fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 14 říj 2025 11:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3296, 3297, 3298, 3299, 3300, 3301, 3302 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 07:44 

LF píše:
ellvi: Já si protiřečím? Odpověz mi ty na otázku jestli znáš někoho kdo zhubnul klasickou cestou takovou váhu jako já? A kdo si jí 4 roky urdržel? Protože já nikoho takového neznám. Neexistuje cesta k tomu aby si někdo tak morbidně obezní udržel několik let všechno co zhubnul klasickou cestou. To k té tvojí doměnce, že jsem něco měla zkoušet klasickou cestou. K čemu? Abych se celý život trápila nějakýma dietama? Hladem? Mila zlatá ty tady pořád zapomínáš na jednu věc. Přesně jak píšeš nikdo z nás se nestal morbidně obezním něakým omylem ale tím, že měl špatné stravovací návyky. A každý ti tady řekne, jak je težké - nemožné je prostě sám změnit. Každý to ví a nemusí projít dietama, hladovka a dalšíma věcma, který nikam nevedou. Protože bariatrie byla určena pávě pro pomoc. Promoc pro ty, kteří to sami nezvládnou. Ne pro ty, kteří mají za sebou 120 diet.

A upřímně nevidím jeden jediný důvod proč něvolit snažší cestu. Mám se celej život trapít dietama? Který nikam nevedou? Zhubnout a zase přibrat? A opět jsem u mého prvního a jediného argumentu, že obezní takovou váhu nezhnubout a už vůbec si jí neudrží. To, že jsem napsala, že ženy s rozdílým věkem mají rozdíné výsledky byla reakce na tvoji větu, že o metaboslimu to není. A já ti říkám, že je. Právě proto, že už tady jsem roky, tak, vím jak moc je důležitá každá věc. Věk, metabolismus, stav člověka a jeho orgranismus, nemoci... Ty mi tady píšeš, že o tom, to není...

To že tady máš načteno měsíce je strašně hezký ale já už jsem tady přes 5 let. Znám děvčata které si váhu drží ale znám i problémy o kterých se tady nemluví, znám reoperované holky a jejich problémy... A strašně se mi libí jak někdo kdo za sebou ani nemá operaci bude kázat mě, která už ušla takovou cestu co jsem měla a neměla.

To co říkáš jsou hlouposti a motiva má pravdu. Na výsledku záleží jenom a jenom na tobě. V tom ti nějaké psychologické kecy nepomůžou.

Ne neznám nikoho, kdo zhubl klasickou cestou tolik kil jako ty, ale ani neznám nikoho, kdo to nezkusil klasickou cestou dřív, než se dopracoval k takové obezitě. Já to zkoušela už před X lety. prostě nejsem zastánce nevyzkoušet to klasicky a jít rovnou na operaci. kde ti kážu? měla jsem dotaz, ty jsi to vzala osobně. Proč nováček nemůže mít jiný názor, než ty? Mě se na hubnutí klasickou cestou ptal i přímo badiatr dr Vraný. Jeho otázka zněla a zkoušela jste v minulosti hubnout klasickou cestou, zdravěji jíst, dlouhodobě dodržovat jídelníček ( disciplína) být pod odborným dohledem, nebo tu operaci berete jako spásu??

3.6.2015 operace, plikace žaludku, duodenální bypass, SADI-P
2.11. 2017 Abdominoplastika opět Jablonec a Mišák :-)
5.6. 2018 modelace prsů, Brno MUDr Adlerová

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 08:11 

Děvčata myslím si že je nejvyšší čas aby se toto téma nějak uzavřelo. Dohadujete se stále dokola o jednom a samém a myslím si že to nesvědčí ani jedné z Vás. Každý máte svůj vlastní názor a já jsem rád že si za nim pevně stojíte. Ale taky si myslím že už toho bylo napsáno dost.

Já mohu říct jen svůj názor k psychologickému vyšetření. A to ten názor, že dle mého je toto vyšetření zbytečné. Jelikož jsem ho před operací musel podstoupit. A naprostá zbytečnost.

Proto prosím aby jste to už nějak uzavřeli aby jsme tady zbytečně nezahlcovali fórum a aby si nově příchozí uživatelé nemysleli že se neumíme chovat atd. Tak Vám děkuji děvčata :)

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 08:15 

ellvi: Dotaz jsi neměla. Napsala jsi to dost přesně co s týče mě a ještě k tomu jak to chodí v Ostravě. Názor můžeš mít ovšem měl by se opírat o nějaké zkušenosti. Ty žádné nemáš. Máš jenom načteno a to ještě tak 40% informací, protože těch zbylých 60% se děje "za oponou". To si holky řeknou soukromně, na srazech, při kafi... Ne tady. Protože jsou tady krom Anax, která tady chodí všichni nováčci. To i k tomu, že ty takového, kdo nezkusíl žádnou dietu neznáš. Neznáš toho více. Takže si nemyslím, že zrovna ty máš právo tady vykřikovat jak to chodí v jiných klinikách nebo kdo by co měl a neměl.

Pokud ty sama potřebuješ kývnutí psychologa jako důkaz, že jsi se rozhodla správně (jak napsala Motiva) tak je špatně něco u tebe. A ne u ostatních, kteří nepotřebovali 10 razítek a 15 pohovorů k tomu, aby získali přesvědčení, že dělají správnou věc.

Mě se ptali taky jestli jsem zkoušela diety...A co? K čemu by to bylo, kdyby mi nedali papir na operaci a poslali mě domu? Dneska bych tady seděla ne se 130 kily ale se 150 dosti možná s cukrovkou, možná s ucpanýma cevama a náběhem na rakovinu. Diety (změny stravování) k ničemu nejsou. Protože je obezni lidi prostě nedokáží celý život udržet. V tom je ten zakopaný pes, kterého ty pořád nevidíš. Právě proto, potřebujeme onu pomoc.

Speedy: Proč by se mělo něco uzavírat? Snad jsme tady proto, aby se mluvilo veřejně o všem. A ne, že každý má právo na 2 odpovědi a čau. Možná by se chtěl k reakci připojit někdo další ale už nemůže, protože je téma uzavřeno? Nejmenuje se to tady náhodou KAVÁRNA aneb povídání o všem možném? Od kdy tady mají registrovaní nastaveno kolik můžou vložit přispevku?

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

Naposledy upravil LF dne 25 bře 2015 08:17, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 08:17 

Zdravím všechny :lol:
Já jdu teprve dnes na konzultaci, tak jsem zvědavá, co se dozvím.
Upřímně řečeno na konzultaci s psychologem vyhraněný názor nemám, tak jsem zvědavá, zda toto vyšetření budu potřebovat.
I když zkušenost s psycholožkou už mám :wink: Zkoušela jsem hubnout i za pomocí hypnózy. Když pominu původní nedůvěru k hypnoze jako takové, efekt žádný a proto jsem taky tady, že.
Je to prostě zase a jenom o mě, o mé disciplíně....

11.8.2015 sleev resekce ve Vítkovicích, doc. Holéczy - ZRUŠENO - stopka na sleev resekce
6.10.2015 sleev resekce na Fifejdách Ostrava, doc. Dostalík - ZVLÁDNUTO
6.10.15 - 122 kg
6.11.15.- 110 kg
6.12.15 - 106 kg
6.1.16 - 101 kg
6.2.16 - 98 kg
6.3.16 - 97 kg
6.4.16 - 95 kg
6.5.16 - 92 kg
6.6.16 - 90 kg
6.7.16 - 88 kg
6.8.16 - 86 kg
6.9.16 - 85 kg

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 08:22 

LF: Myslím tohle vaše téma které tady pořád dokola jen opakujete v odpovědích. Vše co jste napsali jste v trochu jiném duchu napsali v předchozím příspěvku. Takže tak jsem to myslel. Aby jste uzavřeli toho psychologa. A ne že já něco zamknu a že už si nemáte povídat. Takže to prosím nepřevracej.

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 08:32 

Speedy: Já jsem to pochopila dobře. A znovu říkám, že by se chtěl možná k tomu tematu vyjádřit i někdo jiný. A ne že mě tady něko bude peskovat, že už jsem někde něco napsala v minulém příspěvku. Od toho to tady je.

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 08:42 

Speedy píše:
LF: Myslím tohle vaše téma které tady pořád dokola jen opakujete v odpovědích. Vše co jste napsali jste v trochu jiném duchu napsali v předchozím příspěvku. Takže tak jsem to myslel. Aby jste uzavřeli toho psychologa. A ne že já něco zamknu a že už si nemáte povídat. Takže to prosím nepřevracej.

speedy, taky si myslím, že tato debata nikam nevede. At si každý má názor, jaký chce :-)

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 08:51 

ellvi: Přesně tak, tohle nemá cenu.

LF: Tohle opravdu nemá cenu. V životě jsem neviděl tak stahovačného a urážlivého člověka jako jsi ty. Končím tuhle nesmyslnou pořád dokola se opakující debatu. Nemám ani náladu a ani čas na tohle. Ahoj

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 09:02 

Venušanka Jaruš kdybych věděla že ležíš na fakultce, stavila bych se za tebou, protože jsem tam teď denně - moje dcera přišla o miminko v 5-tém měsíci, ale dnes jí pustí domů :( :( :( Ty se brzy uzdrav ať můžeme na kafe. Držím ti pěsti ahoj Dája

Speedy naprosto s tebou souhlasím zbytečné žabomyší války :evil:

Zdravím všechny
Dagmar

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 09:04 

Jinak znám osobně několik lidí, co podstoupili operaci a i od nich čerpám informace a i tady jsem četla X příspěvků lidí, co prošli opkou a teď řeší problémy s disciplínou a byli si jistí, že jí maj, o kterých před operací nic nevěděli. Psala tu dokonce jedna slečna, co se 10 let léčí na psychiatrii, obešla psychologa a byla si jistá svojí disciplínou a teď ho potřebuje víc, než kdy předtím. Ano toto byl extrém, ale i jiní po opce jsou tak trochu v šoku, že se jim váhy zastavují a neví proč,. LF z mí strany to nebyl útok na tvojí osobu, jen sem se snažila pochopit tvé myšlenkové pochody a jsi opravdu velmi vztahovačný člověk. Přeju ti, že jsi to hubnutí s berličkou takhle bravurně zvládla, byt s tebou v mnoha názorech nesouhlasím :-)

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 09:06 

Speedy: Nevím proč sem pleteš urážení se. Nikdo tady není uražený. Od toho to tady je aby se diskutovalo nad věcmi tykajích se operace. Nevím proč by se nějaké téma mělo uzavírat, protože to někdo uznal za vhodné vzhledem k počtu a obsahem příspěvků. A taky si myslím, že je důležité aby se tady mluvilo o tom co se děje a neděje za několik let od operace. A pokud já někomu můžu poradit tím co jsem s operací odžito a zažito, tak by se to jistě nemělo stát uzavřeným tématem, protože jsem toho napsala dost.

Operace se netýká jenom nějakých vyvolených, kteří už zkusili všechno. Vždycky to je a bude na člověku jak se rozhodne a pro co se rozhodne. On to musí vědět a ne nějaký psycholog nebo Magda od vedle. Možná je to pro tebe už vyčerpané téma, možná že se raději čte kdo se jak vyspal nebo co se dneska vaří. Ale pořád sem chodí lidi, kteří se rozhodují. Chodí sem i neregistrovaně a uvažují. A rozhodně jim nechci dát pocit, že si musejí sáhnout až na dno svých sil aby jim někdo pomohl. Chci aby veděli, že mohou volit i cestu bez nějakých mučení, odříkání si, trápení... A určitě by jim neměl v rozhodvání radit někdo, kdo ani není ještě odoperovaný. A v konečném důsledku ještě radit těm, kteří si ušli kus cesty co měli nebo neměli udělat.

Protože to je hlavní myšlenka bariatrie. Nabízí pomoc. Berličku, kterou ten obezní nemá. A nebude jí mít ani když zkusí dalších 120 diet.

elvi: Ty nechápeš pořád jednu věc. S tvoji disciplínou ti žádný psycholog nepomůže. TY a nikdo jiný. Váha se zastavuje, protože si tělo zvyká na nový režim. Z tekuté na kašovitou, z kašovité na normální stravu. Zastavuje se, protože je to normální, protože tak velkou rychlostí se nehubne pořád. Rychlost hubnutí se zpomaluje, protože je to normální průběh. To všechno jim řekne operatér. Je vidět že máš moc věcí pomíchaných a ty sama nevíš o čem mluvíš. Jestli má někdo šok z toho, že se váha zastavila, tak to jistě není z toho, že obešel psychologa.

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 09:20 

LF píše:
Speedy: Nevím proč sem pleteš urážení se. Nikdo tady není uražený. Od toho to tady je aby se diskutovalo nad věcmi tykajích se operace. Nevím proč by se nějaké téma mělo uzavírat, protože to někdo uznal za vhodné vzhledem k počtu a obsahem příspěvků. A taky si myslím, že je důležité aby se tady mluvilo o tom co se děje a neděje za několik let od operace. A pokud já někomu můžu poradit tím co jsem s operací odžito a zažito, tak by se to jistě nemělo stát uzavřeným tématem, protože jsem toho napsala dost.

Operace se netýká jenom nějakých vyvolených, kteří už zkusili všechno. Vždycky to je a bude na člověku jak se rozhodne a pro co se rozhodne. On to musí vědět a ne nějaký psycholog nebo Magda od vedle. Možná je to pro tebe už vyčerpané téma, možná že se raději čte kdo se jak vyspal nebo co se dneska vaří. Ale pořád sem chodí lidi, kteří se rozhodojí. Chodí sem i neregistrovaně a uvažují. A rozhodně jim nechci dát pocit, že si musejí sáhnout až na dno svých sil aby jim někdo pomohl. Chci aby veděli, že mohou volit i cestu bez nějakých mučení, odříkání si, trápení... A určitě by jim neměl v rozhodvání radit někdo, kdo ani není ještě odoperovaný. A v konečném důsledku ještě radit těm, kteří si ušli kus cesty co měli nebo neměli udělat.

Protože to je hlavní myšlenka bariatrie. Nabízí pomoc. Berličku, kterou ten obezní nemá. A nebude jí mít ani když zkusí dalších 120 diet.

elvi: Ty nechápeš pořád jednu věc. S tvoji disciplínou ti žádný psycholog nepomůže. TY a nikdo jiný. Váha se zastavuje, protože si tělo zvyká na nový režim. Z tekuté na kašovitou, z kašovité na normální stravu. Zastavuje se, protože je to normální, protože tak velkou rychlostí se nehubne pořád. Rychlost hubnutí se zpomaluje, protože je to normální průběh. To všechno jim řekne operatér. Je vidět že máš moc věcí pomíchaných a ty sama nevíš o čem mluvíš.

Ano s disciplínou si musím poradit jen já, v tom s tebou souhlasím. Ale psycholog řeší proč k té obezitě došlo, jaké osobní problémy, potíže k tomu předcházely. Vím, že hubnutí se zpomaluje, že úbytek váhy není pořád stejný až do konce zhubnutí na požadovaná kila a taky záleží na výchozí váze, ale proč to tedy zde lidi řeší, když šli na operaci a to jim bariatr řekl? Proč plaší, že se váha zastavila a mají pocit, že něco dělají špatně, když ví, že mají disciplínu a že je to normální a přesto pochybují, že udělali něco špatně i přes to, že jim bariatr vše vysvětlil?

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 09:30 

holky přesně jak píše LF je to v nás a taky si myslím, že psycholog je k ničemu, ano několik diet jsem zkusila, ale jen jedu jsem táhla 3 měsíce a to proto , že to byla sázka, jinak další diety byly tak na dva na tři dny , prostě pokud je člověk žravý, tak je to mazec........jsem už po druhé operaci a vím, že chci chci a chci, ale chutě jsou sviňa!!!!! bojuji děsně, ted taky dlouho stojím, ale snažím se....psychologovi mohu milionkrát říkat, že jsem na to připravená, ale pak bojuje člověk sám se sebou......

Ellvi: ještě nevíš jak budeš na tom po opce,,,,jak ti to hubnutí půjde, chce to strašně odříkání a na to tě psycholog nepřipraví!! uvidíš sama....

LF: proto já před tebou a holkama co opravdu hodně zhubly smekám a klaním se až k zemi, je to hodně téžké, i já si myslela, že to půjde líp.....

49 let,178 cm
R-Y bypass 30.1.2015 primář Vraný

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 09:32 

Hezký slunečný den z Havířova.....

K tomu psychologovi, když jsem napsala, že nebylo požadováno, tak asi z toho důvodu nebo si to myslím, že když uz jsem šla k panu doktorovi byla jsem už pevně rozhodnuta a šla jsem za svým a i kdyby mě poslal k psychologovi řekla bych mu to samé i kdyby mě chtěl přesvědčit nic by nezměnil na mém rozhodnutí. Já, už byla tak rozhodnutá, že jsem doma řekla jestli mi to neschváli zaplatím si to sama je to investice do mého zdraví :) Pro mě bylo nejdůležitější, že mě v tom podpořil manžel a slyšet od někoho jiného jako je psycholog ,že dělám nebo nedělám správnou věc jsem nepotřebovala. Také vím, že Helenka třeba k psychologovi musela a operoval nás stejný lékař v Ostravě.

Jinak jsem ráda,že jsem po opce a kila pomalu, ale jistě mizi.

34Let
1Manžel
3Děti
sleev resekce 20.2.2015 FN O Poruba
1Pes
2Kočky

PříspěvekNapsal: 25 bře 2015 09:37 

kytička píše:
holky přesně jak píše LF je to v nás a taky si myslím, že psycholog je k ničemu, ano několik diet jsem zkusila, ale jen jedu jsem táhla 3 měsíce a to proto , že to byla sázka, jinak další diety byly tak na dva na tři dny , prostě pokud je člověk žravý, tak je to mazec........jsem už po druhé operaci a vím, že chci chci a chci, ale chutě jsou sviňa!!!!! bojuji děsně, ted taky dlouho stojím, ale snažím se....psychologovi mohu milionkrát říkat, že jsem na to připravená, ale pak bojuje člověk sám se sebou......

Ellvi: ještě nevíš jak budeš na tom po opce,,,,jak ti to hubnutí půjde, chce to strašně odříkání a na to tě psycholog nepřipraví!! uvidíš sama....

LF: proto já před tebou a holkama co opravdu hodně zhubly smekám a klaním se až k zemi, je to hodně téžké, i já si myslela, že to půjde líp.....

kytičko, přesně tak, nevím, jak na tom budu po opce. Vím, že je to i po ní odříkání a ne procházka růžovým sadem. Ale já smekám před lidmi, kteří to zkoušeli klasickou cestou a pak šli na opku. :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3296, 3297, 3298, 3299, 3300, 3301, 3302 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina