Nedá mi to se nepřihlásit...
Bambulko,
kysané zelí, grepy, citrony na snížení cukru, to je opravdu jen pověra!!! Cukr 16,6 je hodně, jediné co ti pomůže ho snížit je vynechání jakýchkoliv sacharidů (vč. příloh) a fyzická zátěž, aby tělo spalovalo. Ideální řešení by byl pro tebe glukometr na doma, aby sis udělala glykemický profil. Taky tě diabetoložka pošle nejspíš na oGTT, což je zátěžový test kdy budeš pít roztok glukózy a bude se dělat odběr za 60 a 120 min. Podle toho zjistí, jak se s tím tělo popere.... Já mám třeba taky ráno vyšší glykémie, ale po jídle je mám ok (teda, občas). Jinak čím tě nepotěším je, že jakákoliv potravina zvyšuje hladinu cukru v těle, ale samozřejmě jako objektivní údaj se bere čas 90 min po jídle.
A upřímně, radši si dej do pořádku toto a operaci odlož, než za každou cenu riskovat špatný průběh.
No a pokud bys chtěla investovat do svého zdraví, glukometr stojí cca 1000,- Kč (
http://obchod.mte.cz/onetouch-ultra-easy-p10) a papírky 600,- Kč (50 ks). Hlavně teď, ze začátku než se ti to upraví, je lepší mít přehled. No a pokud ti dají inzulín, tak není úplně samozřejmostí že okamžitě dostaneš glukometr, i když by jsi ho logicky mít měla. Správně se měří před každou dávkou inzulinu... A taky bys věděla, že v okamžiku kdy je ti divně, tak jestli máš hypo nebo hyper.