Petulinka: No

kouření: Já hulila od svých 17-ti let. Letos mi bude 63 let. Pár neúspěšných pokusů, nejdelší 3 měsíce. Objevilo se mi astma sice ne z kouření, ale následek kdysi prodělaného černého kašle, ale samozřejmě mi cíga dech nepřidaly. Když jsem byla poprvé u dr. Owen, tak mi řekla, že jsem s tím astma dost riziková/anestezie/ a že bych měla přestat. Já zkoušela náplasti,Nicorette trubičky, elektronickou a vše na .......... Ten 3- měsíční pokus byl po velmi silných antibiotikách/nejenže se nesmělo pít, ale ani kouřit/. Oni věděli, proč to tam píší. Já krmila rybičky, jen to fiklo a tak jsem musela přestat. Po dobrání antibiotik jsem ještě 2,5 měsíce vydržela, pak jsme měli v práci fofr a celonoční hlídání/dívčí pasťák/, někdo mi nabídl cígo, já ho bezmyšlenkovitě vyhulila, semtam jsem si koupila od kolegyň cígo a pak mi kámoška dala za jednu službu krabičku a to byl můj konec!
Doktorka mi předepsala Champix, je sice drahý, ale vyšlo to jako cíga, u mne i levněji, protože já jsem v poslední době hulila i 25-30 denně. Užívá se to 3 měsíce a fakt není chuť na cígo. Jen u mne problém co s rukama a tak přišla na řadu el.cigareta bez nikotinu. Od 1.6.2011 jsem

NEHULILA/čteš správně/

, až po opce jsem mezi jídly dostávala chutě na něco zobnout, což nešlo/ne z hladu/a tak jsem si u rákosníků koupila kusovky a začalo to. Teď po měsíci už jsem tak na 3-4 cigaretách a je mi jasné, že v tom zase lítám. Tak až půjdu na kontrolu na plicní, tak si doktorovi řeknu o recept, protože bohužel mi tolik nevadí zdraví/i když se mi astma skutečně zlepšilo/, ale finance, důchod tak velký není. Doktorce si neřeknu, protože bych se styděla. Když tak se na ten Champix podívej na netu. Tak pa Hanka

První návštěva na klinice 16.5.2011,váha 117.6, pak vyšetření nadledvinky. Přestala jsem na radu MUDr. Owen kouřit a do září přibrala na 124kg.
Opka/plikace/ 5.3.2012 na OB klinice- MUDr. Doležalová, těsně před opkou váha 116,9.
[/b] Žiji sama, ale mám 2 dospělé děti a 6 vnoučat