fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 15 zář 2025 18:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 pro 2007 09:48 

Kačko tfuj tfuj tfuj. Víš jak se říká - jak na Nový rok tak po celý rok. Takže super :wink: :P

Minigastrický bypass 2.7.2007
SKYPE - veronika5382

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 pro 2007 10:32 

libuško, jseš pod 100! tak jseš docentka, úžasný dárek pod stromeček! Užij si svátků , pozdravuj tchýňku a mějte se , ahojky, a gratuluji!

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 pro 2007 19:55 

Kačenko, gratuluji :wink:
I já musím se svou troškou do mlýna. Mám taky termín a to 14.1. tak doufejme, že tentokrát už nechytnu nějakého bacila. Když si představím, že bych to měla v listopadu už za sebou...No to je život. Držte mi pěsti ať mi to tenkrát už taky vyjde a já začnu už taky počítat jen kila směrem dolů.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 pro 2007 20:48 

janoo, ty jdeš do turnova na tubuizaci? koukala jsem na jeich stránky a zaráží mne, že vůbec nenabízí tubuizaci jako takovou, také jen klasicky bandáže a bypassy, nemají žádnou prezentaci uspěchů a výsledků, dělá to ten mudr.hrubý pod hlavičkou nemocnice nebo sám? koukala jsem že je zástupce primáře. Kde jsou nějaké info o této operaci v této nemocnici? to se šíří jen info mezi lidmi ? Nebo mají taky nějaká setkání operovaných a tak? moc se mi nepovedlo toho najít, a zajímá mne to kvuli jedné známé, tak díky za odpověď

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 pro 2007 01:55 

Maruško odpovím Ti já: ano operace dělá MUDr Hrubý ale protože tubulizaci v cvelé naší republice nemá ani sto lidiče, výsledků je zatím velmi málo na to , aby se zpracovaly nějaké tabulky, přehledy apod. Je to moc v začátcích. Já si tenkrát tuto nemocnici našla když jsem hledala konkrétní nemocnice které tento zákrok provádějí (moc jich totiž není) a nejvíc mi asi napověděla osobní návštěva v nemocnici. Operace jako taková mě později přesvědčila o tom že jsem udělala velmi dobře a vzhledem k mým dalším zdravotním problémům a k tomu jak se k tomu nemocnice postavila (mluvím o tom nádoru) musím říct, že v lepších rukách jsem nikdy nebyla.

Tubulizace žaludku: 17.10.2007
42 let

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 23 pro 2007 11:28 

marie, já nejdu do Turnova, ale do Ostravy. A tubulizaci mi doporučil tamější doktor jako lepší alternativu k mému vysokému BMI, druhá věc, která mě přesvědčila je to že nebudu mít v těle žádný cizí předmět. U mě nejsou problém chutě, ale množství (bohužel) a nepravidelná strava, ale to se snad co nevidět změní, protože nastupuji do méně stresového zaměstnání.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 pro 2007 08:44 

Jani : tak pak dej vědět dojmy a zážitky :lol: já se ozvu pokud se dostanu k netu... :?:
Jinak ještě týden a kousíček a jdu na to :!: už se těším...na vánoce jsem dostala el. váhu co měří i tuk a vodu....a domácího robota..na kašičky...mám mi půjčila odšťavňovač...a pomalu se chystám na nákupy tekutých a poté i kašičkovytých věcí....dostala jsem i spoustu fajn knih a filmů takže po dobu co budu doma budu mít co dělat... :wink:

Váha po roce mezi 70-74kg nyní jsem těhotná-6.měsíc-od začátku těhotenství +6,5kg!!!

Předmět příspěvku: Bolest dlouho po operaci
PříspěvekNapsal: 03 led 2008 19:17 

Achojky vsem..mam trosku zvlastni problem,muj operater se s tim jeste nesetkal a proto prosim vas zda mate nejakou zkusenost nebo jste treba neco zaslechli..Ten problem spociva v tom,ze mam po operaci ktera byla 11.9.2006 velice silne,mucive bolesti leveho ramene..nikdy pred operaci sem zadnou bolesti netrpela,zadne potize nemela..s touto bolesti jsem se probudila z narkozy,nejprve mi bylo receno,ze to zpusobuje plyn kterym se plni bricho pri operaci a ten plyn tesne po operaci jeste neni vztrebam a proto tlaci na branicni nerv a proto tyto bolesti..jenze v mem pripade se nic nezlepsilo a ja silim bolesti dal..posledni dobou jako by se to zhorsovalo,vyhazuje me to z postele,pri kazdem nadechu jako by mi nuz vrazili presne do ramene..analgetika nezabiraji,konska davka zpusobi dacasny utlum tak o 50procent vic ani tuk.proto vas prosim zda mate nekdo nejakou zkusenost,jakoukoliv prosim sverte se.Na kontrole po bandu v prosinci 2007 me bylo doporuceno nove neurologicke vysetreni kdy u nej bude i muj operater a nasledna moznost diagnostickeho lapara zda neni nekde u branicniho nervu srust ktery toto vsechno zpusobuje..jinak sem z bandem moooooc spokojena,mam jej doplnen na celkovych 4.5 ml,po doplneni citin velike omezeni a musim si davat veliky pozor na to co a jak snim..jinak se to sekne a je po chuti :) preji vam vsem hodne uspechu a za pripadne zkusenosti predem dekuju..Vase Emily

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 led 2008 19:48 

tak takhle strašná bolest mě trápí už od listopadu což je proti tobě tedy málo, ale jak takhle dlouho můžeš vydržet? Já nejdřív skončila 2 x na pohotovosti na neurologii na bulovce, opichy, kapačky.. Ted chodím na fyzioterpapii, rehábka mne vždycky protáhne svaly, včera jsme dělali svaly pod žebrama , protože ta bolest mi vystřelovala pod levé žebro. Protože jsem měla na pravé straně přirostlou hadičku od portu, který mi museli ambulantně vyndat, při operaci mi srůsty zrušili, hadici zkrátili , a mám ji prý stočenou někde za žaludkem, měla a mám ještě podezření jestli mi nepřirostla zase někam vlevo. Ale je fakt že po třech opradu intenzivní fyzioterapii a hlavně i cvičení doma se bolest zmírňuje. Tak snad je to zkráceným svalem , který byl v křeči a ne hadicí. uvidíme co se vyvrbí, Každopádně informuj o stavu a výsledcích. Martina nám hodí diskuzi do tématu vše o bolesti....že? Emily napiš jak si dopadla, mám to podobné..

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 led 2008 20:09 

Ahojky Marie..me zebra neboli jen to rameno..je to naprosto presna bolest do stredu ramenniho kloubu.Pri nadechu bych se zblaznila ale pri vydechu jako by malinko povolila.Zit se s tim moc kvalitne neda to mas pravdu,rvu do sebe leky abych aspon trosku fungovala pac chodim do prace a mam 5 leteho kluka takze je to zaprah..urcite dam vedet a budu vdecna za jakykoliv postrehy z tve lecby..kdyz sem sla k obvodni mudr tak mi rekla ze to mam od bederni patere!!!!!!!! ano ctes dobre a dala mi B12 To mi samozrejme ani nahodou nepomohlo..Operovali me 11.9.2006 v pondeli,propustili domu ve stredu a uz v patek jsem skoncila na pohotovosti..tam me napichali injekcemi a poslali domu.Takhle to mam uz pres rok,jenze marodit porad nemuzu tak se radeji cpu leky abych fungovala alespon minimalne a cekam co mi reknou znovu na neurologii

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 led 2008 20:17 

tak lokalizace bolesti ramene je přesná, vyžádej si na obvodní lékařce doporučení na rehabilitaci. Fyzioterapeut mi prohmatal páteř, promáčkl kolem lopatek, a ted z jinou fy cvičím na protažení. Je fakt že jsem si myslela že je to jen rameno, ale to souvisí s ostatníma svalama. Nejsem si jistá jestli to pomůže, ale je pravda že když mě protahuje, bolí mne to z ramene až do zad. chodila jsem ted ještě na magnatoterapii, to nevím jestli je k něčemu a po cvičeních mám ještě 5 masáží. Moje obvodacka mi sama sehnala rehábku. Prášky beru taky, ale to moc nepomáhá, jen to trošku uleví. Ty bolesti ale silně připomínali bolest ze srůstů hadice na pravé straně, takže uvidíme. Ale rehabilitace určitě neublíží, říkala mi fyzioterapeutka, že tam často má lidi po operaci, kterým plyny podráždili svaly. Nemáš teploty když máš bolesti?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 led 2008 21:04 

Teploty nee.. nebo alespon to nevim pac sem se nikdy nemerila..uvidime co mi reknou,uz sem cvicila cviky co me doporucila neurolozka ale nic,zadna zmena..cvicila sem cviky presne na uvolneni svalovych kreci a nic..nepomahaji ani spasmolityka na uvolneni svaloveho napeti..uz opravdu nevim,muj operater mi rekl jestli mi pri operaci nebyl poskozen branicni nerv..uvidime co ukazi vysetreni

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 led 2008 21:48 

kdy máš naplánované vyšetření, sama jsem zvědava, je fakt že mě to nebolí od operace až tak po 3 týdnech po, ale taky mi nepomáhají prášky na spasmus svalů a i když mě to rameno bolí méně, pořád ho cítím a i ty žebra. Mám z toho obavu.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 led 2008 23:39 

Ahojky holčiny...nejsem lékař ale i takové silné bolesti mohou být od krční páteře,,,kdysi jsem to mívala......a taky když jsem měla brániční kýlu...nebyla vidět až při laparoskopii u bandu, od té doby, co mi jí odoperovali mám klid...taky tam asi na něco tlačila, ale měla jsem bolest, jak když mám vykloubené rameno a někdy jsem s ním nemohla ani hýbat

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 led 2008 11:13 

Achojky Taky10 kdybych nekdy mela problemy,aspon jednou s ramenem ale nic,ja se s tou bolesti probudila a jak do me rvali kapacky tak to bylo cim dal horsi..myslela sem si ze je to treba tim jak se najim,napiju a zaludek se malinko zvetsi ze to rameno boli tim,jenze me to boli at delam cokoliv,at sem najezena,hladova,at lezim,stojim,sedim..proste porad..nepomuze zmena polohy nic..vyzkousela sem snad vsechno..to je to co me trapi jinak svuj band miluju :D hodne mi pomohl a dal snad i bude..dekuju vsem za jakoukoliv radu jste zlaticka

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina