fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 27 srp 2025 02:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 858 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 58  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Padlé prstýnkové bojovnice...
PříspěvekNapsal: 10 led 2012 20:22 

Kači a Verča
Kači, každý jsme byli kapinku vyjukaní, z toho si nic nedělej, jsme prostě lidi. Všechno bude fajn, neboj. Operační techniky pokročily a tohle bude snad něco jiného. Za deset let budeme závistivě pokukovat po tlouštících, kteří budou hubnout, protože jim zahrají z gramofonu :D :D
Verčo,
to se dá přeci utřít, ale já mám úsměv rád. :D :D Už budu vážný jako datová schránka :evil:
Jindra

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."
28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace
3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg
54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka

PříspěvekNapsal: 10 led 2012 23:25 

Ji ndro v pohooo, nebylo to poprvé, ani naposledy (doufám), také mám úsměv ráda :lol: :lol: :lol:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 14 led 2012 22:43 

Zdravím všechny,

tak já se sem do klubu po letech vracím pro podporu a koukám, že z vás chytnu depku :? :mrgreen: .

Je tu někdo kdo s bandáží nemá problémy?

Já po bandáži jak jsem něco zhltala, nebo jedla moc rychle tak jsem zvracela. Nějak jsem si to časem neuvědomila a začala jsem u jídla hodně pít. Vše proteklo a já jedla a jadla.
Zhubla jsem zprvu 20 kg, ale hlídala jsem si kalorie a více se pohybovala. Jedla jsem vše, hodně kousala a počítala kcal. On mi pan doktor říkal, že zázraky nejsou , je to jen taková berla. Pak přišly rodinné problémy, změna zaměstnání, málo pohybu - přesněji žádný a ------ hup - šlo vše nahoru. Na kontroly jsem přestala chodit, protože jsem se styděla. Vždyť správnou stravu a pitný režim jsem nedodržova. Dokonce ani tu denní půl hodinku s hafana jsem nedělala - mám velkou zahradu. :(
Problémy nemám. Jen dnes jsem na nic jiného jak na jídlo nemyslela a pořád jsem se pozorovala. Pojedla jsem bez pití, trochu mě ten horní žaludek tlačil, pak to spláchla až za půl hoďky. Výsledek - nejsem přežraná a unavená. Uvidím co bude dál.

Když jsem to tu pročítala, tak je v podstatě jedno jestli mám bandáž, nebo šmiknutý žaludek. Po čase přestane všechno fungovat. Je to vše jen k nastartování - jinak celoživotní omezení - hlídání porcí, kalorií a pohyb.
Ještě jednou - je tu někdo, kdo má víc jak 4 roky bandáž a je s ní spokojen?

51 let, 3 teriéři + 1 kočičák v očekávání

PříspěvekNapsal: 14 led 2012 22:53 

jak, že tu pročítáš, že po čase stejně všechno přestane fungovat?? Tomu nějak nerozumím - vždyt se tu píše převážně o nefungujících bandážích, ne o jiných operacích, z čeho jsi tak usoudila ?? :roll: :roll: :roll:

Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 14 led 2012 23:03 

verca - někde zpět, v tomto tématu někdo napsal, že pan doktor/ka říkal, že časem si nějak tělo zvykne. Ale to za nějaký ten rok.
Že když se odstraní kus žaludku, tak se tím odstraní "čidla" která hlásí nasycenost, ale časem se ty buňky obnoví......Kouknu kde to bylo. Čtu to celý den.
Jo a škvarky z pekárny jsou bezva :D

PříspěvekNapsal: 14 led 2012 23:16 

Beata vždyt zrovna Jana tady píše která je 4roky po tubu a je pořád šlank . Já také vidím problém spíše v bandážích ale i tady se najdou vyjímky.

4.9.2012 plastika břicha .7.10.2013 znovu plastika břicha a rukou.
[color=#BF0000] Od začátku hubnutí -39KG

PříspěvekNapsal: 14 led 2012 23:24 

Romano - Nemyslím to nějak dramaticky, ale spousta tady je s bandáží nespokojena. Nediv se, že ve mě hrklo - co mě může ještě potkat

PříspěvekNapsal: 14 led 2012 23:29 

jojo, naprosto chápu obavy, když to tu člověk čte....bohužel je to realita, která se děje i když virtuální :roll:

joo a škvarky jsou fakt super, to máš pravdu :oops: :lol: :lol: :lol:

PříspěvekNapsal: 15 led 2012 00:33 

Beata asi jsme si nerozuměli ty jsi psala že je jedno kterou operaci člověk podstoupí ,že po letech to stejně nabere. Ale já jsem s bandáží ani nezhubla a měla jsem spoustu problémů. Díky foru jsem se dozvěděla i o jiných tipech operací . Dnes mám tubu a jsem nesmírně spokojená :wink:

4.9.2012 plastika břicha .7.10.2013 znovu plastika břicha a rukou.
[color=#BF0000] Od začátku hubnutí -39KG

PříspěvekNapsal: 15 led 2012 12:17 

Beatko
myslím, že jste si odpověděla sama:
1.Nějak jsem si to časem neuvědomila a začala jsem u jídla hodně pít. Vše proteklo a já jedla a jadla
co nám říkali neustále doktoři - při jídle se nesmí pít, pít až po 30 minutách

2.Zhubla jsem zprvu 20 kg, ale hlídala jsem si kalorie a více se pohybovala. Jedla jsem vše, hodně kousala a počítala kcal. On mi pan doktor říkal, že zázraky nejsou , je to jen taková berla
to ale říkali nám všem

3.Na kontroly jsem přestala chodit, protože jsem se styděla. Vždyť správnou stravu a pitný režim jsem nedodržova.

4 Jen dnes jsem na nic jiného jak na jídlo nemyslela a pořád jsem se pozorovala. Pojedla jsem bez pití, trochu mě ten horní žaludek tlačil, pak to spláchla až za půl hoďky. Výsledek - nejsem přežraná a unavená. Uvidím co bude dál.
jo tak to je

Myslím, že to je problém nás všek okroužkovaných. Jsem po operaci 6 let. Po operaci jsem měla za to, že takovou malou škvírou nemůže nic projít. Asi 2-3 měsíce jsem pila pouze vývar a pila vodu. Kila šla dolů jak po másle. Po překonání tohoto stavu, jsem měla misku 150 ml a do té jsem si dávala jídlo. Tuto misku používám stále, ale častěji už talíř.
Mám také problémy, ale z 75% si za ně mohu sama. Přestala jsem se soustředit na 5 jídel po max. 3 hod. a velikost porce (za ty roky to mám přece zmáknuté, když žaludek tlačí, znamená to stop), pitný režim (místo vody bez bublinek a čaje, víc piji Nestea čaje), pohyb (dřív jsem denně jezdila na rotopedu, chodila plavat... teď nic moc)
Jenom si omlouváme proč to nejde.
Já tedy nevím, ale mě před operací říkali, že je to opravdu jen berla, která nám má pomoc nastartovat jiný životní styl. Nepomůže žádná operace, pokud budeme podvádět. :shock:
Dnes sjem na tom tak, jak uvádím dole. 2.2 jdu na konzultaci a opravdu hodně zvažuji, zda podstupovat další operaci (Tubu), kdy pokud nebudu dodržovat celý život jistá pravidla, tak si opět ničím nepomohu. Nebo si nechám vyndat bandáž a začnu sama od sebe pracovat na sobě.

Mám kamarádku, která se mnou byla na operaci, byly jsem spolu na pokoji. Zatímco já jsem zhubla za 3 roky 55 kg, tak ona neustále bojovala s tím, že 5 kg dole/8 kg nahoře. Byla opravdu nešťastná. Teď, já přibrala 30 kg a ona zhubla 18kg a je v pohodě. Kde u ní nastal ten zlom neví. Zatím co já ztratila vůli k boji, ona ji získala.

Přeji nám všem, aby jsme tu vůli opět získaly.
Pěknou neděli

36 let, bandáž žaludku 6/2006
váha 2006 -141 kg, váha 2009 -87kg, váha 2012 -117kg

Naposledy upravil monajda dne 15 led 2012 12:23, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 15 led 2012 12:20 

Beata píše:
verca - někde zpět, v tomto tématu někdo napsal, že pan doktor/ka říkal, že časem si nějak tělo zvykne. Ale to za nějaký ten rok.
Že když se odstraní kus žaludku, tak se tím odstraní "čidla" která hlásí nasycenost, ale časem se ty buňky obnoví......Kouknu kde to bylo. Čtu to celý den.
Jo a škvarky z pekárny jsou bezva :D

Máš mylné informace ... neodstraní se "čidla" které hlásí pocit nasycenosti,ale odstraní se hormon hladu ghrelin který se postupem času obnoví .... pocit nasycenosti není tak "hmatatelný"

PříspěvekNapsal: 15 led 2012 20:25 

monajda : to je opravdu hezky napsané a hlavně upřimné... :wink:

7.2.2012 interna EKG
9.2.nástup - 10.2. 2012 opka bypass 130kgJablonec nad Nisou , 13.2. propuštěna domů ( 124kg)
Obrázek

PříspěvekNapsal: 15 led 2012 20:41 

monajda píše:

Dnes sjem na tom tak, jak uvádím dole. 2.2 jdu na konzultaci a opravdu hodně zvažuji, zda podstupovat další operaci (Tubu), kdy pokud nebudu dodržovat celý život jistá pravidla, tak si opět ničím nepomohu. Nebo si nechám vyndat bandáž a začnu sama od sebe pracovat na sobě.

Pokud si necháš odstranit kroužek a začneš na sobě sama pracovat tak to bude bez celoživotních pravidel?
Já si myslím, že máš v tomhle trošku zmatek a pleteš se .... dle mého názoru musíš ty pravidla dodržovat ať máš tubu či jinou operaci nebo nemáš a budeš hubnout bez operace .... to je totiž základ úspěchu v hubnutí ...
Já bych bez operace nezhubla ... nemám pevnou vůli a vím, že kdybych měla původní (rozežranou) velikost žaludku, tak se budu stejně dokrmovat dokud nepocítím, že jsem plná ... v tom je kouzlo celé operace, že jsme plní už po malých porcích které by jsme neměli vůli dodržovat při naší "normální" velikosti žaludku ....

PříspěvekNapsal: 15 led 2012 20:44 

Beatko taky se sebou strašně moc bojuju, protože mám v průběhu jídla strašnou chuť pít a taky hned po... Kdybych to ale dělala, tak už vážím asi 200 Kg :evil: :evil: Takhle vážím "jenom 140" :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: Mno... mám ale hodně podobné obtíže jako ty. Jakmile se napiju dřív než mám, můžu klidně pokračovat a v pohodě bych zvládla 300 gr steak s hranolkama a oblohou (nezkoušela jsem, ale cítím to tak :wink: :roll: ) často to ale tak mám i bez toho, že bych porušila i to pití... :?
Taky se zapomínám soustředit na to, jestli jím po třech hodinách... velikost porce.. já těch 150 ml běžně nezvládám.. ten hlad je hroznej. Navíc mám pocit že čím větší hlad mám a čím více dní to trvá, tím se úměrně ukazují další deka nahoře...
Ty jsi si jistá, že kdyby sis nechala vyndat bandáž, že začneš "sama od sebe pracovat na sobě"? Tak to Tě obdivuju... já jsem sráč, jsem slaboch, jsem nula... můžu si za to sama.. už jsem příležitost dostala a kazím si to sama.. mám strach že mi to potvrdí ještě doktor a že mě pošle tam, kam slunce nesvítí... a budu mít po reoperaci a po naději na nový krásný život...

Bojuju sama, bez reoperace.
Obrázek

PříspěvekNapsal: 15 led 2012 22:38 

bobule
no já si právě myslím, že nepletu. Nepsala jsem, že bez kroužku to nebude s celoživostním hlídáním. Myslím však, že když člověk nenodržuje pravidla s bandáží, nebo tubu, tak si může ublížit. Roztažení horní části žaludku - bandáž, roztažení změnšeného žaludku - Tubu. Do bandáže jsem šla s tím, že budu mít berličku, která mě pomůže k změně. Ale pokud člověk nedokáže opravdu dodržet předem nastavené pravidla, tak mu to je k ničemu. A protože také nemám pevnou vůli a vím, že jsem si tím zpět projedla 30kg, tak je pro mne otázka jak by pomohla další varianta operace.
Mám opravdu ráda sladké. Vezmu si třeba místo oběda tabulku čokolády a nic víc nemusím. V létě mě zase místo oběda stačí zmrzlinu. To jsem říkala i doktorce, že se sladkého nedovedu (a možná ani nechci) vzdát.

Myslím, že se hodně spoléháme právě na tu operaci, ale neuvědomujeme si, že hlavní je naše změna ve stavování, pohybu... Operace je opravdu jenom pomůcka (rozhodně veliká), která nám to pomůže rozjet.

Já bych bez operace nezhubla ... nemám pevnou vůli a vím, že kdybych měla původní (rozežranou) velikost žaludku, tak se budu stejně dokrmovat dokud nepocítím, že jsem plná ... v tom je kouzlo celé operace, že jsme plní už po malých porcích které by jsme neměli vůli dodržovat při naší "normální" velikosti žaludku ....

Takto to aspoň u mne ale nefungovalo a stalo se to i dalším, kteří již operaci mají. Po bandáži jsem zhubla 55 kg za 2-3 roky. COž pro mne bylo něco úžasného. Protom jsem však zjistila, že pocit plnosti je už při trochu větších porcích než jaký jsem měla po operaci, ale říkala jsem si že se žaludek ozve,kdy je plný. A po dalších 3 letech? Ozývá se stále, tak jak, kdy a proč se ksakru ty kila vrátila?

Je to opravdu jenom můj pocit v mé situaci. Uvidím co dáme s doktorem dohromady. Třeba tak budu další s Tubu, nevylučuji to. Jenom chci být opatrná, protože vím, že nemám pevnou vůli.

36 let, bandáž žaludku 6/2006
váha 2006 -141 kg, váha 2009 -87kg, váha 2012 -117kg

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 858 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 58  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina