fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 26 lis 2025 12:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 753  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 črc 2007 19:34 

Tak holky nevím, pořád váhám....mám jít ve středu na tahání stehů a přemýšlím, jestli se tam nemám zastavit zítra.....jizvy začínají červenat, občas někde nějaký hnis...bojím se to něčím mazat, jen to přetřu desinfekcí Betadine, navíc 1 jizvu mám přesně tam, kde mám podprsenku/ a taky občas musím vylézt ven, ale bez ní, to by asi dopadlo :lol: /, tak ta i dost . Vždy po všech operacích se mi toto stávalo, ale než mě propustili domů, vše mi došetřili.Dále tam , jak jsem měla vývod po kýle, tak ta díra se vůbec nezatáhla, to se mi zase nikdy nestalo, takže to vypadá hrozně, je to takové červenobílé a dost otevřené, skoro jak na 1 až dva stehy. Další věc, nevím, čím to je, jestli tím, že mi operovali brániční kýlu, nebo tím, že je to ještě moc brzy a tělo si zvyká, jak tam ta kýla tlačila, ale nemůžu se donadechnout, jako bych měla na plicích cihlu a když to udělám, tak mi jako by v boku, co mám další jizvu rupne, jako bych tam měla něco vzpříčené nebo píchnuté, ale je to hrozný pocit a každé nadechnutí, no nepřála bych to nikomu. Vím, že mám snížený práh bolerstivosti, ale přežila jsem větší zásahy, ale takhle mizerně jsem se necítila, tak nevím. Jo, teď by mě zajímalo, kam dávají port, jestli je to pod levým prsem??? Nebo až skoro na tom bokunebo jakoby nad pupíkem?? Ta jizva pod prsem je ta otevřená a kde jsem měla vývod, tam by mi asi port nedávali co???Jsem taková bez chuti a bezradná , bojím se, aby vše uvnitř bylo v pořádku, myslela jsem si, že to bude den ode dne lepší a můžu říct opak.Ale jsem ráda, že alespoň hubnu a nemám hlad.Nebo myslíte, že je příliš brzo a že to vše odezní?? Mám celkem problém i se stolicí a větry, jde to, ale fakt s velkou námahou. Přitom piji jen Actimel nebo Aktivii, vývar a piju dost vody. Napište mi své zkušennosti????Jo, ještě ta díra pod tím prsem, já mám pocit, že tam ten port asi je, protože tam mám celkem velkou bouli...ale třeba je to špek :lol: Díky všem i za nějaké odpovědi. Mám z toho depku, tak se nezlobte. Ahojky Martina

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 črc 2007 19:46 

Jo, ještě by mě zajímalo, kolik jste zhubli kg do vytažení stehů...tedy asi týden po operaci??? Vím, že je to individuální, já jen pro srovnání.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 črc 2007 20:27 

Holka moje, tak je mi tě líto, ale ještě bych počkala, aspoň jeden den, a když se to bude ještě zhoršovat, tak bych prostě v úterý jela. Port by měl být na levě straně, ovšem umístění je individuální - každý lékař to má jako svůj podpis. Ale většinou to zašívají pod žebro, takže ta boule by tomu odpovídala.

Já mám taky otevřenou díru do břicha a mám obavy, že mi to ani nikdy nesroste, navíc tam je už taková propadlina, že to stejně vypadá hrozně - prostě 2 pupíky nad sebou. Někdo tady psal, že nemá žádný, to je možná lepší než tohle.

Ta bolest při nádechu - to bude ještě odeznívající nafouknutí při operaci, než ten plyn úplně vyprchá trvá u někoho skoro až ten týden.

Nebo tam zkus zavolat, dali ti přece to pohotovostní číslo a tam když bude jen záznamník, tak ti hned jak tam budou zavolají a můžeš se s dr. domluvit co a jak.

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22 črc 2007 21:02 

týden po operaci jsem zhubla 4 kg, a to byl ten největší skok, ted horko tezko 2 kg za měsíc a nic jiného. A t skoro vůbec nic nejím a hlad mám víceméně pořád a víceméně žádné omezení necítím, ale je pravda že moc nezkouším jíst víc, trpím raději hladem. Ale protože jedem ted do itálie tak to nebudu řešit, až přijedem tak jdu na kontrolu tak uvidíme. Utěšuju se jen že když teda nehubnu tak aspoň snad nezískám zpátky 10 kilo které jsem zhubla před operací a 6 pak. Jinak to cotě tak bolí bude port, zezačátku jsem se taky nemohla nadechnout , postupně to ustávalo, ale jinak mě ještě bolí i teď pokud se špatně pohnu, nemůžu spát na mém oblíbeném bolu ani na břiše.Jizvy se mi zahojili dobře, a to jsem měla strach páč mám cukrovku.

104 kg v 04/07 -10 kg před operací, bandáž 5.6.07,

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 23 črc 2007 19:03 

Taky já jsem zhubla za 1 týden 6kg celkem za 1 měsíc 10 kg. Jinak port dají do té největší jizvy a posunou ho blíž mám ho také pod žebrem. Ta jizva na levém boku ta se mi hojila nejhůř je tam prý hadička od portu říkala mi to dr.Doležalová.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 23 črc 2007 19:31 

Olčo díky, tak jestli je to ta největší díra, tak jí mám tak 6 cm od pupíku našikmo, ale ta se hojí dobře a vůbec mě nebolí, teď jsem si tam mačkala a asi to tam je, za to ta díra, co mám po vývodu po té brániční kýle, tak ta je velká jak malíšek a vůbec se nezatahuje, taky mám břicho samou jizvu, ale jsou docela pěkné i ty, co jsem měla dříve, ale tohle je děs, přímo pod prsem. Holky, vážně nejsem žádná estétka ani manekýna a fajnovka, ale tahle díra je rozšklebená, i když mám postavu jakou mám, často chodím plavat a i u moře nosím 2 dílné plavky a myslím, že bych hned n na svou díru strhla pozornost, je rozšklebená a má i zvláštní barvu, navíc si myslím, že to mám pod ní nějaké nateklé, takže jsem z toho trochu pryč...a ve středu nevím, co s tím udělají, ta jizva už nesroste, to dá rozum, tyto jizvy se zatahují skoro hned a staré jizvy nejde moc přešívat, ale fakt budu trvat na tom, aby mi ji třeva nařízli znovu, ale hlavně sešili, je ještě řezaná příčně, takže co krok to rozšklebení, fakt, teď tu nemám foťák, má ho kluk na tíboře, jinak bych se Vám vyfotila, že nepřeháním

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 10:43 

Taky10,docela mě ty tvé pooperační stavy nahánějí hrůzu :? :roll: !Mám DOUFÁM :oops: nástup v pondělí,ale normálně se začínám děsit :shock: :? :shock: !Chápu,že je to operace,jako koždá jiná,že nebudu mít už nikdy :cry: postavičku,jako před prvním porodem(69 kg :lol: ),po druhém porodu mám jizvu po císaři,ale ta není prakticky díky pupku vidět :oops: .....Holky,co jste tak nějak dýl po operaci,jak se vám hojily jizvy a jak vypadají po úplném zahojení?Jsem asi děsná,ale miluju "válení" na pláži,dle možností bez :oops: ,nebo alespoň v dvojdílných plavkách....Je jasný,že mi nějaký jizvy zbydou,ale nějaké rozšklebeené hrůzy :? :cry: :? .....Ach jóóó.Taky10,prosím,informuj o vývoji,držím ti palce,ať je to už jen lepší!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 11:37 

no mě se jizvy hojí dobře, ale ta prostřední teda zrovna nejkrásnější není, a tam co mám port, tam je jizva propadlá, a někdy když se pohnu tak zase boulatá a normálně ho nahmatám jakoby těsně pod kůží. Co mi štve ale nejvíc, že nemůžu moc spát na boku a vůbec na břiše a že víceméně vůbec nehubnu. Tak se utěšuju že snad alespoň nenaeru zpět.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 11:53 

Taky 10 napiš jak to vypadá, doufám že se ti to hojí, alespoň se trochu ochladilo, tak to je na hojení lepší. Danielo, tobě přeju dobré pořízení, škoda že budeš na operaci zrovna v době kdy se budu péct na dovolené, jinak bych se za tebou přišla juknout. Napiš kdy tě pak pozvou na kontrolu na stehy, třeba se sejdeme já jdu na kontrolu 9.8.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 12:54 

Damielo, já mám třeba po bandáži jen malý tenký jizvičky, který nejsou skoro vidět. Taktéž po 2x císaři. Prostě jsem se vždycky hojila nádherně, až teď po tý kýle - prostě díra do břicha, který zatím nesrůstá, okolí propadlé, hrůza. Současně mi byl dělanej i žlučník a ....... malý tenký jizvičky.

13. 11. 2006 - bandáž při 115 kg - pro obtíže odstraněna
5. 12. 2008 - tubulizace Turnov a je to úžasný
12. 10. 2010 - abdominoplastika s vymodelováním pupíka
15. 11. 2011 - redukce nohou

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 13:38 

Danielo já jsem skoro 2 měsíce po bandu a jizvičky mám docela pěkné jen musejí ještě zesvětlat. Jo a port jsem po operaci nemohla nahmatat, asi jak to bylo nateklé a teď ho nahmatám krásně - už mám méně tuku.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 13:44 

Holky,díky za útěchu!S hojením jizev jsem nikdy žádné zvláštní problémy neměla,tak doufám,že u toho zůstane :lol: !PROSÍM VŠECHNY OPRSTÝNKOVANÉ-NELITUJETE,ŽE JSTE BANDÁŽ PODSTOUPILI?jSEM SICE PEVNĚ ROZHODNUTÁ,MYSLÍM,ŽE VÍM DO ČEHO JDU,ALE ZNÁTE TO :roll: :? ,SICE JSEM SE DOČETLA,JEN POZITIVNÍ REAKCE,KROM PÁR KOMPLIKACÍ,ALE I TAK....MÁTE NĚKDO POCIT,ŽE BY DO TOHO ZNOVU NEŠEL,A KDYŽ ANO,PROČ?Díííky :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 13:57 

Danielo nejlepší je na to nemyslet, máš těsně před operací. Já jsem taky váhala jestli to stojí za to, manžel mně odrazoval, ale já se nedala. A teď? Jsem moc a moc šťastná a manžel? Ten už jen kouká jak pěkně hubnu jím málo (aspoň je víc pro něj) a je to jak líbánky jak říká Elenka miluju svou bandáž. A nejvíc se naparuje, když mu lidí říkají jak mi to moc sluší. Tak už žádné chmurné myšlenky STOJÍ TO OPRAVDU ZA TO :!: :!: :!:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 14:13 

Olčo díky :wink: .Snažím se na to nemyslet,co se může stát.... Ale nejsem první a určitě ani poslední,kdo jde na operaci. O tom,že blindim :? :roll: :? po narkóze budu mluvit pořád dokola,aby mi tam nezapoměli šoupnout nějakýho uklidňováka 8) ,a snad to bude dobrý.Manžel mě zkraje taky odrazoval,teď po částečném úspěchu díky Meridii se sám rozhodl,že zatím zkusí hubnou s Meridií a v případě,že mi to s prstýnkem půjde tak dobře jako doposud s Meridií,tak by možná do toho šel taky :wink: !Tak mi držte palečky a myslete na mně,holky zlatý :wink: ,ale ne zas tak moc,abych jim tam neškytala ještě na sále :lol: :wink: !

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 črc 2007 14:21 

jo to se někdo má když tak krásně hubne jako olča, já byla na operaci o týden později a mám dole o operaci 6 kilo a to 4 kila hned týden po operaci, další jen 2 kg, takže moje nadšení není bezmezné, začínám mít pocit že jsem měla raději jít na minigastrický bypas tam vzhledem k maloabsorci jsou výsledky tak nějak jistější. No možní změním názor když se to rozjede, ale zatím jsem pesimista, každé tělo se chová jinak, největší ubytky zaznamenávají ti co měli puvodně vyšší váhu, aspoň tak mi to vysvětlovala moje paní doktorka, že pro ty je ten efekt největší. nejhůře jsou prý na tom ti, jejichž tělíčko je vytrénované různými dietami, tam se umí přizpůsobit a těm bandáž až tak moc nepomůže. Hlavně prý člověk nesmí propadnout depce že to nejde a že to nemá cenu držet dietu. tak se snažím furt nejíst i když efekt ne a ne se dostavit. Ted jdem na dovču, bude tam i aerobic v moři tak pokud to nebude v7 ráno tak chci chodit snad to taky trochu pomůže. Ne že bych tě chtěla odrazovat, každý to má jinak. Škoda jen že sem moc nepíšou ti, kterým se nedaří nebo maj problémy, slyšela jsem o tom , jedna paní povídala ale skutečnost nevím?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11291 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 753  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina