fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 16 zář 2025 23:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2088, 2089, 2090, 2091, 2092, 2093, 2094 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 08:10 

Krásný den z Brna všem!
Holky z kontroly: moc ráda jsem vás viděla, bylo to fajn, rozšířila jsem si obzory o nové tváře :-)
Annax, škoda, že jsi tam nebyla, ale zatímco my jsme škytaly, Tobě jistě pískalo v uchu :-).
sasa Ty ses snad nakonec rozhodla tu i přispívat nebo co :mrgreen: Dva příspěvky v pár dnech - bacha, aby Tě to neporazilo :mrgreen:
Jindro, už jsme se báli (y :wink: ), že se nás straníš :)

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 08:22 

Dobré ráno vespolek!

Scalla
Pískalo, ale mě píská v uchu pořád, tak jsem si to nedala s vámi do souvislosti :roll:

Sasa
vystupuje z ilegality :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 08:25 

Tak jsme zpět...
předposlední vážení +55g
dnešní vážení +245g jupíííí :D :D (vím, že to sem nepatří, že tady se spíš hubne, tak aspoň změna-někdo přibrat přece jen musí :D )
mám radost, mudra nás pochválila (mě teda ne za to kojení :( ale že prý když to nejde...) ale Vojta prospívá, říkala, že od poslední návštěvy se změnil, jinak jsem se ptala na to zvracení.... ublinkávání je normal, to jsem věděla tak jsem se s ní radila ještě o dávce v ml, 90 ml že když to vypije, proč ne, ale déle nechat odříhnout.... no ale pak mě viděsila s gastrem, pokud by se jednalo o reflux... jen jsem se ji zapoměla zeptat, jestli gastro hadička nebo sono... na hadičku si ho nedokážu totiž představit takhle malinkého trpícího to teda ne... :shock: pokud se dělá UZ, tak to jo ale fuj hadičku ne...
obloukem mu to letí občas, ne po každém jídle, prohlížela mu bříško a řekla, že nález není, že by to mělo být v pohodě, tak doufám, že už šavle házet nebude a když jo, tak fakt minimálně....

kamatejko
o tom klínu do postýlky pod matraci uvažuji taky, takže kuknu na inzaráty popř. do nějakého obchůdku....

verca
a to jste měli nějaké období, kdy ti blinkal? to si moc radosti asi určitě neměla, já když vidím, jak ho to trápí tak se trápím sním ale utěšuji, že bude lépe

Obrázek

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 08:32 

Petro74
Přesně tak,jak píšeš.Další termín mám 19.9. a celou dobu zapisovat jídlo a přidat aspoň rotoped.
Mattonko,
koukám,že u Vás je boj s váhou dědičný :lol: :lol: ,co ???? ALe Vojtíkovi za váhový přírůstek velká gratulka!!!
Mám pediatra v rodině,kdyby něco,tak písni,přesunu dotaz na ní !!!

Obrázek
4 kg před opkou

17.7.2012 - první neúspěšná kontrola u Mudr.Owen- OB klinika
19.9.2012 - druhá konzultace u Mudr.Šrámkové - operace doporučena do konce roku
12.10. + 25.10. - kolečka na OBK
30.10. plikace OB Klinika Mudr.Doležalová

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 09:58 

Mattonko,
já to znám, ty hrozné pocity krkavčí matky, když děcko nejí a nepřibírá, syn byl nejedlík celé dětství.
Asi je to blbé přirovnání, ale máme kocoura nalezence a ten zvracel uplně dokrvava, protože měl zúžený jícen a při refluxu mu šly žaludeční šťávy do krku a dělaly mu hnusný zánět. Byla to taková zdechlinka a zvěrolékaři nad ním mávli rukou, prý uspat. Náš mladý se nedal, radil se s medikama na netu. Poradili mu Degan který urychluje trávení a Helicid na neutralizaci těch žaludečních šťáv. Jsou to všechno léky i pro lidi. Misku jsme mu zvedli do výšky a míchali jsme mu do mixovaného masa ten Degan. Dneska je kocour tlustý, krade granule staršímu kocourovi, protože si ten jícen tou žravostí rozšířil a sežere za chvilku i nás.

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 10:08 

Dobrý den, bliží se mi termín opky,(14.8.), chci se zeptat když se jíte ty daleko menší porce.neprojevuje se to nějak, no na psychice? O co jde, když jsem ted hladový tak jsem mrzutý, ubrblaný, nevrlý kocour, plný ironických slov , no hadra člověk, ale je to tak. Po opce jsou takové pocity nebo po tubě se neprojeví toto podráždění mozku a je člověk normálni? Měli jste nejaké no psychobloky při dávkování malých porcí ?Vím že jsou to asi blbé otázky , ale honí se mi hlavou, takže budu rád za odpovědi. diky Radek

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 10:11 

Radku, tak to je právě ten rozdíl. Při hubnutí s dietou jsi stále hladový, nervní, podráždění, řešíš jen, co si nesmíš dát... Po operaci jsi v klidu a v pohodě, postupem času můžeš jíst cokoliv a dáváš si jen pozor na odstupy. Skutečně jsem měla úplně pocit, že to hublo "samo", že jsem pro to prakticky nic nedělala, než podstoupila operaci a pak už to jen sledovala.... Jím, jak jsem si vždycky přála - málo, ale STAČÍ MI TO!!! Stačí to nejen k uspokojení hladu, ale i chuti.

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 10:16 
Radku :P

po operaci však už starý nevrlý kocour nebudeš, protože prostě nebudeš mít hlad :mrgreen: , po tekuté a kašovité dietě, přijde doba normálního stravování v malých porcích max. 85g/porce, a to je to nejúžasnější na celém procesu, protože z téhle pidi porce budeš doslova přežraný :mrgreen: a naopak se budeš za 2-3 hodinky nutit do dalšího jídla :P :P

Přeji hodně štěstí v hubnutí :P

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 10:51 

Jitko,
moc Radkovi neslibuj to, že nebude mít hlad. Není to tak vždycky, i když já jsem šla na plikaci právě kvůli těm pocitům hladu. U mě to po plikaci tak nefunguje. Sice nejsem nevrlá po snězení malých porcí, protože žaludek je skoro plný, tak si libuje, ale pocity hladu už za dvě hodiny mám velmi nepříjemné a nevydržela bych se nenajíst.

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 11:00 
Bonda :P

ale to je přece v pořádku, ty se máš najíst každé 2 - 3 hodinky, :P a s tím hladem to na každého působí jinak :P , já zase kdybych nemrkla čas od času na hodiny tak bych nemusela jíst třeba celý den protože prostě ten hlad nemám :P , opravdu by mi stačilo jen pití :P

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 11:12 

Když jím pravidelně, tak nějaký velký hlad nemám.

Radku

za chvilku po opce se mně začalo zdát, že normálně jím já a ti ostatní jí nějak moc. Třeba když se dívám na Prostřeno nebo do talíře mýho chlapa, přestávám chápat, že to do sebe nasouká. :D A vo tom to nejspíš je.

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 11:40 

Mattonko vidíš jak se Vojtíšek pochlapil :D přírůstek úplně ukázkovej . Já jsem si na gastru vydupala uz ,ta záklopka je na něm vidět dostatečně a co si budem povídat , nač ty mrňata trápit sondou .U valné většiny dětí ublinkávání přejde ,jak dokážou sedět , náš Radim si to držel až do 14 měsíců , do té doby jsem měla v pohotovosti kýbl ,hdr, štětku a barvu :roll: :D ono se časem všechno srovná ,jen mizivé procento končí operací kde reflux je spíš přidružený příznak jiného onemocnění

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 12:23 

Ad HLAD:
Při každé dietě jsem měla hlad před jídlem, po jídle i při jídle a z toho důvodu byla nervózní. Teď cítím hlad po 1-3 hodinách (ano, někdy už i po hodině, např. když jím ovoce, zeleninu nebo polívku). Zpočátku po operaci jsem hlad necítila vůbec a jídlo si hlídala na hodinách. Po pár soustech pocit hladu mizí a velmi brzy nastává nasycení, člověk se naučí nedojídat a nechat klidne poslední jedno sousto na talíři (protože když ho tam ještě nacpeš, žaludek se Ti pomstí :mrgreen: ). Takže po jídle, a to velmi malém množství, pocit hladu mizí a člověk je zas v pohodě. Na tekuté strava jsem si všimla, že řada lidí nemá pocit nasycení a bojí se, že operace nefunguje, nebo že ji z nějakého důvodu neprovedli :wink: , což je samozřejmě nesmysl. Pravda je, že je tu pár lidí, kteří s operací shodili jen velmi málo. Není jich moc, ale jsou i takoví.

Obrázek
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 13:44 

Mattonko neboj. Já měla obě holky s refluxem. Zjistili to tak, že vypily z lahvičky trochu kontrastní látky a pod UZ nebo RTG to viděli. Je to teda už 15 let, ale tím spíš bych řekla, že by ho netrápili hadičkama. Musím tedy říci, že při nasazení léků to byl očistec, protože vysvětlete kojenci, který se vzbudí protože má hlad, že teď dostane sirup a za 30 min.může teprve dostat dlabanec. Uklidnit obě najednou nešlo, když jsem byla sama, takže to chtělo pevné nervíky :mrgreen: , ale pomohlo to.

18.8.2011 konzultace v Turnově doplněno5 ml,30.8.2011 pro obtíže -0,5ml

21.10.2011 Turnov odstranění bandu,
27.3.2012 Turnov gastrický by-pass R-Y, 4.1.2013 žlučník
Vzhůru dolů k lehčím zítřkům....

Předmět příspěvku: xxx
PříspěvekNapsal: 07 srp 2012 14:31 

xxx

Naposledy upravil Jeník dne 21 pro 2012 00:13, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2088, 2089, 2090, 2091, 2092, 2093, 2094 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina