Tak jsem upsala další dvě kilečka, je to úplně božský pocit...ALE!!! Varovný ukazováček! Moje kamarádka byla na TUBU loni v březnu a s nadšením shodila během 4 měsíců 30kg. Pak se váha zastavila, přes Vánoce dokonce dvě kila přibrala a naštěstí se jí to potom podařilo na jaře shodit. Ale přišly Velikonoce a další dvě kila nahoře a ty teď těžko shazuje. Navíc psychika - dostala na jaře novou digitální váhu a dle této váží 98kg/na staré měla o deset méně, což je dost stresující!!!
A co je nejhorší, asi si celoročním "nezřízeným přežíráním" zvětšila znova žaludek - přece jen, je to sval! Zjistila jsem to podle toho, že když jsem u ní teď byla na půl dne, mohla jsem sledovat, kolik sníme. Na rozdíl od mé třetiny rohlíku, ona snědla celý. Na oběd byly brambory s podmáslím, na rozdíl od mého půl brambůrku, ona snědla jeden veliký a bohatě zapila 0,3 l podmáslí, já začala pít až za dvacet minut a pocucávala jsem ještě asi hodinu. Co tím vším chci říct? Opka je podaná pomocná ruka, abychom, my nenažraní, snědli méně. A kdo si této pomoci váží a uvědomuje si, jak rychlá je cesta k opětovnému přibírání, jí s rozumem. Kdekoliv na návštěvě přece mohu hostitelům naznačit, že opravdu nemám hlad, že opravdu chci jen malinko, že opravdu zákusek si teď hned po jídle nedám.... ALE, kdo si řekne, pro jednou se nic nestane, je oslava, ani podruhé se nic nestane, je zabijačka, ani potřetí se nic nestane, jsou vánoce, ani počtvrté se nic nestane, jede se na návštěvu...tak ALE ono se stane - není to vidět na první pohled!!! Je mi kamarádky upřímně líto, že už to teď nejde dolů, protože by to určitě ještě potřebovala. Ona to ale háže za hlavu, že je ráda i za těch 30 shozených kil, že je jí lépe, že se jí líp dýchá, už zase jezdí na kole atd. Ale kdyby se držela trošku zkrátka, mohla mít shozených už třeba 50kg - což už se jí asi těžko povede