Annax a Bobule,
holky, tak pro Vás, protože Vás to zajímá malý popis první anabáze mé dnešní cesty:
Nejel jsem tímhle dopravním prostředkem už dost dlouho a tak to pro mě bylo zajímavé.
První je to, že jsem došel k pokladně a ta dobrá žena mě oslovila, jetsli chci lístek na IDS nebo....netuším, co bylo to druhé. Těžko odpovědět, když netuším, co je to IDS (zjistil jsem si na google později). Řekl jsem, že mi stačí normální jízdenka na rychlík, což ona vzala jako pkus o nějaké koketování.
Dala mi do ruky lístek, který nebyl oním hnědým kartonkem, jak jsem byl zvyklý dřív a na půl pusy utrousila (vidíc před sebou cestujícího poloidiota) abych si ten papírek nezapomněl označit na nástupišti.
Označit jak? Čím, kým? Sledoval jsem jako lstivý Afghánec ostatní jedince na příslušném nástupišti. Výsledkem sledování bylo, že některé individua strkali ty lístky do takové žluté plechové skříňky, což jsem se snažil umně napodobit, leč asi 5x bez jakéhokoliv výsledku. Potom člověk zvítězil nad přírodou a mě se povedlo nanést na lístek jakousi změť nepřehledných čísel, které mě učinily býti způsobilým další přepravy.
Přihrčel vlak s nápisem Olomouc a tak směřujíc :-do Vyškova, jsem do něj nastoupil a usadil se. Vlak se hrkavě rozjel a zamířil z Brna. Ale najdenou se venku mihl Rajhrad a já zjistil, že onen prostředek dopravní sice míří do Olomouce, ale ne přes Vyškov, ale Břeclav, Otrokovice a Přerov.

Když jsem se s tou starostí svěřil zřízenci k tomu určenému - jakýsi kontrolor jízdenek, tak mě ta dáma vysadila v Šardicích a sdělila mi, že jsem povinen zakoupit jízdenku novou a pokusit se za pomoci rychlíku opět zavítat do Brna a svůj pokus o cestu do Vyškova tentokrát úspěšněji vyzkoušet. Když jsem spěchal podchodem do ošklivé nádražní budovy (protože rychlík od Břeclavi dorazil stejně jako ten můj a další jel až za dvě hodiny) na kočičích hlavách jsem si podvrtl kotník.
Dobelhal jsem k pokladně, kde spala tlustá dáma a já jí necitlivě probuil svou žádostí o cestovní doklad do Vyškova. Ptala se jak chci jet a když jsem se dotázal na možnosti lodní dopravy, tak se evidentně urazila. Protože očekávaný vlak se pomalu rozjížděl, neoznačoval jsem jízdenku pomocí žluté piksly a přískoky jsem se do něho vetřel.
No a to je první polovina toho příběhu. Potom, že cestování vlakem nepřináší zážitky.
Jindra

28.6. 2011 první konzultace na SurGal clinic Brno, tam i "kolečko."28.11.2011 konzultace v Břeclavi s MUDr. Čiernym - váha 124,6 kg - stanoven termín operace3.1.2012 omega bypass Břeclav MUDr. Michal Čierny při 119,8kg54 let, 2 dospělé a úžasné děti, jedna fajn manželka