LF píše:
Speedy: Nevím proč sem pleteš urážení se. Nikdo tady není uražený. Od toho to tady je aby se diskutovalo nad věcmi tykajích se operace. Nevím proč by se nějaké téma mělo uzavírat, protože to někdo uznal za vhodné vzhledem k počtu a obsahem příspěvků. A taky si myslím, že je důležité aby se tady mluvilo o tom co se děje a neděje za několik let od operace. A pokud já někomu můžu poradit tím co jsem s operací odžito a zažito, tak by se to jistě nemělo stát uzavřeným tématem, protože jsem toho napsala dost.
Operace se netýká jenom nějakých vyvolených, kteří už zkusili všechno. Vždycky to je a bude na člověku jak se rozhodne a pro co se rozhodne. On to musí vědět a ne nějaký psycholog nebo Magda od vedle. Možná je to pro tebe už vyčerpané téma, možná že se raději čte kdo se jak vyspal nebo co se dneska vaří. Ale pořád sem chodí lidi, kteří se rozhodojí. Chodí sem i neregistrovaně a uvažují. A rozhodně jim nechci dát pocit, že si musejí sáhnout až na dno svých sil aby jim někdo pomohl. Chci aby veděli, že mohou volit i cestu bez nějakých mučení, odříkání si, trápení... A určitě by jim neměl v rozhodvání radit někdo, kdo ani není ještě odoperovaný. A v konečném důsledku ještě radit těm, kteří si ušli kus cesty co měli nebo neměli udělat.
Protože to je hlavní myšlenka bariatrie. Nabízí pomoc. Berličku, kterou ten obezní nemá. A nebude jí mít ani když zkusí dalších 120 diet.
elvi: Ty nechápeš pořád jednu věc. S tvoji disciplínou ti žádný psycholog nepomůže. TY a nikdo jiný. Váha se zastavuje, protože si tělo zvyká na nový režim. Z tekuté na kašovitou, z kašovité na normální stravu. Zastavuje se, protože je to normální, protože tak velkou rychlostí se nehubne pořád. Rychlost hubnutí se zpomaluje, protože je to normální průběh. To všechno jim řekne operatér. Je vidět že máš moc věcí pomíchaných a ty sama nevíš o čem mluvíš.
Ano s disciplínou si musím poradit jen já, v tom s tebou souhlasím. Ale psycholog řeší proč k té obezitě došlo, jaké osobní problémy, potíže k tomu předcházely. Vím, že hubnutí se zpomaluje, že úbytek váhy není pořád stejný až do konce zhubnutí na požadovaná kila a taky záleží na výchozí váze, ale proč to tedy zde lidi řeší, když šli na operaci a to jim bariatr řekl? Proč plaší, že se váha zastavila a mají pocit, že něco dělají špatně, když ví, že mají disciplínu a že je to normální a přesto pochybují, že udělali něco špatně i přes to, že jim bariatr vše vysvětlil?

12.3.2015 konzultace Jablonec-pan primář Vraný, 168 kg
3.6.2015 operace, plikace žaludku, duodenální bypass, SADI-P
2.11. 2017 Abdominoplastika opět Jablonec a Mišák

5.6. 2018 modelace prsů, Brno MUDr Adlerová