muchomurka99 píše:
hezký večer všem!
několikrát jsem tu narazila na zmínku...i jsem si všimla pod metříky, že někdo podstoupil např. tubu+ žlučník (2v1). To bylo vaše rozhodnutí ?...jako vykuchat, co půjde při jednom řezu

...a nebo vám to bylo doporučeno?...taky jsem se dočetla, že hodně z vás po operaci chodí na opku se žlučníkem...má to nějakou souvislost? jak se např. liší stravování po opce, a po opce+žlučník? Díky za odpovědi.
Ahoj, jsem ten případ 2v1. Předoperační vyšetření zjistilo, že mám kamínek ve žlučníku a dr. Hrubý se mě před operací ptal, jestli si nechci nechat žlučník vzít při operaci tubu, tak jsem souhlasila. Prý stejně za nějakou dobu pak ženský chodí a mají s tím žlučníkem problémy a musí ven. Je to ale další narkoza, další ztráta času atd. Prý za tu dobu, co dělá tyhle bariatrické operace s tím má tu zkušenost, že je lepší to právě vzít najednou, když už tedy někdo před tím měl problémy se žlučníkem. Stravu jsem dodržovala pouze takovou, jaká je po tubu, nic víc nic míň. Nemám dodnes žádné problémy, takže za sebe doporučuju.
Hezký den Dana
Muchomůrko! Baculatí lidé mají často problémy se žlučníkem. Navíc se při hubnutí často (snad ne úplně vždycky) vytvářejí žlučníkové kameny. Tady měl skoro každý vícero pokusů o zhubnutí a vlivem jojo efektu zůstaly jako důsledek jen ty žlučníkové kamínky. Já mám jeden dvoucentimetrový šutr. Když se operace žlučníku spojí s jinou operací, ušetří se jedna narkóza.
Jeník.