fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 18 srp 2025 20:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 858 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 58  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Padlé prstýnkové bojovnice...
PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 21:12 

Hlásím, že se mě s portem taky špatně cestovalo, mám krátké tělo a žebra mi při sezení tlačily na port. Takže hurááá, že mám zmetka venku!

PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 21:23 

Vladi,
ja mam taky kratke telo (na svou vahu :roll: ) :lol: musim rict, ze s portem moc problem nemam, ale stavalo se mi, ze me dloubnul do vnitrnosti. Ne casto, ale stavalo se to. Ja rada i spim na brichu, takze obcas jsem to citila dost. Tesim se, az ten zmetek titanovej pujde... o dum dal! :x

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 00:20 

Jeníku já už bandáž sice nemám ale mluvím o době minulé. Mé zvracecí zastávky na dálnici byly velice úžasné a nevím proč i tyto špatné zkušenosti nepředat.

4.9.2012 plastika břicha .7.10.2013 znovu plastika břicha a rukou.
[color=#BF0000] Od začátku hubnutí -39KG

PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 07:40 

Take si pamatuji cestu do Chorvatska onehda v jednu chvili... zastavte, zastavte - neni kde - pytlik v ruce, zelena jak ufon - a kdyz mi konecne zastavili, sly jen sliny :lol:
Budu prilis melodramaticka a snad i poeticka, kdyz napisu - NEVERRR MORRRE ? :lol:

PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 07:42 

Je ale fakt, ze pro milovniky filmu je to jak delane, ti si to uziji, hlavne ona hlaska ze slunce, seno - Velebnosti, jdu blejt - to jsem rekla tolikrat, ze to snad ani neni mozne spocitat :roll: A kdyz jsem to nerekla, protoze jsem se davila, tak jsem si to alespon myslela :lol:

PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 08:57 

gwys,
kytičko zase jsi uhodila hlavičkou o hřebíček. 8) "(mám krátké tělo)"
Kdybych měl tělíčko třeba o půl metru delší, tak jsem se neobtěžoval ani na opku a byl bych akorát. Na 220 cm bych měl váhu akorát.
To je jako s plešatými. Taky mají vlasů vlastně dost - jenomže jaksi na menší hlavu. :D :D
Jindra :D

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 10:26 

Jindro, tak to mas pravdu :lol: problem je v te relativnosti :lol:

PříspěvekNapsal: 19 bře 2012 12:19 

já jsem si ho skoušela založit tak jsem zvědavá.
Jsem s bandáží nováček.Operace 13.3.2012.

Bandáž žaludku březen 2012 poté 2 reoperace kvůli odpojené hadičky od portu.
Poslední reoperace 14.srpna 2012 výměna portu,hadičky a dotažení bandáže.
a jedeme dál :-)

PříspěvekNapsal: 31 bře 2012 02:06 

Tak jsem slíbila, že sem napíšu Ivančin příběh. Na naše stránky nepřispívá, ač sem čas od času zavítá a mám svolení sem její trápení s bandem v krátkosti popsat.

Bandáž měla asi rok, za tu dobru byla 3 x pod narkózou na nové přišití portu, protože se jí buď utrhl nebo zcela otočil a nešlo to "ručně" spravit. Nepotřebovala zhubnout moc, mám pocit tak 30 kg necelých, což se jí nakonec podařilo. Před několika týdny jí kroužek uvolnili, aby mohla v pohodě absolvovat abdominoplastiku. Ta se jí hojila velice hezky a nebyl problém ani se žaludkem. Než šla domů, prosila o mírné doplnění, aby režim omezení jídla dál zvládala. Jenže! Jenže zřejmě tím, že pár dní musela po abdo ležet (nově zavedený režim) si uvolněný kroužek tak trochou klouzal nahoru a dolů a po doplnění trochu pomordovával jak žaludek, tak jícen. Nebylo jí dobře, tak ji kroužek opět uvolnili. Ale nejspíš to bylo pozdě, protože když se vrátila z nemocnice domů, chvíli normálně fungovala, ale pak si dala kousek ananasu. Přisly bolesti, křeče, zvracení, za pár hodin i zvracení krve. To už věděla, že se něco špatného děje a manžel ji odvezl na pohotovost, odkud ji poslali do Děčína do nemocnice. Tam s tím zřejmě nechtěli nic mít, nebo trefila na neznalého doktora, který ji doporučil, aby se vrátila domů, že to třeba zaspí. Přijmout ji nechtěli a tak prý jestli na tom trvá, ať si vezme taxíka a v tomhle stavu úplného odevzdání a zvracení krve se nechá odvézt do Turnova, kde ji band dělali. Tak ji manžel naložil a tu nekonečnou hrůznou cestu ji vezl takovou dálku do Turnova. Tam poplach a do 2 hodin byla v noci na sále, pan doktor Hrubý přijel operovat z domova. Žaludek byl potrhnán...kroužek rozřízl žaludeční stěnu a ošklivě rozcupoval a nález byl až na jícnu. Bylo to náročný, velký fofr, aby nenastala sepse. Povedlo se, pan doktor prý spravil nemožné, ale nic víc se s žaludkem už nebude moci podniknout, ani někdy případné tubu či jiná bariatrická operace. Teď už to záleží jen na Ivaně, jak se jí zadaří při rekonvalescenci. Musí na sebe být ale hodně opatrná. Dá se říct, že ji šlo skoro o život, ale jen díky rychlému zasahu se podařilo situaci zvládnout. Kdyby si ji bývali byli nechali v Děčíně, asi by nevěděli co s tím a bůhví, jak špatný scénář by nastal. Štěstí, že teď je vše už na dobré cestě a všichni, jak to tu čtete, prosím té holce držte palce, potřebuje to.

Dodávám, že band jí byl, logicky odvozeno, odstraněn.

Prý se stává, že pod kroužkem vznikne taková jakoby proleženina, to jest citlivé a oslabené místo sliznice, žaludek se opravdu může proříznout. Totéž mi nedávno svěřila jedna pacientka, které se to stalo před 2 lety...band měla 2 roky, zhubla, ale pak přišla přesně tato komplikace, band museli vyndat, žaludek sešít a teprvě teď, po 2 letech, kdy se jí žaludek teprve vrátil do schůdných podmínek ji udělali plikaci.

Já jsem si tak oddychla, když mi toho vetřelce vyndali...ale 5 měsíců po operaci mě ještě bolí místo po portu, řezání, vedle díry po něm se mi vytvořila taková tvrdá tkáň, takže na omak to vypadá, že tam toho zmetka ještě mám. Není tam a přestože jeho konec už byl dávno zpečetěn v nějaké specializovné spalovně, neustále se mi připomíná. Hajzl to byl a pomstil se mi aspoň takto. :evil:

Jsem ráda, že spoustě lidiček band funguje bez problémů (jakož celkem i mně 3 roky) a přeju jim, aby je žádná mizerie výše popsaná či jiná nepotkala a dařilo se jim. Hodně štěstí, oprstýnkovaní!

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014

Naposledy upravil bossice dne 31 bře 2012 11:46, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 31 bře 2012 06:00 

Bossice,
to je teda sila! Preju ji, at se hezky hoji... S tou druhou pani, nyni jiz s plikaci, jsem taky mluvila...
I ja mela takove divne pocity posledni dobu s bandem (a bohuzel ne s kapelou!), takove jakoby krece, ale muj zaludek to vydrzel a neprorizl stenu ani po 5 letech, i kdyz bych si skoro myslela, ze se to muze stat.
Kdepak, nikdy vice!

PříspěvekNapsal: 31 bře 2012 10:48 

boss jsem moc ráda, že jsi to sem napsala. Jen ještě dodám, že jí band museli vyndat úplně, to jsem v příspěvku nějak nečetla....
S Ivankou jsem mluvila hned druhý den, jak jsi mi to řekla, po telefonu a už jí je lépe, mnohem lépe. nadává si, že do bandu šla, ale neznala nic jiného, dnes už by volila jinak.... no čas se nevrátí...

Je to opět to, co tu píšeme celou dobu a za co jsme tu odsuzovaní - že ty komplikace mohou nastat třeba až za NĚKOLIK LET a všem, kdo je nemá přeji, aby toto NIKDY nepoznali !! :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 31 bře 2012 10:54 

Ahojky všem co pročítají ....
nedá mi abych jen četla a napíšu co si zrovna myslím.

qwys- moc tě pozdravuju kočko, gratuluju ke skvěle zvládnuté operaci a přiji moc úspěchů. Samozřejmě hodně úspěchů i všem ostatním.

Byla jsem na bandáži loni v únoru a jsem strašně moc spokojená , že jsem to rozhodnutí udělala a podstoupila operaci a ani nevím jak se mi povedlo zhubnout.
Nechci všat preferovat nebo nadnášet jenom bandáž. Myslím si, že je spoustu bariatrických operací při kterých se dá zhubnout ale též i zase nabrat a nebo od začátku nezhubnout. Všechno je to v člověku samotném. I já si dnes neříkám že taková jaká jsem nyní budu celý život. Nikdy to přeci nemůžu vědět. Jsou věci které jsem úplně přestala jíst a myslím že stále potřebuji rady, podpory a i ty pochvaly dělají své. Občas je potřeba i srazit hřebínek :P Nemám vůbec žádné potíže ohledně cestování. Loni v létě jsme jeli do Itálie, nedávno na Slovensko mezi tím normální cestování na kratší vzdálenosti a je to v pohodě.
Proto ještě jednou, ať se rozhodnete pro jakoukoli bar. operaci , pro jakoukoli kliniku sdílejte své pocity a klaďte dotazy na forech protože to moc pomáhá. Hlavně si všichni užívejte skvělých pocitů z ubývajících kilíček přeji všem jenom úspěchy v životě i v hubnutí
Mějte se krásně
Pa J. :P

abdominoplastika 2.5.2012
abdominoplastika únor 2013
dnešní váha není cíl, je to maximální spokojenost... :)

PříspěvekNapsal: 31 bře 2012 10:57 

a já bych ještě verču malinko doplnila, že tak jak si ti "úspěšní" bandážníci myslí, že my co jsme museli projít reoperací, jsme si za to mohli sami (bohužel se tady tento názor od nich už objevil a ne pouze jednou) tak toto je důkaz o tom, že néééé. A ani jedna z nás, co jsem tu odvahu měly to sem napsat, neudělala nic špatnýho - jediné co špatné bylo tak to byla špatně zvolená bariatrická operace :roll: :wink:

A proto znovu apeluji na všechny, kdo chtějí podstoupit právě bandáž, aby nejdřív pořádně ČETLI a zjištovali si všechna pro i proti - to, že se jedná o nejšetrnější operaci platí jen v případě, že je vše OK, protože jakmile MUSÍ ze zdravotních důvodů (někdy i s ohrožením života) dojít k REOPERACI pak se v žádném případě o NEJŠETRNĚJŠÍ NEJEDNÁ :evil:

a boss také děkuji, že si to sem s laskavým svolením Ivanky napsala

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

PříspěvekNapsal: 31 bře 2012 12:11 

Věrčo, tak jsem to tam doplnila.
A ještě chci doplnit pro Jeanne68...já mám teď tubu a je to zcela jiný režim, než s bandem. Můžu chleba, celozrnné pečivo, syrovou zeleninu i ovoce. Hlavně ale MASO. Dřív jsem byla převážně na jogurtech, actimelu apod., tvarohu, mrkvové šťávě...prostě vše měkké, bez zrníček, slupek...jsem si připadala jak stará bezzubá babča. Když rohlík, tak namočený v polévce či mléce, chleba nešel ani tak...maso se mi sekalo v krku už při pouhém pohledu.
Po třech letech se mi začal kroužek sám zaškrcovat...zřejmě únava materiálu a nasávání okolní vlhkosti. Nešlo už ani pít. U portu se mi každou chvíli tvořila zapálená a bolestivá zduřenina. To místo po portu mám asi trvale poničené, protože ještě ani dnes, 5 měsíců po reoperaci, si nemůžu spolehlivě lehnout na levou stranu, aniž bych si nepodpírala pravou paži. No a při sezení taky mizerie. Stále se musím rovnat a protahovat, aby žebro na to místo netlačilo.
Jeanne, přeju Ti, ať se Ti dál skvěle daří a važ si toho!

Mám taky kamarádky, které nemají band ani rok a celou dobu zvracejí, otáčí se jim port a zkrátka to je pro ně utrpení. Znám holky, kterým se kroužek sám zaškrcuje, takže chodí na odpouštění, ač se má chodit na doplňování. Na druhou stranu jsem nedávno potkala starší paní v čekárně, která dala dolů s bandem téměř 70 kilo! A prý bez problémů. Takže asi jak píše Martina, je třeba zvolit tu správnou operaci pro jednoho každého individuálně.

60 let,skvělý manžel,2 synátoři,v klimakteriu + 66 kg,bandáž 7/2008 při 107 MUDr. Hrubý,Panochova nemocnice Turnov, úbytek na 81,problémy s prstýnkem, fik band ex + tubu 1.11. při 91...
6.11.2013 abdominoplastika Brno, oprava abda MUDr. Hrubý 22.10.2014

PříspěvekNapsal: 31 bře 2012 12:28 

Bossice-tak mít takové problémy jsem nešťastná. Jíst můžu vše jen masíko pomalu. To je mé jediné omezení. Nedávno jsme byli v restauraci a dala jsem si topinku a tataráček a byto to mňam. Vše a u všech je to individuální. Dík za přání , i tobě spoustu úspěchů a krásně ztrávených dnů... J.

abdominoplastika 2.5.2012
abdominoplastika únor 2013
dnešní váha není cíl, je to maximální spokojenost... :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 858 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 58  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina