fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 10 lis 2025 11:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3372, 3373, 3374, 3375, 3376, 3377, 3378 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 07:38 

Katko
Obojí je skvělá volba.
V Mostišti dostaneš termín dřív, v Břeclavi zřejmě až po novém roce.
Pokud potřebuješ čas, aby si Tvůj mozek přivykl na myšlenku, že už nikdy nesníš talíř polívky, natož aby sis pak dala ještě druhé jídlo, že Tvoje porce se vejde na kávový podšálek, tak nespěchej.
Po letech tady na fóru vím, že ta psychická příprava je velmi důležitá, možná důležitější, než samotná operace, protože každá operace se dá přežrat, když se budeš snažit :)

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 09:45 

Katko, nespěchej, nech v sobě to rozhodnutí dozrát. Já jsem přemýšlela možná dva roky, pak mě nakopla kamarádka mé dcery, která v iscare podstoupila operaci žaludku a k ní jí nabídli jako bonus navrch bandáž. Viděla jsem jak krásně hubne, zavolala jsem do iscare, postahovala si všechny potřebné tiskopisy a dostala strach, tak jsem nic nevyplnila a neobjednala se. Mezi tím kamarádka přestala hubnout, pak začala zase tloustnout, já jsem našle článek o plikaci, cíleně jsem začala vyhledávat články o bariatrii a začala přemýšlet, že asi ta bandáž není nejlepší řešení, že ta plikace by byla lepší. Takže následují rok jsem už začala řešit možnost operace přes zdejšího obezitologa, ke kterému jsem dřív chodila, takže si vytáhl z počítače deset let staré údaje a rovnou při první návštěvě mi psal doporučení na operaci, taky mi jako první vysvětlil srozumitelně rozdíly mezi jednotlivými operacemi. Shodou okolností, protože jsem nechtěla čekat na termín půl až třičtvrti roku, dostala jsem se do Vítkovic k docentu Holéczymu, u něj jsem opět absolvovala precizní vysvětlení všech operací včetně obrázků v počítači, vysvětlil mi, kolik procent váhy se dá zhubnout, proč je překonaná bandáž, co dokáže bypass atd. To už jsem našla stránky bandingfóra, pročítala diskuse, prohlížela fotky. Termín jsem měla domluvený na začátek ledna (na konzultaci jsem byla 6.listopadu). Mou vybranou plikaci mi nakonec docent změnil na tubu, jsem ráda, protože jsem si od té doby načetla o problémech spojených s plikací dost, abych získlala dojem, že při případných komplikacích bych stejně skončila s přeoperováním na tubu nebo bypass. :lol:

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 09:58 

Tak já za sebe můžu říct, že když se pro něco rozhodnu, tak si věřím a jdu si za tím, řeším pak věci radikálně, takže mně rychlejší postup vyhovoval. Je tedy pravda, že jsem měla nejmíň 2 měsíce po operaci deprese, myslím, že to byly i abstinenční příznaky, protože jsem měla dřív závislost na jídle (jako asi každý tady) a najednou mě nic "neuspokojilo", chutě se mi změnily, nedělá mi dobře mastné, sladké, dokonce i maso skoro nejím (a jaký jsem byla masožravec!) a cítila jsem v sobě nesmírnou prázdnotu. Pak jsem ale začla doma posilovat, koupila si 3 kg činky, jezdím na kole a rotopedu. Viděla jsem výsledky v podobě shozených kil a rýsující se postavy a dostala jsem zase chuť do života. Prostě uspokojení z jídla mi nahradil pohyb. Podle mě by dlouhé čekání na termín nepomohlo, je to jako když přestaneš např. kouřit hned nebo se na to připravuješ půl roku. To jsou aspoň mé zkušenosti, každý jsme ale jiný... :)

Jinak jsem s tubulizací žaludku, která mi přišla pro mě jako jediná vhodná a smysluplná lavírovala už na podzim r. 2012. K rozhodnutí došlo až letos, kdy jsem našla toto fórum. Jsem za něj a za vás všechny přispěvatele vděčná!!! :)

170 cm, 51 let
2 děti, přítel, kočky, pes

18. 2. 2015 - KONZULTACE MUDr. ŠIMONÍK
25. 2. 2015 - GASTRO
11. 3. 2015 - INTERNA PŘEDOPERAČNÍ VYŠ.
17. 3. 2015 - 103 KG - TUBU MOSTIŠTĚ
25. 9. 2015 - 65 KG - METŘÍK DOKONČEN! JUPÍÍÍ :)
17. 3. 2016 - 59 KG - ROK PO OPERACI :) :) :)

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 13:18 

estero, sama píšeš, že jsi o operaci uvažovala už od roku 2012, ale odoperovaná jsi až letos, to je to, o čem mluvím, přemýšlet, abych věděla, že to opravdu chci, pak se mi pravděpodobně nestane, že tady na fóru budu plakat, že si nemůžu dát pár dní po operaci svou oblíbenou lahůdku, u mě to např. bylo maso, které nejím teď téměř vůbec a bohužel nedávám moc ani svá oblíbená rajčata nebo jablka, ale udělám si salát nebo strouhaná jablka s mrkví a té trochu po lžičkách sním, místo masa nebo šunky jsem se naučila dělat domácí pašti z jater, takže vím, že v ní jsou opravdu jen ta játra, chutná i dětem, takže se vždycky starají, jestli už jsem nějakou zase udělala. Podstatné je, že operace nelituju, myslím, že to bylo nejlepší rozhodnutí, co jsem pro sebe a své zdraví mohla udělat, a mám radost z vel. 42 místo 54, z dvoudílných plavek nebo z toho, že můžu v létě nosit sukně a nedřou se mi stehna o sebe. Když jdu do restaurace, dám si v zimě polívku, v létě nějaký minidesert nebo zmrzku a kafe a jsem naobědvaná jak po třech chodech. :lol: :lol: tenhle pátek jsem byla na takové letní tancovačce, tancovala jsem od půl deváté do tří nebo půl čtvrté do rána, kromě pití jsem v průběhu noci chroustala musli tyčinky, zadostiučinění rpo mě bylo, když má dcera konstatovala, že jedu jak motorová myš :mrgreen: nebyla jsem unavená, nic mě nebolelo, prostě paráda.

Obrázek

výška:164 cm
operace: 6. 1. 2014, Vítkovice, doc. Holéczy, sleeve resekce
věk: 60 let, syn 30 let a dcera 25 let (bydlím s dcerou), nově jsme se přestěhovaly, proto tak dlouhá odmlka, neměla jsem 10 měsíců přístup na internet
spousta zvířat: 4 psi (dcera má chovatelskou stanici), nová kočička Julinka, 4 koně

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 14:10 

Já to tak myslela, od momentu rozhodnutí, že mě nic nezastaví a jedu jako tank :D Je fakt, že do té doby musí vše uzrát a zmizí aspoň většina pochybností. Jako mně.
Tenkrát jsem nešla, protože jsem to ještě chtěla zkusit klasickou cestou, něco jsem zhubla, ale za jakou cenu.. Troufnu si říct, že bych se pod 70 touto cestou nikdy nedostala. Spíš ani pod 90 :lol:

Myslím si ale, že si to stejně nikdo nemůže úplně představit, dokud toto omezení nezažije. Dneska už si taky pochutnávám, dělá mi dobře jakákoliv vařená zelenina (tu jsem dřív nesnášela!) a teď už můžu i zel. saláty. Ryby, kupodivu luštěniny všeho druhu, tvaroh s čímkoli, kefíry, domácí ov. a zel. šťávy, ovoce kromě citrusů.. Ze sladkého mi zůstala jen vanilková zmrzlina a latté. Ale takové ty "žrací orgie", byť v malém a těšení se na ně zmizí ze života. Na místo nich ale přijde kvalitnější život se vším všudy, jak píše motiva :wink:

170 cm, 51 let

25. 2. 2015 - GASTRO

Obrázek

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 20:37 

Holky to se tak krásně čte... :mrgreen: Jinak k tématu... Já se byla u doktora Čierného informovat na operaci něco přes 3 roky dozadu a taky jsem k tomu ve své hlavě došla až letos... :lol:

13.4.2015 konzultace u p. dr. Čierného, Břeclav
1.9. nástup do nemocnice
2.9.2015 Omega bypass dr. Čierný Břeclav- přežila jsem :D

2.9.2015 148kg -3
2.10.2015 138kg -13
2.11.2015 135kg -16
2.12.2015 132kg -19
2.01.2016 128kg -23
2.02.2016 125kg -26
2.03.2016 123kg -28
2.08.2016 114kg -37
4.09.2016 113kg -38

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 20:51 

Děvčata, já jsem o operaci také uvažovala a sháněla info 2 roky, až loni v červenci jsem začala jednat a operace proběhla v lednu letošního roku, přidávám Vám srovnávací foto ( přidám později, nejde mě to vložit ) . Snad to uvidíte.. Mám dole neuvěřitelných 40 kg. momentální váha 57 kg.. A jsem ŠŤASTNÁ...

8.1.2015 operace doc.Holeczy 100 kg.

Ke dni 12.1. 2016 rok po operaci - 50 kg. Váha se zastavila a je mě krásně..

PříspěvekNapsal: 16 srp 2015 22:21 

Drahé dámy, moc děkuji za Vaše názory. "Obávám" se, že jsem typ spíše neváhavého střelce - což sebou může samozřejmě nést ono riziko velkého rozčarování, před kterým mě varujete. Nabízí se však otázka, proč to tedy nejde bez opky (tento Váš výraz mi připadá geniální :-)) Jestliže se žena, která váží 140 kg (použila jsem jako příklad sebe :-)) nedokáže omezit a pokusit se zabojovat teď, co ji přiměje k omezení po opce? A že to nejsou omezení malá či na dobu určitou. Kde je ta hranice a změna? Je to v rychlosti? Je to v tom, že když se pokusím teď a za 2 měsíce se ohlédnu a zjistím, že jsem zhubla 6kg a když si spočítám, jak dlouho mi bude trvat zhubnout dalších např. 50kg je to natolik časově vzdálené a demotivační, že mi to podřízne větev? A že opka urychlí výsledky a pomůže se dostat k hranici, kdy si řeknete "tak tohle už sakra stojí za snahu" dříve? Zároveň mě trápí stejně námitky, jako slyším od některých přátel - protože i lidé, kteří Vás podrobují nepříjemným výrokům mohou být přátelé :-) - že když to nedokážu teď, jaký v tom bude po opce rozdíl. A v neposlední řadě znám osobně dámu, která podstoupila zákrok v Surgalu v Brně a bohužel - pravděpodobně pouze kvůli sobě samé - v podstatě bez úspěchu. Sakra kde mám vzít to přesvědčení, že se jednou nebudu stydět ukázat na ulici protože zklamu? Omlouvám se, že to takhle rozebírám, ale s kým jiným než s těmi, kteří vědí o čem píši? Přeji Všem hezký večer a děkuji za trpělivost. Katka

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 08:34 

kat.svarc: To už je právě na každém z nás. Ze začátku to jde rychle. Uplyne mesíc, dva a ty zjistíš, že jsi najednou zhubla "jen tak" 10 kilo. Nevidíš v ničem problem, protože sis dala co jsi chtěla ale jsi plná z toho mála. Občas ti může chybět to, že se prostě nafutruješ k prasknutí jako kdysi :D Ale to zachvili zmizí s tím s obrazem v zrcadle. Uvidíš jak se měníš, najednou se ti bude rýsovat postava, zmizí dvojita brada, zjistíš, že se vejdeš do kavárenské židle, že už ses nezadýchala při spěchání na autobus a že ten chlap se za tebou neotočil proto, že jsi tlustá ale proto, že ti to sluší. To je klíčový faktor one motivace než při klasických dietách a pokusech jiného životního stylu. Ta operace je berlička co ti ty výsledky ulehčí a nějak zpříjemní tím, že je ta změna rychlejší a markantnější. A ty se neutápíš v depresi jako při dietě, "že to prostě nejde" protože si tu čokoladu stejně po abstáku dáš.

Ale i tohle období končí a po letech už přichází právě to nejtěžší. A to je to, že to zůstává už pouze na nás a naší vůli. Každý žaludek se po čase trošku roztáhne a najednou zjistíš, že už se do tebe nevleze jedna kobliha ale už sníš i dvě, že nespořádáš normální porci zmrzliny ale i tu XXL nebo prostě "vycucáš dvě čokolády" a nic se nestane, protože to žaludkem prostě projde jako "tekuté". A to je právě situace, kdy se to rozhoduje jak to bude dál. Jestli ty sama sebe ubráníš před tím, si dát druhou koblihu (nebo jinou věc pro kterou máš slabost) a dáš si něco normálního (protože z jedné koblihy se po pár letech prostě už nenajíš) nebo se prostě pomalinku vrátíš do stejných kolejí a namísto jedné koblihy budeš snídat dvě. Takhle to funguje.

Já ti tady nebudu mazat med kolem pusy. Většina lidi, kterou znám je už po několikáte reoperovaná. Někdo ti řekne, že to "nešlo" někdo se přizná, že to přejedl, někdo to tají, protože se stydí, že selhal... Tobě radím aby ses zamyslela a odpověděla si ty sama jestli v sobě máš nějakou vůli to jídlo nějak ovladnout. Pokud jsi schopná tak vol operaci normální typu. Poukud nejsi schopná se udržet (ano i takové lidi znám) vol diverzi. Řeknu ti to jak to je - znám lidi, kteří se prostě od toho žrádla nemůžou udržet tak volili diverzi, protože prostě do sebe můžou sypat co chtějí, kolik chtějí a stejně zhubli. Rozmysli si to dobře v sobě.

Já moc lidí, kteří mají pouze jednu operaci a zůstali na stejné váze neznám. To jsou věci o kterých se tady prostě nemluví. Nikdo ti je neřekne, protože se to řeší "za oponou". Co se týče mě já už se blížím do doby, kdy se prý taky přibírá. Co se stane ukáže jenom čas.

Moje rada tedy je abys zapřemýšlela nad tím, jestli to sama dokážeš ovladnout ty chutě a držet nějakou disciplinu s tím, že ti ta operace bude pomáhat. Pokud ne vol podle toho typ operace.

A na to co ti říkájí "přátele" se zhora vykašli. TY jsi člověk který se rozhoduje, Ty žiješ svůj život a nikdo ti do toho nemá co mluvit. A na nějaké rady radoby kamošek vůbec neber ohled. Nerozumí tomu a nikdy nebudou. Hlavně s tím ty sama něco dělej, protože já vím jaké to je mít skoro 140 kilo. Je to peklo na zemi. A hlavně si nikym nenech namluvit, že oni by do toho nešli a kdesi cosi. Oni nejsou ty. Nenech si nikým namluvit, že by se vzdali šance na lepší život. To jsou jenom pokrytecké kecy. Nic víc. Já bych mohla vyprávět jak mi kamarádka radila, že ona by do toho nešla a že klasicka cesta, jidelníček a další prdlačky.. a pak mě jako zhubnutou ani nepozvala na svatbu. TY a jedině TY. Nikdo jiný ti do toho nemá co mluvit.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

Naposledy upravil LF dne 17 srp 2015 09:03, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 09:01 

LF,tleskam a dekuji!!!

51 let,v=172cm,rozvedena,2 synove...jsou to nejlepsi co mi zivot dal a civavka Kacenka
Vitkovice,operace-Sleeve resekce21.10.2014-Mudr.Bolek
Abdominopl.+rozest.bris.svalu=14.4.2016-plast.chirurg Mudr.M.Merta ve FN Poruba.

Start. vaha 119 kg!! rok 2014/15
Zhubnuto na 74kg=45kg!! 2015/16
Nyni narust za 1 rok 19kg!! 2016/17

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 09:32 

LF tvůj příspěvek je skvělý a vystihuje přesně jak to celé je nejen o bariatrických opkách, ale hlavně o novém životním stylu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já si dovolím odběhnout od témátu a podělím se s vámi o poznatky z krátké dovolené na které jsem byla posledních pár dnů.
Vylezla jsem ze své domácí ulity a vyjeli jsme s manželem a vnučkou na jih Slovenska do Velkého Mederu do termálů. Bylo super, ale byla jsem naprosto šokována obrovským množstvím obézních můžů, žen a hlavně dětí :( :( :(
Já se svými 86ti kg na 160 cm výšky jsem patřila k těm "štíhlejším" a to jsem si vědoma že mám ještě co shazovat i když teď velmi dlouho s váhou tzv "stojím" :oops:
Já se za svá přebytečná kila stydím, ale tady se mi zdálo, že lidé rádi ukazují jak se máme dobře :!: :!: :!:
Dospělí si za svou obezitu většinou mohou sami, ale děti :?: ty asi prostě jedí co jim příjde do rukou a rodičům a prarodičům to vůbec nevadí :!: :?:
Nechci aby to vyznělo jako moralizovaní, ale tady jsem si uvědomila jak je obezita opravdu veliký civilizační problém a já budu dávat veliký pozor na to co moje čtyřletá vnučka jí a sama se svou nadváhou budu i nadále bojovat, protože věřte, že to opravdu nebyl moc pěkný pohled na tu spoustu sádla a to si samozřejmě sypu i já popel na hlavu :cry: :cry: :cry:
Proto nám všem jěště více držím palečky v naší snaze s tím něco udělat a sama se budu inspirovat mými "bari" kamarádkami Motivou i Venušankou, které mě v hubnutí pěkně předběhly, ale pro mne je to jen další výzva.

Pěkný den všem přeje
Dagmar

51 let, šťastně vdaná, dcery 27,29 let vnučka 3 roky
20 let 46 kg
40 let 60 kg
51 let 102 kg

Ter.operace 22.7.2014 u Doc. Holéczyho:-)

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 10:13 

dagmar28: Já to vnímám stejně. Nikdy dřív mi to nevadilo. Ted koukám okolo sebe co třeba dávají rodiče dětem. Oplatky, piškoty, slazené napoje.. dítko zlobí? Kup mu sušenku. Není navševa obchodu bez toho aniž by nekoupili malému Kinder vajíčko. Dyť tam je přeci hračka. To samý vidím okolo sebe. Když jdu do nakupáku a procházím okolo KFC a pod. tak vidím jenom samé rodiče s dětma u Happy Meal, jsme na výletě? Co jinýho dětem koupit než hranolky? Když vidím jak si 4 člená rodina kupuje 3 kartony Coly, která stojí 5 korun... Tak vážně přemýšlím jestli jsou v pořádku. Já sama osobně nechápu jak tohlě někdo může pít. Vždyť je to voda a cukr. Já sama jsem třeba pila Colu lajt... Myslela jse, že bez ty koly to prostě nepůjde, protože potřebuju něco sladkého deně. Když ne jídlo tak pití. Ale začalo mi byt po ní zle, byla jsem nafouklá, bolel mě žaludek, tak jsem nakonec přestala pít i tohle. Piju jenom Prolinii.

Ale je těžky změnit názor na jídlo někoho, kdo v tomhle žije a nevadí mu to. Já jako byvala obezní bych si 3x rozmyslela než bych dala dala svému dítěti něco jist. Protože jsou to právě rodiče, kdo jdou příkladem a podle koho jak se stravují oni se budou stravovat i děti. Vidím to třeba doma. Máma klasická ženská od rodiny. Porce jako kráva. Dělají se doma řízky? Normální rodina udělá řízky na oběd a tady se dělá dalších 5 řízků "jen tak na chuť na později". Místo toho aby v těhle vedrch bylo něco lehčího tak dělala máma předevčírem smažené nugety a hranolky, včera opět řízky a bramborový salat.. Je to prostě v rodině a pokud jsou rodiče naučení se přejídat tak se budou přejídat i děti.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 10:14 

Človíčku, gratuluji k úbytku a přímo modelkovské váze!

LF, opravdu skvěle napsáno! :)
Mně je taky jasné, že to nejtěžší mám ještě před sebou. Ale takovou disciplínu, jakou jsem se naučila díky stravování po operaci, jsem nikdy neměla. A přešla i do jiných oblastí, hlavně pracovních, neodkládám tolik věci "na zítra", chodím na schůzky včas... a jsem celkově nadupanější :D Občas přijdou chmury, které jsem dřív řešila právě naplněním se jídlem, ale to teď neudělám. Ani to nejde, stačí pozřít "trochu víc" a je mi tááák špatně.. Čím víc si vážím oné berličky - operace, tím lépe se mi hubne a i žije :)

170 cm, 51 let

25. 2. 2015 - GASTRO

Obrázek

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 10:20 

LF
Luci, děkuji!
Obrázek

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 17 srp 2015 10:37 

Ahoj Daji,ma barikamaradko!No priznam se,ze take stojim nyni,ale nejspis to bude tim,ze pres ty desne vedra nechodim na delsi prochazky jako driv a navic jsem si oblibila krasne" orosene"rybizove Frisco a kdyz si dam dva,tak do sebe dam hodne cukru a o melounu ani nemluve.Vymodleny dest konecne prisel a s tim i castecne ochlazeni,coz je jako balzam na me telo(i dusi),takze se uplne tesim na delsi prochazku po krasne zeleni lemujici Hlavni tride,tak vezmu Kacenku a vyrazime :D ,at tucne krivky vyhladime :mrgreen: .

51 let,v=172cm,rozvedena,2 synove...jsou to nejlepsi co mi zivot dal a civavka Kacenka
Vitkovice,operace-Sleeve resekce21.10.2014-Mudr.Bolek
Abdominopl.+rozest.bris.svalu=14.4.2016-plast.chirurg Mudr.M.Merta ve FN Poruba.

Start. vaha 119 kg!! rok 2014/15
Zhubnuto na 74kg=45kg!! 2015/16
Nyni narust za 1 rok 19kg!! 2016/17

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3372, 3373, 3374, 3375, 3376, 3377, 3378 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina