlo jícnem, ale nemám ani přežraný band ani roztažený či líný jícen. Tak mi to vysvětlete

A ta paní je důvěryhodná, znám se s ní od doby, co byla na operaci. Podle mne by musela jíst tak litr polévky najednou, což jednak není ani možné a druhak fakt dodržovala doporučení.
Jo, taky jsem zjistila, že sem nakukují z jiných for a komentují si pak naše příspěvky. No je to jejich věc, jestli si myslí, že si tu jen tak hrajeme a vymýšlíme si.
Je jasné, že na našem foru jsou i lidičky s bandem spokojení (jako celkem i donedávna já sama). A také ti, co jsou v pořádku a v pohodě, nemají problémy, nehledají pomoc a tudíž nemají potřebuju se na naše forum vracet. Těm můžu jen gratulovat a přát, ať jim bandáž dál tak dobře slouží.

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014