fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 bře 2024 11:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: tubulizace, MOSTIŠTĚ 13.září 2012
PříspěvekNapsal: 30 zář 2012 16:33 
Offline

Registrován: 28 kvě 2012 14:25
Příspěvky: 179
Tak mám chvilku času, tak taky přispěji svou troškou do mlýna ….


12.9.
příjem v Mostišti do 11 hod. Starší dcera je ve škole, malá má teprve 2, nemá ji kdo hlídat … nedá se nic dělat musí jet taky. Manželovi to samozřejmě vůbec nepasuje, do Mostiště je to něco přes hodinu cesty, je nervozni, stále spěchá a neustále telefonuje. Do toho za Brnem zácpa , zdržení asi půl hodiny, jedeme krokem . Prcek celou dobu v autě řve … říkám si, jak to pěkně začíná. Na příjmu mne berou hned, vyplním dva dotazníky a mám čekat na chodbě, než pro mne někdo příjde. Sedím, resp. lítám tam za malou … manžel telefonuje … všímám si paní silnější postavy, jak jde taky na příjem. Je moc sympatická, tajně doufám, že spolu budeme na pokoji. Půl hodiny uběhla, můj už to nevydržel, dává mi pusu a letí do práce. Prosím ho, ať jede opatrně a za jízdy netelefonuje . Za chvilku vychází sestra a vede mne na oddělení , tam podstatě příjem znovu. Dívám se na zeď, kde už jsou na nástěnce rozepsané pokoje, na jednom pokoji 4 ženy, já jsem psaná na pokoj č. 8 sama. …. Asi to mělo něco do sebe, že jsem si zamluvila ten nadstandard. Pokoj byl nádherný, úplně nový, tv na zdi. Byl to pokoj pro tři a já tam byla sama.
Jinak , ráno jsem snídala o půl osmé a v nemce už mi nic nedali … takže jsem celý den umírala hlady. Respektive kolem čtvrté jsem to už nevydržela a rozdělala jsem jednu z čokolád, co jsem měla nachystané pro sestřičky. Jinak samozřejmě už při příjmu sestry dostaly první várku pozorností, tj. dvě Illy kávy a dvě bonboniéry. Jinak celej den nic, sem tam nějaký prášek, injekce, objevil se doktor Šimoník i anesteziolog. Lékaři tam neustále spěchají a ni se jich nestačíte na nic zeptat. Sestry jsou tam zlaté.



13.9. ráno budíček o půl šesté … uklízečka , ale já se nedám a vstávám až kolem půl osmé... rychle sprcha, nachystat věci na jipku … telefon, kartáček atd. TO už přišly sestřičky, obvazují mi nohy. Okolo půl deváte mne vezou na sál, ležím na lehátku, nahá, přikrytá jen plachtou. Vezou mne dvě sestry, přiletí třetí … nevím jestli sestra nebo uklízečka a křičí za náma do výtahu, že máme další příjem a neví kam ho dát a že není možný aby byl někdo na pokoji sám a jiní po šesti. To se mne celkem dotklo. Zvedla jsem se z lehátka a říkám jí, že jsem se nikoho neprosila, abych byla sama, a že tam klidně budu mít ráda tu paní co jde na stejnou operaci jak já. Ona se omlouvá, že to tak nemyslela a nebylo to na mne a prý ať si nedělám starosti, že ona už to nějak vyřeší.

No na sále dostávám injekci a pamatuji si jen že se nemůžu vůbec nadechnout a mávám rukama že nemůžu dýchat. Nevím co to bylo dodnes …

Probuzení na jipce opět nic moc, moc si to nepamatuji, ale opět nějaký záchvat, panika, hrozná zima, dávají mi další peřinu. Co se týče operace nevím, pouze jsem zaslechla, že jsem se na sále počurala a něco že mne museli intubovat. Nevím Třikrát jsem se ptala a nic jsem se nedozvěděla, že prý vše vpořádku. Jinak den na jipce opravdu opruz, těžce jsem nesla tu sondu v nose, neustále mne dráždila a já zvracela, respektive dávila se. Na sestřičku co mi říkala , že to musím vydržet už jsem byla háklivá. Nedala jsem se a celou dobu chtěla něco od bolesti a proti zvracení. No nakonec jsem to nějak přežila, ale ten den jsem opravdu litovala …


14.9. Probuzení opět na jipce , noc celkem šla, dozvídám se, že hadičku budu mít asi do oběda, myslím si, že už to nepřežiju. Naštěstí už nezvracím. Převáží mne na můj pokoj , kde už na mne čeká moje kámoška tubu z jipky. Petra je super, máme stejně staré dítka, tak nám huby pořád jedou. Dodnes si píšeme a už se těším až se jednou štíhlé jak laňky sejdeme. Dostávám kapačky a léky od bolesti. Asi v 10 mi sundali ten zázrak z nosu a dost se mi ulevilo. Jelikož jsem byla i zacévkovaná, tak mi vytáhli i další hadičku, abych si mohla chodit na wc, párkrát jsem se prošla a sundali i obvazy z nohou. Už je mi fajn, večer přijel manžel, uklidnil mne, že doma je taky vše ok … tak jsem byla vklidu.


15.9. Sobota nic zajímavého, stále mám dren a musím na něj myslet, když jdu na toaletu. Jsem hrozně učuraná, zdá se mi že chodím pořád. Kapačku už nemám, dostala jsem první hrnek čaje,
jeden na den. Stačí mi to , ani ho nedopiju. Ale čurat chodím pořád. Chvilkami pospávám, dívám se na telku, vytahuju tablet. Večer dávám první sprchu.

16.9. Neděle už o ničem, ráno mi vytáhli drén ( Peťce ho nevytáhli, tak se jí pobyt o den prodloužil) . Hned po té sprcha a umyté vlásky. Cítím se výborně, dokonce ležím na břichu. Mám vypít
litr čaje. A musím se pochválit dala jsem to.

17.9. Ráno vyndali Peťce drén a tak jsme se šly zvážit. Každá máme dole 6 kilo a radost velikou. V 10 hodin ráno už sedím s manželem a naší nejmenší princeznou v autě. Samozřejmě jsem se se všemi patřičně rozloučila, sestřičky dostaly karton vína a doktor Šimoník taky. … Kvůli prohibici nic tvrdšího nešlo.


Jinak doma jsem ihned zapojena do toho kolotoče, protože jsem nikomu neřekla, že jdu na operaci, tak to ani jinak nešlo. Malá chodí naštěstí po obědě spinkat … tak jsem chodila s ní. Ale byl to pro mne opravdu záhul, po jakékkoliv činnosti jsem se cítila úplně vyřízená. Dnes už je mi skvěle , únava přešla a cítím se výborně.

Nemocnici v Mostišti mohu s klidným svědomím každému doporučit!!

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wIdkOYO/]
Obrázek



13.9.2012 ... tubulizace, Mostiště - úžasný Mudr. Šimoník
33 let, manžel + dvě holky (2 a 8 let)


Naposledy upravil snehurka dne 04 říj 2012 07:26, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 zář 2012 19:12 
Offline

Registrován: 05 črc 2012 10:17
Příspěvky: 552
Sněhurko, gratulace ;-)

Jen nevím, proč Ti neodpověděli, proč jsi se počurala a proč jsi nemohla dýchat :?:

Ale už se těším, až tohle budu mít koncem listopadu i já za sebou ;-)

_________________
Obrázek

Tubu Mostiště = 29.11.2012
Abdomino Brno, MUDr. Adlerová = 10.4.2014

Prsa -30cm, pod prsy -29cm, pas -40cm, boky -51cm, krk -6cm, paže -15cm, stehna -19cm, kolena -11cm, lýtka -13cm, kotníky -4cm


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 zář 2012 19:29 
Sněhurko :P

to je naprosto luxusní průběh operace, zvládla jsi to skvěle, a s tím počuráním, s tím se vůbec netrap, oni jsou v nemocnicích zvyklí, já měla výčitky , že na JIPu pořád sestru obtěžuju aby mi podala mísu a ona mi říkala jak je ráda, že vůbec čurám do mísy, že jsou tam lidé po operacích a bývá jich dost, kteří ani nevědí , že jsou počuraní, což pro ni znamená pořád umývat pacienta a převlíkat postel :mrgreen: , takže to je to poslední čím bych se zabývala, víc by mě asi na Tvém místě trápila ta dušnost :P , ale proto, že to nikdo neřešil, tak předpokládám, že je to již v pořádku, tak se holka opatruj a přeji Ti hoooooodně shozených kil :P


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 30 zář 2012 20:05 
Offline

Registrován: 25 led 2012 21:11
Příspěvky: 338
Bydliště: Teplice
Sněhurko, gratuluji k zvládnuté operaci a přeji ti mnoooho shozených kileček k tvojí spokojenosti :D :D :D :D :D :D :D

_________________
Obrázek

44 let, 2 děti (24 a 9), skvělý přítel, zrzavý kocour (přítulný)
Opka: 24.4.2012 TUBU, Turnov, MUDr. Hrubý
Nadváhy a zároveň i úbytku 30kg dosaženo 10.10.2012
- 40kg dosaženo 10.4.2013
Motto: "Pod tlakem se z černého uhlí stává diamant" a o tom je život!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 zář 2012 20:06 
Offline

Registrován: 28 kvě 2012 14:25
Příspěvky: 179
Holky děkuju, jsem ráda že to vůbec někdo čte ...


Jituško tobě to hubnutí jde taky krásně!!! Měla jsi nějaké prostoje? Jak ti to šlo postupně? díky moc

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wIdkOYO/]
Obrázek



13.9.2012 ... tubulizace, Mostiště - úžasný Mudr. Šimoník
33 let, manžel + dvě holky (2 a 8 let)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 zář 2012 20:13 
Sněhurka

holka to víš , že to čteme, všechny jsme zvědavé jak na tom byli jiní :mrgreen:
prostoje jsem samozřejmě měla při přechodu z tekuté na rádoby kašovitou ( tu jsem ale moc nedodržovala spíš to byla taková hoooodně rozkousaná než kašovitá) , jsem stála s váhou 3 týdny během tý doby jsem málem skončila u Chocholouška, protože jsem se bála, že už víc nezhubnu, ale pak se to rozjelo a od tý doby si tak pomalu hubnu tempem 1-1,5 kg týdně, někdy ale míň třeba jen 0.8kg jindy zase 2 kg, ale je tedy pravda , že pořád pečlivě vážím všechno jídlo, ale mám to tak, že někdy ani nesním všechno co jsem si připravila do krabiček a jindy zase šilhám hlady, že si vezmu ještě jednu porci navíc , ale zváženou samozřejmě, nejhorší když si dám třeba jen zeleninu tak to mám pak hlad a stejně si ještě něco pak musím dát.


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 01 říj 2012 09:29 
Offline

Registrován: 08 pro 2011 12:55
Příspěvky: 735
Sněhurko...krásně napsaný...úplně jsem se v myšlenkách přenesla zpátky do Mostiště...i na pokoj č.8 :lol: :lol: ...tam jsem ležela po návratu z JIP...hned na posteli pod TV, taňule u zdi a s námi tam ležela "ledvina". :twisted:
Přeji ti, ať brzo odvoláš, že jsi ten den na JIP litovala...věř, že na bolístky člověk rychle zapomíná...a jak ti budou mizet kila, budeš šťastnější a šťastnější... :wink:

_________________
Obrázek

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek


Naposledy upravil muchomurka99 dne 01 říj 2012 11:46, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 říj 2012 10:48 
Offline

Registrován: 28 kvě 2012 14:25
Příspěvky: 179
Balbinka, Muchomůrko 99... holkdy díky moc za podporu. Kéž by mi to šlo tak dobře jak vám. Na některé metříky je opravdu radost hledět, na jiné zas boužel opak. díky

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wIdkOYO/]
Obrázek



13.9.2012 ... tubulizace, Mostiště - úžasný Mudr. Šimoník
33 let, manžel + dvě holky (2 a 8 let)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 říj 2012 23:14 
Offline

Registrován: 20 srp 2012 13:02
Příspěvky: 119
Nazdárek děvčata.
Mooooooc děkuji za přesný popis dní v nemocnici v Mostišti. Mám tam termín 9. ledna. Mohla jsem jít už v prosinci, ale pan doktor mě tím tak zaskočil, že jsme se domluvili až na leden. Jinak máte pravdu, Mudr. Šimoník je zlatý člověk, který se na obézního člověka nedívá s opovržením.
Ve zdravotnictví pracuji již víc jak 20 let a toho opovržení ke své postavě jsem si zažila dost.
S tím počůráním si doopravdy nic nedělejte, děje se to všude dnes a denně. A ne jenom to počůrání.
Jelikož v tom pracuji, tak mám ze všeho docela dost strach, ale už jsem se rozhodla a pan doktor mi dal vlastně zrovna termín, takže jsem neměla čas se ani jinak rozhodovat.
Teď bude boj s mojí maminkou, až jí to oznámím, protože celý život taky pracovala jako zdravotní sestra a čím je starší, tím víc je úzkostlivější a jelikož má 50 kilo, tak se do mě neumí ani vžít.
Tak zdravím všechny, kteří to mají již za sebou a vlastně i před sebou. paaaaaaaaa

_________________
42 let, druhý manžel, trpělivý a podporující, 3 dospělé "děti", kluci jak buci
10.1.2013 OPERACE. TUBU Mostiště, Mudr. Šimoník
bbCode:

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 bře 2024 03:01 
Offline

Registrován: 10 bře 2024 10:32
Příspěvky: 6294
Стар229.6PERFCHAPЖелеMPEGавтоMelaучилPariначаMcBaБоротексTrenSkagКитаКамеMontXVIIVieiНакаПроз
АляшSaraKundМайкParaSing(ДобCoulEvenИллюисслPariШепиМельПытлPareпсихAccaГари4206NX04Wernэкза
AccaАлекJackFebrчело1964XVIIJameживоДолжПетеModoKnigЧаадElegзаочLemoMontКаннJoanКандсертCoto
СапрPushSilvGlobMariElegавтоКрыщИспоToscприуИванEmilБогоКомаБереДодоумирХайчBuffЗверавтоLion
ПайпТер-втузZoneМалыZoneChetсереZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneзакаZoneZoneZoneсерекоммZoneZone
ZoneгорлфарфNexuмузеThomBoschorrСодехудоRowa13918158GiglDali4443LineРоссARAGклейMalkКундtrac
АртиSonsпазлдиамКорнязыкШри-KariуслуWizaFabeKenwвходсертChowЯковЛитРЛитРБирюХолсЛитРЛитРШамк
ЛитРимпеКандКрутавто(190Лермздор(184BalkВаниВарвЧипоMerrRussSofiRobeVIIIживоMedlжизнКанапраз
МасаГальPeteRupeGartRebeСарквперNingAudiТопоDamoТИРеБолеМинеЛевкБутоЧеляРозеКоноГурьNexuNexu
NexuWakeкартКлепNega1962ДевясертRobeВороBillГеорOxfotuchkasМищеHere


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení