Tak jsem slíbila, že sem napíšu Ivančin příběh. Na naše stránky nepřispívá, ač sem čas od času zavítá a mám svolení sem její trápení s bandem v krátkosti popsat.
Bandáž měla asi rok, za tu dobru byla 3 x pod narkózou na nové přišití portu, protože se jí buď utrhl nebo zcela otočil a nešlo to "ručně" spravit. Nepotřebovala zhubnout moc, mám pocit tak 30 kg necelých, což se jí nakonec podařilo. Před několika týdny jí kroužek uvolnili, aby mohla v pohodě absolvovat abdominoplastiku. Ta se jí hojila velice hezky a nebyl problém ani se žaludkem. Než šla domů, prosila o mírné doplnění, aby režim omezení jídla dál zvládala. Jenže! Jenže zřejmě tím, že pár dní musela po abdo ležet (nově zavedený režim) si uvolněný kroužek tak trochou klouzal nahoru a dolů a po doplnění trochu pomordovával jak žaludek, tak jícen. Nebylo jí dobře, tak ji kroužek opět uvolnili. Ale nejspíš to bylo pozdě, protože když se vrátila z nemocnice domů, chvíli normálně fungovala, ale pak si dala kousek ananasu. Přisly bolesti, křeče, zvracení, za pár hodin i zvracení krve. To už věděla, že se něco špatného děje a manžel ji odvezl na pohotovost, odkud ji poslali do Děčína do nemocnice. Tam s tím zřejmě nechtěli nic mít, nebo trefila na neznalého doktora, který ji doporučil, aby se vrátila domů, že to třeba zaspí. Přijmout ji nechtěli a tak prý jestli na tom trvá, ať si vezme taxíka a v tomhle stavu úplného odevzdání a zvracení krve se nechá odvézt do Turnova, kde ji band dělali. Tak ji manžel naložil a tu nekonečnou hrůznou cestu ji vezl takovou dálku do Turnova. Tam poplach a do 2 hodin byla v noci na sále, pan doktor Hrubý přijel operovat z domova. Žaludek byl potrhnán...kroužek rozřízl žaludeční stěnu a ošklivě rozcupoval a nález byl až na jícnu. Bylo to náročný, velký fofr, aby nenastala sepse. Povedlo se, pan doktor prý spravil nemožné, ale nic víc se s žaludkem už nebude moci podniknout, ani někdy případné tubu či jiná bariatrická operace. Teď už to záleží jen na Ivaně, jak se jí zadaří při rekonvalescenci. Musí na sebe být ale hodně opatrná. Dá se říct, že ji šlo skoro o život, ale jen díky rychlému zasahu se podařilo situaci zvládnout. Kdyby si ji bývali byli nechali v Děčíně, asi by nevěděli co s tím a bůhví, jak špatný scénář by nastal. Štěstí, že teď je vše už na dobré cestě a všichni, jak to tu čtete, prosím té holce držte palce, potřebuje to.
Dodávám, že band jí byl, logicky odvozeno, odstraněn.
Prý se stává, že pod kroužkem vznikne taková jakoby proleženina, to jest citlivé a oslabené místo sliznice, žaludek se opravdu může proříznout. Totéž mi nedávno svěřila jedna pacientka, které se to stalo před 2 lety...band měla 2 roky, zhubla, ale pak přišla přesně tato komplikace, band museli vyndat, žaludek sešít a teprvě teď, po 2 letech, kdy se jí žaludek teprve vrátil do schůdných podmínek ji udělali plikaci.
Já jsem si tak oddychla, když mi toho vetřelce vyndali...ale 5 měsíců po operaci mě ještě bolí místo po portu, řezání, vedle díry po něm se mi vytvořila taková tvrdá tkáň, takže na omak to vypadá, že tam toho zmetka ještě mám. Není tam a přestože jeho konec už byl dávno zpečetěn v nějaké specializovné spalovně, neustále se mi připomíná. Hajzl to byl a pomstil se mi aspoň takto.

Jsem ráda, že spoustě lidiček band funguje bez problémů (jakož celkem i mně 3 roky) a přeju jim, aby je žádná mizerie výše popsaná či jiná nepotkala a dařilo se jim. Hodně štěstí, oprstýnkovaní!

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014