fórum.bandingklub.cz

operační možnosti léčby těžké obezity
Právě je 26 srp 2025 10:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2186, 2187, 2188, 2189, 2190, 2191, 2192 ... 3485  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 18:01 

Annax: Já jsem děsný strašpytel, počítám spíš se čtyřmi týdny na tekuté :lol: Ale uvidíme, asi toho budu mít po dvou týdnech plné kecky a ráda přejdu na kašovitou :mrgreen:

Tubu Mostiště = 29.11.2012
Abdomino Brno, MUDr. Adlerová = 10.4.2014

Prsa -30cm, pod prsy -29cm, pas -40cm, boky -51cm, krk -6cm, paže -15cm, stehna -19cm, kolena -11cm, lýtka -13cm, kotníky -4cm

PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 18:07 

Jana123
to je zajimave, ja taky mela takovy pocit, ze citim ledviny, ale uz se mi upravilo docela i to piti a vetsinou za ten den ty 2 litry dam. Minimalne ale 1,5 l a ono to i staci. Tak je dobre, ze se odbordelujeme :)

Misenko
mne v testech zjistili akorat zatim to, ze mi chybi bilkoviny. No jakpak by ne, kdyz nejim to maso. Ale mne se nechce, tak aspon ty syry a lusteniny :)

Verco
tak Romcu pozdravuj, ted uz bude bez toho outezku jako modelka, co muze z fleku na molo, nikoli vsak pristavni :) Nicmene ja bych na to nesla. Jesteze se mi to jeste stahuje. I kdyz nohy zacinaji vypadat zajimave. Mely by se vypnout, ale kdyz byly tak dlouho zaple, nikdo to po nich nemuze chtit :D

Spendlicku
ja myslim, ze si presne na Vanoce prave budes moct neco pevneho dat. Ale to jidlo je tak tucne, ze ti bude s prehledem stacit max. 30 gramu. Vic do sebe jak nedostanes, tak by se asi i dostavil dumping. Takze ano, budes si moci dat sousto rizku a sousto salatu. A pak vzdy jeden, dva kousky cukrovicka. Ale dobre, ne?? :D Ta plynouci kila ti to vynahradi stejne... :)

Jinak jsem si dneska zkousela nejake sukne v obchodu, mela jsem chvilku cas... a beru tri do kabinky a rikam prodavacce, jestli mi to bude..?? A ta na tu prvni prave povidala - No ja si myslim, ze Vam to bude velke v pase :D Tak sem se zatetelila... Mne a neco velke? :D jo a bylo :D a ty druhe dve sukne, to sem zas trochu prestrelila, S a M, ze jo :D ale obavam se, ze by asi nebyly ani segre moji.
Ale bylo mi neco VELKE, a to to nebylo to nejvetsi, co tam meli :D to je nezvyk...

Jinak MONO, SCALLO, gratuluju k prestupu do jinaci ligy, se s nama, oplacanyma, ani nebudete chtit bavit, co? :D A naramne se vam bude libit, ze vam za sloupkem neni vidno :D

26.03.2007 bandáž Praha, 110 kg (-> poté 129 kg)
07.03.2012 - band ex + tubu Turnov (112 kg)
16.04.2012 po cca 7 letech docentkou
28.08.2012 pouhá nadváha, 27.02.2013 NORMA

PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 18:08 

verca píše:
HLÁŠENÍ OD ROMANKY KILBERGŮŮŮŮŮ

všechny Vás moc zdraví a prý se jí jen tak snadno nezbavíte :P Bříško ještě neviděla, ale uřízli jí 2kg, prý na to ani mudře nestačil nějaký metr, kolik tam toho měla :roll: :lol: :lol: :lol: cítí se relativně fajn, skoro nic nebolí, na WC chodí sama, je prý, jak průtokáč :lol: :lol: :lol: všichni hodní, milí, vstřícní, má tam sestřičku a její neteř je silná a uvažuje o bariatr. opce.....no ani jedna o tom nic nevědí, tak kam asi neteř jde - do ISCARE a na bandáž !! takže jí to Romča všemi možnými způsoby rozmluvila, že existují i jiné operace, dala jí odkaz k nám na forum a uvidíme, jak s tím dotyčná naloží, už prý vyběhává kolečko... :roll:
Domů pustí naši bezbřišnici s nadzvednutým předpičníkem příští týden, je bez netu, takže průběžně se třeba dozvíte další info :wink:

Verčo
vyřiď jí odemne veliké pozdravy a i to, že jí kudla závidím i ten fešáckej předpičník :lol: :lol: :lol: :lol:

By mě docela zajímalo čím budou měřit mě když Romči na to nestačil metr :shock: :lol: :lol:

PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 18:15 

špendlíčku
o vánocích si můžeš rozmělnit i kapra v puse a rybí polívku si taky můžeš dát :wink:
koukám, že budeš mít téměř stejnou váhu před opkou jako já, tak ať se ti daří a gratuluju k termínu :D

qwysko
ty seš taky tetele :lol: :lol: :lol:

Jana123
jakou vodu? dej si raděj pívo! :lol:

PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 19:03 

Všechny zdravím
k těm ledvinám - něco na tom bude, já od operace měla na močové cesty už 4x antibiotika. Docela by mě zajímalo, jestli je to tím jak ty škodliviny s tukem filtrují, nebo tím, že vypiju za den míň než dřív. Nemáme tady na to nějakýho odborníka?

30.11.2011
omega gastrický by pass, MUDr. Čierny, při první konzultaci 113 kg, v den operace 115 kg
- začátek lepšího života
3.5.2012 DOSAŽENO NADVÁHY
30.11.2012 žlučník, MUDr. Čierny
2.4.2013 vnitřní stehna (pokud dostanu odvahu) - 25.01.2013 - ZRUŠENO -odvaha nepřišla, necítím se na to
35 let, 5-letá cácorka

PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 19:18 

Špendlíčku
Z Mostiště budeš 4 týdny na tekuté a pak týden na kašovité... Tam je takový postup... :roll: :mrgreen:

26. 1. 2012 tubu Mostiště
Poč. váha 108, svobodná 31 let, BYLA jsem celý život tlustá, 2 fenky :-D
17.5. 2013 redukce stehen FN Brno !!! Jupíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí
a jedna dcerunka :-)

PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 19:44 

Hezký večer všem!

Romance Kilbergové...gratulka k bezbříšku, rychlou rekonvalescenci...no a snad jí odpustíme i to, že slet v Krakonošovu vyměnila za opku, co? :twisted:

špendlíčku...ber to tak, že to s tím termínkem tak prostě mělo být. Co si budem nalhávat...na naši původní váhu jsme se nevypapaly z ničeho, že? Aspoň si uvědomíš, že Vánoce nejsou svátky obžerství, ale ukojíš chuťové buňky minimem, hlad taky...a budeš spokojená a šťastná i s málem! Není to o kvantitě! Už neee! Už nikdy!!! :mrgreen:
Návštěvy zvládneš s přehledem, ta únava po měsíci od opky už nebude taková. Nakonec po svátcích budeš psát, že to pro tebe byly ty nejkrásnější Vánoce! :wink:

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 20:20 

Špendlíčku gratuluju k termínu, celý den jsem na tebe myslela a držela ti palce

48 let, milující (a milovaný) manžel, 1 syn 19 let (na zabití)
TUBU - 17.5.2012 Mostiště při 123 kg, zlaté ruce skvělého MUDr. Šimoníka
Docentura dosažena přesně po 2,5 měsících poo

Obrázek

Obrázek

Všichni jednou zemřeme, ne všichni však skutečně žijí.

PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 21:26 

spendlícku!!!!

HURÁÁ!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :wink:

35let, 2děti (Ondra 10let, Adrianka 8let ),1manžel 40let (stačí až nad hlavu)
26.1.2011 operace tubu ve Valaš.Meziříčí
10.10.2012 plastika bříška - ZVLÁDNUTO!!
Od října 2014 opět váha směr vzhůru :-(

PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 21:47 

Tak ještě dodatek k těm ledvinám....
(až jsem to dopsala, tak koukám, že to je to malý ruský román, takže nezůčastnění to prostě přeskočte)

všichni se tady navzájem nabádáme k dodržování pitného režimu, protože mnohdy (hlavně první tři měsíce) je to otázka volby jestli se najíst nebo napít, oboje nedáme...
já třeba byla tak dojančená z Mottlové jak by mi mohly chybět živiny, že jsem se po třech hodinách raději najedla než napila, ale pak jsem byla tak plná, že jsem se mezi jídly nezvládla "dopít". a tam pramení asi ten problém.

Průběh: pro ty co už to měly, tak to není asi nic nového: pár dní až týdnů předem jsem cítila ledviny, jako když prochladnu, taky močení není žádný med, ale nic zaznamenáníhodného. Jo a ještě bych zapomněla: otoky kotníků, pak i prsty rukou, a potom i víčka (celkem asi tři týdny).
pak najednou obrovské bolesti, pálení, krev v moči /vzhled džus 100% růžový grep/, silná inkontinence (a sorry dámy, co máte slabší žaludky, byla jsem pochc...ná jako malý mimino), ale kupodivu žádné horečky, zvracení ani nic jiného...
druhý den lepší, ale rovnou k OL, tam antibiotika, aescin na otoky (jírovec maďal na žíly) a ještě něco, už nevím co...
a pak ok. nebo skoro ok.

protože ale ještě nějaké nálezy v moči byly, šla jsem to teď řešit se svou kardioložkou, která je defakto "interdisciplinár" no prostě vše posuzuje i z jiných než jen z toho svého cévnícho hlediska, a protože jsem měla strach, že po dvou preeklampsiích a těžkém vysokém tlaku to může být ledvinové selhávání kvůli tlaku.

uklidnila mne, že mi vůbec nic není, že jsem zdravá jako rybička, jen si mám hlídat víc to pití, a pokud možno žádné vysokomineralizované vody (mattoni, magnezia apod.)
tuto poučku asi všichni znáte:
cituji:
"Při hubnutí dochází k uvolňováním toxinů uložených v tukové tkáni, které je třeba z těla odstranit. Při nedostatku tekutin se zhoršuje funkce ledvin a zpomaluje se vyplavování škodlivých látek.Při současném hubnutí se zhoršuje i elastičnost kůže, častěji vznikají strie nebo celulitida. Na nedostatek tekutin při hubnutí bude vaše tělo reagovat jako na stresující prvek, sníží se spalování tuků a organismus bude spalovat svalovou hmotu."

ale co mi došlo až po diskuzi s doktorkou, tak to, že ten spálený zhubnutý tuk, jestli si myslíte, že ho vykakáme, tak to se šeredně pletete. On se totiž za pomocí vody (a pokud není tak se bere z tkání...) vyplavuje a prohání se ledvinami.
My totiž ta zhubnutá kila ve skutečnosti vyčůráme!
a navíc, když málo vody zkombinuju s tím, že v tom tuku je spousta bince, a že hubnu, takže se těma ledvinama toho prohání více než obvykle, no tak je jasné, že dostávají holky naše slušný záhul.

omlouvám se předem všem odborníkům a MUDr. co se tady kdy mohou vyskytnout za nepřesnosti, uvedené jednak v důsledku mé neznalosti a jednak za účelem popularizace vědy.
hawk

Obrázek
Jde to ztuha, ale jde to...

PříspěvekNapsal: 05 zář 2012 22:02 

Jani
Dobře napsáno, díky :wink: :wink: :wink:

Každý je svého štěstí strůjcem

PříspěvekNapsal: 06 zář 2012 00:44 

Janka, veľmi dobre napísané a veľmi poučné. Robím presne tú istú chybu, ako si robila Ty. Takže ďakujem za "nakopnutie" a radšej menej jesť a viac piť. Ešte raz veľké díky. Teraz v noci (je 1:47) som sa zobudil, že ma veľmi bolí hlava a tá ma zvykla bolieť práve pre malý prísun tekutín. Tak som si hneď dal pohár vody.

Roman

Odložená operácia 8.2. pre zápaly v žalúdku. Najvyššia váha 138
Tubu vykonaná dňa 9.8.2012 v Břeclavi MUDr. Čiernym
16.2.13-112,0
31.5.13-106,5
7.8.13-103,5
30.9.13-101,1
14.10.13-99,8
12.11.13-98,2
28.3.14-97,5
8.7.14-97,0
30.4.16-94,0
22.7.16-92,5

PříspěvekNapsal: 06 zář 2012 02:44 

spendlicku s tou únavou to není tak hrozné já jsem 3 týdny po operaci a únava se už téměř nedostavuje. S tím jídlem je to horší. Já jsem si zkusila dát po 17 dnech od operace trochu hustější jogurt a po 3 lžících mě z něj bylo těžko celý den, takže asi i ty 4 týdny na tekuté mají nějaký význam a pan doktor to tak chce! Jak jsem psala budeš tam určitě moc spokojená a nějaké Vánoční cukroví za to hubnutí stojí.

Co se týče ledvin. Já s nimi měla potíže když jsem byla v pubertě a tak si pití hodně hlídám,ale když jsem v práci tak to prostě nedávám, kolikrát se přistihnu, že vypiju v práci max 0,75l což jaksi je celkem málo. Musím víc zabrat...

Jeden velký poznatek, tělo se začíná samo hlásit o jídlo po těch 2,5 - 3 hodinách, takže začíná na ten režim reagovat. Odměnou je mi to že mám váhu jakou jsem měla naposledy před dvěma lety a opravdu už je mi všechno ale úplně všechno velký

Jupííííííí

26 let, skvělý manžel, dvě zlobivé děti

16.8.2012 TUBU Mostiště

Obrázek

Raději shořet, než vyhasnout!

PříspěvekNapsal: 06 zář 2012 05:57 

Krásné ránko všem!

Jana123-velmi poučný příspěvek. Všichni nebo téměř všichni tady bojujeme s pitím. :roll: Ale - a teď mluvím za sebe - jsem si moc nepřipouštěla, že málo pít = nechávat zabordelený tělo.Ale až tak??? :shock: Spíš jsem měla zažitý, že pít je důležitý proto, aby se tělo proplachovalo...ale nikdy jsem nedomýšlela, že až tak moc může hubnutí ovlivnit skladbu a zvýšený podíl "nečistot" v těle. To mi prostě unikalo. Při pohledu na moji povislou a scvrklou kůži mám jasný důkaz. :evil: (samozřejmě, dřív byla vypnutá tukem, který tam naštěstí dnes už není). Teď budu ještě víc dbát na pitný režim...denně dám cca 1,5l-běžně, při vyjímce 2l...ale chtělo by to přitlačit! :roll: Jeden hrnek čaje (600ml) zrovna dopíjím, za půl hoďky dám vařit vodu na další... :mrgreen: než mi vychladne, posnídám :wink: I u mě je pravdou, že tělo se hlásí o jídlo po cca 2h, ale na pití musím myslet...žízeň nějak sama od sebe nepřichází :roll:

Obrázek

Motto: kdo nechce, hledá důvody... kdo chce, hledá způsoby...

termín tubu: 26.1.2012, MUDr. Šimoník-Mostiště při 125,6kg
18.9.2013, abdominoplastika + paže, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
4.12.2013, převisy stehen-ex, MUDr. Jelínková-FN Bohunice Brno
Obrázek

PříspěvekNapsal: 06 zář 2012 07:26 

Krásný den z Brna všem!
Špendlíčku, gratuluji k termínu!!! Uteče to jako voda, toho se neboj. Pro předoperační zhubnutí doporučuji http://www.ketodiet.cz/, má to vhodné složení právě pro odstranění tuku z jater a neměla jsem u toho ani hlad. navíc jsem si to nachystala vždycky na celý den předem a když mi zapípal mobil, vytáhla jsem flaštičku. Slušně jsem takto ubrala před operací, držela jsem to 3 týdny a z každého týdne to 1 den hoooodně porušila žranicí.

11.11.11 - OLGB, MUDr. Čierny, Břeclav, při 112 kg
Obrázek
27.3.2013 reoperace pro přehubnutí při 51 kg
Obrázek
CARPE DIEM!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52268 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 2186, 2187, 2188, 2189, 2190, 2191, 2192 ... 3485  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina