Dobré ráno , které je dnes lepší, než to včerejší.. a doufám, že další budou ještě lepší.

Čtu tady názory na nemocnici v Ostravě - fakultku a nemocnici Valmez. Můžu porovnat obě. Fakultka - pevná bandáž - operace proběhla zřejmě normálně, jenom jsem stále zvracela a když mne jeden z lékařů chtěl propustit, další byl zásadně proti a tu výměnu názorů, tak to bych nepřála slyšet nikomu. To, že asi něco nebylo v pořádku se bohužel ukázalo - jak jsem psala, loni odstranění , teď už vím, že to bylo jenom "narušení" bandáže a zprůchodnění žaludku. (jenom píšu slovo bandáž, mám husinu !!!

) Při kontrole ve fakultce jsem si doktorovi stěžovala, že mne stále bolí oblast, kde byla bandáž a jeho vyjádření, že mám být klidná, že to bude dobré to asi mělo zahojit. Na otázku, zda mi provedou tubulizaci, odpověděl snad až tak za 3 - 6 měsíců. Další kontrola to samé. Proto jsem napsala email prim. Bařinkovi, který mne objednal do své ambulance a to už mělo jiný spád. Rovnou mne upozornil na to, že můžou nastat komplikace , protože látkovou bandáž nelze ostranit úplně, ale operaci provede sám. Vyběhala jsem si kolečko no v úterý 5. 6. 2012 byl den D. Když jsem ležela na JIPce, přišel za mnou jak primář tak lékař, který byl asistentem u operace a oba mi oznámili, že operace byla náročnější, museli odstranit kus staré textile "sešitý šedavý proužek žaludku 21 cm, o průměru 3,5 cm , v zablokovaném materiálu zastižena stěna žaludku s korporální sliznící..." - toto lékařská zpráva. Jinak vše v normálu, až na to že mám : "obvyklý vzhled tubulisovaného žaludku, který probíhá atypicky příčně, avšak s norm. pasáží k l. jícnem, žaludkem i duodenem"- další část lékařské zprávy. Tož tak .

Teď už vím, proč mne ta mrcha bolela. Takže závěr ? Jednoznačně vede Valmez !!! Fakultka je známá tím, že tam to berou jak na běžícím pásu, stačí jenom předoperační vyšetření, žádné kolečko, já jsem dokonce neměla ani gastro !!! Rozdíl je ještě snad v tom, že z fakultky Vás třeba pustí 3 den od operace, ve Valmezu - teď už to vím

až 5-tý den, ale od operace !!!! (den operace se nepočítá !!!) Přes to vlak nejde, jak řekli doktoři a opravdu neusmlouváte nic. Přikládám vzorový jídelníček na tekutou stravu. Obrázek si snad udělá každý sám