fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 09 pro 2025 05:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2610, 2611, 2612, 2613, 2614, 2615, 2616 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 16:53 

Jitko
s psychickým hladem je to těžké, to si halt musí vyřešit každý sám v sobě, ale myslím, že jakmile se začnou dostavovat výsledky, a člověk se začně cítit daleko líp a líp a líp.. že se s tím hlava srovná tak nějak sama, a především, to už dávno máš přijaté všecko za svoje, a víš, že jinak to už nebude.

Mě občas zamrzelo, že si nemůžu dát toho víc a tamtoho víc, ale jsem prostě plná, (než se mi začla plikace rozmotávat, pak už sem toho snědla víc) a to je ten impuls o kterej mozku jde... zbytek jsou spíš chutě.. ale i to přechází. Všecko chce čas, aby si to sedlo, sedne si i toto :)

29/11/2013 se zrodilo to nejkrásnější bříško v okolí, opět díky primáři Vranému v JBC.
http://casiopeia.rajce.idnes.cz/Abdominoplastika_.../
-62kg.

PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 16:58 

zakletá: od opky mi lítá cukr, protože ještě nemám nastavenou léčbu a od opky neberu nic, tak aby se mi neudělalo blbě.....jinak to mám přes 100 kilometrů, tak abych to měla i s přestávkou na benzině na pohodu
jinak co se týče řízení, jsem v pohodě, já jsem opravdu aktivní řidič, v tom není problém...

a ty pak najedeš na dálnici, ne ?? Já jedu přes kotáre :D

váha po operaci 104,5

PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 18:20 

Jitko.H
Tvůj dotaz je na místě.
Podle mého názoru je důležitá ta čekací doba na termín operace (zejména pokud se ten čas tráví tady na fóru), člověk má čas si to srovnat v hlavě, protože o ničem jiném než o naší hlavě to není :roll:
Měly jsme tady taky takzvané rychlokvašky, jeden týden si namyslely, že místo diety zkusí bariatrickou operaci a druhý týden už byly po ní, a na nich bylo vidět, jak moc je to dlouhé čekání na operaci důležité ... Dva tři týdny po operaci už se cpaly vlašákem, zákuskama a pak se divily, že nemají za měsíc dole 20 kilo, vždyť kvůli tomu se přece nechaly řezat. Po 2 měsících přestaly hubnout úplně a bylo po srandě.

Mnohokrát tu padlo: Operace je jenom berlička - užívejme si, že nemusíme být doživotně jen na salátu a tvarohu, že můžeme všechno, ale pidiporce a hlavně nemáme hlad. Vždyť to jídlo si vychutnáš, i když je ho málo.

Je nutné si to srovnat v hlavě dříve, než operaci podstoupíme. I proto podstupujeme psychologické vyšetření :wink:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 18:27 

JitkoH, co se týče množství, budeš mít prostě klapku. Stav, kdy jsi snědla realtivně málo a dál už to přitom opravdu nejde. Je potřeba jíst tak, abys tu klapku neposouvala. To znamená, pokud možno nenechat to dojít do opravdu nepříjemného stavu, kdy to bolí, tlačí. Ale stačí poslouchat ty signály těla a nemyslím, že by člověk, který, jak píše ANička, si to před operací "srovnal v hlavě", měl nějaký problém s tím, že ostatní jedí a on jen kouká. Když jsi sytá, tak proč nekoukat? Já třeba jím strašlivě pomalu, takže i když sním v restauraci méně než ostatní, jím to ze všech nejdelší dobu. Takže často spíš koukají oni ;-).
Složení jídla je zas věc jiná.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 18:33 

Jitko H. přesně jak píšou holky, je to jen v hlavě, já si po operaci dopřávám kvalitnější věci, jako šunku, sýr atd., není mi to líto dát za to takové peníze, protože sním tu svojí pidiporci a jsem plná a spokojená. Musím říci, že mám teď k jídlu mnohem lepší vztah než dřív a vaření mě baví taky o mnoho víc (chudák ten můj chlap).

Leden 2013 metřík dokončen - jedu dáááál!!

Mám doma dva draky Jarýsek 6 let, Natýsek 2 a taky skvělého manžela

8.3. konzultace Turnov
29.5. váha 108kg - tubu - Mudr Hrubý - opravdový miláček všech boubelek
22.3. abdo - Turnov

PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 19:22 

JitkoH
mne to opravdu staci! Psychicky hlad ukojuji tim, ze jsem nyni jiz opravdu sama sebe, tak jakou jsem se vzdy citila byt! A mnohem radsi nez tunu jidla si vychutnam pak treba dobre vinko :) a obdivne (nebo spis ne znechucene) pohledy chlapu :-) Oni se na me i usmivaji :mrgreen: :lol:

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 19:31 

Díky holky moc, vaše zkušenosti z praxe jsou neocenitelné. :-)

Taky si myslím, že ta čekací doba k něčemu je, člověk si tu leccos srovná v hlavě, načte si aspoň správné informace jak se stravovat po operaci a asi zřejmě i ta psychika už se začne připravovat. Doufám.

Já vařím ráda ( a hodně, muž vždycky říká, že i pro sousedy), mám ráda jídlo nazdobené, voňavé.. Budu se muset naučit vařit jakoby pro jednoho, protože teď když vařím pro dva a jedno malé dítě, je toho vždycky hromada. Obávám se, že pak bude mít dcera větší porce než já. :-) Ale i tom to je, ušetřím za potraviny.

Je fakt, že moje hlava si ty pidiporce zatím nechce moc připouštět, nechce se vzdát představy dát si v restauraci pořádnou porci steaku se žampiony. Ale je to možná tím, že jsem odjakživa měla jakýsi podvědomý strach mít hlad, nebo jak to nazvat. Jednou jsem někde četla, že je to v nás zakódováno od války, že to není strach z hladu, ale strach z toho, že nebude co jíst. Odjakživa jsem byla sysel na potraviny, potřebovala jsem mít doma všeho zásoby a nejlépe dvakrát.
Takže možná, když tělo a žaludek bude sytý po pár pidisoustech, přestane se i moje hlava bát a ty kila pustí pryč....

PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 20:01 

Jitka.H píše:
Ale je to možná tím, že jsem odjakživa měla jakýsi podvědomý strach mít hlad, nebo jak to nazvat. Jednou jsem někde četla, že je to v nás zakódováno od války, že to není strach z hladu, ale strach z toho, že nebude co jíst. Odjakživa jsem byla sysel na potraviny, potřebovala jsem mít doma všeho zásoby a nejlépe dvakrát.
Takže možná, když tělo a žaludek bude sytý po pár pidisoustech, přestane se i moje hlava bát a ty kila pustí pryč....

Jitko
Jak já Tě chápu! Já jsem taky mega zásobovačka, všeho musí být DOSTATEK :D
Taky vařím ráda a ve velkým :wink:
Před časem jsem si to uvědomila, částečně to souviselo s tím, že jsem předčasně přestala hubnout - říkala jsem si, že tělo se asi bojí nedostatku. Tak jsem si začala několikrát denně opakovat mantru "mám dostatek, mám dostatek, mám dostatek"
Takové mantry je třeba opakovat alespoň 3 týdny :D

PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 22:09 

Pročítám tu všechny Vaše příspěvky a musím říct,že čím víc čtu, tím víc jsem klidnější. Jak je důležité mít informace od někoho, kdo už má víc zkušeností. Postupně se tady zbavuji svých obav a strachů, nacházím klid.Zjištuji,že nejsem sama, kdo má pochyby a obavy z toho, jak to bude dál.
Všem Vám za Vaše povídání děkuji.
Alena

vdova, dvě skvělé děti, syn a dcera,
po marných pokusech o hubnutí
sleeve gastrectomie Mostiště - 29.11.2012

PříspěvekNapsal: 17 bře 2013 22:19 

Kolejničko
Děkuji za všechny :oops:
Proto tu jsme :D
Těším se v úterý na viděnou :wink:

PříspěvekNapsal: 18 bře 2013 00:46 

Jitka.H:
Já to mám zatím tak, že si tu pidiporci užívám a pak to koukání beru naopak jako svoji velkou výhodu.
Slavili jsme teď o víkendu dědečkovi narozeniny, já na talíři takovou pidi porci kašičkovou a všichni ostatní měli každý půl kuřete. já jedla pomalu a byla z těch svých 90g uplně plná k prasknutí, ani jsem všechno nesnědla a naopak jsem si to vychutnávala a užívala si ten pocit toho, že sním tak málo a cítím se tak sytá a plná aniž bych zdlábla obrovskou porci jako ti okolo mě.
Užívám si teď naplno to co mám na talířku, jím pomalu a vychutnávám si to jídlo. A i když jsem vždycky jídlo milovala tak teď k němu získávám ještě úplně jiný vztah.

Obrázek

16.1.2013 Konzultace SurGal Clinic
21.1.2013-30.1.13 Kolečko
26.2.2013 TUBU-Sleeve resekce SurGal

PříspěvekNapsal: 18 bře 2013 06:36 

Dobré ráno při pondělku, jdu přelétnout víkend očkama, zda mi neuniklo něco důležitého :)

Břeclav - 24.1.13 nástup na tubu - Břeclav - úspěšně zvládnuto
1.12.2014 - abdomino ... FN Brno ... dr. Adlerová ... největší spokojenost
26.1.2015 - po 11 letech a jednom prodělaném IVF, po adopci malého Adámka, jsem zjistila, že jsem těhotná :)

PříspěvekNapsal: 18 bře 2013 07:03 

Tak jsem dočetla a "psychycký hlad" je velice zajímavé téma, takže přidám něco do krámku.

Jsem po opce krátce a musím říci, že když si naberu jídlo, něco co mám opravdu ráda, tak se mi toho na talíři zdá opravdu málo, poctivě odvažuji 80g a jak začnu jíst a pomalu žvýkám a melu v puse, tak mi to dokonce přestává chutnat a pak jakmile cítím malý náznak toho, že už mám dost, tak přestanu jíst, momentálně mám klapku na cca 50-60g a to se mi i stane, že pokud mám již něco v puse a cítím, že to nepolknu, tak to raději vyplivnu a pak si říkám, jak obrovkou porci jsem měla a jsem spokojená a mám pocit, jako bych snědla plný talíř jako dřív, taky je tu důležité si nandavat na malé talířky, já používám pod šálky, pak toho jídla na tom talíři je hrozně moc :lol: :lol:

S čím mám opravdu veliký problém je to pití... Když nějak jdu, dám si kafe a oni mi nabídnout třeba zákusek, pokud vědí o operaci, tak jim prostě řeknu, že si dám kafe, pak chvilku počkám a pak si dám kousek zákusku (včera jsem si kouskla do věnečku a fujjjjj, nemám ráda sladké :lol: :lol: ). Horší je to u někoho kdo o operaci neví, viz tchýně, chodíme tam každou neděli a ona peče a pořád mi něco nabízí a já se vymlouvám, že nechci, že jsem přejezena, že jsem přeslazená atd. :( Vidím na ní, že jí to urazí, jenže co naplat.
No a pak taky čekání 30 minut po jídle na pití, to je fakt nejhorší věc na celé operaci, to pití, ale je to o zvyku a věřím, že si zvyknu :) Stojí to za to :)

Břeclav - 24.1.13 nástup na tubu - Břeclav - úspěšně zvládnuto
1.12.2014 - abdomino ... FN Brno ... dr. Adlerová ... největší spokojenost
26.1.2015 - po 11 letech a jednom prodělaném IVF, po adopci malého Adámka, jsem zjistila, že jsem těhotná :)

PříspěvekNapsal: 18 bře 2013 07:21 

Hezké ránko všem,tak jsmem zvládla už dnes odběry,zítra uvidím výsledky,v pátek Ekg a zpráva od dr. a můžu začít balit.Konečně to uteklo.Po roce a 7 měsících se snad blížím k cíli a operace se dočkám.:)

PříspěvekNapsal: 18 bře 2013 08:14 

Krásné pondělí,

svítí sluníčko a na mně se usmála váha. Upsala jsem 1,5 za týden - takže celkově 12,5 kilo za 6 týdnů :D

váha po operaci 104,5

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2610, 2611, 2612, 2613, 2614, 2615, 2616 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina