fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 17 srp 2025 19:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra

Popis a základní informace o žaludečním bypassu najdete na bandingklub.cz/gastricky-zaludecni-bypas.phtml.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 48  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: bypass
PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 08:55 

K výběru bypassu bych řekla toto:
úbytek nemusí být největší a i když třeba já jsem shodila hodně, např. Jindrovi se váha brzy sekla. Ale: lidi se přece nerozhodují jen podle toho, kolik chtějí shodit, třeba chtějí bypass proto, že je nejvíce vyzkoušený, ověřený, studiemi podložený a jeho rizika jsou předem známá. Nebo proto, že nejlépe zabírá na metabolické problémy (jako třeba u mě). "Nízká" váha opravdu není problém, to jsem konzultovala i s MUDr. Koneckonců, i hubení lidé někdy musí podstoupit odebrání žaludku nebo kusu střeva, sice pak taky zhubnou, ale ne tolik kilo, co my tlustí. Tělo se s tím prostě nějak vypořádá, adaptuje se na nové podmínky.
MUDr. z Turnova je podle všech mých informací výborný odborník a neváhala bych si operaci nechat dělat u něj. Ale fakt, že informuje o výhodách a nevýhodách operací SÁM O SOBĚ nic neznamená - já jsem v Surgalu taky dostala informace o tom, jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých typů operací, ale bylo to podané tak, abych si vybrala bandáž. Takže důležité je, zjistit si informace i sám, ne je mít jen od lékaře.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 10:00 

Ahoj,

jdu se k vam pridat. Ja mela puvodne naplanovanou bandaz, ale kdyz me otevreli tak zjistili, ze mam po zlucniku nejake srusty. Tak me zase zavreli, a kdyz jsem se probrala z narkozy a dozvedela se to, padla na me depka jak zakon kaze. Pry az zhubnu 10 kg, tak to zkusi znovu. Po kontrole po tydnu u vyndavani stehu z toho bylo ale 20 kg :twisted: . Tak kdyby to bylo tak jednoduche, tak na zadnou bandaz preci nejdu. Takze jsem se obratila jinam a v Jablonci mi vysli vstric, s tim ze jim srusty nevadi a ze mi neudelaji bandaz, ale domluvime se na necem jinem, takze dnes mam presne tyden bypass, jedine co jeste citim jsou rozrusene srusty pod levym zebrem a jinak jsem OK. Normalne pracuju a tesim se na patek az mi vyndaji stehy. Je pravda ze jak jsem se probrala po operaci, hlavou mi probehlo, co jsem si to doprcic zase vymyslela, ale to bylo jen jednou, pak mi den ze dne bylo lepe a po 4 dnech uz jsem drandila domu. Zatim si to nemohu vynachvalit, citim se velmi spokojene ... :-D a doufam ze kila pujdou dolu rychle.

13/03/2012 prvni konzultace ISCARE
04-05/2012 kolečko
19/06/2012 bandáž - ISCARE neprovedeno pro srusty
03/07/2012 bypass - Jablonec, prim. Vrany - nadmíru spokojena
13/12/2013 abdo FN Brno
13/04/2014 kralik dohopkal do BMI
23/04/2014 ruce, prsa
01/12/2014 stehna

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 10:02 

Anuše, vítej na fóru! S Tvým BMI je podle mě bypass nejlepší volba. Poslední dobou taky přibývá lidí operovaných v Jablonci. Věřím, že budeš s operací spokojená a že se Ti tu na fóru bude líbit!!! A držím palce do úspěšného hubnutí!

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 10:04 

Anuše
Vítám Tě mezi námi a rovnou blahopřeji k úspěšné operaci! Ať se daří!

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 10:08 

Anuše
vítej mezi námi na foru a gratuluji ke zvládnuté operaci-bypassu :!: :wink:
určitě nebudeš litovat a buď ráda, že si utekla před bandáži, se kterou jsou už problémy...
držím palečky do dalšího hubnutí :!: :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 10:18 

Taky myslim ze bypass byla lepsi volba, takze jsem ted stastna, ze mi to v ISCARE neudelali. Ale ta deprese z toho, kdyz se proberes a nic nemas, tak to je fakt bida. Tri dny jsem brecela. V ISCARE maji na den naplanovano 7 operaci, takze rozrusovani srustu by jim narusilo jejich operacni plan. V Jablonci rikali ze to nebylo tak strasne jak jsem byla presvedcovana a ze nejvic jich bylo v tom miste, kde mne pred tim v ISCARE otevreli. Problem s ISCARE je asi v tom, ze jedou na efekt, co nejvice operaci a co nejvetsi zisky. Takze nejmene narocna operace je bandaz. Jestli se pro pacienta hodi nebo nehodi je jedno. V Jablonci jsem byla moc spokojena, fakt vsichni desne mili, nesetkala jsem se tam s nikym nastvanym nebo neochotnym. Na ne budu uz jen pět chvalu a vsude doporucovat. Proste maximalni spokojenost.

13/03/2012 prvni konzultace ISCARE
04-05/2012 kolečko
19/06/2012 bandáž - ISCARE neprovedeno pro srusty
03/07/2012 bypass - Jablonec, prim. Vrany - nadmíru spokojena
13/12/2013 abdo FN Brno
13/04/2014 kralik dohopkal do BMI
23/04/2014 ruce, prsa
01/12/2014 stehna

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 10:28 

Anuše
bohužel ISCARE již nemá dobré reference a je dobře, že si šla jinam, kde nebyl problém ..
mě už překvapuje to, že při tak vysoké váze šli oni do bandu a nenabídli Ti jinou operaci.... což teda lidí, co to podstoupí, je mi docela líto, pokud se jim nedostane jiných informací, než na klinice... ta si jede podle toho, jak se to hodí jim, ne podle toho, co je vhodné pro pacienta....
buď ráda, že si utekla...
mám taky srůsty a odoperovaly mě... ale naštěstí v Turnově... do ISCARE bych teda nešla....
Teď už tě čekají ale jen příjemné věci, ty špatné už jsou pryč... :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 12:14 

Já měla šílený srůsty po žlučníku, pan doktor si máknul :oops: byla jsem na sále 4,5 hodiny místo 1,5 ...

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 16:51 

Mattoni,
děkuji za přivítání :) Metřík si určitě časem vytvořím, snad až budu mít nějaký termínek na operaci.
Když jsem v pátek poprvé napsala měla jsem hroznou depku a chtěla jsem informace a operaci co nejdříve, nejlépe hned :D a nechtělo se mi všechno znovu pročítat, tak proto ten dotaz ... čiré zoufalství :(
Teď už tedy všechno studuju a znovu sbírám informace :D

Ostravačko,
moc děkuji za povzbudivou zprávu, bohužel ještě nemůžu odpovědět, protože tady mám málo příspěvků :( Držím palce, ať opka dobře dopadne a hubnutí se daří :D

Ostatním holkám taky moc díky za rady :D

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 16:57 

matketa
jsi na samém začátku, takže je úplně normální, že máš spoustu otázek, to má ohledně operace každý...
je tady spousta napsáno, pokud se začteš, najdeš hodně odpovědí a příjdeš i na to, pro kterou operaci se rozhodneš... a co vše obnáší hlavně život po operaci... :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 17:12 

Díky za podporu :D
Čtu, čtu a zase čtu :D :D :D a pevně doufám, že najdu to pravé.
Nejprve mi přišel bypass jako dobrá volba, protože se píše, jestli jsem to teda dobře pochopila, že výsledky jsou nejtrvalejší a doporučuje se i u nespolupracujících pacientů (mám strach, že nezvládnu nejíst sladké), ale zase na druhou stranu celý život se muset dopovat vitamínama, železem atd. ...
Už asi před rokem a půl jsem sem chodila a četla, a pak jsem si řekla, že to přece musí jít i bez operace a znovu se dala na hubnutí a znovu jsem zhubla a znovu zase přibrala a ještě něco navrch, takže jsem tady zase ... akorát jsem už všechno co jsem měla načteno zapomněla :?

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 17:19 

matketa
tak já mám tubu, a chuť na sladké taky a klidně si jej dám-zatím jsem se jim cpala celé těhu (né pořád a každý den, ale dala jsem si ho častěji) a mám nahoře 7kg, jak to půjde potom, to nevím, ale zatím po něm nijak netloustnu...
vitamíny se brát po tubu nemusí, jen na překyselení žaludku podle potřeby.. :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 17:29 

Mattoni
Ano, už vím, že po tubu ani po plikaci se vitamíny neberou, a obě operace jsou si co do výsledků, dost podobné. Zatím tedy uvažuju nad plikací (důvod je, že se mi zdá být šetrnější a pobyt v nemocnici je kratší, což je super, protože nemocnice hodně špatně snáším), ale konečné rozhodnutí to zatím není, takže pořád studuju :D

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 20:38 

Matketa,

já byla sladkým přímo posedlá a protože jsem na něm doslova ujížděla, tak to byl stěžejní důvod proč jsem tak přibrala.
Bypass jsem si vybrala mimo jiné i právě proto, že pár lidí "odnaučil" jíst sladké vůbec, díky dupming syndromu. Fakt jsem se chtěla té závislosti na sladkém zbavit i za těchto podmínek..

Všechno je ve finále úplně jinak a přesto k mojí maximální spokojenosti :-) Změnily se mi po operaci chutě a sladké mi příjde moc sladké a už mi tak nechutná. Můžu si to vzít a nic mi to nedělá (žádný dumping jsem ještě neměla - musím zaklepat) ale to co mi dřív přišlo normální chuti, mi teď příjde přeslazené.. :-)

Matketko, napiš nám prosím o sobě víc - třeba svou současnou váhu a výšku (bmi) než budeš mít metřík, co? :-)

37let, 2 úžasné děti a bezva manžel :) BMI 42, v den opky 113kg
23.5.2012 MINI-BYPASS OMEGA... Turnov :) MUDr. Hrubý :-)

PříspěvekNapsal: 10 črc 2012 20:46 

Misenko
jsem rada (a gratuluji samozrejme :mrgreen: ), ze jsi zmenila tu vahu, ja totiz fakt nechapala to 98.85 :lol: to mas tak presnou vahu? :D Jedes jak vlak neceskych drah :lol:

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 719 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 48  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina