Tak jsem sem po dlouhé době nakoukla a jen 2 poznámky....
Adjustace - zrovna já jsem měla celkem doplněno 5,5 ml a prý to bylo pro mne maximum a když je kapacita kroužku 11 ml, jasně to prokazuje, že mne celý band nasával okolní tekutinu a zaškrcoval se bez dalšího doplňování sám...a znám 3 případy, kdy to tak holky mají, už jsem to tu psala, že místo na doplňování chodí pravidelně na odpouštění. Vždy po nějakém čase se jim kroužek sám zcela zaškrtí, takže nepolknou nic, ani vodu. Jedné dokonce při tomhle zaškrcení sklouznul kroužek dolů, žaludek se jí vyvalil celý nad kroužek a zcela ucpal přechod do dvanáctníku (Jana). Zřejmě záleží na materiálu, ze kterého je band vyroben. Výrobců je několik. Teď je už vyvinut zcela jiný typ kroužku, vypadá mnohem spolehlivěji a je užší, měkčí a s takovým rýhováním, což je ochrana proti sklouznutí. Držela jsem ho v ruce, zamlouval se mi. Uvidíme. Je to ovšem americký výrobek, tak zda bude vůbec pro naše zdravotnictví finančně akceptovatelný.
Plikace x tubu....u tubulizace se uřízne i ta část žaludku, kde jsou shromážděny buňky, produkující hormon hladu, tudíž když jsou ufiknuté, není toho, kdo by vysílal do možku signál, že je hlad a lidi si spíš musí hlídat čas jídla, aby nezapomínali jíst. Jenže naše tělo je tak chytré a vynalézavé, že časem, právě po 2 až 3 letech si tyhle chybějící buňky zase začne pomalu vytvářet. Proto se musí váha po letech hlídat. U plikace tyhle buňky zůstávají, ale protože na ně tlačí ten srolovaný žaludek, cítí to jako nasycení. Ovšem právě dneska jsem se dozvěděla že plikaci též lehce přežrat, dokonce ještě dřív, jak do roka a do dne. Čili zase jsme u té disciplíny

.
Doplní či opraví zase někdo mně?

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014