fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 20 říj 2025 13:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 12:15 

Prosím ... nemáš zač juniorko :D

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 12:25 

zdravím vás!
Teď jsem vyvalila oči...Pavlína666 byla na bypassu kvůli překyselení žaludku?...se 70kg (172cm)??...Do te´d jsem si myslela, že překyselení žaludku se dá zvládat běžnou léčbou pomocí prášků...ale, že by to vyřešil bypass?....No...pořád se člověk učí...
(V tématu bypass se moc neorientuju, já se zaměřila na zjištění všeho potřebného o tubě) :wink:

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 12:46 

pavlíno
při 70 kg gastický bypas... :shock:
před touto operací si musela od doktora Hrubého dostat informace, co se týká pooperačního režimu a zapojení opět do práce či jiných aktivit a co tato operace obnáší... a pokud ti tyto důležité informace chyběly, na které se teď konkrétně ptáš, mohla si se zeptat v nemocnici, tam ti určitě doporučily klidový režim jak dlouho atd... tak to dělaly u každé z nás... podaly nám potřebné informace a ptal se nás, co potřebujem vědět... každá měla možnost se ptát..........
už jednou si byla na tubu, takže by si mohla o pooperačním režimu něco vědět...
a jestli můžeš ven... no proč ne, pokud se na to cítíš, to víš jen ty sama... to přece nepotřebuješ rady ostatních, jestli tě pustí ven... :roll: :lol:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 13:22 

Pavli,
já nemám bypass, ale vzhledem tomu, že na něj následující týden jdu, tak jsem si nějaké informace posbírala předem a můžu se podělit... a k tomu co píšeš jsem pochopila, že minimálně první týden po příchodu z nemocnice musím mít zajištěné hlídání protože člověk je unavený a spavý.
Kamarádka mi psala že s tou únavou je to tak, že na tebe padne náhle a máš pocit jako když vypneš robota......to by odpovídalo tomu, že už neujdeš domů - prostě jak popisuješ. Jasný, z toho pidimála utáhnout chod těla je opravdu náročné a než se s bypassem sžiješ a budeš moct jíst normálněji než teď (tekutou, po té kašovitou).

Holky ti chtěly říct, že je to hlavně o tom jak se ty cítíš... každé tělo reaguje jinak.

Nejlepší by bylo, kdyby ti to napsaly přímo holky co mají bypass za sebou, ale myslím, že když se hned ufrcneš a hodíš nás všechny do "domova důchodců" tak jím asi vezmeš chuť ti poradit... ,-)
Tady to fórum má opravdu svoje a po registraci se nováčci představí, snaží si vyhledat co potřebují a přitom se zorientují :-) A když odpověď nenajdou ptají se... Nikdo nemá zapotřebí se tu na tebe vytahovat, ale musíš být trošku trpělivá... a né se hned ufrknout a hodit nás do důchodu ,-)

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 14:15 

pavlina666 píše:
Dobrý den,mohla bych někoho poprosit o informace?Včera jsem byla propuštěná z nemocnice a jsem po gastrickým by-passu.
Moc by mě zajímlo do kdy musím být na lůžku.Kdy mohu vyrazit na prochazku no a samozřejmě kdy se mohu vrátit do běžného způsobu žívota. :oops:
Moc prosím o nějaké informace Děkuji Pavlina

666 jak dlouho máš být konkrétně na lůžku Ti nikdo neřekne, vše je indivindi...někdo druhý den po operaci ani neví, že nějakou podstoupil a někdo celý den prospí... stejně tak je to i po týdnu. Je jedno, po které operaci jsi, já mám za sebou TUBU i řešení refluxu biliopankreatickou kličkou a řekla bych, že jsem po obou operacích byla stejně fit! Únava přichází nárazově, takže se nedá říci předem, zda je dobré jít na procházku...určitě bych nešla nikam sama první týden až 10 dní. Vše si ale musíš ozkoušet sama, neexistuje univerzální recept na poo režim.

Pokud jsi sem přišla pro radu, bylo by dobré se tak i chovat. Nejsme žádný spolek pro starší a pokročilé, nebo jak jsi nás nazvala. Holky se Ti snažily pomoci :!:

Obrázek

3/3 2010 TUBU - váha v den operace 119 kilo
Made By MUDr. Michal Čierny in Břeclav

39 let, 1 klučičí prcek, přítel, modrá britka
CHTĚL BYCH, neznamená nic! CHCI, dělá divy!!!

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 15:30 

Na překyselení žaludku jsem brala mnoho druhu léku dokonce jsem k nim brala léky k potlačování šťáv do střev ale neúčinkovalo to dlouho.Nikomu bych nepřála zažít to,co jsem si musela zažívat já.Když se ve tři hodiny ráno začnete dusit pálí Vás celý hrudník a zvracíte žlutě.Pan doktor mě nepropouštěl,propustila mě paní doktorka se stravou to bylo jasné.A poučení jsem dostala ale bylo mi řečeno že to je náročnější operace a nemám to brát na lehkou váhu.Napsala jsem si panu doktoru Hrubému na mail v tomto směru jsem chytřejší.Bohužel nejsem člověk sedíci někde na Paláci který nic nedělá.Nikoho jsem nechtěla urazit,zaregistrovala jsem se jen pro to že mi známá řekla že se mám registrovat a že jsou zde všichni jak velká rodina kteří si píší jak se věci mají.
Já jsem si napsala o radu, a dostala jsem odpoveď ve stylu "tupče napíšu Ti to polopaticky,,

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 15:49 

pavlína
každý z nás něco dělá, někdo se po návratu z nemocnice musí starat o děti, někdo kdo je nemá si užívá pooperační režim, někdo spěchá do práce... ale není při této operaci kam spěchat, je opravdu náročná a chce to i dodržet i pooperační režim...
těch problémů po tubu je mi líto, asi to jednoduché nebylo, jaké léky si brala na ty žaludešní šťávy?Já, jen si nedokážu představit tu váhu, kterou budeš mít třeba za 2 roky po operaci, vždyť to bude přece velký úbytek... o tom si se s doktorem Hrubým mluvila?

Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 16:10 
Pavlina 666

ahoj, já jsem to jaksi nepochopila, ty nám zde píšeš, že Ti dr. Hrubý udělal bypass při 170 cm a70 kg?? Spočítala jsem si Tvoje BMI a vyšlo mi 24,2??????????????????? Opravdu je to možné???????A tento zákrok Ti hradila pojišťovna??? Nebo jsi si ho hradila sama??? Mě se zdá, že je to nějaký nesmysl, ty máš prakticky pod váhu, prosím o vysvětlení. Děkuji

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 16:16 

Holky, já si myslím, že to u 666 nebyl plnohodnotný bypass, ale to nám snad napíše sama. Podle mě jí MUDra udělal krátkou kličku, aby vyřešil problémy refluxu. Info by měla mít v op. zprávě, kde jsou i takové informace jak je klička dlouhá...

Obrázek

3/3 2010 TUBU - váha v den operace 119 kilo
Made By MUDr. Michal Čierny in Břeclav

39 let, 1 klučičí prcek, přítel, modrá britka
CHTĚL BYCH, neznamená nic! CHCI, dělá divy!!!

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 16:18 

také jsem to nějak nepochopila - bypass proto, že nepomáhaly žádné léky na překyselení nebo proč byla ta druhá operace ?? :roll: :shock: :roll:

na vše ostatní nemám slov, vše tu je už zodpovězeno a pod to se podepisuji...

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 17:17 

pavlina
děkuji za SZ ale měla by si to především vysvětlit tady, né jen mě... :wink:
jak sama vidíš, nejsem sama, kdo se diví, že máš při své váze a nízkém BMI bypass a jak píše Mona, pravděpodobně to není plnohodnotný bypass a měla by si tedy napsat, jak na tom skutečně jsi a jaké léky si brala, myslím, že to není tajná informace...
nemůžeš se divit reakcím, protože tato operace se při tomto BMI neprovádí a ty ji najednou máš... a o lécích, nevidím nic špatného napsat, jaké si brala a které ti nepomohli.... psala si, že si měla zdravotní problémy po tubu a léky nezabíraly...
každá z nás ty léky bere a tak není na tom nic špatného napsat jaké ti nepomohly :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 20:05 

Právě že léky nezabiraly.Klido Vám opíšu propouštěcí zpravu popř,pošlu do mailu bez iniciálu.Je tu psano R-Y gastrický by-pass,redon,LMWH,infuze krystaloidů,IPP pak je psán průběh.

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 20:13 

v tom případě to už chápu.. bypass nebyl operován kvůli váze, ale kvůli překyselení, mám pravdu Pavli ?? :roll:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 20:21 

Ano, pouze z překyselení.Hrazeno pojištovnou.
Taky jsem nevěděla že se to řeší operací,ale prý to bylo poslední možné řešení.Konzultovala jsem i s panem doktorem že bych nerada vypadala jako kostlivec.Ubezpečil mě že se nemusím bát.
No,Jediný človíček mi zde napsal to co jsem potřebovala vědět,aniž by mě kritizoval ale moc děkuji všem a pokud jsem se někoho dotkla tak se omlouvám ale ani já jsemna svou první zprávu nedostala pěknou odpověď.

Naposledy upravil pavlina666 dne 20 kvě 2012 20:35, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 20:22 

Verco...
pavlina666 psala, že už byla na tubě...ale co mě zarazilo, že se to překyselení řeší bypassem. A hlavně...jak velký úbytek se dá následně předpokládat, když už teď je na normální váze...

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina