Milé bojovnice

na tonto fóru jsem byla poprvé v roce 2006, kdy jsem podstoupila bandáž žaludku. Jako malá i mladá jsem si vždy připadala tlustá, ale když se teď kouknu na fotky je mě k pláči co jsem si myslela. No nic. Před šesti roky jsem se rozhodla pro bandáž žaludku. Měla jsem "krásných" 141kg. Před operací jsem dala dolů 10 kg, takže na operační stůl jsem lezla s 131 kg. Za tři roky, kdy mě neustále vadil a bolel port, že jsem nemohla spát na břiše (a to je moje nejoblíbenější poloha pro spánek), běhat, plavat ... jsem dala dolů a mohu říct docela hravě celkem 55 kg. Moje váha byla 87 kg. Radost, kterou jsem prožívala asi nemusím popisovat. Z velikosti 56 jsem nosila velikost 46 nekdy i 44. A připadala jsem si opravdu krásná
po třech letech se však ručička nějak zbláznila a začala lést nahoru. Je pravda. že jsem jedla víc, ale měla jsem opravdu hlad a porce nejsou zase o hodně víc. Paní doktorka na kontrolách ńeustále opakovala abych snížila porce jídla. Několikrát utáhla bandáž. Neustále jsem měla strach aby se nevětšoval horní žaludek, ale podle dr. nevím jak získala tu jistotu bylo vše OK. No. Výsledek po dalších třech letech je, že moje váha je nyní na 117 kg
Vím, že před operací mě dr. říkala, že do 5 let se vrátí 30% váhy, ale je to pro mne situace, která mě vzala vůbec sílu a chtění do dalšího boje. Jím někdy třeba 5 lžiček na oběd a víc nemohu a potom sním třeba 2 knedlíky a klidně bych si mohla vzít další. Nevyznám se v tom jak vůbec na tom moje bandáž je.
Vážně přemýšlím o tom, že si ji nechám vyndat. Nevím však jak je to z hrazením vyndání bandáže. Nevím jestli se mám pouštět do dalších variant. Teď studuji jiné možnosti a koukám na toto fórum jaký mají ostatní zkušenosti s jiným druhem operace.