Tangiera, doporučuji Ti dobře si přečíst toto téma. Já bych na bandáž už nikdy nešla a koho potkám a slyším že na to jde, toho odrazuju. Možná tu bude někdo proti, ale osobně jsem se nesetkala s někým komu by vyhovovala. Tedy kromě Jeníka. Ten ji má ale teprve rok. Uvidí co bude dál, možná to bude ok...
Já mám momentálně takové problémy- zhubla jsem cca 25 kg za prvního půl roku. Za celou dobu jsem zvracela asi 3x (tj za 5 let) a to jen když jsem opravdu polkla něco nezrozdrceného řádně svými zuby. Po prvním půlroce se váha začala zastavovat. Šla jsem na operaci stejně jako moje mamka, ve stejný den, ve stejné nemocnici (Iscare) v rukou stejného doktora. Mamka má doteď omezení, doteď zvrací když to přežene. To je taky smysl bandáže. Zvracením Ti dá najevo, že jsi to přehnala - ve zkratce. I přes to, že mamka má omezení, shubla na 85 kg, má už zase zpátky nějaké ty kila, protože ač zůstala u stylu stravování, nemůže tolik cvičit, ale taky nechce abychom byli upřímní, bolí jí to, má v háji kolena.
Já po pěti letech od bandáže, před dvěmi lety jsem byla těhotná, 20 kg je opět nahoře.. necítím omezení a mám hrozný hlad. I v noci. Vážně. Budím se hlady

Cítím se jak malé mimino.. Když jdu na doplnění, tak stačí málo a i vzduch mě dusí. Odtáhne se jeden ml tekutiny z kroužku a opět citím hlad, můžu jíst co mě napadne. Dneska jsem se vrátila z gastra, minulý týden jsem byla na RTG. Celá bandáž je daná tak jak má být, nikde nic nepřekáží, nikde nic se neděje. Akorát dneska na gastru byla dr. překvapená že už jsem po bandu, špatně koukla do karty. Pak sjem se zmínila že mám silné bolesti břicha v oblasti cca 10 cm pod portem a jestli je to tam všechno teda ok. A ona vyhrkla:"Vy máte bandáž?? Myslela jsem že jdete na předoperační gasto, na bandáž. To je zvláštní, ani jsem nepoznala, že ji máte" TAK SE PTÁM... KDE JE PROBLÉM????
Slyšela jsem i zvěsti o tom, že bandáž je spíše "kosmetická operace" pro lidi, kteří chtějí dát dolů okolo 20 kg? Nějak tak, ať to nekomolím. Je to sice vratná operace, ale je pro lidi s obrovskou vůli. No a lidi, co mají obrovskou vůli přece nepotřebují operaci aby zhubli

Co si budeme povídat... Projdi si pořádně forum a ještě si to prober. Neuspěchej své rozhodnutí jenom proto aby jsi to už měla za sebou! Vetšinou každá jde na reoperaci. Musíš pak snášet "příkoří" v podobě takového, že se Tě lidi i doktoři ptají "takže vy jste tu bandáž přežrala??? Hm.. a co s Váma?? To chcete další operaci?" Jak se divám, máme kilově podobně. Pro mě je jediným řešením bypass, hlavně kvůli tomu, kolik potřebuju dát dolů...
Mno a ještě.. bandáž je šetrná k organizmu? Pro mě to byla zbytečná operace a ztracených 5 let. Takže za mě šetrná fakt není....

Bandáž 02/2007 (145 kg)
RYGB-23.4.2012 zrušeno operatérem...
Bojuju sama, bez reoperace.