fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 24 srp 2025 22:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 04 dub 2012 20:09 

Mrazilko
Když máš vyběhané kolečko, vezmeš všecky papíry a jdeš jinam, termín dostaneš brzy.
Podívej se na Míšenku, kolečko měla hotové, bohužel v Břeclavi nespolupracují s její pojišťovnou, tak zavolala do Turnova a má termín už v květnu.
Na OB dělají jenom plikace, proto Ti bypass rozmluvili :roll:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 04 dub 2012 23:21 

Mrazilko,

Annax má pravdu, bossice mi dala kontakt na MUDr. Hrubého a já s tím telefonátem otálela, říkala jsem si, že si zkusím ten bypass vydobít na pojišťovně přece jen v Břeclavi, ale asi by to bylo na dlouho.. myslela jsem si že bypass omegu dělají jen v Břeclavi, ale pak jsem zavolala do Turnova přímo MUDr. Hrubému - řekl mi že má pokrytí od mojí pojišťovnu, bypassy že dělá i když omegu ještě nedělal a termíny cca do 2měsíců. A tak jsem se tam objednala a zrovna měli volný termín konzultace další den, tak jsem to brala jako výzvu osudu ,-) a fakt se tam rozjela a rovnou se tam domluvila s MUDrem na termín :-)
Absolvovala jsem opravdu velice zajímavou přednášku o všech bariatrických operacích co mě mimo jiné pomohlo zodpovědět některé dé té doby nejasnosti a teď se těším na 22.5. kdy razím do Turnova absolvovat 23.5. bypass omegu :-))).. a to prosím až z Brna ,-) 3 hodiny bez zastávek autem.. ,-)

Víš co, není to jen tak, třeba pro mě je to opravdu životní rozhodnutí a je hloupost se nechat od někoho do něčeho natlačit co vlastně ani nechceš. Zkus zajet do Turnova minimálně na tu přednášku a konzultci a pak se uvidí, třeba se přece jen pro Plikaci nakonec rozhodneš ale bude to jenom tvé vlastní svobodné rozhodnutí a nikdo tě do ničeho nebude tlačit nebo ti něco vnucovat.

Tak Mrazilko, přeji hodně štěstí!!!! :-)

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 05 dub 2012 06:45 

moc vám děkuji za rady a názory,již jsem podnikla nějaké kroky k tomu abych si vše ujasnila a rozhodla se správně,ještě jednou moc děkuji

PříspěvekNapsal: 05 dub 2012 07:19 

Mrazilko, já mám taky bypass, měla jsem při první konzultaci 118 kg, při operaci 112 kg, je mi 42 let a měla jsem zvýšený cukr. KAŽDÁ operace má své výhody a své nevýhody, ty je třeba dobře poznat a ujasnit si, co je pro MNĚ nejdůležitější, co méně.... Absolutně nemá smysl jít na nějakou operaci jen proto, že ti ji vnucují (třeba proto, že nic jiného neumí). Ty s tím budeš žít, Ty poneseš všechny následky.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 05 dub 2012 08:58 

Mrazilko tohle všechno jsme ti už psaly v tématu Plikace........... :lol: :lol: :lol:

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

PříspěvekNapsal: 08 dub 2012 20:07 

Nemohu jinak než se s vámi podělit o jeden případ ze života:
hrozně mě baví, jak tady všichni řeší ktrou operaci, kde, aby už dostali termín,aby už to bylo....kila šla dolů, konzultují každé sousto... ale pak jsou lidé, kteří váží 150kg, příííšerné zdravotní problémy, od dny, přes tlak, páteř, deprese, atd. a když jim doporučí aby šli nakonzultaci do Břeclavi, tak to odmítnou s tím, že by se pak už nikdy nemohli najíst...
¨
moje teta, před pár týdny jí to doporučil lékař, ohrnula nos nad Břeclaví, že jednak nechápe proč by měla jezdit do malého města, přece v brně musí být lepší nemocnice, a pak to odpískala s tím, že by se už nikdy v životě pořádně nenajedla....podotýkám, že když to celé říkala mojí mamce, tak nevěděla, že jsem to podstoupila, před touto částí rodiny jsem to moc neventilovala.

úplně jsem se zděsila, když mi došlo, že tady na tomto fóru představujeme jen část z celkové populace tlouštíků (někteří již bývalé tlouštíky, že) a přitom podstatné části to vlastně vyhovuje a pokusy o pomoc odmítají.... no hodně štěstí

Obrázek
Jde to ztuha, ale jde to...

PříspěvekNapsal: 08 dub 2012 20:35 

jana123 a prave v tomto je ten podstatny rozdiel medzi nami a tymi ''ostatnymi''....myslim,ze nas netreba odsudzovat - prave naopak!!! Nie kazdy najde odvahu naozaj bojovat a dodrziavat pravidla uz do konca zivota a obetovat kvantitu jedla :( a je to skoda....

PříspěvekNapsal: 09 dub 2012 06:20 

To se radsi najim malo a kvalitne a uspokojenim a BEZ VYCITEK, nez porad kontrolovat a hrozit se, co bych si jeste dala... A "vedlejsi" produkt je hubnuti, tak jsem rada, ze ta moznost je, ze mi to pojistovna umoznila, kdyz ji jen platim a platim :lol:

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

PříspěvekNapsal: 09 dub 2012 15:37 

jana123 To máš tak, jsou skupiny obézních lidí. Jedna skupina, do které patříme my je ta, která jí ráda, ale ještě raději by dělala spoustu jiných zajímavějších a příjemnějších věcí. Prostě jíme ( případně jsme jedli) více než bylo zdrávo. Někteří z nás proto, že byli ve stresu, měli deprese, nebo neviděli východisko z jisté situace. A tato skupina se tomu postavila čelem. Řekli si a dost... odteď chci jíst jen proto, že musím, abych přežila.

Potom je jiná skupina lidí a to jsou ti, kteří hořekují nad tím, že mají spoustu zdravotních problémů, dobře ví, že operací by se části problémů zbavili. Ale oni hledají důvody, proč operaci nepodstoupit. Vždyť dobré jídlo, hlavně když je ho spousta je to jediné dobré, co jim na tomhle " zavšiveném" světě zůstalo a co by s nimi bylo, kdyby se už nikdy nemohli do syta najíst?
To že si ten svůj život "zavšivili" sami nevidí, protože všechny problémy připisují ostatním a hlavně svému osudu.

Po všech peripetiích operována 7.2.2013 ve Vítkovicích... Tubu

PříspěvekNapsal: 09 dub 2012 17:50 

No, holky, já bych zas nikoho tak neodsuzovala. Operace má i svá rizika a je na rozhodnutí každého jednotlivce, jestli ji podstoupí. Já jsem za ni šťastná, ale druhému bych ji nevnucovala. Každý svého štěstí strůjcem.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 09 dub 2012 18:28 

Mám několik známých, kteří jsou obézní, ale na žádnou operaci by nikdy nešli a i mně se diví, že jsem ji podstoupila, zvláště nyní, když se mi váha zase vrátila, tak to už vůbec nechápou... :roll: je to jejich názor a mají na něj právo ... :wink:

10.10.2012 konzultace Ostrava Dr.Holeczy---váha 133 kg...... operace BPD byla 28.1.2013Obrázek

PříspěvekNapsal: 09 dub 2012 19:03 

Holky těžko říct, konkrétně já když jsem se poprvé před lékařem (endokrinologem) zmínila že uvažuji o bandáži (o ostatních operacích jsem nevěděla) tak se na mě úplně osopil že to by mě v žádném případě teda nedoporučil, protože už bych se pak nikdy nemohla třeba vůbec najíst. Já mu důvěřovala a pochopila jsem z toho že toto asi není ta správná cesta ...navíc představa po tom všem co si člověk užil s hladověním při dietách, že bych nakonec skončila tak že bych se nemohla vůbec najíst mě fakt vyděsila natolik že jsem to zavrhla a dál neřešila.
Jenomže nedávno jsem se k té myšlence vrátila, a právě díky tomuto webu jsem získala dost informací na to abych se k operaci prokousala a hlavně sama mohla rozhodnout, bez toho aniž by mi někdo nadiktoval že bandáž je to nejlepší co je..
Víš jestli teta potkala někoho kdo jí tak dobře odradil, jako mě po prvé, tak se nedivím že nad tímto ohrnuje nos, protože vlastně ani neví...

Jinak pro mě to teda není jednoduché rozhodnutí, přesto se už nemůžu dočkat svojí operace a hlavně toho, že budu mít konečně svoji brzdící klapku :) :-)...

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 09 dub 2012 23:47 

Holky k tomuhle tématu mám taky své poznatky. Manžel mě maximálně podporuje. Kamarádky asi tak půl na půl-spíš mají strach z možných komplikací a rizik po operaci. Ale mamka a její sestra.... Stále mě odrazují- přitom všichni jsme na stejné lodi a i když jim je přes šedesát a bojují s obezitou od dvaceti,tak jsou razantně proti. Přitom jim jejich nejstarší sestra zemřela před dvěma lety na komplikace obezity v sedmdesáti letech při 170kg. Já se taky bojím,ale chci být mámou na plný úvazek a ne se někde za holkama potácet. Věřím,že vše dopadne dobře.
Všem tu držím palce ke SVÉMU správnému rozhodnutí (ať je už jakékoliv).
Já se k tomu taky odhodlávala asi 10let. :D

Obrázek[/url]

39 let, souboj s váhou od 12 let, úžasný manžel, 2 krásné holčičky 8 let a 5let

2.5. 2012 TUBU Turnov Mudr HRUBÝ , v den operace 147kg A JE TO ZA MNOU. TEĎ VPŘED DO NOVÉHO ŽIVOTA.

PříspěvekNapsal: 10 dub 2012 06:44 

Ramitešá
neboj se .... až mamka a její segra uvidí jak to dáváš v pohodě, že se v podstatě nic nezměnilo kromě velikosti porcí a tvého šatníku, tak se třeba chytnou za nos a půjdou nakonec do toho taky ...
Moje mamka teď nedávno podstoupila tuhle operaci taky (tubu) a je spokojená a cítí se po zdravotní stránce mnohem líp a to jí je 61 let :wink:

PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 07:55 

Zdravím všechny,
ráda bych šla do bypassu a zajímalo by mě, zda po této opce může člověk darovávat plazmu. Jsem dobrovolný dárce a chodím darovat každý měsíc od roku 2008. Změní se něco po opce?

30.4.12 konzultace ValMez, Mudr. Bařinka
15.5.12 obezitoložka ValMez, spiro, RTG
17.5.12 psycho
24.5.12 gastro,
14.6.12 TUBU ValMez

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina