Ahoj holčiny.
Jen chci vám, které se rozhodujete zda tubu či band, či bypass napsat co mi říkala doktorka když jsem se já rozhodovala. Ptala jsem se jí co by mi doporučila (nepatřila jsem v tzv. morbidně obézním - jak lékaři nazývají lidi s BMI nad 45, tak jsem se rozhodovala mezi tubu a bandem) a ona mi na to řekla, že rozhodnutí je samozřejmě na mě, ale že při tubu mohu jíst (většinou) téměř vše, zatímco po bandu prý často dělá veliké problémy maso a ovoce a zelenina a v tu chvíli jsem byla rozhodnutá, neboť patřím k masozeleninoovocnožroutům. A navíc jsem se také bála toho, že kdyby mi udělali band, tak jak znám své tělo (alergie), tak by určitě nechtělo kroužek přijmout atd. Tím bylo moje rozhodování zcela jasné a dnes bych neměnila.
Musím ale říci, že se stává, že i po tubu člověk maso nemůže, nebo jen rybičku či kuře v malém množství, ale to naštěstí u mě neplatí - řízeček nebo salám s octem a cibulí mohu bez problémů.

(TÍMTO ZDRAVÍM ARIELKU A HANNACH, KTERÉ NA SALÁMKU S CIBULKOU A OCTÍKEM TAKÉ UJÍŽDÍ).
A k tomu strachu, opravdu se bojíme všichni. Na mě ten strach padl den před operací, a to jsem se do té doby tak těšila a na sále jsem opravdu přemšlela zda do toho mám jít nebo se mám zvednout a utéct, ale pak jsem si říkala, že musím už jen kvůli zdravotním komplikacím, abych se jich zbavila, takže jsem neutekla.
A UDĚLALA JSEM MOC DOBŘE A NIKDY JSEM TOHO NELITOVALA.
Jo a ještě jednu věc - mé zdravotní problémy spojené s obezitou opravdu zmizely, a za to jsem moc ráda.
Takže hlavy vzhůru, strach pošlete k anorektičkám a hurá na sál.

Turnov 15.5.2009, MUDr. Hrubý-skvělé ruce a profi přístup - všem doporučuji! Metřík dokončen 24.12.2009