fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 19 čer 2025 23:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 858 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 58  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Padlé prstýnkové bojovnice...
PříspěvekNapsal: 07 čer 2012 09:19 

kopíruji můj příspěvek z kavárny.....

jinak vám musím napsat info o jedné paní od nás, dozvěděla jsem se to dnes ráno a jsem z toho celkem v šoku !! :roll:

paní má už cca 3,5 - 4 roky bandáž, krásně zhubla, moooc jí to slušelo !! naposledy jsem jí viděla loni v březnu na plese, od té doby ne a dnes se dozvím jak chudák dopadla !! :roll: začala strašně moc úplně po všem zvracet, bandáž jí nakonec úplně povolili, ale zvracení nepřestalo, nemohla do sebe dostat vůbec nic, je chudák tak vychrtlá, až je to prý až hnusné a jak to dopadlo?? bandáž musela okamžite ven !! :roll: :twisted: :roll:
chystám se za ní, tak pak třeba písnu další info, tohle mě šoklo, je to totiž paní, u které jsem byla před cca 3 lety na radách, informacích, když jsem se tenkrát rozhodla se sebou "něco" dělat a znala jsem jenom bandáž. Byla tak štastná, natěšená, s takovou radostí mi vše popisovala, vysvětlovala, povídala a vidíte sami, jak to dopadlo po pár letech !! :evil: :evil: :evil: jak já jsem ráda, že jsem našla toto forum včas a na bandáži neskončila !!

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 08 čer 2012 15:01 

veru já když žádala o vyndání bandáže, tak to doktor nechápal, byla jsem jediná, kdo měl problémy, tak hledal chybu u mně :evil:
na videu z Turnova říká Dr. Hrubý, že od bandáží se upouští a dokonce tubu začíná nahrazovat bypass- tak nějak to tam říká, nepamatuji si přesně jeho slova :roll:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 čer 2012 17:57 

Alenko tak tak, tubu pomalu a jistě začíná nahrazovat bypass.... jak jsme toho o něm ze začátku moc nevěděli, dnes už je informací spoustu a je to jenom dobře !! :wink:

Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 23 črc 2012 21:30 

Ahoj všichni, jsem moc ráda, že jste založily(i) toto téma.
jsem dva a půl roku po bandáži v Iscare, ale bohužel nemám dobré zkušenosti.
Ihned po operaci to bylo docela dobré, když jsem dodržovala tekutou a kašovitou stravu, tak jsem hubla, ale stejně musím říct, že jsem nějaké nasycení moc necítila.Jakmile jsem začala "normálně" jíst začal problém. Absolutně, žádný pocit sytosti a v podstatě pořád hlad. Když jsem to říkala na kontrolách, tak mi jen říkali, že zřejmě něco dělám špatně a já tomu věřila a snažila se to zlepšit, ale nic platné to nebylo. Nakonec jsem paní doktorku přemluvila,protože to nechtěla udělat, aby mi doplnila band. Ale jaké bylo moje zhrození, když vzala injekční stříkačku s jehlou a jen tak od oka mi napíchla port a doplnila, bez rentgenu. V podstatě mi to nepomohlo. Jen mi začalo být špatně při jídle. Moc špatně se mi polyká. Kroutím se při jídle jako had, aby jídlo bolestivě doputovalo tam kam má.Když mě to chytne, tak je to tak hrozné, že nemůžu promluvit, plnou pusu slin a pocit na zvracení. S odstupem času se to dost zhoršuje. Na kontrolu jsem přestala chodit třičtvrtě roku po operaci. Celou dobu jsem se obviňovala, že je to jen moje chyba a hrozně jsem se styděla(stydím), že jsem zklamala, sebe,manžela a vlastně i ty doktory. Doma mi nadávají, že jsem se nechala kuchat a nepomohlo mi to a ještě je mi zle. Moc ráda bych si nechala bandáž vyndat, ale nevím jak na to.
Jinak před operací jsem měla 103 kg a měřím 162 cm. Shodila jsem na 89 kg.
A teď mám 95 a s velkými obtížemi se snažím udržet tuhle váhu.
Jediný co vím, že na Iscare k paní doktorce mě určitě nikdo nedostane.Bohužel jsem k ní ztratila veškerou důvěru.

Motto : Žij a nech Žít

PříspěvekNapsal: 23 črc 2012 22:15 

Milá Havranko, je mi líto čím si procházíš. :cry: Nemám slov, jak se k tomu stavěla tvá doktorka, ale ty se nesmíš vzdávat :!: :wink: Zvolila si prostě špatný druh bariatrické operace, to se stalo před lety více lidem. Teď už se ale stále častěji mluví o tom, že je to operace na h...o :evil: Nezoufej a dej se do boje :roll: Spousty děvčat už bylo na reoperaci na tubulizaci nebo bypassu a nemůžou si to vynachválit. Určitě ti poradí fundovaní, i kam zkusit zajet. Každopádně řešení zde existuje zcela jistě :!: Přeji ti hodně štěstí a pevné nervy :D :D :D

44 let, 2 děti (24 a 9), skvělý přítel, zrzavý kocour (přítulný)
Opka: 24.4.2012 TUBU, Turnov, MUDr. Hrubý
Nadváhy a zároveň i úbytku 30kg dosaženo 10.10.2012
- 40kg dosaženo 10.4.2013
Motto: "Pod tlakem se z černého uhlí stává diamant" a o tom je život!

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 06:13 

Havranko to mě mrzí, že máš takové obtíže, ale jak již psala balbinka, nevzdávej to

určitě si najdi nějakého jiného doktora, tady na foru najdeš různá zařízení, která se těmito opkami zabývají, objednej se, řešto a určitě se najde řešení, aby ti bylo lépe a zase jsi hubla a došla k vysněné váze

Břeclav - 24.1.13 nástup na tubu - Břeclav - úspěšně zvládnuto
1.12.2014 - abdomino ... FN Brno ... dr. Adlerová ... největší spokojenost
26.1.2015 - po 11 letech a jednom prodělaném IVF, po adopci malého Adámka, jsem zjistila, že jsem těhotná :)

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 06:24 

Havranko

nečekej a navštiv pořádnýho doktora! Nejsou všichni stejní! Přeju Ti hodně štěstí! :D

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 07:00 

havranko moooc dobře vím o čem mluvíš. Stačí si přečíst čím jsem si ( a nejen já) prošla. Ten pocit sebeobviňování a zklamání ze sebe, že jsem to nedokázala. Vždy když jsem řekla, že necítím nasycení jsem slyšela, že to není možné, že se musím víc snažit a blablabla. Nakonec jsem se na všechno vykašlala a začala to zase řešit až pomalu 5 let po opce, kdy už jsem měla skoro 120kg. Pak došlo na OB klinice k přeplnění a já zvracela jak alík a od té doby jsem měla problém i s prázdnou bandáží. Nakonec jsem díky Věrče skončila v Turnově. Ani tam to nebylo jednoduché, protože prostě reoperace se šmahem nedělá. Nejprve je potřeba zkusit všechny možnosti. Musela jsem sama panu doktorovi říct, že chci band ven, že takhle žít nemůžu. V říjnu mi ho vyndal, ale na další operaci ( bypass) jsem si musela počkat až do konce března. Bylo to těžké a stresující, ale vyplatilo se. Mám 21kg ( metřík nemám upravený, nejsem na svém PC) a jsem moc spokojená. Po 50 - 60g cítím naplnění, nehoní mě mlsná a dokonce mi ani sladké nechutná. Celou dobu si říkám, že já blbec to neřešila mnohem dřív. Proto to nevzdávej. Nebude to jednoduché vybojovat si reoperaci, ale vydrž a dočkáš se. Hlavně to nevzdej.

18.8.2011 konzultace v Turnově doplněno5 ml,30.8.2011 pro obtíže -0,5ml

21.10.2011 Turnov odstranění bandu,
27.3.2012 Turnov gastrický by-pass R-Y, 4.1.2013 žlučník
Vzhůru dolů k lehčím zítřkům....

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 07:28 

Havranko
Je mi Tě líto, že máš takové potíže, ale jak tady čteš, nejsi bohužel sama :roll: :twisted:
Děvčata po reoperaci Ti jistě napíšou víc. Držím Ti palce, ať se Ti to podaří vyřešit ke Tvé spokojenosti!

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 07:35 

Havranko, také se přidávám, sama nemám s bandem zkušenost, ale je zde hodně děvčat, která s tím měla problémy. Problémy jsou sice fyzického charakteru, ale bohužel se značně podepisují na psychice, k čemuž do značné míry přispívají lékaři a třeba i okolí bandážisty, když mluví o přežrání a selhání. Tady jsou přeoperované kromě Jáji, která už napsala, tak mě napadá namátkou qwys, bossice, romana kilb. a další. Třeba na qwys jsem fakt viděla, jak moc se trápí a jak strašně rozkvetla po reoperaci a troufám si říct, že se najednou proměnila v krásnou a šťastnou ženu ;-).
Někteří s bandem stále bojují - jeniferx, evikp - protože je to opravdu dlouhý boj. Všude se píše, jak je band krásně vratná operace, ale je vidět, že ochota vrátit ji je pramalá, pojišťovnám se nechce platit, proto různé obstrukce.
Havranko, zatni zuby, začni bojovat a vydrž - my Tě podpoříme, protože, i když to třeba bude dlouhá cesta, na jejím konci bude úleva a spokojenost, stejně jako u Jáji!!!
Já vděčím všem lidem, kteří napsali veřejně svoje problémy s bandem, za to, že jsem si zvolila jiný typ operace. Máte všichni můj obrovský vděk a podporu.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 07:43 

Havranko
jak pise Jaja, i ja to velice dobre znam. Nevahej se zkusit objednat jinam, je to jako vysvobozeni, ve vsech smerech :)

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 08:19 

havranko pokud jen můžu poradit, NEobjednávej se do TURNOVA... tam už to Hrubáček pomalu a jistě přestává řešit - myslím reoperace těch, kteří byli operovaní jinde....ale stále jsou nemocnie, kde to řeší celkem bez problémů - Jablonec a ted nevím jestli Ova nebo Vítkovice, to určitě někdo upřesní :wink:

To, co popisuješ je známá věc - v ISCARE jen odoperují, ale případné problémy tam už řešit nechtějí a s pacienty mluví tak, aby to vypadalo, že chyba je na jejich straně (pacientů), to samé doplnění bez RTG - v tom není ISCARE ojedinělý, ale jak všichni víme - doplňovat od oka je blbost.....bohužel i toto se děje :?

Jinak je mi líto, čím procházíš a na druhou stranu jsem ráda, že jsi sem napsala své trápení s bandem, určitě to mnohým pomůže při rozhodování se, jakou opku mají zvolit, děkuji a držím všechno, co se držet dá, aby jsi brzy našla řešení !! :wink:

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 10:59 

Havranko, jsem jedna z těch, které bandáž nepomohla. Nebyl to problém, jen jsem se trochu potrápila, abych dokázala, jak sobě tak i panu primáři, že fakt je něco špatně a vina není na mé straně. Po třech měsících mi bandáž vyndali a po dalších třech mi udělali tubu. Mám 8 týdnů po operaci a dole 13 kilo. Jsem šťastná a okolí mě jen chválí. Jsem šťastná, že patřím do Vítkovic panu doc. Holéczymu, je tu skvělý doktor a zlatý člověk s perfektním a příjemným personálem jak v ordinaci(milá sestřička Jarmilka), tak na oddělení.
Bližší info podám na SZ. Napiš a poklábosíme.Nebo na mira2003@seznam.cz
Vlaďka

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 11:41 

Všem Vám moc díky za podporu, už jsem to fakt potřebovala.
Je pravda, že moje sebedůvěra je něco málo nad bodem mrazu a díky Vám
snad zase chytnu tu chuť pustit se do boje. :roll:

Motto : Žij a nech Žít

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 12:21 

havranko první krok už jsi udělala - napsala jsi nám a podělila se o svém trápení, problémech, prostě to přiznala hlavně sama sobě a věřím, že to dotáhneš až do úplného konce - pravděpodobně reoperace, ted už na to nebudeš sama, my Tě tu podržíme, neboj :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 858 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 58  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina