Ahoj, jsem tu nová takže nikoho neznám.. Je mi 22 let, studuji 3. ročníkem VŠ. Nikdy jsem neměla problém s váhou, ten se odstartoval koncem střední školy a vygradoval nástupem. Za 3 roky asi 30 kg nahoře, neustále to jde nahoru a vlastně ani nevím jak !!! Nepřejídám se od ráda do večera, naopak.. stačí mi 3x denně i když vím že to nejsou porce pro holku ale spíš pro chlapa

No ale i tak, nejím skoro žádný tučný naopak mám ráda hodně ovoce a zeleninu, ryby, kuřata.... A stejně kynu... Od 12let mi doktoři objevili arthrozu kolen, obou... nevím jestli geneticky nebo od sportu, hodně jsem sportovala..ale nyní ? Vlastní váhou jsem si zničila ještě kyčle - obě ! Takže je to tak, že momentálně chodím jen s bolestmi..a tak radši nechodím skoro vůbec.... člověk řekne - tak můžeš ještě plavat! Jenže... i to stojí peníze a jako studentka bez práce ..... moje rodina mi bohužel pomáhat moc nechce, takže vlastně 3 týdny nedělám už nic... Už jsem na tom tak bídně, že si uvědomuji že jednou mě to může zabít a já nechci... ale i moje psychické zdraví má dost a tak jsem zabrousila sem..mé BMI mi ukazuje 36...to znamená, že je to už 2. stupeň obezity, což asi víte... Bude pro mě bypass vhodný? Nedokážu zhubnout cestou normální, protože i chůze mě bolí.. potřebuji svému tělo nějak pomoci...
Obezita mi vzala život..už nemůžu jezdit na koních, nemůžu si chodit zaplavat, protože se stydím, nemůžu si obléknout to, co se mi líbí protože málokdy mají na mě velikost - hlavně kalhoty.... nakonec nechci vylézat vůbec do společnosti...
přála bych si to změnit... začít žít... Vy mi možná budete rozumět...