Scalla na beriatrickou operaci jsem musela ,protože jsem si díky záchvatovitému přejídání roztáhla žaludek na 4litry a na to žel bohu pak ani ukázněnost v jídle nestačí ,protože po standartní porci ,která je 150g brambor ,100g masa a 200g zeleniny stejně po hodině či dvou šilháš hlady a rady pár dní hladov a žaludek se stáhne byly na nic , protože se nestáhnul . Jinak já neměla na myslí , lidí s bandáží ,ale začíná mě fascinovat kolik lidí po tubu nebo plikaci ,úspěšně zhubne a hodně , nechá si udělat plastiku a pak úspěšně opět nabere , protože prostě přestal dodržovat režim ,buď má starosti nebo otěhotněl a spousta dalšího . Všude se říká jak opka mění život ,ano je to báječná a neocenitelná pomoc ,ale je to jen berlička ,která za nikoho nic neudělá . Je to jen postrčení k tomu ,abychom se naučili zvládat emoce bez jídla , zařadili do života řád a pro spoustu to znemaná až do smrti kontrola nad sebou samými . Chápu ,že to může vyzník kdovíjak nespravedlivě, ale já prostě nevidím nic špatného na tom ,řešit obezitu za všech úhlů a chtít po pacientovi spolupráci .Opka řeší následek nikoli počátek . Před pár dny jsem byla na kontrole , potkala jsme paní u které jsem myslela ,že na opku teprve jde . Od dr jsem se dozvěděla ,že má v plánu by-pass ,že je po tubu a co úspěšně sundala má opět zpátky . Navrhl jí ,že pár měsíců bude docházet a pak se uvidí , no cítila se dotčená a pozeptá se jinde . Jistě jinde jí opku určitě rádi udělají a řeknou jí ,že je to vlastně jedno , protože tubu je stejně jen počátek by-passu nebo diverze , ale už se nikde nemluví o tom ,že tubu se začal dělat hlavně z důvodu ,že pokud člověk v následujících 5letech vážně onemocní ,značně to snižuje šanci na vyléčení . A chápu ,že to vyzní dost hnusně ,ale pokud člověk dostane šanci na lepší život ,kterou opka nepochybně je a takhle ji vyloženě promrhá , je to na pár facek .
|