fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 bře 2024 18:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 02 zář 2014 10:46 
Offline

Registrován: 02 črc 2014 19:27
Příspěvky: 109
Bydliště: Chrudim
Ahojda všichni, ráda bych přidala svůj zážitek z operace - prosím neděste se! Nejsem bolestínek, ale toto bylo moc i na mě! Nikoho nechci děsit, ale tak se to prostě stalo! Holky nebo kluci, kteří se chystáte do Mostiště - mohu jen a jen doporučit! Personál naprosto skvělý a takový klídek - domácká nemocnice ;) omlouvám se předem, trošku jsem se rozepsala :wink:

DEN 1
Příjem, středa
Dorazila jsem na chirurgickou ambulanci v půl 11. Sestřička si mě hned zavolala, převzala si dokumentaci a poslala zpět na chodbu. Znovu si mě zavolali dovnitř asi za půl hodiny. Při čekání jsem poznala paní, která čekala na kontrolu, byla 2 měsíce po Tubu a 20kg dole – to mě nakoplo! Pan doktor se mnou pak vše sepsal, podepsala jsem pár papírů (souhlas s hospitalizací atd) a bylo mi řečeno, ať se hlásím v prvním patře na sesterně – našla jsem bez problémů.
Sestřičky moc milé, ochotné…přišel pan Mudr. Maleček, který se mnou sepsal příjem. A po chvíli už mě vedli na pokoj. Pokoj třílůžkový, číslo 5, postel u okna. Byla tam televize, čistá koupelna i wc. Akorát – čehož jsem litovala ze všeho nejvíc – nešla wi-fi :evil: :evil: :evil: tudíž jsem se nemohla po celou dobu pobytu absolutně dostat na internet, abych byla ve spojení s mou nejmilejší Žofinkou ..škoda – malé bezvýznamné mínus pro Mostiště :?
Na pokoji již byly dvě dámy. Jedna – ročník 54 se zády a druhá ročník snad 41 po operaci slinivky. No ta s těma zádama – tý teda jela huba celý den, navíc jsem jí rozuměla každé třetí slovo, jak rychle mluvila a neustále něco řešila! Ptala se, jak je možné, že jsem dostala hned tento třílůžák a že to snad není možné a taky, že mi ta operace na kterou jdu stejně nepomůže a takové žvásty…škoda, že ta wi-fi nefungovala, nasadila bych sluchátka a měla pokoj. Naštěstí pak zapnula aspoň TV – i když zásadně ovládala pouze ona, ale alespoň byl na chvíli klid.
Nic se v celku nedělo, popíjela jsem jen čaj, zákaz jídla, pití a kouření platil až od půlnoci, ale já stejně už nejedla. Přečetla jsem pár lejster, které mi sestřička dala k podpisu a večer dostala akorát injekci na ředění krve – do břicha! (do zadku a stehna by to prý mnohem víc bolelo)
Při večerní vizitě mi pan doktor Šimoník sdělil, že půjdu na řadu jako první a tudíž se uvidíme na sále hned v 6.45!

DEN 2 – operace a JIP, čtvrtek
Noc byla šílená, vůbec jsem nemohla spát, babky chrápaly a já čučela do zdi…no nic  v 5 hodin ráno budíček – měření teploty, pak zavedení flexily/kanyly – to se sestřička se mnou natrápila a moc se mi omlouvala – no bylo to asi na po čtvrté.., (ještě teď mám ruce modré) a dostala jsem do ní hned malou lahvinku antibiotik..pak následoval prášek tzv. oblbovák a obvázání nohou.. a než jsem se naděla už si pro mě přijeli i s lehátkem. Musela jsem se svléknout do naha, lehnout a přikrytá slabým zeleným prostěradlem jsem se už vezla. Jelikož mi sebrali brýle (věci na JIP jsem odevzdala do přineseného pytlíčku – jen brýle a hyg. potřeby) neviděla jsem pořádně na cestu, ale dlouho netrvala.
V předsálí mi napíchla sestřička novou kanylu – ta původní v zápěstí byla prý malá, dostala jsem apartní čepičku na hlavu a přelezla na operační lehátko a už mě vezli. Anesteziolog se mě ptal, zda mám ráda mlíčko a já, že jo…tak prý: “ koukejte“ a už jsem cítila, že mi něco teče do žíly, jenže ejhle nebylo to do žíly nýbrž přímo pod kůži – kanyla praskla…anesteziolog i dr si mysleli, že už jsem v pánu, ale já byla stále při vědomí – přes masku jsem se jim snažila říct, že ještě nespím – slyšela jsem jen smích a „jééžiš paní ještě nespí, no to se nám dlouho nestalo..hihihi, a pak „ tak sestřičko přidejte ať se nestane, že paní bude při vědomí a přestane dýchat“ – no to bylo to poslední, co jsem slyšela – naštěstí, ale moc příjemné to tedy nebylo  (v duchu jsem si říkala, hlavně ať teď nepřestanu dýchat)
Probudila jsem se hned v 9 ráno na JIP, byla mi hrozná zima, prosila jsem sestřičku, ať mi dá ještě další peřinu, a asi jsem brečela a mluvila nesmysly…za nedlouho jsem slyšela sestřičky jak si mezi sebou říkají, že už bych mohla jako přestat vyvádět, což bylo dost nepříjemné, nicméně mi bylo fakt do breku a hrozně a prosila jsem o něco na bolest, což se mi vzápětí splnilo (dostala jsem něco do žíly a pak ještě opiát do stehna) a já pak asi od 14h do 17h spala – zaplať pánbůh za to!!! Říkala jsem si v duchu, kam já kráva jsem to vlezla, přístroje pípaly, tlakoměr měřil snad každých 5 minut (měla jsem dost vysoký tlak) , spát jsem nemohla a jen se modlila, ať už je ráno! Měla jsem šílenou žízeň a dostala jsem dlouhé vatové tyčinky namočené v glukóze s osvěžující citronovou příchutí – aspoň takto mi to pomáhalo od toho sucha v ústech! Tahle část byla fakt nejhorší…ale jako každý, přežila jsem! Nechala jsem si zavést cévku pro odvod moči, nevím, co dělali, ale hrozně to bolelo, sice se omlouvali, ale trvalo to dost dlouho, nakonec se povedlo a byl klid! No klid…  své věci – brýle a mobil jsem dostala až v 17h večer a byla jsem – světe div se – i schopná zavolat domů, že jsem vzhůru! Sestřičky na JIP byly skvělé, krom té jedné – která mi zaváděla cévku a taky mě drbala, že vyvádím  dobrá zpráva – v Mostištích už tu sondu do nosu nedávají – prý to lidi více trápilo, takže od toho upustili!!! Tak alespoň jedna dobrá věc ;)
DEN 3 - PŘEVOZ ZPĚT, pátek
V pátek ráno mě přišli navštívit páni doktoři, ptali se, jak mi je, tak jsem řekla pravdu, že už mi bylo líp a že už mě tam nikdy neuvidí  smáli se…. 
Hned ráno mě z JIP převezli díkybohu zpět na můj pokoj a následovaly 2 infůze (glukóza), žádné pití, jen injekce do břicha, pak proti bolesti atd…těch píchanců teda bylo a nejvíc to bolelo do stehna, jinam ani ne…poučila jsem se ;) a hlavně strašná ale strašná žízeň!!!! A taky několikrát přepíchnutá kanyla…no ruce mám rozpíchaný a modrý ještě teď…
Strašně mě bolela celá levá ruka od zápěstí po rameno – to bylo z té praské kanyly, všechno mi vyteklo pod kůži..  ruka nateklá, jako kdybych 3 hodiny zvedala činku, no prostě jsem ji nemohla ani ohnout…navíc samá modřina a bolest mi ještě vystřelovala do levého ramena, ale neskutečná – prý následek narkózy, že z bránice to jakýmsi nervem vystřeluje do ramena…do neděle mě to ale naštěstí přešlo ;) sestřičky zlaté, dávali mi na to líh a ledovaly…moc to nepomáhalo, chtělo to prostě jen čas, aby se to vstřebalo! Dnes už je to vše dobré..
K mému překvapení už na pokoji nebyla ani jedna z původních obyvatelek, ale 2 nové. Jedna paní s tříselnou kýlou a druhá profesorka angličtiny z Vel. Meziříčí r. 1950, moc příjemná, milá paní po operaci žlučníku. Tak aspoň něco se zlepšilo…pěkně jsme si popovídali a vycházeli spolu perfektně.
Hodně jsem ten den spala, naštěstí, a docela to uteklo!
DEN 4, 5 (víkend)
Sobota a neděle – paní s kýlou propuštěna, jinak vše stejné, vizita nejméně 2x denně, měření teploty, infuze, injekce do břicha, proti bolesti a půllitru čaje na celý den a zapití prášků na žaludek. V neděli pak čaj neomezeně – nejméně však 1,5l – dala jsem to!!! Jo  a hlavně už bez kapaček, taková úleva – neskutečná…bez flexil se prostě spalo hned líp! Taky ta ruka už mě bolela míň…
V neděli ráno přišel Mudr Šimoník na vizitu a jen: „drén ex, zítra domů, souhlasíte?“ takže paráda, těšení se domů…vytažení drénu nebylo opravdu nic ;)
Nechci vypadat jako nějaký bolestínek, ale jak říkám, jsem nejvíc šťastná, že už je to za mnou, podruhé bych asi do toho už nešla, za prvé kvůli té nepovedené narkóze, za druhé, že na JIP to byla fakt hrůza a já myslela, jak to celé prospím, a pak hlavně ta bolest ruky a vystřelování do ramene…fakt nepříjemné!
Teď jsem už doma, popíjím čajík, měla jsem i vývárek a nutridrink a je mi vcelku fajn, jen trošku unavená…
Na váhu nemám ještě odvahu, počkám do čtvrtka – to bude týden od operace!!
Veškerý personál na chir. odd. by zasloužil metál, jsou to opravdu vynikající, starostlivé osůbky :)
Toť můj popis pobytu…
HLAVNĚ, ŽE UŽ JE TO ZA MNOU A TEĎ UŽ SNAD BUDE NÁSLEDOVAT JEN A JEN RADOST Z UBYTÝCH KILEČEK :) :) :)
LENIČKA :)

_________________
Obrázek

32 let, 1 přítel a 2 kluci jako buci Jakub a Jonáš
2.7. 2014 první konzultace, Mostiště a skvělý Mudr. Šimoník
1.8. 2014 GASTRO ZVLÁDNUTO!
28.8. 2014 TUBU Mostiště, ZVLÁDNUTO!
28.5. 2015 - 9 měsíců od opky dosaženo cíle 75kg!!
28.8. 2015 - 1 rok od TUBU, 68kg! -45kg úbytek!!

nekončíme a jedeme dáááááál


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 zář 2014 12:55 
Offline

Registrován: 12 čer 2014 13:26
Příspěvky: 124
Bydliště: Ostrava -Poruba
Leničko
Gratuluji ke zvládnuté operaci a rozumím ti s tím ramenem, protože jsem si tím prošla též. Bolest šílená, ale jak už jsem tady někde psala, rychle ustupovala. A to jsem musela zvládnout bez opiátů, protože jsem na ně alergická.
Přeji ti rychlou rekonvalescenci a věř mi bude už jen lépe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Dagmar

51 let, šťastně vdaná, dcery 27,29 let vnučka 3 roky
20 let 46 kg
40 let 60 kg
51 let 102 kg

Ter.operace 22.7.2014 u Doc. Holéczyho:-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 zář 2014 13:55 
Offline

Registrován: 18 kvě 2014 15:24
Příspěvky: 536
Bydliště: Ostrava-Poruba
Ahoj Lenicko,uplne jsi mi pripomnela mou gynekologickou operaci teda reoperaci po 3 hodinach od opky.To me taky neprispali a ja slysela i videla vse a kdyz do me lekar znovu hrabl,tak se mi podarilo jen vydat ze sebe slaby sten,ktery nastesti anesteziolog spozoroval a prispal me a pak uz lepe hlidal.Jo,to jsou nekdy zazitky.Jinak ja take cekam az mi zavolaji z Vitkovic termin opky a pojedu.Snad vse dopadne dobre a nezaziju zadne horory.Tak se Leni hezky kuryruj,to nejhorsi mas za sebou a pred sebou jen vizi stihlounke postavicky.Hodne stesti! Jarmila

_________________
Obrázek


51 let,v=172cm,rozvedena,2 synove...jsou to nejlepsi co mi zivot dal a civavka Kacenka
Vitkovice,operace-Sleeve resekce21.10.2014-Mudr.Bolek
Abdominopl.+rozest.bris.svalu=14.4.2016-plast.chirurg Mudr.M.Merta ve FN Poruba.


Start. vaha 119 kg!! rok 2014/15
Zhubnuto na 74kg=45kg!! 2015/16
Nyni narust za 1 rok 19kg!! 2016/17


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 zář 2014 15:22 
Offline

Registrován: 02 črc 2014 19:27
Příspěvky: 109
Bydliště: Chrudim
Děkuji vám holky, aspoň vím, že jsem to nebyla jediná já, která měla takovéhle zážitky!!! Na váhu stoupnu až ve čt a nechám se překvapit, zatím teda viditelné úbytky žádné...no což, uvidíme :wink:

_________________
Obrázek

32 let, 1 přítel a 2 kluci jako buci Jakub a Jonáš
2.7. 2014 první konzultace, Mostiště a skvělý Mudr. Šimoník
1.8. 2014 GASTRO ZVLÁDNUTO!
28.8. 2014 TUBU Mostiště, ZVLÁDNUTO!
28.5. 2015 - 9 měsíců od opky dosaženo cíle 75kg!!
28.8. 2015 - 1 rok od TUBU, 68kg! -45kg úbytek!!

nekončíme a jedeme dáááááál


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 zář 2014 16:00 
Offline

Registrován: 07 lis 2013 18:47
Příspěvky: 981
Bydliště: Zlín
výborně Leničko, gratuluji ke zvládnuté operaci. Já po tubu takové problémy neměla, ale z gyndy mám podobné zážitky jako psala venušanka, při jedné operaci jsem se vzbudila moc brzo, tak jsem slyšela, jak se nade mnou dohadují, kdo jede kam na dovolenou, a teprve jak jsem začala říkat au to bolí, tak reagovali jejda, paní se nám budí a něco mi připíchli :evil:
při císaři jsem zase ležela na stole už úplně tuhá, jak mi dali narkózu, a ještě slyšela ženský hlas, jak se ptá, jestli si ten řez může udělat tentokrát ona, fakt jsem chtěla aspoň zvednout ruku, jako že jsem vzhůru, jak jsem se bála, že mě začnou řezat, nemohla jsem se ale už ani hnout, naštěstí jsem pak hned usnula, takže jsem nic necítila :mrgreen: :mrgreen:

_________________
motiva

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 zář 2014 16:18 
Offline

Registrován: 02 črc 2014 19:27
Příspěvky: 109
Bydliště: Chrudim
jééé no to jsou zážitky teda Motivo!

já jsem si myslela (po žlučníku a císaři) že si v klídku usnu a pak tu JIP prospím...no, aspoň vím, že pokud to nebude akutní tak na žádnou opku už fakt nejdu - dobrovolně prostě ne! stačilo mi to!

teď už je mi hej, trošku tlaky do břicha, ale oproti jip a pátku nic :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Obrázek

32 let, 1 přítel a 2 kluci jako buci Jakub a Jonáš
2.7. 2014 první konzultace, Mostiště a skvělý Mudr. Šimoník
1.8. 2014 GASTRO ZVLÁDNUTO!
28.8. 2014 TUBU Mostiště, ZVLÁDNUTO!
28.5. 2015 - 9 měsíců od opky dosaženo cíle 75kg!!
28.8. 2015 - 1 rok od TUBU, 68kg! -45kg úbytek!!

nekončíme a jedeme dáááááál


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 zář 2014 18:20 
Offline

Registrován: 10 led 2013 09:55
Příspěvky: 380
Bydliště: Otrokovice
Leničko, věř tomu, že příští operaci zvládneš bez nějakých bolestí a problémů, já jsem po císaři, slepáku, žlučníku, žaludku a nikdy jsem ani nepocítila, že bych byla po operaci, krom toho, že jsem celý den prospala, takže nemyslím si, že bych byla zase taková výjimka a věř, že příští opka (ne že bych Ti ji přála) bude určitě OK. :wink:
Tak hlavně,že je vše zapomenuto a vzhůru k úbytkům.

_________________
Obrázek
176 cm,48 let, doma já a tři chlapi v chalupě ve věku 53, 26 a 25let
4.9.13 163kg, pas 120cm, boky 154cm , Omega Gastrický Bypas při 163kg, dr.Čierny, Břeclav

http://blanula1.rajce.idnes.cz/Tak_sel_cas.../


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 zář 2014 18:21 
Offline

Registrován: 17 lis 2012 20:44
Příspěvky: 242
Bydliště: Havířov - Prostřední Suchá
Jejda motivo,Leničko
tak to nejsou supr zkušenosti......to mě mrzí......
také mám za sebou 5 operací, ale vždy jako mimi..bez bolestí, nebo jsem je nevnímala, tak,
abych to nesla těžce...jediné co vím, tak...CHRUPKY....chrupky... nechci to zakřiknout, snad i tato budoucí bude stejná :D.

_________________
Peťka
Obrázek

vdova,60let,164cm,3děti,3vnoučátka
DO r.2004 65kg
bandáž r.2006 115kg zrušení r.2012
r.2016 12.1. Doc. Holéczy Sleeve resekce 113 kg

Obrázek

K lepšímu životu stačí občas mozek a dobrá vůle


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 zář 2014 18:38 
Offline

Registrován: 02 črc 2014 19:27
Příspěvky: 109
Bydliště: Chrudim
Peťko, nic jiného bych ti ze srdce ani nepřála...jen to prostě zaspat, to je podle mě ideální reakce na narkózu!!! tak tfuj tfuj tfuj, ať máš hladký průběh a vše zaspíš!!!

_________________
Obrázek

32 let, 1 přítel a 2 kluci jako buci Jakub a Jonáš
2.7. 2014 první konzultace, Mostiště a skvělý Mudr. Šimoník
1.8. 2014 GASTRO ZVLÁDNUTO!
28.8. 2014 TUBU Mostiště, ZVLÁDNUTO!
28.5. 2015 - 9 měsíců od opky dosaženo cíle 75kg!!
28.8. 2015 - 1 rok od TUBU, 68kg! -45kg úbytek!!

nekončíme a jedeme dáááááál


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 zář 2014 18:40 
Offline

Registrován: 02 črc 2014 19:27
Příspěvky: 109
Bydliště: Chrudim
Blanula: přesně tak, není nad to to prospat, já neměla po žlučníku a císaři problém...nevím jestli tohle bylo způsobené tou nepovedou narkózou v začátku...

hlavně už žádnééé opky, prosíííím!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Obrázek

32 let, 1 přítel a 2 kluci jako buci Jakub a Jonáš
2.7. 2014 první konzultace, Mostiště a skvělý Mudr. Šimoník
1.8. 2014 GASTRO ZVLÁDNUTO!
28.8. 2014 TUBU Mostiště, ZVLÁDNUTO!
28.5. 2015 - 9 měsíců od opky dosaženo cíle 75kg!!
28.8. 2015 - 1 rok od TUBU, 68kg! -45kg úbytek!!

nekončíme a jedeme dáááááál


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 bře 2024 03:28 
Offline

Registrován: 10 bře 2024 10:32
Příspěvky: 6294
Сиби239.1PERFCHAPOttaслужчитаотчиМедяhommпласСодеКузнРоссMetaTramSignЧубуKubaШубиSizeназвBurd
ClauDaveWherIsadПришAccaБернLiveMommWounВВРоOcchНапрПросBillCesaТульБублGillTesc1795Willврач
NiveMircThisLouiЛевчLeonРёссMichМатуXXIIнароELEGунивРощиLiveMartФлекстраXVIIKarlCathCotoОдин
PhilCotoWeniHaveСталElegпласАльфClinPaliLuizArthModoВолкСазобиосоргазлодНАЗаKrafРыбаMantSide
сериЗориПопоZoneПЗЛ-ZoneASASсереZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneменяMORGZoneZoneChetМартZoneменя
Zoneфарф1980ScouрисубежеBoscINTEКочеJudyКитаHM60присвыши7868JardWWElРоссARAGРоссСодечитаZone
ArteОрлоWinxдрузАндрOptiшнурWindWindTimeMoleBoscсертАндрPalaHaroBonuЛитРДегтЛитРЗверfeatКисе
ШестЛитРNatuдеятАркрГофшкомаавтоПетеHomeгодаWindAvecСолоХамиСидоGeorАренсюрпAlliТельПелиавто
BarrAdriСказАвтоCeciSusaNazaСереЧистКороБлагДавыПлотCatsClifБежеХариИллюБардGoddГолоScouScou
ScouNapaссылНасообщеAndrDeadАбраполиКупр108xВолоPubltuchkasвопрКича


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Bandáž žaludku | Chirurgická léčba obezity | Léčba obezity | Bariatrická chirurgie | choob.cz
Banding klub je občanské sdružení lidí, kteří mají zájem o chirurgickou léčbu těžké obezity nebo jim byla provedena bandáž žaludku. Cílem klubu je pomáhat pacientům po operaci a poskytovat informace o bariatrické chirurgii a výsledcích této léčby.

PhpBB.com base modified by internetove-stranky.kvalitne.cz | © Banding klub ČR, občanské sdružení