MONO - díky za vše! Dobře vím, co to znamená organizovat sraz a dobře vím, jaké to je, když pak "organizátor" platí za "zapomětlivce" - proto NAPROSTO SOUHLASÍM S TÍMTO OPATŘENÍM
Nejjednodušším řešením by ale bylo, kdybychom každá u vchodu obdržela svou účtenku /klidně je vytvořím na každý jednotlivý nick a provozovatel je před příchodem opatří razítkem a stanoví taxu při jejich ztrátě - i když toto je při dnešních restauračních pokladnách zbytečné...... prostě ten kdo ji ztratí platí cecko co zbude
Jde tedy o to, jestli by byl číšník ochoten psát každému jeho objednávku na účtenku......
Sunifuni ...... také mám trochu zkušenosti s restauračním a hotelovým provozem. Píšeš, že slušný podnik zálohu nepotřebuje. Také se snažíme být slušným podnikem, který nepožaduje ani zálohy na ubytování. Bohužel jde o to, že neslušnými se stávají mnozí hosté, kteří této slušnosti /reku až blbosti/ zneužívají ...... objednají pobyt s polopenzí - nepřijedou - a ty pak týden konzumuješ navařený guláš, nemluvě o pokojích, které neprodáš ani jako last minute

. A možná právě proto se takto chová restaurace, kde se máme srážet, neb v minulosti narazila na několik neslušných hostů..... HAWK - dosti jsem již napindala, omlouvám se za dlouhý monolog - ale musela jsem