holky...já jen k těm velikostem žaludků...
když mi MUDr.Šimoník před opkou vysvětloval provedení opky a pak výsledek, říkal, že se do žaludku před ufiknutím (mluvím o TUBU) zavede trubička, která má vždy stejný průměr...a podle ni se ufikne a zašije (zasvorkuje, zataví...) žaludek. Každej člověk má ale jinak DLOUHÝ žaludek...tzn. logicky každý má pak objem trochu jiný, podle toho, jak kdo měl žaludek protáhlý před opkou. Mám i osobní zkušenost, když jsem byla na kontrole, sešla jsem se tam i s jinýma po opce...a zašly jsme si na "oběd".-jedna porce pro 3 lidi

Byly jsme s rozdílem měsíce-dvou s opkama od sebe...a všimla jsem si, že zatímco já dala 4 sousta a dost, druhá snad jen 3 sousta a ta třetí 7 soust a teprve pak měla dost. Taky podle výchozí váhy měla ta třetí nejvíc, takže asi její žaludek před opkou byl větší než můj...a to samý i po opce...prostě je delší a vejde se do něj nepatrně víc, než do mého.
Kataríno...přestaň řešit jídlo...važ si toho, že jsi v pohodě, nejez do pocitu sytosti, ale dodržuj předepsané porce (max. do 100g, i když na mě je to třeba i po 5 měsících moc)...neboj, tvůj mozek to časem vezme jako samozřejmost a přestane vysílat splašené signály, žes ještě nespořádala horu jídla a tak nemůžeš být sytá. Proto jsme přece šly na opku, abychom nezbaštily už nikdy to, co předtím, ne?
Holky tady se ti snaží odpovědět...ale nemůžeš čekat, že ti budou říkat, co kdy máš jíst. Doufám, že už před opkou sis načetla všecko potřebné a vědělas, do čeho jdeš. Nebo se mýlím?
Ještě jeden můj osobní poznatek...skoro 4 měsíce po opce jsem nemohla sníst víc, jak 50g...pořád byl na žaludku otok po operaci a ten se zavčas ozval tlakem, že další jídlo už nee...otok ustoupil a dnes můžu s klidem říct, že signál, kdy mám přestat jíst (přestože si jídlo vážím, takže vím, kolik jím) není tlak až bolest, ale jen slabý tlak...a vím, že dalším soustem bych to přešvihla a dohnalo by mě to až k vyzvracení toho posledního sousta...a to mám ještě třeba jedno-dvě sousta na talířku...ale nechám to být. Tady neplatí, že musíme dojíst, když tělo říká NE!!!
abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013,
převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno