fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 28 srp 2025 23:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 20 kvě 2012 20:38 

jedůvko vím, že už je po tubu... úbytek tady už nejspíše nebude velký - jen z tekuté a kašovité stravy... tělo se s hubnutím vyrovnávalo už po tubu, ted se toho moc nezmění - velikost porcí zůstává stejná, tady se opravdu jednalo o překyselení, kterého se Pavlína nemohla zbavit, ani přes veškeré léky, je to další cenná informace, o které jsme jak se zdá zatím nikdo nevěděl - že tento problém lze řešit bypassem.
Pavli a mě ted zajímá - pomohl Ti bypass, jak to máš ted s překyselením atd ?? :roll:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2012 06:15 

pavlína

a můžeš prosím napsat, co ti konkrétně nepomohly za léky, co si brala?
překyselení žaludku tady řeší každá z nás, někdo méně, někdo více ale řeší se to zde, tím dáš třeba tip ostatním, co jim jejich léky nezabírají... :wink: a taky je to trápí :?

a kde ti dělaly tubu? taky v Turnově?

Obrázek

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2012 08:02 

Dobrý den,mohu říci a zaklepat na zoubky že mám zatím pokoj :P přez den necitím zvedání štáv a v noci se nedusím ale musím podotknout že musím brát minimálně měsíc omeprazol :( .za měsíc jdu na konzultaci a tam se uvidí.Oba operační zákroky mi byli dělány v Turnově u pana doktora Hrubého.Omeprazol jsem brala po tubu ale učinkoval dva měsíce a pak vůbec neučinkoval.Přešlo se na další léky Apo-ome apod. postupně jsem knim musela dodávat volně zakoupené léky většinou Renee to jsem cucala v posteli před spaním a ve tři ráno už jsem se stejně dusila a konečná byla s Nolpazou.Zabíralo to pouze pár týdnů.Bylo to hrozný ale zatím se držím tak snad to tak zůstane další operaci bych už nerozchodila.

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2012 08:38 

pavli možná budeš muset brát Omeprazol nebo něco podobného celoživotně, ale to není nic neobvyklého... hlavně, aby už bylo vše OK, držím palečky !! :wink:

No a ted, když už víme všichni všechno, tak můžeš zabojovat s metříkem, co Ty na to?? :wink: návod najdeš zde :arrow: viewtopic.php?f=34&t=252 :wink:

26/8/11 abdominoplastika TU
15/11/11 stehna + žlučník = 2V1 TU
18/11/13 paže + prsa Brno
Konec metříku 14/1/11 = 75kg a bojujem dál :wink:
Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál...

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2012 10:32 

pavlina666 píše:
Ano, pouze z překyselení.Hrazeno pojištovnou.
Taky jsem nevěděla že se to řeší operací,ale prý to bylo poslední možné řešení.Konzultovala jsem i s panem doktorem že bych nerada vypadala jako kostlivec.Ubezpečil mě že se nemusím bát.
No,Jediný človíček mi zde napsal to co jsem potřebovala vědět,aniž by mě kritizoval ale moc děkuji všem a pokud jsem se někoho dotkla tak se omlouvám ale ani já jsemna svou první zprávu nedostala pěknou odpověď.

Pavlíno
tohle je moje první zpráva na tvoji otázku
bobule píše:
Pavlíno
Ahoj, možná by nebylo od věci nám taky o sobě trochu víc napsat ... například to kde jsi operaci podstoupila, kolik ti je let kolik vážíš atd.

Na otázky které si tu položila si musíš odpovědět ty sama protože je to hodně individuální a záleží na tom jak se člověk po operaci cítí.
Každý to máme jinak a nějaký určený časový termín jak dlouho prostě neexistuje.
Vše se odvíjí od tvé fyzické kondice a momentálního stavu.

.... mohla by si mi prosím napsat co je na té odpovědi nepěkné?
Napsala jsem tam vše co po mě tvým směrem napsaly i holky ... děkuji za vysvětlení

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2012 11:21 

Promiň byla to ta druhá zpráva.
Ještě se zde neorientuji tak jak bych měla.

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2012 11:33 

Pavlíno
Neboj zorientuješ se tady brzy ... není to nic složitého a ty jsi mladá a jistě ti to půjde rychleji než nám starším a starým. :mrgreen:
Každopádně ti přeju aby se tvé potíže s refluxem vyřešily.
Pro tohle forum jsi přínosem i ty protože takovouhle reoperaci kvůli těmto problémům tu nemá asi nikdo takže další zkušenost, která je vítána.

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2012 09:04 

Ahoj, chtěla bych se zeptat, vy co máte tento druh operace, měli jsme předtím nějaké jiné problémy jako byl vysoký tlak nebo cukrovka?
Jde o to, že já mám pocit, že až na obezitu, jsem zatím úplně zdravá, ale úbytek který bych chtěla mít je veliký, takže bych chtěla typ operace, která s tím nejvíce pomůže. Což mi přijde, že je právě bypass. Jen nevím zda o něj má smysl žádat, když mě právě cukrovka nebo tlak netrápí.

Břeclav - 24.1.13 nástup na tubu - Břeclav - úspěšně zvládnuto
1.12.2014 - abdomino ... FN Brno ... dr. Adlerová ... největší spokojenost
26.1.2015 - po 11 letech a jednom prodělaném IVF, po adopci malého Adámka, jsem zjistila, že jsem těhotná :)

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2012 09:09 

Delli, já jsem to měla obráceně. Měla jsem BMI "jen" těsně nad 35, ale hodně zdravotních komplikací.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2012 09:12 

Delli
Byla jsem na tom podobně. Krom obezity jsem neměla vůbec žádné potíže. Ale mám je v anamnéze ze všech stran v rodině. Přes infarkt, cukrovku, vysoký krevní tlak atd. Proto jsem s tím chtěla něco dělat ještě než se to projeví u mě. A protože jsem byla a stále jsem přesvědčená, že jsem neměla až tak veliký problém s přejídáním a velikostí porcí, jako spíš s tím, že moje tělo by přežilo hladomor, tím chci říct, že mám pocit že vyzoblo každičkou kalorii v přijaté potravě, chtěla jsem bypass, aby se snížilo i množství absorbovaných kalorií. A to, že mám žaludek malinký mě zase nutí jíst přesně pravidelně. Takže já jsem hrozně moc spokojená. Nevím jaké jsou zkušennosti ostatních, ale mám pocit, že je hubnutí o něco pomalejší než např. u tubu, ale to mi absolutně nevadí, protože kdyby bylo rychlejší, v mém případě bych mohla darovat kůži, protože ji mám hrozně jemnou a vytahanou. Takže rychleji by to jít nemělo.
Gratuluji k rozhodnutí a hodně štěstí.
:D :D :D :D :D :D :D

30.11.2011
omega gastrický by pass, MUDr. Čierny, při první konzultaci 113 kg, v den operace 115 kg
- začátek lepšího života
3.5.2012 DOSAŽENO NADVÁHY
30.11.2012 žlučník, MUDr. Čierny
2.4.2013 vnitřní stehna (pokud dostanu odvahu) - 25.01.2013 - ZRUŠENO -odvaha nepřišla, necítím se na to
35 let, 5-letá cácorka

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2012 09:16 

Já si myslím, že to s tím pomalejším hubnutím než u tubu je pověra. Je to spíš o jedinci než o typu operace. Připadá mi to, že se hubne tak nastejno. I s tou délkou hubnutí. Můj názor.
Spíš mám pocit (nechci se ale nikoho dotknout!), že v případě plikací se hubnutí dříve zastaví, resp. zhubne se méně kilo než s tubu nebo bypassem. Tak myslím, že je to lepší pro ty co nemají až tak vysoké BMI. Ale zase třeba Lenka1975 shodila kolem 60 kilo s plikací, ale mám pocit, že je to výjimka.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2012 09:23 

Jo jo, každý jsme originál a každý reagujeme na stejné věci jinak.
Přesně by se to dalo říct pouze pokud by vzorek operovaných jedl, pil, a hýbal se naprosto stejně po nějakou dobu a pak by se porovnaly výsledky, ale takto máme každý jiné stravovací návyky i po operaci a od toho se odvíjí i ta rychlost.

30.11.2011
omega gastrický by pass, MUDr. Čierny, při první konzultaci 113 kg, v den operace 115 kg
- začátek lepšího života
3.5.2012 DOSAŽENO NADVÁHY
30.11.2012 žlučník, MUDr. Čierny
2.4.2013 vnitřní stehna (pokud dostanu odvahu) - 25.01.2013 - ZRUŠENO -odvaha nepřišla, necítím se na to
35 let, 5-letá cácorka

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2012 09:30 

oki, díky

plikaci jsem už zavhrla, chtěla jsem jí s tím, že je to vratné, ale jak jsem zjistila, tak až zas tak vratné to není, takže se rozhoduji mezi TUBU a Bypass s tím, že si nejsem jistá zda mi pak doktor bypass schválí, protože právě říkal, že to spíše pro cukrovkáře a krom mě i u nás v rodině, jsou všichni zdraví
tak budu studovat o těchto dvou metodách dál, na rozhodnutí je ještě čas :)

Břeclav - 24.1.13 nástup na tubu - Břeclav - úspěšně zvládnuto
1.12.2014 - abdomino ... FN Brno ... dr. Adlerová ... největší spokojenost
26.1.2015 - po 11 letech a jednom prodělaném IVF, po adopci malého Adámka, jsem zjistila, že jsem těhotná :)

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2012 11:24 

Deli
ať tak či onak rozhodla jsi se s tvojí váhou správně :wink:

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2012 11:38 

Delli jak už jsem Ti říkala včera, s Tvým BMI bych šla do bypassu. :wink:

Obrázek

3/3 2010 TUBU - váha v den operace 119 kilo
Made By MUDr. Michal Čierny in Břeclav

39 let, 1 klučičí prcek, přítel, modrá britka
CHTĚL BYCH, neznamená nic! CHCI, dělá divy!!!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina