fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 27 srp 2025 19:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:10 

ale to se může stát po každé operaci, ne?

48 let, milující (a milovaný) manžel, 1 syn 19 let (na zabití)
TUBU - 17.5.2012 Mostiště při 123 kg, zlaté ruce skvělého MUDr. Šimoníka
Docentura dosažena přesně po 2,5 měsících poo

Obrázek

Obrázek

Všichni jednou zemřeme, ne všichni však skutečně žijí.

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:14 

Taky si myslím že se tohle může stát po jakékoli operaci,nevím proč by to mělo mít nějakou spojitost s tubu :roll:

33let/178cm,báječný manžel a syn Matýsek (2,5)
12.06.12 plikace,OB klinika,v den opky 123,8kg

V nejbližší době replikace....

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:15 

Jana Bergerová

nic si z toho nedělej, mně zase má ségra týden před opkou ofotila článek, jak po tubu nějakej pán zemřel... 8) Má dost divnej smysl pro humor, má sestra... :D

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:17 

Ahoj všem,
tak mám dneska za sebou první konzultaci na OB klinice (kde jsem poznala sympaťačku LuciiK :-) a mám milion dotazů, které mě samo napadaly postupně až když jsem byla na cestě domů :-)
První dotaz: 16.8. mám domluvené kolečko, tzn. dietní sestra, odběry, gastro, chirurgie, psycholog, interna. Je toto zároveň i předoperační kolečko, nebo mě pak čekají ještě nějaká vyšetření ? (Nemám víceméně žádné další vedlejší zdravotní potíže, ani srdce, ani tlak, ani diabetes..)
Druhý dotaz: mám psát a přinést co jsem jedla. Skutečně mají na mysli, že mám celé dva měsíce zase zapisovat všechno do detailu ? To vážení potravin byl dost opruz, hlavně v práci mezi lidma :-/ Mám se držet na těch 7000kJ a třikrát týdně jezdit na kole. Vy jste všichni byli schopni dodržovat tato doporučení ? V tomhle vedru na kole chcípnu i kdybych jela až v devět večer a s dodržováním jídelníčku mám taky velké obavy, hlavně teď - v době grilování, dovolených, zmrzlin a tak :-(

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:20 

Jani

do Tanvaldu snad na operaci nikdo z fora nebyl? o nikom nevím? ani v kontrolách nemá Tanvald chlíveček...

takže do Tanvaldu jedině na vlastní riziko a to tam je... jak si psala, někdo skončil na přístrojích...
možná s tímto druhem operace začínají a nemají tolik zkušeností, nevím, těžko říct...

ale rozhodně bych se nebála jít tam, kde je lékař vychválen a tady jsou na foru lidi s jeho operací spokojeni...

Do Turnova jezdí i ze zahraničí a v porovnání s Tanvaldem je to nebe a dudy...

Nevím, nemůžu si pomoct, o Tanvaldu a bariatrických operacích, že se tam provádí, nevím, možná mi chybí jen informace...

Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:20 

Any
to nejspíš předop. vyšetření nebude, ledaže bys měla už termín opky.Předoperační vyšetření / interna a odběry/ nemá být starší deseti dnů.

A ten druhý dotaz teda nevím, nikdo po mně nic takového nechtěl. Ale určo s tím má tady nějaká kočenka zkušenost. :D

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:22 

Fiona: já právě jsem objednaná v rámci kolečka i na internu a odběry, ale o termínu teda zatím nikdo nemluvil, byla jsem tam dneska prvně.

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:24 

u každé operace jsou jistá rizika ale prý u téhle větší a v Tanvaldě se operace tohoto typu nedělají nejbližší nemocnice je Jablonec

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:32 

Any
interna by měla být před operací co nejčerstvější, nejlépe 14 dní, týden před opkou :wink:
jídelák já neměla, stejně bych nepsala pravdu :oops: :twisted:

Jani Bergerová
tak pokud je nedělají, v čemž jsem se tedy nepletla, neber si příklad z toho operovaného, bohužel asi to odnesl jako pokusný králík... a ty se neboj, protože to dělal tedy lékař nováček, v Turnově Tě čeká profesionál :wink: pan doktor Jemný :wink:

u téhle jsou stejné komplikace, jako u každé jiné, ať tě přestanou strašit, to, že se jim to nepovedlo a ty jdeš jinam, není tvůj problém a oni ti v tom asi brání strašením :roll: jinak fakt nevím... podle mě NEMAJÍ ZKUŠENOSTI a tak to dopadlo a tebe zbytečně straší

promluv si o tom s dr.Hrubým, věřím, že ten tě určitě nezklame :wink: a určitě nevystraší :!: :wink:

Obrázek

Naposledy upravil Mattoni dne 20 čer 2012 19:34, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:34 

Jana Bergerova : Tak si vyber jinou nemocnici ne? Takovou kde s tímhle mají zkušenosti. Že někdo skončil po TUBU na přístrojích nic neznamená. To mohl sončit i při operaci se zlomenou nohou. Co tě čeká za život s tolika kily? Myslím, že každého z nás tady někdo odrazoval. Včetně mě. Mě odrazovala obvodní. Strašila mě tím, že zná plno lidí, kteří s tím mají problémy, pořád zvrací, mají průjdem a kdo ví co. Bylo mi to jedno. Věděla jsem, že takhle prostě žít nechci.

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:36 

Mattoni píše:
Any
interna by měla být před operací co nejčerstvější, nejlépe 14 dní, týden před opkou :wink:
jídelák já neměla, stejně bych nepsala pravdu :oops: :twisted:

Jani Bergerová
tak pokud je nedělají, v čemž jsem se tedy nepletla, neber si příklad z toho operovaného, bohužel asi to odnesl jako pokusný králík... a ty se neboj, protože to dělal tedy lékař nováček, v Turnově Tě čeká profesionál :wink: pan doktor Jemný :wink:

u téhle jsou stejné komplikace, jako u každé jiné, ať tě přestanou strašit, to, že se jim to nepovedlo a ty jdeš jinam, není tvůj problém a oni ti v tom asi brání strašením :roll: jinak fakt nevím... podle mě NEMAJÍ ZKUŠENOSTI a tak to dopadlo a tebe zbytečně straší

promluv si o tom s dr.Hrubým, věřím, že ten tě určitě nezklame :wink: a určitě nevystraší :!: :wink:

:shock: :shock: dobře nenechám se strašit

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:40 

Any: ty odběry i interna spadá pod kolečko,předoperační má být nejdýl 10 před operací,takže předoperační si budeš domlouvat,teprve až co dostaneš termín opky... :wink:

33let/178cm,báječný manžel a syn Matýsek (2,5)
12.06.12 plikace,OB klinika,v den opky 123,8kg

V nejbližší době replikace....

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:43 

Jani
hlavně se nenech operovat v Tanvaldě a upaluj do Turnova...
za ty komplikace si asi můžou podle mě sami, nemají praxi a doplatil na to člověk ale z toho si neber příklad, to je špatně.... on tam operovaný vůbec neměl být!!!
a dej na to, co píšou holky, jsou po operaci v pohodě..... protože je operují bariatričtí lékaři :!: a ty mají specializace pro tyto operace! to není jak operovat slepák :idea:
promluv si o tom v Turnově s dr.Hrubým, ničeho se neboj a běž do toho, jednou tady na forum napíšeš, že si měla zbytečné obavy a strach a že jsi maximálně spokojená a nelituješ toho :!: :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:53 

AHoj holky....tak jsem do sebe zase nasosala nějaká pozitiva...
Zítra nastupuju do nemky a v pátek jdeme na to !! Nakonec jsem se rozhodla pro to Valašské Meziříčí..holky (sigla, kopretinka) si to moc chválej a bude mě operovat primář, který má za sebou už 300 operací a dokonce mi sdělil, že jako úkon navíc dělají nějakou plastiku refluxu..nebo tak něco..že to dělají v republice jen 2n pracoviště...tak věřím že nebudu litovat do čeho že jsem to šla....prvním cílem je, se v pátek probudit ! :-D jinak budu mít sebou PC, tak se budu hlásit, jak to zvládám..no a doufám, že ve středu mě pustí domů...
Ještě jeden dotaz...holky můžou se v tekuté pít koktejly?? Myslím, že jsem někde četla, že ne ty zrníčka... :-( a ještě se chci zeptat, čeho se mám v tekuté vyvarovat? Co opravdu rozhodně ne?
Tak na mne v pátek myslete.... :-)

Obrázek

33 let, 2 děti, 1 manžel
váha před operací 161 kg
termín tubu 22.6.2012 Valašské Meziříčí - prim. MUDr. Bařinka

TUBU ZVLÁDNUTA A CÍTÍM SE SKVĚLE UŽ OD 2. hodiny po probuzení z narkozy, až mě to překvapuje... :-)
Tak vstříc novým zítřkům :-D

PříspěvekNapsal: 20 čer 2012 19:56 

katarina
super, gratuluji a moc budu držet palce :wink:

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina