fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 22 srp 2025 21:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331 ... 465  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PŘEDSTAVENÍ NOVÁČKŮ
PříspěvekNapsal: 17 srp 2012 12:31 

vojtechsa píše:
monikamiki pamatuju si, jak jsem si ještě na vozíku v předsálí říkala do čeho to proboha jdu - a naštěstí jsem nezdrhla - spíš škoda, že jsem nešla dřív

Ju mám taky pocit že si říkám jestli není lepší začít 51dietu :roll: Už to mám doopravdy zapár a anesteziolog mi říkal že jsem mladá a zdravá a že budu první s tak malou váhou.Že tam chodí lidé se 100kg a víc,ale já kdybych mněla 100kg tak už asi nechodím.
V pondělí už mám nástup tak ať už je to zamnou.

Ale moc děkuji

40 let,2 děti
149cm/83kg
TUBU FN Ostrava 20.8.2012
Smát se od srdce, je krásné

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 05:47 

Tynika
já VZP mám a operaci jsem měla plně hrazenou pojišťovnou...
otázkou ale je, kde se pro operaci rozhodneš, protože už je druhá polovina roku a nemocnice mají vyčerpané limity s pojišťovnami, při objednání na konzultaci se na to musíš zeptat, zda by tě ještě s touto pojišťovnou letos odoperovaly :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 06:49 

Pokud ještě nemáte někdo hotové kolečko, tak přenechám termíny.

28. 8. 12:30hod - obezitologie - Vodáková - Adamov
Na OB klinik vše v jeden den 20. 9.:
10:00 - gastro + ultrazvuk
11:00 - psycho
12:30 - nutriční poradce
13:30 - Chirurgie
A někdy během té doby (jak se uvolní) konzultace s doktorkou na interně - u té jsem měla 1.konzultaci

Tak dejte vědět - pošlete soukromou zprávu, jinak to ruším obez. 24.8. a ten zbytek nejpozději 17. 9. )

Obrázek

30 let, na mat. dovolené, 2 děti, manžel
17. 9. - nástup Turnov - váha 103
18. 9. 2012 - TUBU

PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 12:27 

Pivuško!
Ty termíny jsou ještě volný ?Nebo už po nich někdo vystartoval ?
Ivetakh

Obrázek
4 kg před opkou

17.7.2012 - první neúspěšná kontrola u Mudr.Owen- OB klinika
19.9.2012 - druhá konzultace u Mudr.Šrámkové - operace doporučena do konce roku
12.10. + 25.10. - kolečka na OBK
30.10. plikace OB Klinika Mudr.Doležalová

Předmět příspěvku: nováček
PříspěvekNapsal: 20 srp 2012 23:02 

Dobrý den, jsem tady zatím jenom takový okukující nováček. :shock: Jsem boubelka, které je 41 let a již jsem bohužel dosáhla morbidní obezity. Zkoušela jsem,co se dalo, ale zatím bez výsledku. Bydlím na vesnici a po kontaktech okolních obezitologů mou kolegyní jsem byla upřímně zděšena, takže se bojím veškerých dalších kontaktů. Vím, že většina těchto lékařů se snaží lidem pomoci, ale tady bohužel kolegyně narazila. Jelikož jsem zdravotní sestra, tak se všeho ještě víc bojím. Přečetla jsem si články, hodně povzbudivého jsem se dozvěděla. Takže jste mi tady všichni dodali sílu hlavně na všechna ta vyšetření. Přemýšlím mezi Břeclaví a Mostištěm, jak jsem si přečetla. Podle pacientů, kteří u nás leželi a tohle podstoupili je Břeclav jednička. Jen nevím, jak to bude s pojišťovnou Ministerstva vnitra. Tady se dozvídám, že dělají problémy. A ráda bych se také zeptala, po jaké době bych mohla nastoupit znovu do zaměstnání, u mě to znamená do dvanáctihodinových směn i s nočními. Děkuji za radu nováčkovi.papapapapa, všichni, co jste měli odvahu tohle podstoupit- vám velmi závidím. Snad to dokážu také. :D :D :D

Obrázek

Předmět příspěvku: Re: nováček
PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 05:13 

Gabka
vítej mezi námi na foru a přeji Ti, ať tady snámi sppolečně dojdeš jak k operaci tak do cíle :wink:
po operaci je to individuální... kdo má sedavou práci, jde i po týdnu, dvou... kdo má náročnější práci, jde po měsíci... vnitřní stehy se hojí 6-8 týdnů...
na jakou operaci chceš jít?
Do Mostiště nebo Břeclavi zkus zavolat, jak to mají s pojišťovnami a zda tě vezmou... chce to zkoušet i jinde, pokud by měly vyčerpáno....
zkus zabojovat s metříkem, návod najdeš zde :arrow: viewtopic.php?f=34&t=252 :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 06:18 

Ahoj Gabko
blahopřeji Ti k rozhodnutí něco udělat s váhou :wink: Nebudeš litovat!
V Břeclavi je s MV problém, ale v Mostišti mají smlouvu. Tak neváhej a zítra (ve středu) si zavolej o termín na první konzultaci. Popovídáš si s doktorem, který je mimochodem úžasný sympaťák a domluvíte se, co a jak :D

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 08:26 

Gabko, vítej tady, je dobře, že hodláš s obezitou zatočit!!!
Potvrzuji slova Annax - s pojišťovnou MV narazila v Břeclavi Mišenka. Mostiště smlouvu s MV má, reference dobré, ale dělají jen tubu. Takže, jestli chceš tubu, volej Mostiště. Jinak, jako Mišenka do Turnova, sice je to daleko, ale dělají tam všechno, smlouvu s MV mají a reference jsou ty nejlepší :wink:

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 16:57 

Gabko, vítej a neboj se vlka nic.
na obezitology tady máme všichni svoje specifické názory.
Asi je to dáno tím, že nám nikomu neuměli svého času pomoci svými "dobrými radami do života", takže jsme skončili v rukách chirurgů... a podívej se na nás jak jsme teď všechny veselé a šťastné... Hehe

Ale pak je tady skupinka obezitologů, kteří pochopili realitu, a v podstatě ví, že u spousty lidí je operace to správné řešení.
Takoví se vyskytují zejména na pracovištích spjatých s těmi, kde se dělají i ty samotné operace (co si budem nalhávat, ono to pro tu nemocnici je taky kšeft jak blázen, že?)
takže já si třeba pro doporučení obezitologa šla pár dní před operací v Břeclavi, byla jsem tam poprvé a naposledy a domluvili jsem se.
Je tu i šance, že se domluvíš s některým z lékařů z tohoto seznamu obezitologických pracovišť:
http://www.obesitas.cz/?pg=obezitologicka_pracoviste

Napiš nám něco víc o sobě, nebo si pod jméno udělej metřík...

Obrázek
Jde to ztuha, ale jde to...

PříspěvekNapsal: 25 srp 2012 16:36 

ahoj holky a kluci tak zacnu... jmenuji se katka je mi skoro 26 :-) .... a chtela bych teda radu.... uvazuji stale nad timto zakrokem..uvazuji o nem asi rok +-... ale zacnu od zacatku..... kdysi davno v puberte kolem 12-13 let sem mela kolem 65kg( ale az po detskych laznich pro male obezitky kde jsem zhubla cca 13kg) od malicka sem mela velke problemy s vahou a neslo hubnout :-( postupem casu sem nabrala na cca 85/90kg...vaha pred tehotenstvim byla 85kg, nyni jsem 2roky a 3mesice stastnou maminkou a ma vaha je cca 102-105kg zhubnout se nedari a vazne uz se za sebe stydim a zhubnout chci siiilene moc uz sem zoufala nestastna ani nevim jak to rict... a proto bych chtela vase nazory a rady zda bych s takovou vahou vubec mohla jit na tento zakrok popripade jaky je postup abych se mohla snazit priblizit tomuto zakroku.... a nejlepe kdyby mi poradili holky a nebo kluci z okoli ostravy predem vam moc moc moc dekuji...a koukala sem na vase fotky uspechu a az mi to vhani slzy do oci :-( stydim se za sebe :-(

9.11.2012 gastro
3.12.2012 psycholog
14.1.2013 nutricni+ odnést vysetreni a cekat termin :-)
19.3.2012 operace!!! huráááá
Obrázek

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w4QmgXY/]
Obrázek

PříspěvekNapsal: 25 srp 2012 16:54 

Ahoj Katkovfr
no odpovidá ti asi jeden z nejstaršich zde. Je mi 62 roku a přesto jsme se překonal a šel jsme do toho. Neváhej , budeš celý život zápasit s váhou nahoru a dolu, celý život budeš mit komplexy že nepujdeš do plavek , že se lidi na tebe divají. Opka neni tak zas hrozná a kdyxž neneí jiných komlikací což u tebe nemusí být tak to jde. Navic časem jak budeš mit váhu přijdou komlikace u kloubů ( jako u mne nohy ) pak diabet z nadváhy ( tzv.2.typu) a i mořžný vysoký tlak. Možná si asi ten typ jak mi řikala doktorka typ neandrtálce co skolí jedenkrát za měsíc mamuta nají se do foroty a žil z toho mesíc. A ty geny tu pořád jsou. Jde jen o to zda splniš podmínky pro proplacení od Zdravotních pojišťoven. Musiš mit BMI od 40 nahoru, nebo 35-40 ale s koplikacemi ( vysoký tlak, cukrovka, deformace páteře, klouby apod). Bez toho ti to pojišťovna neproplatí. Jo a nepropláci asi bandáže ale to jsem jen slyšel já mám tubu to je zmenšení žaludku, kdy ti odoperují část žaludku , odeberou ti centrum, co dělá nejaký hormon hladu (Gherlin) takže nepocituješ vubec hlad. Navic jiš jern velnmi malé porce a skladbou výživy jeji kalopričnosti si řidiš váhu. Dle mého názoru je to asi menší zlo než podvaz žaludku, který má komlikace. No zkrátka můžu ti doporučit jedno : najdi ve svém okolí lékaře tzv obezitologa a s důverou se na něj obrat proberete vše a doporučí ti něco.Jsou ale o obezitologové kteři jsou spiše zaměření na klasiku tj,. pracné omezení propočet kalorii a jsou proti bariatrickému zákroku. Tak si zjisti co a jak , nepiš tu asi odkud jsi a ozvěna lidi z celé republiky ti poradí. Ale rozhodujicí je BMI 40 a vice, nebo 35-40 ale s komlikacemi. Tak zvažuj Radek

PříspěvekNapsal: 25 srp 2012 17:03 

tak bmi mam nejakych 38... a mam pocit ze ani v mem okoli zadny obezitolog neni a kldyz sem mela kolem 16 tak sem k jedne chodila a nepomohla mi vuuubec v nicem.... takze spise jestli treba nejde domluvit se se svym obvodnim dr a s nejakou zadankou jit primo do nemocnice a nebo zkusit zavolat primo tam??

9.11.2012 gastro
3.12.2012 psycholog
14.1.2013 nutricni+ odnést vysetreni a cekat termin :-)
19.3.2012 operace!!! huráááá
Obrázek

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w4QmgXY/]
Obrázek

PříspěvekNapsal: 25 srp 2012 21:47 

Zdravím nováčky a přeju hodně sil do boje s obezitou

Katkovfr

nejlepší je objednat se rovnou na bariatrii, na to nepotřebuješ žádné doporučení, ani od obvoďáka ani od nikoho jiného.Tam se dozvíš, co dalšího je k operaci potřeba. Určitě se Ti ozvou holky z Ostravy a poradí Ti něco konkrétního.

PříspěvekNapsal: 26 srp 2012 05:28 

katkavfr
vítej mezi námi na foru :wink:
do Ostravy můžeš jít bud tady :arrow: http://www.fno.cz/chirurgicka-klinika nebo do Vítkovic :arrow: http://www.nemvitkovice.cz/oddeleni/chi ... eleni.html
holky z Ovy se ti určitě ozvou :wink:

Obrázek

PříspěvekNapsal: 26 srp 2012 08:02 

katkavfr: Vítkovická nemocnice. Docent Holeczy. Ačkoliv jsem byla operována jidnde, tak nikdo lepší tady v Ostravě není. Je to zlatý člověk a ničeho se neboj. K němu žádné doporučení nepotřebuješ a při těch 100 kilech které máš, ti operaci udělá. :wink:

24.3.2011 TUBU. FN Ostrava-MUDr.Foltys
Pes doskákal 16.7. 2012 ve 4:15
4.12.2012 Cilkulární abdo. Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno
2.9.2013 - Prsa. MUDr. Vřeský
26.11.2013. Haxny opět Prof. MUDr. Pavel Brychta,CSc. FN Brno

A konec:) Max. váha 135-celkem zhubnuto 72 kilo

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6973 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331 ... 465  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina