Strongman.
Tvoje přirovnání anděla a ďábla mi mluví z duše. Teď po opce je anděl ve velké přesile. Jednoho dne snad ďábel zmizí úplně.
4500kj??? !!!

To ti někdo naordinoval? Nechci ti do toho nijak mluvit, jen mi to nedá nezmínit, co jsem se během "dietářského života" dověděla.
Nejlíp se prý hubne (pokud se jedná o dlouhodobou dietu) u 4500-5000kj u žen a 5500-6000kj u mužů. Tohle uvádí krabičkové diety a je pravda, že mně to fungovalo 1,6kg týdně a to v době, kdy jsem měla 80kg a míň. A dál už jsem slyšela z různých zdrojů (poradny zdravého živ. stylu, fitcentra atd.), že čím víc člověk váží, tím víc potřebuje energie k hubnutí. Nejlépe, když se nechá přeměřit (bazální metabolismus a počet kj na den) přesně na tělo. Já na takovém měření byla před pár měsíci. Při váze necelých 105kg mi naměřili 11000kj denní spotřeba energie. Hrálo v tom roli i to, že z těch kil bylo velké procento svalů. Po zhubnutí třeba 10 kg, se to měří znovu, protože se to změní atd. Kila nadváhy jsou jako činky, které taháš při jakémkoliv pohybu a tedy máš větší výdej energie než hubenější člověk.
No ale to ty určitě všechno víš, nejspíš jsme zde všichni protřelí dietáři. Ale jen mi tak připadá, jestli se zbytečně moc netrápíš a při větším energetickým příjmu by jsi i třeba líp hubnul. Jinak ale smekám před tebou - vydržet tak dlouho na tak nízkém příjmu kalorií. To je mazec.

30 let, na mat. dovolené, 2 děti, manžel
17. 9. - nástup Turnov - váha 103
18. 9. 2012 - TUBU