kat.svarc: To už je právě na každém z nás. Ze začátku to jde rychle. Uplyne mesíc, dva a ty zjistíš, že jsi najednou zhubla "jen tak" 10 kilo. Nevidíš v ničem problem, protože sis dala co jsi chtěla ale jsi plná z toho mála. Občas ti může chybět to, že se prostě nafutruješ k prasknutí jako kdysi

Ale to zachvili zmizí s tím s obrazem v zrcadle. Uvidíš jak se měníš, najednou se ti bude rýsovat postava, zmizí dvojita brada, zjistíš, že se vejdeš do kavárenské židle, že už ses nezadýchala při spěchání na autobus a že ten chlap se za tebou neotočil proto, že jsi tlustá ale proto, že ti to sluší. To je klíčový faktor one motivace než při klasických dietách a pokusech jiného životního stylu. Ta operace je berlička co ti ty výsledky ulehčí a nějak zpříjemní tím, že je ta změna rychlejší a markantnější. A ty se neutápíš v depresi jako při dietě, "že to prostě nejde" protože si tu čokoladu stejně po abstáku dáš.
Ale i tohle období končí a po letech už přichází právě to nejtěžší. A to je to, že to zůstává už pouze na nás a naší vůli. Každý žaludek se po čase trošku roztáhne a najednou zjistíš, že už se do tebe nevleze jedna kobliha ale už sníš i dvě, že nespořádáš normální porci zmrzliny ale i tu XXL nebo prostě "vycucáš dvě čokolády" a nic se nestane, protože to žaludkem prostě projde jako "tekuté". A to je právě situace, kdy se to rozhoduje jak to bude dál. Jestli ty sama sebe ubráníš před tím, si dát druhou koblihu (nebo jinou věc pro kterou máš slabost) a dáš si něco normálního (protože z jedné koblihy se po pár letech prostě už nenajíš) nebo se prostě pomalinku vrátíš do stejných kolejí a namísto jedné koblihy budeš snídat dvě. Takhle to funguje.
Já ti tady nebudu mazat med kolem pusy. Většina lidi, kterou znám je už po několikáte reoperovaná. Někdo ti řekne, že to "nešlo" někdo se přizná, že to přejedl, někdo to tají, protože se stydí, že selhal... Tobě radím aby ses zamyslela a odpověděla si ty sama jestli v sobě máš nějakou vůli to jídlo nějak ovladnout. Pokud jsi schopná tak vol operaci normální typu. Poukud nejsi schopná se udržet (ano i takové lidi znám) vol diverzi. Řeknu ti to jak to je - znám lidi, kteří se prostě od toho žrádla nemůžou udržet tak volili diverzi, protože prostě do sebe můžou sypat co chtějí, kolik chtějí a stejně zhubli. Rozmysli si to dobře v sobě.
Já moc lidí, kteří mají pouze jednu operaci a zůstali na stejné váze neznám. To jsou věci o kterých se tady prostě nemluví. Nikdo ti je neřekne, protože se to řeší "za oponou". Co se týče mě já už se blížím do doby, kdy se prý taky přibírá. Co se stane ukáže jenom čas.
Moje rada tedy je abys zapřemýšlela nad tím, jestli to sama dokážeš ovladnout ty chutě a držet nějakou disciplinu s tím, že ti ta operace bude pomáhat. Pokud ne vol podle toho typ operace.
A na to co ti říkájí "přátele" se zhora vykašli. TY jsi člověk který se rozhoduje, Ty žiješ svůj život a nikdo ti do toho nemá co mluvit. A na nějaké rady radoby kamošek vůbec neber ohled. Nerozumí tomu a nikdy nebudou. Hlavně s tím ty sama něco dělej, protože já vím jaké to je mít skoro 140 kilo. Je to peklo na zemi. A hlavně si nikym nenech namluvit, že oni by do toho nešli a kdesi cosi. Oni nejsou ty. Nenech si nikým namluvit, že by se vzdali šance na lepší život. To jsou jenom pokrytecké kecy. Nic víc. Já bych mohla vyprávět jak mi kamarádka radila, že ona by do toho nešla a že klasicka cesta, jidelníček a další prdlačky.. a pak mě jako zhubnutou ani nepozvala na svatbu.
TY a jedině TY. Nikdo jiný ti do toho nemá co mluvit.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15 4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno 2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN BrnoA konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo