fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 29 bře 2024 00:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 17 zář 2013 12:52 
Offline

Registrován: 12 dub 2013 15:54
Příspěvky: 36
Bydliště: Karviná
… MŮJ NOVÝ ZAČÁTEK

Vše začalo v úterý 10.9.2013 odpoledne, kdy mi zavolal prim. Holéczy, že mi operaci i bez doporučení psychologa schválila a že by potřeboval vědět, zda jsem schopna nastoupit hned ve čtvrtek ráno na příjem a v pátek na operaci, s tím, že předoperační vyšetření bych absolvovala v rámci nástupu. Zajistila jsem si nějaké pracovní věci a volala jsem panu primáři, že tedy ve čtvrtek nastoupím…

DEN 1. – NÁSTUP DO NEMOCNICE (čtvrtek 12.9.2013)
Hned po příjmu jsem se přesunula na lůžkové oddělení chirurgie II. kde jsem nemohla být prozatím ubytovaná, protože pro mě ještě neměli připravenou postel. Tak jsem se šla zatím projít po areálu nemocnice a dala jsem si snídani. Když jsem se vrátila, tak už byla postel připravena a na pokoji jsem se znovu potkala s velmi empatickou Jindřiškou, kterou jsem potkala i na příjmu. Hned jsme si padly do noty a začaly si tykat. Obě nás čekala stejná operace. Pak přišla na řadu má předoperační vyšetření, nejdříve tedy na rentgen plic, pak odběry a EKG. Rentgen byl v pohodě, na snímku jsem se vesele usmívala :D ... Inu poté přišly sestry, že půjdeme vzít krev a uděláme EKG. Tak já že nejdříve krev a pak to EKG. Sestřičky marně hledaly dvě života schopné žíly, na které by mohly napíchnout kanily. Po půl hodině snažení to vzdaly … podařilo se jim vzít pouze krev na rozbory, ale napíchnout kanyly nee. Takže budeme muset nasadit centrální žilní katétr do krční žíly … paráááda. Nu nic, tak že mě pak zavolají. Asi po 2 hodinách si pro mě zase přišly … hodila jsem polohu na záda s hlavou hluboce zakloněnou, na hlavu mi hodily zelenou plachtu s dírou na krku … zatím jsem stále netušila oč vlastně jde, protože jsem s tím nikdy nesetkala. Paní doktorka mi píchla injekci na znecitlivění a pak už se děla vůle Boží … kupodivu mě to nebolelo, ale trvalo to kolem 15 minut. Sestřička se mě snažila chytnout za ruku, a že jí můžu mačkat, ale zjistila, že ji mám volně položenou a že vlastně vůbec netrpím. Obě se divily, že jsem to zvládla tak v pohodě, protože většina to zvládá špatně a že by je vlastně zajímalo, jak vysoký mám práh bolesti … očividně dost vysoký :) … když jsem si sedla tak jsem zjistila, že je kolem plno krve, takže to byl asi masakr :shock: … Mno a aby toho nebylo málo, tak jsem pak musela znovu na RTG zjistit, zda je katétr zaveden správně … naštěstí byl. Odpoledne se na nás přišel podívat VELMI nesympatický až arogantní internista. Mno většího namachrovaného blbečka jsem nepotkala, vytasil na mě, že jsem prej v péči psychiatra kvůli depresím, tak na něho čumím jak péro z gauče a říkám mu, že jsme v pracovním stresu, že nemám žádné deprese a že nejsem v péči psychiatra ale psychologa. Opět prohlásil, že jsem v péči psychiatra … mno tak asi nerozumí pojmu psycholog a psychiatr. Kdybych byla v depresi tak mi tu operaci určitě neschválí, to je snad jasné ne. Mno frajírek každým coulem. Vyšetřil mě a vypadl. Za to k večeru se na náš přišel podívat PAN ÚŽASNÝ anesteziolog. Holky, ten kdyby pěkně poprosil, tak bych si dala říct :twisted: … Opravdu velmi pohledný muž :mrgreen: Večer jsme dostala bobuli na zklidnění žaludku a injekci do ramene na ředění krve.

DEN 2. – OPERACE (pátek 13.9.2013)
Ráno v 5. hod. budíček, další bobule na zklidnění žaludku, sprcha, nachystat do tašky věci na JIPku a šup zpátky do pelechu … Sestřička mi přišla obvázat nohy obinadlem a dostala jsem bobuli, která předchází anestezii, už se po ní nesmí vstávat. Na sál jsem měla jet jako první v 8.30 hod., ale asi se něco stalo, protože jsem na sál jela, až v 9.30 hod. Na sále mě přivázali a pak už si vzpomínám jen na kyslíkovou masku před mým obličejem :wink: Kolem 11. hod. mě přivezli na JIP … trochu mě profackovali, abych se probrala :shock: … hned jsem dostala cévku, což bylo v klidu. Neměla jsem v břichu dren ani gastronasální sondu. Na JIPce to celkem utíkalo, de facto jsem pořád spala. Z počátku jsem myslela, že budu zvracet, ale nic z toho nebylo, byla to jen chvilková nevolnost. Dostala jsem nějakou injekci a bylo OK. Kolem 18. hod. už jsem začala pocucávat čaj – moc jsem toho opravdu nevypila … pár srků přes slámku. Večer se na mě přišel podívat MUDr. Bolek, řekl mi, že vše proběhlo hladce a chtěl vědět jak mi je. Inu v celku to šlo.

DEN 3. – PŘEVOZ Z JIPky NA POKOJ (sobota 14.9.2013)
Ráno kolem 9. hod. mi přišli na JIPku oznámit, že už pojedu zpět na standardní pokoj. Tak jsem musela vstát, dojít se opláchnout k umyvadlu, hodit na sebe andílka a fiknout zpět do pelechu. Když jsem přišla od umyvadla a lehla si zpět do postele, tak na mě přišly mdloby, bylo víc než jasné, že něco půjde ven. Mno ublinkla jsem si, ale opravdu malinko, jako byste si odplivli. Pak už mi bylo zase dobře. Kolem 10. hod. nás společně s Jindřiškou a ještě jednou paní odvezli na pokoje. Celý den i noc jsem prospala. Vůbec mi nebylo zle, jen mě bolelo břicho v oblasti největší jizvy (3 stehy). Dírek mi v břiše udělali celkem 5, jednu velkou na 3 stehy, dvě na 2 stehy a dvě na 1 steh. Snažila jsem se během dne popíjet čaj, ale moc se toho vypít nedalo.

DEN 4. – PRVNÍ DEN KDY JSME DOSTALI „NAJÍST“ (neděle 15.9.2013)
Dneska ráno jsme obdrželi krom standardní dávky léků od pálení žáhy a od bolesti, také první snídani – bílou kávu a byla výborná, krásně pohladila žaludek. Většinu dopoledne jsem opět prospala, stále únava po operaci. Poté přišel oběd – mno katastrofa největšího kalibru, prej kuřecí vývar. Tak jestli tomuhle chtějí říkat vývar, tak já jsem Dalajláma. Bylo to jako byste opláchli hrnec od polévky, ve které původně mohl být onen vývar, samozřejmě bez soli, tudíž bez chuti. Zcela odporné. Po obědě mi sundali obvazy, tak jsem si dala konečně spršku. Odpoledne dorazila návštěva – rodiče a brácha s přítelkyní. Ještě mi dopoledne volali, co mi můžou přinést, tak jim říkám, přivezte mi mou oblíbenou neperlivou vodu Korunní a jinak nic, že jsem na tekuté stravě. Mno to by ovšem nebyla moje famílie, aby něco nedotáhli, že?! Krom vody ještě přinesli banán, mno tak jsem jim poděkovala a vrazila jim ho zpátky do tašky. To je jak mluvit do dubu, fakt. K večeři opět a zase úžasný vývar. Musela jsem ho dát po lžičkách, protože vypít fakt nešel.

DEN 5. – KONTROLNÍ PASÁŽ NEBOLI RTG (pondělí 16.9.2013)
V noci k nám na pokoj přivezli akutní příjem, paní měla záchvat Crohnovy choroby a nakonec bude muset na operaci, jelikož má ucpané střevo. My s Jindřiškou jsme se samozřejmě vůbec nevyspali, protože paní byla velmi nepřizpůsobivá. Museli ji zavést sondu do žaludku, aby to svinstvo odcházelo pryč a pak ještě doktor nařídil, aby ji i cévkovali. To jste nezažili, co ta začala předvádět za divadlo. Nakonec doktory přinutila, aby ji odstranili alespoň tu cévku. Teprve pak zmlkla. Ráno jsme se s Jindřiškou probudily úplně vyřízené, unavené a dobité. Kolem půl 9 jsme nakráčely na onu kontrolní pasáž. Fuj, kontrastní látka byla hořká jako pelyněk, ale přežily jsme to. Po RTG jsme opět obdržely k snídani bílou kávu, na oběd „super“ vývar a k večeři bylo obojí, já se ale chopila pouze bílé kávy. Pasáž dopadla dobře, ve středu asi půjdeme domů … 3x hurá :lol:

DEN 6. – VELKÉ PŘEKVAPENÍ (úterý 17.9.2013)
Vzhledem k tomu, že včerejší pasáž dopadla na výbornou, tak jsme konečně dostaly normální jídlo. Ještě před snídaní jsme měli 3 vizity za sebou, na všech nám oznámily, že dnes půjdeme domů … paráááááda :mrgreen: … po poslední vizitě jsem se začaly balit a nechaly se kontrolně zvážit. Já měla o 7 kilo méně než v den operace … lepší start jsem si snad ani nemohla přát. Pak přišla ta očekávaná snídaně: veka bez kůrky s gervais a banán (asi na svačinku), snědla jsem půlku veky a asi čajovou lžičku gervais a byla jsem full. Byla to lahoda :D … mé chuťové buňky zažívaly extázi :mrgreen: … Pak už jsme podepsaly jen několik dalších papírů, dostaly jsme propouštěcí zprávu a poučení od nutriční specialistky. Příští týden v pondělí kontrola a vytažení stehů. V 10. hod. pro mě přijel brácha a fičelo se domů. Doma jsem si dala na svačinku 1/3 rozmixovaného banánu. K obědu vývar s rozmixovaným vařeným bramborem. Měsíc máme dodržovat tekutou a kašovitou stravu.

TAKŽE ASI TOLIKO K MÉ NEČEKANĚ RYCHLÉ TUBUAKCI

_________________
Obrázek

Obrázek

30 let, 166 cm, svobodná, bezdětná
24.4.2013 ... 1. konzultace Doc. Holéczy, Ostrava - Vítkovice
22.7.2013 ... obezitolog + nutriční terapeut, Ostrava - Vítkovice
2.8.2013 ... spirometrie + ultrazvuk břicha, Hornická nemocnice Karviná
6.8.2013 ... psycholog, Havířov
13.9.2013 ... TUBU při 139 kg, Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2013 13:01 
Offline

Registrován: 09 pro 2010 08:51
Příspěvky: 5561
Bydliště: Brno
helloas
Moc pěkně napsané, díky za Tvůj příspěvek

Obrázek

_________________
56 let, plikace 23. 3. 2011 Dr. Čierny
26. 11. 2013 abdominoplastika, prof. Brychta
9. 12. 2014 redukce stehen, prof. Brychta
Každý je svého štěstí strůjcem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2013 13:53 
Offline

Registrován: 10 led 2013 09:55
Příspěvky: 380
Bydliště: Otrokovice
Tak jsem zjistila, že v každé nemocnici to probíhá úplně jinak, ale v podstatě stejně :D Jen já si nedovedu představit dát si dnes 2 týdny po operaci veku, podařilo se mi namíchat trohu hustější přesnídávku a ten tlak v žaludku bych nechtěla opakovat.

_________________
Obrázek
176 cm,48 let, doma já a tři chlapi v chalupě ve věku 53, 26 a 25let
4.9.13 163kg, pas 120cm, boky 154cm , Omega Gastrický Bypas při 163kg, dr.Čierny, Břeclav

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2013 15:47 
Offline

Registrován: 25 čer 2013 17:49
Příspěvky: 1072
heloas krásně napsané :D gratuluji k novému začátku :wink:

_________________
Obrázek

47let, manžel dvě dcery 28,27, let
operace refluxu,hiátové kýly ,plastika jícnu
4.10.2013 v den operace 90kg
7 měsíců od operace - 28 kg .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2013 17:41 
Offline

Registrován: 12 dub 2013 15:54
Příspěvky: 36
Bydliště: Karviná
Blanula ... žádný tlak jsem necítila ... stačí když budeš ukusovat malá sousta, důkladně kousat a hlavně jíst pomalu ... bylo to fakt v klidu 8)

_________________
Obrázek

Obrázek

30 let, 166 cm, svobodná, bezdětná
24.4.2013 ... 1. konzultace Doc. Holéczy, Ostrava - Vítkovice
22.7.2013 ... obezitolog + nutriční terapeut, Ostrava - Vítkovice
2.8.2013 ... spirometrie + ultrazvuk břicha, Hornická nemocnice Karviná
6.8.2013 ... psycholog, Havířov
13.9.2013 ... TUBU při 139 kg, Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2013 17:42 
Offline

Registrován: 12 dub 2013 15:54
Příspěvky: 36
Bydliště: Karviná
Lotynko děkuji mocka :)

_________________
Obrázek

Obrázek

30 let, 166 cm, svobodná, bezdětná
24.4.2013 ... 1. konzultace Doc. Holéczy, Ostrava - Vítkovice
22.7.2013 ... obezitolog + nutriční terapeut, Ostrava - Vítkovice
2.8.2013 ... spirometrie + ultrazvuk břicha, Hornická nemocnice Karviná
6.8.2013 ... psycholog, Havířov
13.9.2013 ... TUBU při 139 kg, Ostrava - Vítkovice, Doc. Holéczy


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 zář 2013 14:25 
Offline

Registrován: 02 črc 2013 06:09
Příspěvky: 39
helloas: Dobře ty!

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wzJTdQZ/]
Obrázek

25.09.2013 - plikace na OB klinice Praha


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 led 2014 13:16 
Offline

Registrován: 07 lis 2013 18:47
Příspěvky: 981
Bydliště: Zlín
Vzhledem k tomu, že tady Helloas perfektně dopodrobna popsala celý pobyt ve Vítkovicích, pokusím se ji doplnit jen několika postřehy. Jediná protivná sestra byla na aro ambulanci, fakt sekernice k pohledání. Sestřičky na chirurgii byly velmi milé, empatické, ty starší nás oslovovaly děvčátka nebo ovečky. Doktoři milí, dokonce i smysl pro humor se projevil. :) Skvělé polohovací postele, aspoň jsem se vyspala, když už jsem byla na čtyřlůžáku. Byla jsem tam už od pátku, tak jsem trávila spoustu času na denním pokoji a nasávala info zvlášť od jednoho pacienta, který prý docenta zásobuje bariatrickými pacienty z celé své široké rodiny :mrgreen: V pondělí jsem jela na sál jako první, takže již o půl jedenácté jsem byla na JIP. JIP je super, každý pacient má svůj pokojíček (teda aspoň já ho měla). Moc jsem se nevyspala (tak to mám po narkóze vždycky), nejhorší pro mě bylo, jak pomalu běží čas, neustále mi za hlavou bublal kyslík, na ruce jsem měla namotaný tlakoměr, který mi pravidelně měřil tlak, podle toho, že mi ruka div neupadla mi bylo jasné, že ho mám asi hodně vysoký. Časem jsem se při pokusech o změnu polohy (měla jsem kromě kapačky, tlakoměru a cévky ještě kabel s kolíčkem na uchu, kterým mně měřili saturaci kyslíkem) otočila natolik, že jsem nad hlavou objevila displej, tlak mi lítal kolem dvou set, ráno mi anesteziolog řekl, že to je proto, že jsem si před operací měla vzít jen jeden svůj lék na tlak, abych neměla problémy v narkóze a že se to do 24 hodin upraví. Kontrolní pasáž je asi individuální, bylo to hořké, ale fernet je hnusnější. Také jsem ji absolvovala jen jednou, před propuštěním jsem na ni už nemusela. Jídlo stejné, doporučení držet měsíc kašovitou. Jediné, co mi vadilo byly záchody - dva dámské na patro a třetí invalidní společný. Totéž sprchy. Ráno na ně byly fronty.

_________________
motiva

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 led 2014 09:40 
Offline

Registrován: 26 led 2014 09:10
Příspěvky: 7
Tak koukám že se mám na co těšit....Největší obavy jsou vždycky z neznáma,ale já doufám, že to budu zvládat v pohodě. :wink:

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 led 2014 10:21 
Offline

Registrován: 14 led 2014 13:13
Příspěvky: 29
Bydliště: ostrava
Gleshka dobry den :) , kdy mas termin opky? Ja 18.2.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 26 led 2014 15:11 
Offline

Registrován: 07 lis 2013 18:47
Příspěvky: 981
Bydliště: Zlín
gleshka píše:
Tak koukám že se mám na co těšit....Největší obavy jsou vždycky z neznáma,ale já doufám, že to budu zvládat v pohodě. :wink:

ty jdeš taky do Vítkovic gleshko? To bude v pohodě, nikdo na chirurgii neprudil, nechali nás vyspat až skoro do sedmi, s výjimkou operačního dne, to se vstává už v 5 hodin :evil: a ty zážitky, to je prostě osobní názor každého, třeba ti to, co vadilo mně vůbec nepřijde, osobně můžu říct, že strach má velké oči, já jsem si tady načetla různé problémy po operaci, bolesti po nafouknutí plynem, nic mi nebylo, nepiltelný roztok na rentgenu, já ho vypila bez problémů, nejedlý vývar, mně přišel snesitelný, někomu zase můžou mé výhrady vůči záchodům připadat přehnané :mrgreen:

_________________
motiva

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 11 úno 2014 07:58 
Offline

Registrován: 11 úno 2014 07:04
Příspěvky: 2
Dobrý den prosím o radu mám jít taky k psycholožce před resekcí žaludku byla mi zrovna doporučena ta psycholožka co je u autobusáku v Havířově zrovna jsem se chtěla objednat, ale jste mě odradila s jejím přístupem ,našla jste teda jiného který toto posouzení zpracovává i z okolí Havířova moc děkuji za radu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 bře 2014 18:40 
Offline

Registrován: 26 led 2014 09:10
Příspěvky: 7
lenka 9 píše:
Gleshka dobry den :) , kdy mas termin opky? Ja 18.2.

Já se omlouvám za zpoždění, ale moc se tady v tom fóru neorientuji.Byla jsem na operaci dne 28.1.hned po týdnu jsem šla domů, vše v pohodě,ted už jen hubnu a jsem spokojená:)

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 bře 2014 18:42 
Offline

Registrován: 26 led 2014 09:10
Příspěvky: 7
motiva píše:
gleshka píše:
Tak koukám že se mám na co těšit....Největší obavy jsou vždycky z neznáma,ale já doufám, že to budu zvládat v pohodě. :wink:

ty jdeš taky do Vítkovic gleshko? To bude v pohodě, nikdo na chirurgii neprudil, nechali nás vyspat až skoro do sedmi, s výjimkou operačního dne, to se vstává už v 5 hodin :evil: a ty zážitky, to je prostě osobní názor každého, třeba ti to, co vadilo mně vůbec nepřijde, osobně můžu říct, že strach má velké oči, já jsem si tady načetla různé problémy po operaci, bolesti po nafouknutí plynem, nic mi nebylo, nepiltelný roztok na rentgenu, já ho vypila bez problémů, nejedlý vývar, mně přišel snesitelný, někomu zase můžou mé výhrady vůči záchodům připadat přehnané :mrgreen:

Ahojky taky se omlouvám za zpoždění. Moje zážitky také nejsou nic moc, ze záchodů a tak,ale jinak jsem přeštastná že jsem operaci podstoupila.:) Nakonec mě neoperoval doc. Holeczy,to jsem se dověděla až den před opkou,ale dr. Bolek byl taky moc šikovný a hodný:) Kdo tebe operoval? Mimochodem mám taky koně,tedy jen dva,ale stačí mi:)

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 bře 2014 20:51 
Offline

Registrován: 07 lis 2013 18:47
Příspěvky: 981
Bydliště: Zlín
ahoj, Gleshko, tak vidím, že úspěšně hubneš :P mě operoval docent Holéczy, s dr. Bolkem jsem se viděla při vizitách, dával mi závěrečné pokyny jak jíst před propuštěním, v únoru jsem byla po měsíci v nemocnici na kontrole, byla jsem pochválená, na příští kontrolu jdu 4. června. Ti koně patří dceři, na ní je veškerá starost a péče o ně, já se s ní jen jedu občas podívat, jak se koníkům daří, ale ani nejezdím, teď už jsem říkala, že by mě mohl i některý unést, tak bych to mohla zkusit, ale asi si ještě pár kilo počkám, abych koníka nanaštvala :mrgreen:

_________________
motiva

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení