fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 23 srp 2025 00:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2807, 2808, 2809, 2810, 2811, 2812, 2813 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 08:39 

KarkulkoJá jsem taky měla pořád hlad. Teď, když už jím normálně, tak se to upravilo a jím co 3 hodiny. Večer si dám před spaním skleničku jogurt nápoje. Holky mi taky radily, že je to i tím, že jsem doma a myslím moc na to jídlo. Teď se budeme stěhovat, tak zaměstnávám mozek i jinými věcmi a je to lepší. V pátek mi pan doktor dovolil zkoušet už všechno a zatím SUPER. Nic mi není a všechno jídlo zatím v pohodě. Držím pěsti, ať ti to jde dobře.

5.12.2012 1.konzultace OV Vítkovice
21.1.2013 pro všechny žádanky
spiro vyšetření OV
23.1. UV břicha Karviná
24.1. psycho Karviná
30.1. gastro Karviná
21.5.2013 operace tubu

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 09:48 

Karkulka: Neděláš nic špatně. Já mám taky hlad a věř mi, že nejsem sama komu už nestači těch 85g. Ale tady to prostě málo kdo přizná. Já jsem jedla co 2 hodiny ale potřebovala jsem zhubnout nabrana kila po ukončení pankreatické diety, protože to byly hned 4 kila nahoře. Takže jsem teď 2 jidla musela vyřadit a hlavně přidat pohyb. Když mám hlad tak se prostě naleju bublinkovým napojem (někdo je nepije pry roztahujou žaludek ale tomu já moc nevěřím ani Holeczy nic takového nepotvrdil) a ono to zase nachvilku zasytí. Nebo vycucnu pomeranč. (Nejím ho jenom prostě vycucnu tu štavu.) A taky se přikláním k tomu, že je to psychika. Když mám opravdu na pilno nebo nějakou hezkou zabavu tak si vzpomenu, že jsem vlastně 3 hodiny nejedla. Ale po více než 3 hodinách mám už opravdu ukrutný hlad.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 10:46 

LFSOUHLASÍM s tím množstvím s tebou. Mě by to taky nestačilo. Jím 100 až 110g. A taky např. Po jablku mám hlad dřív než po housce. Ale na to si každý přijde určitě sám. Jsme přece šikovné holky a kluci :)

spiro vyšetření OV
23.1. UV břicha Karviná
24.1. psycho Karviná
30.1. gastro Karviná
21.5.2013 operace tubu

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 10:52 

Ahoj spolubojovníci, tak už jsem doma z nemocnice.
Propustili mě už včera, ale byla jsem unavená po cestě, tady řádila tchyně a chtěla si vykládat a já sotva stála na nohách. Na dnešek jsem se konečně vyspala ve své posteli a cítím se mnohem lépe.

Takže už i já se hlásím do vašich řad úspěšně oodperovaných! :-) Moc všem děkuju za podporu a pozdravy do nemocnice. Spolupacientky nechápaly, že mi pořád bzučí telefon a smsky a v nich pozdravy a držení palců. Já to říkám pořád, že ta podpora tohohle fora je neocenitelná. :-)

Operace proběhla hladce, odpoledne jsem sice 2x zvracela, ale udělalo mi to pak dobře, že jsem ze sebe tu narkozu vyhodila ven. Pak už jen opatrné zvykání na nový žaludek, návštěvy Bossice, které tímto moc děkuji, a postupné zlepšování stavu.

První spolupacientku na bariopku vrátili domů, že měla tlak přes 170/110, ale nasměrovala jsem ji sem, tak se tu možná taky objeví.
Jinak jsem tam působila jak živel, naproti mě na postel přibyla paní, která šla na vyndání bandu. Uvažovala případně do budoucna o plikaci, ale když pak viděla mě, jak se zotavuju, mohla na mě oči nechat. Pořád mě zpovídala, já navrčená informacemi odsud, jsem jí zahltila hlavu a nakonec z toho bude zřejmě další spolubojovnice s Tubu a už do toho lanaří i svou sestru dvojče. :-) Takže můj pobyt v nemce způsobil malou revoluci v její rodině a evidentně bude taky brzo tady zaregistrovaná. Takže tolik k přínosu tohoto fora i běžné veřejnosti. :mrgreen:

Jinak doma to zvládli ukázkově, i moje holčička se na mě tentokrát nezlobila, že jsem jí ujela pryč, tak teď už jen vzhůru s váhou dolů.

- 4.4. konzultace v Turnově, nasávám informace a připravuju se psychicky :-)
- Kolečko dokončeno, termín na tubu 26. června. Usilovně se snažím zdolat povinných 5 kg. A nervíky už pracují.
- 26.6. Tubu úspěšně zvládnuto, tak jdeme na to :-)

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 11:16 

JITUNKO,,
moc ti gratuluji ke zvládnuté opce a přeji úspěšný přechod ke svým vysněným kilečkům :wink: :!:

Ahoj Karkulko,
nic si s toho nedělej ,mě teda hlad v noci nebudí ale zase když sním tu porcičku do 100g tak mám ještě takový hlad ,že bych snědla ještě 2x tolik :D :oops: a pak furt čumím na hodiny kdy se budu moct jít zase najíst.Tak mě ani nevadí ,že už jdu zítra do práce a nebudu mít čas na to tak myslet :) :!:

40 let
manžel a 1 puberťák :)

30.07.2012 - konzultace MUDr.M.Čierný,Břeclav
16.08-14.11.2012 - kolečko vyšetřeních -domluven Bypass

11.06 /2013 - bypass roux y- MUDr.M.Čierný,Břeclav - zvládnuto !!!

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 13:34 

Ahojky zdravím všechny co jsou po operaci :) mě to čeká 18.7. mám nastup a 19 .7. operace refluxu s plikací doufám že vše klapne :wink:

47let, manžel dvě dcery 28,27, let
operace refluxu,hiátové kýly ,plastika jícnu
4.10.2013 v den operace 90kg
7 měsíců od operace - 28 kg .

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 13:37 

jinak všichni máte krásný metříky :) já udělám vždy vše dle návodu a bohužel se dílo nepodařilo :roll:

47let, manžel dvě dcery 28,27, let
operace refluxu,hiátové kýly ,plastika jícnu
4.10.2013 v den operace 90kg
7 měsíců od operace - 28 kg .

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 15:11 

Zdravím všechny a hlavně Jitku H.!
Závidím ti. Každý den jsem vzpomínala a tady forum jsem našla už 26.6., Jsem někde pod Nemocnicí Turnov. Zatím tady bloudím a pomalu se orientuju v cestičkách a v souvislostech.
Já jsem naklusala k obvodní lékařce - ta až v pátek mne přijala a měřily jsme spolu. Tlak 140/85. Objednala mne tedy na nějaké 24 hodinové měření, které dostanu až 10.7. a pak se rozhodneme, zda léčbu nebo zkusím druhý pokus nástupu.
Mrzí mne to, že jsem musela odejít. Ale jak už jsem psala, kdyby byl tento problém jako riziko zdůrazněn, měla jsem skoro 2 měsíce na jeho řešení! (Pokud je to nemoc a ne můj psychický problém.)
Jsem ráda, že opravdu pouští tak brzo domů. Vrátili tě na stejný pokoj?, Jak dlouho jsi byla na JIP? Jaká byla dieta?
Škoda mohly jsme to zvľádat ve dvou. Tak a metřík půjde dolů!
Přeji všem i tobě hodně úspěšných a radostných měření!
Zdraví Vás včechny Hanka Ulrichová

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 16:42 

hana.ul: Hani, neboj, to se všechno srovná a nový termín dostaneš. Pročti si to tady, uvidíš, že některé šly až na počtvrté, hlavně to nevzdat.
Jakmile snížíš ten tlak, aspoň o kousek, hned si zavolej o nový termín a než k němu dojde, ještě to dorovnáš a snížíš a bude to v pořádku.

Ano, vrátili mě na stejný pokoj. Pokoj 500 je v Turnově pokoj bariatriček. :-) Což ovšem neplatí úplně, dnes mi volala ta paní po vyndání bandu, že tam přivezli kýlu a žlučník a s náma tam přece ležela ještě ta štítná žláza.
Na JIP už teď nedávají, pokud nejsou komplikace. Snaží se tě co nejdřív vyexpedovat na pokoj, což je podle mě i dobře, protože na JIPu do tebe perou opiáty a já se z nich špatně vzpamatovávám. Tady jsem byla jen asi hodinu na dospávacím pokoji, kde jsem vnímala hadičky, měřák tlaku a pípání. Pak mi sundali nějaký náhubek, v polospánku si pamatuju jízdu na posteli a pak už jsem se doprobrala na našem pokoji. Pamatuju si, jak jsem si chtěla sáhnout na břicho, jestli náhodou nejsem rozříznutá celá, což by znamenalo nějaké komplikace při operaci, ale nebyla jsem schopná tu ruku zvednout a dotknout se toho břicha. :-)

Do druhého dne jsem nesměla nic, ani čaj. Zavodňovali mě kapačkama, do nich přidávali torecan proti zvracení (marně) a chodili na mě koukat. Píchali antibiotika a injekce na ředění krve. Druhý den ráno mě odvezli na rtg, tam jsem vypila ten hořký blivajz a když to bylo ok, už jsem mohla čaj. A třetí den už mi dali nějaký jogurtový koktejl od Danone a v poledne čirý vývar. To už i ze me vytahali hadičky, což mi pomohlo moc, hned se člověk cítí líp.

Neboj se, taky se dočkáš. Akorát si nachystej nějaké ty žíly, jak mi napíchli kanylu na 4. pokus, doteď mě to bolí a mám nateklou ruku. Neví někdo co s tím? Mám tam bouli, je to červené, oteklé a celá ruka od zápěstí k prstům bolí.

- Kolečko dokončeno, termín na tubu 26. června. Usilovně se snažím zdolat povinných 5 kg. A nervíky už pracují.

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 16:51 

ahojky vsem!!!ty co jsou 2-6 mes po opce prosim moc o odpoved:o)))jim cca po 2 hodkych bud 150 ml neceho tekuteho nebo 120 g neceho tuheho.....stridam to ...tuhe,tekute,tuhe,tekute....zda nektera take tak dodrzujete jidelnicek...ted mi vaha stoji..diky vsem za odpoved

Kolecko bylo od 9.1-27.2 2013
Termín operace 25.3.2013-pro nemoc zrušeno
II termín operace 15.4...plikace

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 17:22 

Dobré odpoledne vespolek!

Jituško.H
Blahopřeji ke zvládnutí operace a přeji rychlou rekonvalescenci!

Hani.ul
A nemáš "syndrom bílých plášťů"?
To má manžel, doma v klidu má tlak v pohodě a jak přijde do nemocnice, tak je tlak v nebesích. Takže to hlásí předem, dají mu Lexaurin a tlak je normální :lol:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 17:43 

Jitka.H píše:
hana.ul:
Neboj se, taky se dočkáš. Akorát si nachystej nějaké ty žíly, jak mi napíchli kanylu na 4. pokus, doteď mě to bolí a mám nateklou ruku. Neví někdo co s tím? Mám tam bouli, je to červené, oteklé a celá ruka od zápěstí k prstům bolí.

Jitko, měla jsem to taky. Červenou na omak teplou a tvrdou docela dost bolestivou bouli v oblasti mezi palcem a ukazováčkem. Troufla bych si říct, že tam budeš mít zánět žíly. Mazala jsem si to Ibalginem Hepa. Ibalgin je protizánětlivý a ta hepa složka pomůže vstřebání modřiny - teda pokud tam nějakou máš ( já měla a pořádnou,na hřbetu ruky). Taky dávat chladné obklady a pak se mi ulevilo. Je fakt, že ta ibalginová mast nevoní zrovna moc hezky,ale pomohla mi. Jo a prodávají taky jen mast čistě s Ibalginem, bez té "protimodřinové" složky. :) Tak zkus vyzkoušet.
Pokud by se ti ale zdálo, že to nepomáhá, tak radši zaběhni k obvodnímu panu doktorovi.

40 let,1 manžel, 2 děti a 2 kočky :)
15.5.13 konzultace v Mostištích a 22.5.13 nástup do nemocnice Mostiště
23.5.13 TUBU v nemocnici v Mostištích při 114 kg - MUDr. Šimoník

Obrázek

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 19:50 

Simčo, Annax, moc děkuji. Jsem fakt ráda, že už je to za mnou a jsem doma u své holčičky. :-)

Ifčo, díky za radu, manžel mi tu mast zítra koupí. Zatím mi to namazal konopím, tak budu mít zřejmě i pěkné sny :mrgreen:
Snad to zvládnu i bez doktorů, teď jich mám nějak dost, po tom špitále. :-)

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 19:56 

Jitko H.mě se to udělalo taky a byl to zánět povrchových žil. Přímo na to je Heparoid krém (z krabičky: k místní léčbě zánětů povrchových žil...) ... stahovací obvaz.... a studené obklady... Do týdne by to mělo zmizet. Tak mi to potvrdil i dr.Bolek z Vítkovic. Mě se to ztratilo asi za 4 dny...

spiro vyšetření OV
23.1. UV břicha Karviná
24.1. psycho Karviná
30.1. gastro Karviná
21.5.2013 operace tubu

PříspěvekNapsal: 30 čer 2013 20:12 

Důvod mé víkendové nepřítomnosti :lol: :lol: :lol:
http://keltoman.rajce.idnes.cz/Verejna_ ... _29.6.2013

Každý je svého štěstí strůjcem

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2807, 2808, 2809, 2810, 2811, 2812, 2813 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina