Lauritania, nadarmo se neříká, že se člověku vše několikanásobně vrátí.

To já na základce nosila brýle a děcka se mě smály do brejlovců, slepoňů atp.

To víš, že jsem tím tiše trpěla, ale dnes se musím smát, když se scházím s kamarádkama z dětství a jdeme na večeři. Buďto jim ten jídelníček držím, páč mají krátké ruce (asi dalekozrakost) a nebo jim ho rovnou čtu, páč si nechaly doma brýle.

To jsou prostě paradoxy. A ještě jeden příběh mě napadá. Kamarádila jsem s holčinou, která měla také velký problém s váhou. Byla odstrčená na okraji kolektivu a já se jí zastávala a chránila jí před zlomyslnýma dětma. Bylo mi jí líto, ale také se přiznávám, měla dobré svačiny, s kterými se ráda podělila.

Žila jen s maminkou a babičkou a ti jí z velké lásky překrmovaly. Když jsme odešly ze základky, neviděla jsem jí hezkých pár let. Pak jsem jí potkala - krásnou, štíhlou, sebevědomou, dvě nádherné děti a šikovného, fakt pěkného a prý i moc hodného manžela. A tady se mi zase potvrdilo životní moudro, že vše špatné je pro něco dobré, že pod tlakem se z černého uhlí stává diamant a co tě nezabije, to tě posílí...