fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 13 zář 2025 18:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2117, 2118, 2119, 2120, 2121, 2122, 2123 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 13:23 

A co se týče před operací jsem se zavázala že zhubnu joooo a prdlajs čím více na to myslím tak nic takkk se trapím a trápím ,že to nakonec vzdám prostě bud to to půjde nebo né-))))

Obrázek
36let dvě děti kluk 15 holka 6 let
Muž pomáhat a hasit dva psy -))
konzultace 24.5 2012 - zvládla
sono- 8.6-jsem zvládla -) doktorka z utrazvuku drží palce i když mě neznala-))
gastroskopie 12.6-uspěšně jsem zvládla byla i pochvala-)))
psycholog 22.6-jsem normální a přátelská prý jsem to já-)))
endokrinologie-10.7- uspěšně zvládnuto
kosti a krev -24.8-

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 14:01 

Ahoj ve spolek
Dlouho jsme se neukázal… mam opravdu pořád šrumec, nemam čas v podstatě na nic. Až mi to trochu leze na mozek, že člověk obětuje vše práci… jsou to denně 10-15 hod v práci a ohodnocení víte jaké… 14 čistého + stravenky :D super ne? :D, je to ale ta moje opravdu velmi nepovedená povaha kdy pořád žiji s tím, že mam tu práci teprve 8 měsíců a je to první zaměstnání tak si přeci nebudu diktovat že chci více peněz a jiné podmínky. Ale člověk je hodně zatížen hlavně psychicky..
Je tomu rok a 3 měsíce co mam od svého dne „ D“ a mohl bych možná zhodnotit co a jak. Někteří si pamatují, že jsme se tu prvně objevil už v roce 2010 se svými úctyhodnými 184 kg. V Iscare mi nebylo moc přáno, spíše naopak, dlouho se odkládala operace a já začal hubnout svépomocí a podařilo se mi odhodit nějakých 25 kg a odmítal pak sám operaci. No ale jak to samozřejmě bývá :D povolil jsme v režimu a i když váha moc nahoru nestoupala, cítil jsem jak „rostu“ a řekl si na jaře 2011 že to nesmím nechat dojít do ještě většího extrému, kde bych se zajisté nevyhnul 200 kg hranici a kontaktoval OB kliniku s tím, že už asi není žádné východisko, než se nechat žaludek upravit :D k tomu i došlo v Květnu 2011 - plikace. Asi měsíc po operaci mě potkali nemilé komplikace v podobě obrovských bolestí žaludku při chůzi, ležení, sezení, v leže dokonce to nutilo i ke zvracení. Což vedlo k týdenímu pobytu na OB bez jídla a pití, jen na umělé výživě, s výsledkem, že to byl zánět žaludku. Po té ale již bylo vše naprosto v pořádku a já hubl a asi byl i šťastný  je fakt že se dnes odvážím na sebe i kouknout do zrcadla v obchodě  a hlavně koupím na sebe věci i jeden než v Nadměrných oděvech, ale je fakt, že většina obchodů je stejně na mě malá )). Do jara jsem zhubl na nějakých 115 kg. Což bylo super a už se těšil na to až budu atakovat 100 :D ale bylo to drobet předčasné 

Zhruba od jara letošní roku bojuji s tím, že mam pocit, že mě sešňěrovali nějak málo, nebo se povolili uzlíky a že mi dávno nestačí kelímek potravy k jídlu… Měl jsme jít na gastro, ale kvůli pracovním povinnostem jsem nemohl přijít a zatím se ještě neobjednal, ale asi budu muset. Ale asi budu muset navštívit i psychologa a dietologa. Je to vše zapříčiněno podle mě i tím, že nejsem psychicky vyrovnaný, jak jsme nastínil v úvodu, začíná mi „hrabat“ :D když vidím jak mi vše začíná utíkat mezi prsty život plyne a za chvíli člověku bude 30 a co? Pořád solo? K tomu jsme přestal shazovat a naopak přibírám nyní jsme na 121 jen tak mimochodem… v práci stres denodeně, nestíhám pravidelnou stravu ani náhodou tj dlouhodobé hladovění a následný večer člověk neví co by snědl a hlavně pořád mě to svádí jíst jen nezdravé jak tučné tak sladké věci.. Na nějaké své záliby či sport (pokud tedy člověk nevstane ráno o 2 hodiny dřív a nejde si zaplavat například) tak nemuže plánovat nic nevím nikdy kdy skončím, proto to přikládám k té psychice. Mimo to když se mi povede skončit třeba kolem 18-19 a dorazím domu jsme bez energie, vyšťavený a to samé i o víkendu, Dříve jsme něco se snažil dělat, teď chybí energie. Asi by nebylo od věci kompletní vyšetření třeba mam nějaký zazimovaný metabolismus :D . Nyní jsem 2 dny se pokusil najet na trochu“ normální“ systém ale je to ohromný boj.

Vím že operace je jen pomocník hubnutí, že to není přímí nástroj a vše je opravdu o nás, ale čekal jsme to drobet snažší. Nevím budu asi moudřejší někdy po tom gastru, ale těžko soudit, kdybych zvolil jiný druh operace jestli by to bylo lepší, nebo jestli jsem ten případ, který je neponaučitelný, nedodržuje režim a vlastně sám tím potápí smysl těchto operací, ale věřte mi snažím se bojovat jak to jde, ale nevím, jestli můj žaludek rychle propouští obsah dál do střev, nebo jestli mi tyto trable způsobuje hormon hladu, 15-20 min po jídle pak cítím že mohu zase jíst…

Podal jsem si alespoň přihlášku na VŠ do Ostravy, dálkově stavební fakulta, (další věc, ve které jsem neuspěl před dvěma roky :-))) ), pořád mě to táhne k tomu, abych si tu školu dodělal, mam tam 3 roky rozdělané tak je škoda to zahodit. Bude to jednou za 14 dní v pátek, tak uvidíme, buď to povede ke zlepšení stavu nebo k totální likvidaci :D

Někdy snad taky doběhnu svého cíle, nyní hlavně zvrátit tento nepříznivý stav a obrátit to zase k lepšímu ;)

Posílám fotky z minulého týdne když jsme tu měli strejdu s dětmi z německa na týden to byl fakt vydařený týden ;)

Obrázek
Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 17:29 

Eri pěkné si to napsal, je to boj, ale ty ho ustojíš. Začínáš si uvědomovat, že teprve teď to všechno začíná a je vidět, že nechceš usnout na vavřínech. Držím palce.

15.10.2009 abdominoplastika dr. Tamasz FN Ostrava
19.4. 2010 prsa Primář Vřeský FN Ostrava
26.2. 2012 ruce Primář Vřeský FN Ostrava

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 17:31 

Éčkooooooooooo, mazéééééééééc :!: :!: :!: 70 na krku!!! Super gratulka!

Obrázek

3/3 2010 TUBU - váha v den operace 119 kilo
Made By MUDr. Michal Čierny in Břeclav

39 let, 1 klučičí prcek, přítel, modrá britka
CHTĚL BYCH, neznamená nic! CHCI, dělá divy!!!

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 18:59 

Annax Když mě Hrubáček řekl, že normálně po lidech žádá alespoň 5kg a já že bych měla určitě shodit víc. :( Tak se budu dál snažit a uvidím jestli aspoň kilo půjde dolů.

36 let, doma moc hodný manžel, 2 děti a křeček :D
2.10.2012 TUBU Turnov

http://krizalka76.rajce.idnes.cz/CESTA_s_TUBU/#

Život je nádherný.

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 19:18 

Mne doktor Čierny tiež povedal, že musím zhodiť aspoň 5 kg a to mi povedal 10 dní pred operáciou. Ja som mu na to povedal, že ak by som dokázal zhodiť 5 kg za 10 dní, tak nepotrebujem predsa operáciu. Neviem, čo Tebe poradil Tvoj doktor, ale mne povedal, že nech vynechám smažené jedlá, údeniny, párky a hlavne sacharidy a teda, múku, cestoviny, chlieb pečivo, ryžu, zemiaky. Takže som jedol LEN mäso (samozrejme chudé) so zeleninou a samozrejme ryby. našťastie ich mám rád. Všetko bolo pečené, alebo grilované. Sladké limonády, čokoládu a zmrzlinu som tiež vynechal. A schudol som cca 3 kg. Takže ide to, ale dlho sa s tým živiť nedá. :)

Odložená operácia 8.2. pre zápaly v žalúdku. Najvyššia váha 138
Tubu vykonaná dňa 9.8.2012 v Břeclavi MUDr. Čiernym
16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,8
12.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 19:20 

KRAKONOŠOVO - DOTAZ?!
BUDE MÍT NĚKDO ZÁJEM O MASÁŽ? TAK JAKO LONI BY NÁM NAŠE TĚLÍČKA PROMASÍROVALA EVIČKA ALIAS SOJKA STARŠÍ :wink:

Jinak Vás všechny moc zdravím právě z Krakonošova :-* je tu krásně! Je tu i Marťa - Scalla.

Obrázek

3/3 2010 TUBU - váha v den operace 119 kilo
Made By MUDr. Michal Čierny in Břeclav

39 let, 1 klučičí prcek, přítel, modrá britka
CHTĚL BYCH, neznamená nic! CHCI, dělá divy!!!

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 19:35 

posílám srdečný ZDAREC všem kráskám do Krakonošova!!! :P
Těším se na vás, kočky :wink:

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 19:51 

Dneska jsem stála na nohou jen 4-5 hodin, zmocnili se mě opět křeče a bolesti v kloubech... po těhle bolestech, co stále prožívám nemohu ani jít na pohovor, kde bych stála více hodin a běhala.. asi už mám jasno, že tato operace, která by mi umožnila dát ty hrozná kila rychle dolů, je pro mě jedinnou záchranou.... :( Podle všeho je nejspíš vhodná tubulace, ale uvidíme, co na to řekne ten doktor, ke kterýmu hned v pondělí volám...

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 05:39 

Hezké ráno všem.Chtěla jsem se zeptat,když tady tak čtu o tom povinném zhubnutí před operací...to vám řekl kdo,že se musí zhubnout??Já mám nástup na operaci 3.9 a o hubnutí zatím ani zmínka..tak nevím..vyžadují to všude??Teda ne,že by to bylo něco platné..kdyby to vyžadovali nevím,jestli by se mi jen tak mírnix týrnix povedlo zhubnout 5 kg za 14 dnů:-).Jinak i u mně se začínají projevovat depresivní stavy a strach z operace.Vidím to v černých barvách a nějak jsem se přestala těšit a začínají převládat obavy:-(.No snad se zmobilizuju a dokončím vyšetření a dokopu se k tomu nástupu.Nevíte náhodou někdo jestli je ve Vítkovicích kam schovat noťas když budu na sále??Nedávno jsem o jeden přišla a nerada bych,aby mě připravili i o ten nový.Jinak přeji všem krásnou neděli.Beáta

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 05:48 

Tyniko
zkus si vytvořit metřík, návod najdeš zde :arrow: viewtopic.php?f=34&t=252
už si se rozhodla, kam půjdeš na operaci :?:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 05:51 

Hradec

když Ti to o tom hubnutí neřekli, tak to nech plavat. Někdo zhubne, někdo ne. Zkus třeba držet tu nízkotučnou dietu k odtučnění jater, o které tady holky píšou.

Taky jsem měla strach, jaký to bude po operaci, je to velká změna, ale k lepšímu.Uvidíš sama. :D

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 06:04 

Dobré ráno všem :wink:

erytrin
velká gratulace a klobouk dolů... :!:

hradec
doporučuje se to na odtučnění jater, aby se usnadnil lepší přístup k žaludku... proto se doporučuje dát -5kg dolů :wink: ale pokud ti to lékař neřekl, netrápila bych se tím :wink: oni si poradí :wink:

monikamiki
úplně normální stav před opkou... takže v klidu a klidně si dej, na co máš chut a bez výčitek :wink: pak si to delší dobu nedopřeješ a nebo v minimálním množství :wink:

Všem hezký tropický den :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 06:30 

Tá depresia a strach vychádza asi z toho, že Ti každý hovorí, aká je to blbosť, podstupovať takéto riziko a mnoho ďalších nezmyslov. Ale keď sa tak nad tým zamyslíš, koľko nás to podstúpilo, a dokonca teda aj mužov, ktorí vraj horšie znášajú bolesť, tak to predsa nemôže byť pravda. Ja som sa obrnil proti takým rečiam a každému som povedal, nech mi donesú zoznam aspoň piatich ľudí čo na to zomreli pri operácii. Proste dnes technika ako všeobecne je na vysokej úrovni a túto operáciu robia vraj tiež akýmsi prístrojom, ktorý vyrezáva žalúdok a zrovna nasadzuje spony. Mne ten žalúdok potom doktor ešte zošil aj niťou. Takže prestaň počúvať neprajné hlasy. Ak budeš dodržiavať pokyny lekára po operácii, nemôže sa nič stať. To chudnutie pred operáciou je na to aby sa pečeň zbavila čo možno najviac tuku. Dá sa to, ak budeš dodržiavať zásady,ktoré som popísal nižšie. Takže hlavu hore a na všetky reči o možných problémoch sa vykašli, lebo nikto z nich nevie nič konkrétne a tak len robí Bu-Bu-Bu, ako na malé dieťa, keď sme chceli aby nás poslúchalo, tak sme ho strašili. A predsa Ty od malého dieťaťa už máš predsa dosť ďaleko. Vytiahni si zo skrine šaty, ktoré si už dávno nenosila a predstavuje si, ako v nich budeš vypadať, keď budeš mať o 20 - 30 - 40 či viac kíl menej. Proste zažeň depresiu, tá ti nepomôže. Ja som zvládol operáciu minulý týždeň 8.8.2012, na sál som išiel s váhou 133, pred operácou som mal 136 a dnes 124 !!!!! Teš sa na tieto záležitosti a všetko ostatné ho ďááááááááleko za hlavu. Vieš stať sa síce môže kadečo, ale potom nevychádzaj z domu, lebo čo keď ti padne kvetináč z piateho poschodia na hlavu? Lebo potom sa dá povedať, že aj vyjdenia do roboty je rizikové. Takže strach pryč a s optimizmom ďalej. A kde Ťa budú operovať? A čo sa týka toho Tvojho laptopu, pred operáciou požiadaj sestričku, nech si ho zoberie do sesterny a po operácii Ti ho vráti. Tiež ak budeš mať čosi cenné.

Jupíííí, dnes mám zas o dva kg menej. Včera som sa stretol s MUDr. Čiernym v Bratislave (lebo ja sklerotik som si zabudol nabíjačku na iPad v zásuvke) a ta som poprosil sestričky, nech ju dajú doktorovi a ten mi zas volal, že ide na dovolenku a prechádza cez Bratislavu, takže mi ju donesie a on mi ju skutočne doniesol. Tak som sa mu znovu poďakoval za perfektne odvedenú prácu pri mojej operácii. Už necítim žiadne problémy pri prehĺtaní, bol som na viac ako dvojhodinovej prechdádzke a nič. Všetko v najlepšom poriadku. Ale tá sviňa psychika, tá pracuje. Mal som obrovské problémy s udržať a nevrhnúť sa na zmrzlinu, ovocie, zákusky či iné dobrôtky, nuž ale povedal som si, že predsa sám seba nepoškodím. Tak som to zvládol, ukecal som sám seba a potom to už bolo bez problémov.

Roman

Odložená operácia 8.2. pre zápaly v žalúdku. Najvyššia váha 138
Tubu vykonaná dňa 9.8.2012 v Břeclavi MUDr. Čiernym
16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,8
12.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5

PříspěvekNapsal: 19 srp 2012 06:39 

Romane
gratuluji k dalšímu úbytku :wink:

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2117, 2118, 2119, 2120, 2121, 2122, 2123 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina