fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 18 črc 2025 20:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 858 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 58  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Padlé prstýnkové bojovnice...
PříspěvekNapsal: 15 led 2012 22:48 

Monajdo, mluvíš mi z duše... Proto je ale "prý" pro tyto případy jako jsme my vhodný bypass.. Mě Dr. Čierny v Břeclavi řekl, že po "špatné" bandáži by on doporučoval právě bypass, kvůli účinnosti...

Bojuju sama, bez reoperace.
Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 led 2012 07:40 

Monajdo,

docela mě děsíš...
Já prožívám euforii (jsem po operaci 1,5 roku, dole mám 35 kg), všichni mě chválí, jsem sama o sobě přesvědčená, že to mám v hlavě srovnané, ze zdravé stravy a pohybu mám posedlost.... ale teď vidím a čtu, co se může stát po letech....

Na poslední kontrole mě doktor upozornil, že po 2 letech mám počítat s tím, že tak 3-5 kg přiberu a to mě děsí. Já mám sice pevnou vůli - teda aspoň si to myslím, sladkého se netknu a hodně se hýbu, ale bojím se toho, ře pokud bych bez příčiny přibrala těch 5 kg, tak mě to bude příšerně demotivovat...

170 cm, 42 let, 1 dcera 17 let
Bandáž 6.5.2010 Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy
Metřík dokončen 06/2011 (68 kg) a jedeme dál :-)
Žlučník 27.10.2011 taktéž Vítkovice, Doc. Holéczy
Ruce 20.11. 2012, Fakultní nem. Brno, prof. Brychta

PříspěvekNapsal: 16 led 2012 09:01 

Monajdo a co ta biliopankreaticka diverze? Prave u nej mi Dr.vravela,ze v podstate mozes jest vacsie porcie ako pri ostatnych - vsetko cez Teba len preleti - ale ta ma vela negativnych stranok :( inak neviem...

PříspěvekNapsal: 16 led 2012 09:43 

monajda píše:
Po bandáži jsem zhubla 55 kg za 2-3 roky. COž pro mne bylo něco úžasného. Protom jsem však zjistila, že pocit plnosti je už při trochu větších porcích než jaký jsem měla po operaci, ale říkala jsem si že se žaludek ozve,kdy je plný. A po dalších 3 letech? Ozývá se stále, tak jak, kdy a proč se ksakru ty kila vrátila?

A chodila si na doplnění? I po těch 3 letech?

monajda píše:
Mám opravdu ráda sladké. Vezmu si třeba místo oběda tabulku čokolády a nic víc nemusím. V létě mě zase místo oběda stačí zmrzlinu. To jsem říkala i doktorce, že se sladkého nedovedu (a možná ani nechci) vzdát.

Myslím, že se hodně spoléháme právě na tu operaci, ale neuvědomujeme si, že hlavní je naše změna ve stavování, pohybu... Operace je opravdu jenom pomůcka (rozhodně veliká), která nám to pomůže rozjet.

Já myslím, že tady sis odpověděla sama na to proč sis neudržela váhu a přibrala zpátky těch 30kg jak píšeš.
To, že je ta operace pouze berlička tady víme všichni.
A to, že jsi schopná si dát místo oběda tabulku čokolády nebo zmrzlinu je bohužel problém v tobě.
Každý má rád sladký a každý zhřeší, ale nahrazovat ho jako hlavní chod je prostě špatně.
Operace u které by ses takhle mohla "stravovat" prostě neexistuje.

A jak sama píšeš se sladkého vzdát snad ani nechceš .... každý se musíme něčeho vzdát když už jsme měli šanci a dostali tu pomocnou ruku (berličku) v podobě těchto operací ... to je můj názor :wink:

Každopádně být tebou při konzultaci s mudr. bych mu řekla vše na rovinu a hlavně ohledně toho sladkého a uvidíš co ti navrhne.
V tvém případě by ti snad mohl pomoci :arrow: http://www.bandingklub.cz/gastricky-zal ... ypas.phtml kde funguje Dumping syndrom :wink:

PříspěvekNapsal: 16 led 2012 09:58 

bobul já bych to neviděla zas tak tragicky. Myslím, že je nás víc, kdo máme rádi sladké. Před operací bych byla schopná sníst tabulku čokolády najednou, i když jsem si to (nerada a bolestně) odpírala, měla jsem prostě na sladké chuť pořád. Teď po operaci mám chuť mnohem méně často a pak mi stačí malý kousek a víc už nepotřebuju. Navíc u mě funguje ten dumping... Myslím, že se ty chutě trochu změní a taky že s pocitem plnosti žaludku nás ty chutě tak neovládají...
A taky si myslím, že problém je hlavně v bandáži, protože ona vyžaduje taky dost velké sebeovládání, zatímco bypass ne že by se nedal přežrat, ale musel by se člověk podle mě mnohem více přičinit než u bandáže, která dokonce mnoha lidem selže, i když tu disciplínu, co nemám já, oni mají!

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 16 led 2012 10:05 

scallo
však já netvrdím, že se nesmí hřešit ... naopak ... je dobré zhřešit, protože čím víc si to budem odpírat, tak tím víc na to budem myslet a bylo by to jen horší a potvrdila mi to i psycholožka ... lepší je ukojit chutě když jsou něčím malým než je oddalovat a odpírat ... ale taky si myslím, že vyměnit kvalitní oběd za tabulku čokolády nebo zmrzlinu, že to je špatně a určitě se to projeví i na váze ... to je můj názor ...

PříspěvekNapsal: 16 led 2012 10:10 

bobul taky si myslím, že vyměnit oběd za tabulku čokolády je špatné, ale myslela jsem to tak, že po operaci už to nutkání udělat to mizí. Aspoň u mě to tak bylo.

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 16 led 2012 11:13 

já netvrdím, že je to dobře když si vezmu místo oběda čokoládu. Popisuji moji situaci, sladké jsem jedla po celou dobu a i přes to jsem hubla. Vím, že je to můj problém, který ostatní také museli řešit (někdo úspěšně, někdo ne).
Ale pro to jenom konstatnuji, že nevím jak se zachovat v mojí situaci. Ono je krásné být rozhodnuta, že pro to udělám vše, vzám se sladkého, 2-3x týdně budu sportovat. To jsem taky udělala,byla nastartovaná, nadšená, ale vydržte to 50 let. Proto i lékaři říkají že po 3 letech se začne vracet váha myslím o 20% (nejsem si jistá). Ale já to tak měla moje váha - 3 roky dolů/3 roky nahoru.
Nechci nikoho strašit, vím že je velká část těch, kteří vydrží a mají úspěch a již nenaberou. Předem nikdo neví, jak to bude za 2,5,10,15,20... 50...let.
U mě to dopadlo takto, a proto mám strach, že to nedokážu dodržovat. Ono je moc jednoduché slíbit nebo si říct nebudu sladké, nesmím sladké, musím se ho vzdát. Ale vydrží to? Jen si nechci něco nalhávat. Jsem slaboch a slabochem zůstanu :wink:

36 let, bandáž žaludku 6/2006
váha 2006 -141 kg, váha 2009 -87kg, váha 2012 -117kg

PříspěvekNapsal: 16 led 2012 11:46 

Monajdo, ja som ti tu už niekde písala, že pred operáciou som tiež dosť ujíždela na sladkém, no po operácii mi nechýba. Predtým nebol problém večer pri telke zdolať aj pár napolitánok, no teraz na to nemám chuť. Bypas má na sladké asi najväčší vplyv. Nič sa neboj, urob presne tak, ako ti radila Bobule. Všetko rovno povedz doktorovi a on ti povie, čo a ako. :wink:

Obrázek

výška 172cm
najvyššia váha bola 132kg
najnižšia v dospelosti 72kg
mám 32 rokov, 1 manžela, 2 deti, 7 a 3 ročných chalanov :-)
9.11.2011-začiatok nového života= bypas Turnov

Všechny naše sny se stanou skutečností, pokud se odvážíme za nimi jít...

PříspěvekNapsal: 17 led 2012 08:06 

monajdo - jak to tak čtu,tak z tebe mluví oprávněně skepse a deziluze z toho,jak to dopadlo s bandáží. Myslím,že je hlavní,že svůj problém dokážeš pojmenovat a to už je pak jen kousek k tomu, hledat a najít řešení.
Sama dobře vím,že najít v sobě sílu k tomu,aby se člověk zase zmobilizoval a nastartoval k dalšímu boji po už jednou prohrané bitvě není vůbec jednoduché. Pokud jsi schoná si přiznat,kde je chyba a nesvádět to jen na okolnosti,tak si myslím,že jsi na správné cestě a budeš-li mít dobrého doktora,tak se určitě řešení najde. Držím ti palce !

35 let,synek 9 let a dcerka 2 roky
bandáž 4.1.2008 , odstraněna v těhu, tubulizace květen 2010, Turnov

PříspěvekNapsal: 17 led 2012 10:42 

Monajda
souhlasím s holkama, ten nejzíákladnější základ prostě není v operaci, ale v naší hlavě. VHODNÁ operace nám otevře dveře k jinému světu, ale nedodržovat určitá pravidla může vést zase k tomu, že ta cesta vede zpátky. Jak psla Lú, Ty jsi si vědomá problému a jsi na dobré cestě to prostě změnit. Promysli si, jestli bandáž je konečnou možností nebo ne a potom tumu pomoz sama. Je to jako s kouření, Kouřil jsem denně 30-40 cigaret a potom jsem toho dovedl nechat. Nebylo to jednoduché, pořád nutkání a trhání (tak rok) vydržel jsem to a dneska jsem nemilitantní nekuřák. Zkus to Monajdo a zabojuj ještě jednoui. U6 víš, že to za to stojí.
Přeju hodně pevné vůle, úspěch je v Tvé hlavě.
Jindra :D

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

PříspěvekNapsal: 17 led 2012 14:33 

Jindra i já jsem byla od 18 roků kuřák a to dost silnej, vyhulit 20tku denně nebyl problém :roll: pak jsem se před 20lety rozhodla přestat a do dneška jsem si nezapálila a smrad z cigaret nesnáším :shock:
Boj s váhou však stále prohrávám, jsem slaboch a taky musím do sebe dostat sladké :evil: doufám, že mi pomůže bypass, který mi navrhl Dr. Hrubý :roll:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

PříspěvekNapsal: 17 led 2012 14:42 

Alenko mně to pomohlo moc! Ne, že bych neměla chuť na sladké vůbec, to zas bych lhala, ale když občas mám, tak jen zobnu a to stačí. Včera jsem šla kolem cukrárny a tam měli vystavený nádherný dortíky.... Dříve bych začala slintat a chutě by se mnou lomcovaly, a teď jsem se prostě podívala a nic :wink: To je paráda. Navíc, pokaždé, když zobnu sladké, musím se hned proběhnout na wc :mrgreen:

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 17 led 2012 14:54 

Scallo já na sladké nikdy nebyla až po těch operacích to začalo a nyní již mám asi trochu závislost, musím něco sladkého strčit do pusy každej den :evil: je to hrozné :roll: už jsem přemýšlela v zoufalství, že začnu kouřit, to jsem na sladké chutě neměla, ale to bych šla z bláta do louže a navíc mi to nechutná a smrdí :shock:
Romča je také hodně na sladké, znám se s ní 5 roků a kde je dnes ona a kde jsem já :evil: byly jsme spolu párkrát na dovolené, já snědla daleko míň než ona a stejně já nezhubla nebo jsem přibrala a ona měla o pár kg míň :evil: :twisted: a to když jsem měla band, tak jsem skoro všechno vyzvracela :x

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

PříspěvekNapsal: 17 led 2012 16:59 

S tím sladkým, to by snad byla pomoc "z nebes" :wink: :wink:
akorát.. ještě se zeptám.. když se doktorovi v Břeclavi přiznám, že jsem slaboch, že mi často nejdou dodržovat věci, které dodržovat mám, že nemám velkou disciplínu a s bandáží mi to nejde, že mám strašné chutě a velký hlad... a třeba kdyby se na vyšetřeních ukázalo že bandáž je v pořádku.. to mi vážně neřekne, že u něho nemám co dělat? To mi vážně bude chtít pomoct nějakou další operací?
Máte s tím někdo takovou zkušenost a třeba ještě i přímo z Břeclavi?

Bojuju sama, bez reoperace.
Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 858 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 58  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina