monajda píše:
Po bandáži jsem zhubla 55 kg za 2-3 roky. COž pro mne bylo něco úžasného. Protom jsem však zjistila, že pocit plnosti je už při trochu větších porcích než jaký jsem měla po operaci, ale říkala jsem si že se žaludek ozve,kdy je plný. A po dalších 3 letech? Ozývá se stále, tak jak, kdy a proč se ksakru ty kila vrátila?
A chodila si na doplnění? I po těch 3 letech?
monajda píše:
Mám opravdu ráda sladké. Vezmu si třeba místo oběda tabulku čokolády a nic víc nemusím. V létě mě zase místo oběda stačí zmrzlinu. To jsem říkala i doktorce, že se sladkého nedovedu (a možná ani nechci) vzdát.
Myslím, že se hodně spoléháme právě na tu operaci, ale neuvědomujeme si, že hlavní je naše změna ve stavování, pohybu... Operace je opravdu jenom pomůcka (rozhodně veliká), která nám to pomůže rozjet.
Já myslím, že tady sis odpověděla sama na to proč sis neudržela váhu a přibrala zpátky těch 30kg jak píšeš.
To, že je ta operace pouze berlička tady víme všichni.
A to, že jsi schopná si dát místo oběda tabulku čokolády nebo zmrzlinu je bohužel problém v tobě.
Každý má rád sladký a každý zhřeší, ale nahrazovat ho jako hlavní chod je prostě špatně.
Operace u které by ses takhle mohla "stravovat" prostě neexistuje.
A jak sama píšeš se sladkého vzdát snad ani nechceš .... každý se musíme něčeho vzdát když už jsme měli šanci a dostali tu pomocnou ruku (berličku) v podobě těchto operací ... to je můj názor
Každopádně být tebou při konzultaci s mudr. bych mu řekla vše na rovinu a hlavně ohledně toho sladkého a uvidíš co ti navrhne.
V tvém případě by ti snad mohl pomoci
http://www.bandingklub.cz/gastricky-zal ... ypas.phtml kde funguje Dumping syndrom